Novice‎ > ‎

Predavanje Skrivnostna ŠKOTSKA, 19.12. v Kopru

objavljeno: 25. nov. 2011 15:28 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 25. nov. 2011 15:28 ]

Pozdravljeni,

Vljudno vas vabimo na POTOPISNI VEČER Damjana Končnika:
SKRIVNOSTNA ŠKOTSKA 

v ponedeljek, 19. 12. 2011 ob 20. uri na enoti Osrednje knjižnice Srečka Vilharja v Kopru, na Oddelku za italijaniko na Čevljarski 22, Koper.

Enkratna Škotska

Na predavanju vam bo predstavil najlepše predele Škotske. Z Nielom se bomo odpravili na morje, da izsledimo tjulnje in delfine ter spoznamo način življenja ribičev. Očaral nas bo otok Skye, z divjo lepoto pa nas bosta prevzela otoka Harris in Lewis. Tukaj nas čakajo neverjetne peščene plaže. Na otoku Lewis si bomo ogledali najpomembnejše arheološke spomenike, med njimi stoječe kamne v Callanishu, utrdbo v Carlowayu in vas Bosta iz železne dobe in se sprehodili ob razčlenjeni obali. Zopet se bomo odpravili na škotsko celino in absorbirali lepoto divje pokrajine severnega Višavja. Na arhipelagu Orkney bomo obiskali glavno mesto Kirkwall z znamenito katedralo, si ogledali prazgodovinsko vas Skara Brea, se odpravili do stoječih kamnov v Brodgarju in se podali v grobnico Meashowe in občudovali svet ptic na čereh. Ustavili se bomo ob jezeru Loch Ness, kjer bomo imeli možnost, da zagledamo pošast Nessie. Za konec smo prihranili še eno od najživahnejših mest v Evropi – Edinburg.

Za prvomajske praznike 2012 se odpravljamo na Škotsko. V kolikor vas zanima program kliknite http://www.ravbar.org/popotovanja/evropa/skotska

Lepo vabljeni,

Ekipa Ravbar Potovanja