Novice‎ > ‎

Potopisna predavanja Avstralija, Tahiti, Kolumbija, Islandija, Transibirska

objavljeno: 17. feb. 2010 04:40 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 17. feb. 2010 04:46 ]

Vabimo vas na naslednja potopisna predavanja:

• Skriti zakladi AVSTRALIJE, predava Uros Ravbar
Sreda, 17. februar, ob 19.00 uri v knjiznici Rudnik v Ljubljani (Dolenjska cesta 11, stavba strelisca 1. nadstropje)

• Rajski TAHITI, predava Uros Ravbar
Sreda, 24. februar, ob 19.30 uri v knjiznici Siska v Ljubljani (Trg komandanta Staneta 8)
 
• Skrivnostna lepotica KOLUMBIJA, predava Uros Ravbar
Cetrtek, 25. februarja, ob 19.00 uri v kletni dvorani Zavarovalnice Maribor v Mariborju (v organizaciji popotniskega drustva Vagant)
 
• ISLANDIJA, alternativa za potovanje na luno, predava Damjan Končnik
Petek, 26. februar, ob 19.00 uri v Čajarni Krojač (pri Kandijskem mostu) v Novem mestu
Sreda, 3. marec, ob 19.00 uri v gostilni Pri Micki v Ljubljani
 
• TRANSIBIRSKA ŽELEZNICA (od Moskve, Mongolije do Pekinga), predava Damjan Končnik
Petek, 26. februar, ob 20.00 uri v Čajarni Krojač (pri Kandijskem mostu) v Novem mestu
Sreda, 3. marec, ob 20.00 uri v gostilni pri Micki v Ljubljani
 
Gostilni pri Micki (Ljubljana Sostro). Obvoznico zapustite na JV delu mesta na izvozu Bizovik & Sostro in peljete ca 200 metrov po Litijski cesti v smeri ven iz mesta. Gostilna pri Micki je na levi strani ceste.
 
Islandija, alternativa za potovanje na luno
So poti in obstaja Laugavegurin - pot toplih vrelcev. So agencije, ki jo ponujajo, a zanesljivo smo ekipa, ki jo najbolj poznamo in edini, ki vam lahko pokažemo globoke kanjone, najsilovitejše vrelce na poti, vas pripeljemo do najlepših razgledov na slikovite gore, do ledenikov itd… Na prvem trekingu leta 2002 smo lahko prebrali v knjigi gostov v planinski postojanki v Landmannalaugarju "Samo tam, kjer si bil peš, si tudi resnično bil". To bo tudi naš moto potovanja. Korak za korakom bomo doživljali eno najlepših pešpoti našega planeta. Neverjetne formacije iz lave bomo občudovali v dolini Torsmork. Zadnji del potovanja bomo preživeli na polotoku, na katerem kraljuje vulkan in ledenik Snaefellsjokull. In za uspešen konec še kopanje v Modri laguni. Ostanite hladni!
 
Transsibirska železnica
V zlatih jesenskih barvah se podajamo na pot po tirih najslavnejše železnice od Moskve do Pekinga. Približali vam bomo izjemno pokrajino Sibirije, s poudarkom na izjemnem Bajkalskem jezeru. Prikazali vam bomo tudi kulturo treh dežel, preko katere je speljana železnica. Tako bomo spoznali življenje Rusov v odmaknjenih vaseh, se z njimi zapeljali s čolni v tajgo in okusili njihovo hrano. Eden od vrhuncev potovanja je Bajkal, največje in najgloblje jezero na svetu. V Mongoliji bomo spoznali narodni park Terelj, življenje nomadov in prestolnico Ulan Bator. Začutili bomo tudi utrip življenja nomadov v Mongoliji. Potovanje bomo končali v Pekingu. Zapeljali se bomo do najlepšega dela Kitajskega zidu, kamor množice ne zahajajo. Obiskali bomo Mingove grobnice, zaključili pa ga bomo z obiskom operne predstave.