Novice‎ > ‎

Potrjeno je potovanje v ETIOPIJO s popolnim sončnim mrkom 23.10. - 13.11.2013

objavljeno: 20. maj 2013 02:47 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 20. maj 2013 02:47 ]

Etiopija – s popolnim sončnim mrkom

 
POTOVANJE JE POTRJENO!

Potovanje po Etiopiji je eno naših najbolj ocenjenih potovanj! 
Gre za našo uspešnico z odlično lokalno agencijo in kvalitetnim vodenjem. 

Potovanje po Etiopiji je bilo nepozabno. Ruža 

Zakaj v Etiopijo z nami? Ker smo izbrali najlepše stvari, ki jih dežela ponuja, ker boste doživeli stik s prvinsko Afriko in neverjetnimi plemeni ter spoznali glavne kulturne znamenitosti dežele. Ker boste lahko nakupili krasne afriške spominke, se družili s podobnimi ljudmi kot ste sami in doživeli pravo avanturo. Ker je potovanje po Etiopiji eno naših najbolj ocenjenih potovanj tudi zaradi kvalitetnega vodenja in odlične organizacije lokalne agencije.

PROGRAM: 
Potovanje bomo začeli v Addis Abebi, kjer si pogledamo etnografski muzej in eno največjih tržnic v Afriki. Sledi najem terencev in avantura z njimi na jug dežele, mimo Tiye (Unesco) do Arba Mincha, ki nam bo služil kot izhodišče za ogled jezera Chamo (nilski krokodili, povodni konji ...) in obiska vasi plemena Dorsi, kjer nas čaka tradicionalna tržnicaspoznavanje lokalnih običajev, ples domačinov in spanje v posebnih hišah v obliki čebelnjakov. Sledi obisk vasi plemena Konso, kjer spoznamo pristno vas, lep kanjon in kjer nas čaka obisk pri poglavarju vasi. Obiskali bomo tudi lokalno šolo v vasi plemena Tsemai in si pogledali zanimivo tržnico plemena Banna. Sledil bo spust v narodni park Mago, kjer živi pleme Mursi (ženske s skodelami v ustih). V teh krajih bomo zares doživeli pravo Afriko oz. zadnjo afriško divjino kot pravijo dolini Omo. Prestavili se bomo za tisoč let nazaj, kjer bo že samo potovanje po teh krajih posebna zgodba. Potem nas čaka druženje s plemenom Karo (zvečer ples ob tabornem ognju pod nešteto zvezdami), ki živi na krasni lokaciji nad reko Omo, pa številni termitnjaki in prečenje s kanuji do plemena Dasanech. V Dimeki bomo obiskali tradicionalno tržnico enega najbolj fotogeničnih plemen v Afriki, plemena Hamer kjer bo možno dobili lepe in poceni lokalne spominke. Družili se bomo tudi z plemenom Erbore (spanje pri njih) in se zapeljali do Yabela. Sledi vožnja proti jugu, kjer si bomo ogledali popolni sončni mrk (ki bo v posebni kulisi pokrajine na jugu Etiopije). Sledi vožnja mimo do Awasse (obiskali boste plantažo kave, ki izvira iz Etiopije, ribjo tržnico in si pogledali stela monolite Tuta Fela). Preko zanimive pokrajine mimo jezera Langano in Koke boste prišli v Addis Abebo, kjer bo zaključek prvega dela ture z večerjo iz etiopskih dobrot in prikazom tradicionalnih plesov in petja (nekateri letijo ponoči domov in pridejo domov 15. dan potovanja, ostali podaljšajo).
V drugem delu potovanja bomo odleteli z letalom v Bahir Dar, kjer nas čaka zanimivo jezero Tana s svojimi starodavnimi samostani, bližnji slapovi Nila in panoramsko vožnjo do Gondarja, ki je izhodišče za tridnevni odkrivanje narodnega parka Simien (treking bo prilagojen vašim sposobnostim). Simien, ki spada pod svetovno dediščino je nastal z nešteto erupcijami pred 40 milijoni leti in med hojo nas čakajo krasni pogledi na posebno vulkansko pokrajino, kjer se bomo družili z opicami - dželadami (gelada pomeni lev v etiopščini), odkrivali številne kanjone, kjer prebivajo kozorogi in posebne desetmetrske lobelije. Sledi ogled Gondarja, Afriškega Camelota (s posebnim kompleksom gradov, Unesco), najlepšo cerkvo Debre Berham (z etiopsko Mono liso) in spiritualno kopeljo vladarja Fasiladasa. Za konec pa še ogled Lalibele (Unesco, osmo čudo sveta), s svojimi cerkvami vklesanimi v živo skalo. 
Spoznali bomo Afriško Petro, kjer so le 23 let delali 11 cerkva vklesanih v skalo (ponoči so jih delali ljudje, ponoči pa angeli) in najbolj znamenito cerkev Bet Giyorgis v obliki grškega križa. In ko boste na koncu ture v Lalibeli občudovali razgled iz našega hotela boste razumeli zakaj je Etiopija tako posebna. Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta. 

CENA: 1.850 EUR + let. karta (ca 660 eur), pri številu vsaj 15 oseb (vsi ki ste že potovali z nami imate 40 EUR popusta). Doplačilo za manjšo skupino 10 – 14 oseb 120 EUR
Opcija: krajša 15 dnevna tura le za 1.340 EUR + let. karta (ca 660 eur), s poudarkom na plemenih juga Etiopije ter ogledom popolnega sončnega mrka

V ceno je vključeno PRAKTIČNO VSE (ALL INCLUSIVE):
 • trije notranji leti (Addis Abeba – Bahir Dar, Gondar – Lalibela, Lalibela – Addis Abeba),
 • vse namestitve (11x spanje v kvalitetnih lokalnih hotelih v dvoposteljnih sobah, 6x kampiranje, 2x spanje na skupnih ležiščih, 1x spanje v tradicionalnih bivališčih plemena Dorze),
 • najem terencev z vsemi potrebnimi zavarovanji in lokalnimi šoferji (ki govorijo angleško),
 • strošek goriva, 
 • vsa hrana na turi (trije obroki na dan) in brezalkoholne pijače ob obrokih (ves čas imamo na razpolago pitno vodo),
 • vse vstopnine,  
 • lokalni vodič in kuhar (celotno turo), 
 • vso potrebno opremo za kampiranje (šotori, podloge, celoten pribor … potrebujete le svojo spalno vrečo), 
 • vse prevoze po programu (z jeepi, avtobusom, ladjo na jezero Chamo ...),
 • strokovno vodenje slovenskega vodnika,
 • organizacija potovanja.
V ceni ni vključeno le: osebni izdatki (spominki …), napitnine za lokalne vodiče (ca 40 eur), Coris zavarovanje, vizum.

200 EUR akontacije se vplača ob prijavi. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.

Oba Etiopijo odlično poznata in prepričani smo, da boste z njima zadovoljni.

Vtisi iz naših dosedanjih potovanj po Etiopiji

Fotogalerija iz potovanja po Etiopiji - fotografije Peter Eržen:

ETIOPIJA Ravbar Potovanja ‎(slike Peter Eržen)‎


Fotogalerija iz potovanja po Etiopiji - fotografije Uroš Ravbar:  

ETIOPIJA by Ravbar Potovanja

Zanimam se za potovanje:

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com, da vam pošljemo podroben program. 

SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Jug dežele z rentanimi terenci, sever z privatnim avtobusom. Dodatno koristimo tri notranje lete (Addis Abeba – Bahir Dar, Gondar – Lalibela, Lalibela – Addis Abeba).
 • NASTANITEV: Večinoma spimo v kvalitetnih lokalnih hotelih (11x), 6x kampiramo (šotore in podloge nam zagotovijo na licu mesta), 2x spimo na skupnih ležiščih v parku Simien in 1x v tipičnih bivališčih plemena Dorze. 
 • HRANA IN PIJAČA: v lokalnih restavracijah oz. na sami turi imamo s seboj lokalnega kuharja, ki nam pripravlja hrano. Ves čas boste imeli na voljo vodo ter ostalo brezalkoholno pijačo pri obrokih v lokalnih restavracijah. Vsa hrana in pijača je vključena v ceno (razen alkohol).
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje po Etiopiji (sploh po južnem delu) je namenjeno trpežnim popotnikom, ki imajo smisel za avanturistična potovanja.
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – max 19
 • VREME: Med oktobrom in aprilom je v Etiopiji suho obdobje (lahko pa nas vreme preseneti). Pričakujemo temperature od 20 do 35 stopinj. Noči znajo biti hladne.   
 • ZDRAVJE: Za predele v dolini Omo je priporočljivo jemanje antimalarikov. Predlagamo obisk www.zdravinapot.net (za dodatne informacije).  
 • VARNOST: Etiopija je varna država. Kriminala je zanemarljivo malo, kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • SPOMINKI: S seboj je potrebno imeti gotovino. Bančnih avtomatov ni, kreditne kartice ne morete koristiti skoraj nikjer izven Addis Abebe. Za spominke je Etiopija pravi raj!  
 • VIZUM: Slovenci za Etiopijo potrebujemo vizo, katero vam bomo uredili. 
 • VODNIK NA TURI: Peter Eržen oz. Rožle Verhovc, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com, www.ravbar.org 

Potovanje je avanturistične narave in je namenjeno popotnikom. Pridržujemo si pravico do prilagoditve oz. spremembe programa v primeru višje sile oz. v primeru, če bi se lahko zaradi spremembe izboljšal sam program. Popoln sončni mrk je naravni pojav in je odvisen od ustreznih vremenskih pogojev na katere nimamo vpliva. 

Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.

Cena je okvirna saj je izračunana na dan 20.3.2013. 

Nekaj vtisov potnikov iz potovanja po Etiopiji (vodnika Rožle oz. Peter):

Pred slapovi NilaOcena potovanja (1-10): 10++++
Potovanje je bilo odlično organizirano, za kar se moram zahvaliti Rožletu, ki je ves čas skrbel za nas in nam približal Etiopijo na najboljši možen način. Tudi lokalna agencija je bila odlična in nam je še dodatno polepšala potovanje. Vseh 21 dni sem uživala 1000/h in lahko rečem, da si želim še veliko takih potovanj.
Rožle je odličen vodič, ki ve kako se približati skupini, jo povezati in ustvariti odlično vzdušje skozi celotno potovanje. Je tudi zelo razgledan vodič, ki ve veliko informacij in jih podaja na zanimiv način. Državo po kateri potuješ, ti prikaže v realni luči in jo spoznaš v vsej svoji veličini. 
Anonimna

Ocena: 10
Najlepše mi je bilo druženje s plemeni, ogled preskakovanja bikov, dželade, kampiranje pod milim nebom in seveda naša vesela skupina.
Martina in Zdenko
 
Ocena potovanja (1-10): 9
Potovanje ki je premaknilo moje razumevanje življenja in sveta in me naučilo nekaj novega o sebi
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10+, nikoli ne spi, vedno za akcijo, realističen pogled in pristop
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Mirjana-srečanje z Mursiji in Bana fantje, pokrajina okrog Lalibele; Tone – taborjenje pri Karotih
Mirjana in Tone
 
Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Rožle je odličen vodnik. On je odgovoren, da je bilo potovanje popolno. Ocena 10.
Kristina in Robert
 
Potovanje po Etiopiji je bilo odlično pripravljeno. Ekipa od lokalne agencije (vodič Mamo, šoferji in kuharji) so po moje najboljši ljudje, kar je mogoče najeti v Etiopiji za tako vrsto potovanje. Kot skupina smo se odlično ujeli, čeprav smo se zbrali iz različnih predelov Slovenije in zelo različnih let. Rožle pa je odlično opravil svojo nalogo.
Miran 

Ocena potovanja: 10
O Rožletu lahko rečem samo pohvalne besede. Zanesljiv, izkušen, skrben, pozoren, družaben … mislim, da gre tudi njemu zasluge, da je bilo to potovanje za desetko.
Lučka

Moje ocene so 10++++.
Organizacija vrhunska, vodič Peter najboljši, lokalna ekipa v Etiopiji več kot odlična, kuhar vrhunski, vse top. Sem brez pripomb, le vse čestitke odlični organizaciji, ki ima posluh za skupino, ki potuje z njo.
Če bi šla še enkrat nazaj v Etiopijo, bi vse isto ponovila, isti aranžma, iste dogodivščine, vse, vse.
Etiopija ter ljudje, ki še vedno živijo plemensko življenje ti dajo ogromno duhovnih daril, drobnih pozornosti, iskrene nasmehe, dajo ti vse kar šteje, vse kar je resnično in prvinsko…, predvsem se te pa zelo dotaknejo.
Tudi tebi Uroš čestitke, na sestanku si nam super, slikovito vse predstavil, dobili smo več kot smo pričakovali, mnogo več. Moje navdušenje nad Etiopijo, nad vašo organizacijo delim z ostalimi in upam, da bomo še potovali skupaj. Veliko uspehov ter vse lepo
Barbara 

Ocena potovanja: 10
Kako ste zadovoljni z vodičem: 10 +
Peter je bil super vodič, nič mu ni bilo problem urediti, ves čas je bil dobre volje in vedno poln idej kako si popestriti čas. Skratka, popolna desetka.
Najlepše na potovanju je bil obisk plemena Karo, kampiranje pri kralju Kalla, dželade, nenačrtovan obisk preskakovanja bikov ter še posebej obisk plesov, ki so se odvijali naslednji večer. 
Tanja

Ocena potovanja: 10. Komentar ni potreben, ker je bilo super...
Vodnik strokoven in še preveč skrben za moje mnenje.
Najlepši je bil južni del...plemena....avantura v nevihti...Simien in njegovi razgledi
Hvala za nepozabno potovanje.
Tina

Ocena potovanja: 10 - Odličen in razgiban program, za bonus pa smo bili deležni še nepozabnih afriških dogodivščin. 
Ocena vodnika: 10 - Peter - izkušen in odgovoren. Obvlada organizacijo in znanje, ki ga v pravi meri podaja popotnikom. Najlepše mi je bilo: orto plemena, otroci, pomankanje vode in elektrike, off road, pokrajina, Simien... pravzaprav vse!
Viki

“Etiopija je tako drugačna od preostale Afrike, da jo enkrat v življenju morate obiskati, saj se je tukaj pisala zgodovina človeštva!”

Greste z nami v Etiopijo?
Vse informacije: Uroš Ravbar, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami
Comments