Novice‎ > ‎

Predstavitev potovanja v Novo Zelandijo (23.2. - 13.3.2012)

objavljeno: 13. sep. 2011 04:23 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 13. sep. 2011 04:29 ]
Gora Mt. Cook z jezerom Punaki
Rentali bomo avtomobile in v dveh tednih aktivno odkrivali vse glavne znamenitosti čudovite Nove Zelandije, ki jo štejejo za eno najlepših držav sveta. V Novi Zelandiji smo bili že petkrat in za vas smo izbrali resnično najlepše stvari, ki jih dežela ponuja. Avtor programa pravi: "Če bi kje živel izven Slovenije bi v Novi Zelandiji!"
 
Magična Nova Zelandija z avti
 • Termin: 25.2. - 13.3.2012
 • Trajanje potovanja: 18 dni, možnostjo podaljšanja za 7 dni na Fidži
 • Skupina: min 10 – max 19 popotnikov
 • Cena: 2.090 EUR + let. karta (ca 1.280 eur)
 • Vodja ture: Peter Eržen oz. Miha Pirher
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com (oddaj povpraševanje)
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja  
Minilo je že kar nekaj dni, vendar misli še vedno uhajajo na prečudovito potovanje po Novi Zelandiji. Z možem se nikakor ne moreva spraviti, da bi počela kaj konkretnega, saj sva še vedno malce omotična od vseh lepot. Razvila sem slike iz potovanja, katere so prečudovite in jih imam kar na mizi, da jih lahko večkrat pogledam. Moja ocena je skratka super in od vseh dosedanjih potovanjih je bilo to eno najlepših.
Tončka

Zakaj z nami v Novo Zelandijo:

 • čaka nas raziskovanje geotermalnih predelov in maorske kulture v Rotorui
 • spoznavanje tradicionalnega življenja (spanje na kmetiji)
 • ogled edinstvene Waitomo jame s svetlečimi črvi
 • odkrivanje najlepših lokacij iz filma Gospodar prstanov
 • najlepši enodnevni treking v deželi v narodnem parku Tongariro
 • degustiranje vin in opazovanje kitov (Kaikura)
 • krasna pokrajina Južnega otoka (gora Mt. Cook, jezera, ledeniki, vulkani ...)
 • tura z ladjo po Milford Soundu (osmo čudo sveta)
 • adrenalinske aktivnosti v Queenstownu
 • hoja po deževnem gozdu in odkrivanje ledenikov Fox in Franc Jožef
 • resnično jo dobro poznamo in sodelujemo z preizkušenimi partnerji
PROGRAM:

Začnemo z ogledom Aucklanda (mesta jadrnic), največjega mesta Nove Zelandije s čudovitim muzejem in razgledom iz najvišjega stolpa na južni polobli. Sledi obisk jame Waitomo, kjer živijo posebni svetleči črvi in raziskovanje maorske kulture v Rotorui (njihovi plesi in običaji). V Rotorui bomo odkrivali tudi geotermalne vrelce in gejzire, vsak pa bo prišel na svoj račun pri številnih opcijskih aktivnostih (kolesarjenje, rafting ...). Sledi obisk narodnega parka Tongariro z najlepšim enodnevnim trekingom v deželi po predelih, kjer so snemali Gospodarja prstanov. V Wellingtonu, glavnem mestu, si pogledamo botanične vrtove in se zapeljemo z ladjo preko Cookovega preliva na Južni otok. Najprej degustiramo odlična novozelandska vina, v Kaikuri poskušamo izslediti tjulne in kite, potem pa se prestavimo na tipično farmo, kjer spoznamo kako živijo domačini (posebna izkušnja). Sledi vožnja po panoramskih cestah s pogledi na jezeri Tekapo in Pukaki vse do najvišje gore Nove Zelandije, Mt. Cook, kjer nas čaka lažji treking. Sledila bo tura do znamenitega zaliva Milford Sound (za njih eno od osmih čudes sveta), ki ga odkrivamo z ladjo in mesto Queenstown, ki slovi kot adrenalinska prestolnica sveta (bungee jumping, vožnja s posebnim gliserjem po reki Shotover,...). Sledi panoramska vožnja mimo Cadrone in simpatične Wanake (ogled hiše iluzij), preko prelaza Haast z deževnim gozdom do zahodne obale, kjer se pobližje spoznamo z ledenikoma Fox in Franc Jožef. Za konec pa še vožnja po zanimivi pokrajini kjer poteka znamenita železniška proga TranzAlpine vse do Christchurcha, od koder letimo domov. Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta.
 
CENA: 2.080 EUR + letalska karta (marec 2011 – 1280 EUR)
Cena je narejena pri 14 osebah, doplačilo za manjšo skupino (10 – 13 oseb) 140 EUR/osebo
40 EUR popusta za vse, ki ste že potovali z nami

V ceno je vključeno:

 • vse namestitve v hotelih oz. motelih v dvoposteljnih sobah (1x se spi na farmi kjer imamo polpenzion, 2x v planinski hiški – 4 osebe v eni, v Franc Jožefu tudi 1x spijo 4 osebe v eni sobi),
 • rent a car (največji enoprostorni avto npr. Kia Carnival),
 • vsa zavarovanja za rent a car,
 • vstopnine v Sky tower (stolp), Auckland muzej, Waitomo jame, Te Puia maorski center z ogledom termalno vulkanske doline, vožnja z tramom, trajekt preko Cookovega preliva (Wellington – Picton), degustacija vin Blenheim, ogled filma Shadowland, hiša iluzij v Wanaki in tura z ladjico po Milford Soundu,
 • strokovno vodenje s slovenskih vodnikom,
 • organizacijo potovanja,
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov s prezentacijo.
V ceno ni vključeno:
zavarovanje Coris, osebni stroški, hrana in pijača, bencin, opcijske aktivnosti (maorski večer Mitai, ogled kitov, Shotover jet, Rotorua – Agrodome, kolesarjenje ...) in povratna letalska karta do Nove Zelandije z letališkimi pristojbinami (cena marec 2011 - 1 .280 EUR/osebo), izstopno takso in eventuelni prevoz na letališče.
Cena letalske karte se spreminja glede na letališke pristojbine. Letalsko karto lahko plačate, ko je potovanje potrjeno, to pa je ob minimalnem številu prijavljenih. Zgoraj omenjena cena letalske karte se torej lahko spremeni.
S plačano akontacijo 200 EUR si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se plača 30% aranžmaja, preostanek plačila pa se plača najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (namestitev, prevozov, menjalni tečaji) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.

Fotogalerija iz ture po Novi Zelandiji (2010):

Vodja ture:

Nova Zelandija ju navdušuje s svojimi prostranstvi in načinom življenja. To je idealno potovanje za ljubitelje narave in ljudi.

Zanimam se za potovanje:

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.
Cena je izračunana na dan 12.9.2011.

Splošne info:

 • Kako potujemo? Nova Zelandijo bomo raziskovali z večjimi rentanimi avtomobili.
 • Nastanitev: spanje v hotelih oz. motelih (dvoposteljne sobe, enkrat 1/4), 1x na farmi z vključenim pol penzionom, 2x spanje v planinski hiški (po 4 v eni)
 • Hrana: Poskusili bomo številno lokalno hrano.
 • Zahtevnost poti: Tura ni zahtevna in je primerna za kogarkoli. Trekinge bomo prilagodili vašim zmožnostim.
 • Število oseb: min 10 – max 19
 • Vreme: FeFebruarja in marca je v Novi Zelandiji konec poletja. Lahko bomo imeli krasno vreme, hkrati pa Nova Zelandija preko celega leta slovi po svoji nepredvidljivosti. Pričakujemo temperature od 15 do 28 stopinj.
 • Zdravje: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti.
 • Varnost: Nova Zelandija je varna država. Kriminala je zanemarljivo malo, domačini so nadvse gostoljubni in prijazni. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: Nova Zelandija ima krasne spominke iz lesa (maorske rezbarije) in zelenega žada. Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa).
 • Vizum: Slovenci za obisk države ne potrebujemo vize.
Tura po Novi Zelandiji in Fidžiju (april 2010) - komentarji potnikov:
Ojla Uroš
Slike pa take, da te sigurno prepričajo, da smo bili čisti uživači. Seveda ko smo po nekaj dneh ugotovili, da imamo blazno srečo z vremenom in nam je dež prizanašal skoraj do konca, je bila ta pot kot jesenska iluzija. Barvita, topla, mirna skoraj neokrnjena narava, ki nam je prinašala notranji mir in hkrati nemir, saj smo se nekako zavedali da bo tega čudovitega popotovanja enkrat konec. Pa vendar telo in duša sta užila vsak trenutek tako Nove Zelandije kot Fiji - ja.
Vodič, ah vodič, ta je bil živ hudič :-) , pa saj ni res. Veliko sem prepotoval z mnogimi organizatorji, pa moram priznati, da tako kot si se ti potrudil, se do sedaj še ni nihče. Po mojem mnenju si včasih kar malo pretiraval, ko si se trudil vsem ustreči in se trudil, da bi bilo vse tipi top. Včasih moraš pustiti, da določene stvari stečejo same, da se tvoji popotniki malo potrudijo in kdaj tudi kaj sprejmejo kot dejstvo popotniškega popotovanja. Drugače se razvadijo in postanejo zahtevni ter težavni.
Pa saj meni je bilo super in veš da bom šel stabo še na marsikateri konec sveta, katerega še nisem obiskal, tud če boš postal malo bolj zaje... ;-).Skratka da zaključim, super tura, krasno vreme, krasna družba, hudičevo dober vodič in še grem stabo.
Lep dan
Se kmalu vidimo
Janez

Moram priznat, da me je "Fiji time" držal še cel teden po prihodu domov. Komentar ture! Ekipa večinoma v redu, vodič pa nad pričakovanji. Dobra organiziranost, vodenje, motiviranje skupine (zlasti pri odbojki), spontane ideje (bowling..), pa še kaj bi se našlo. Program je bil dobro zamišljen, saj smo dejansko videli vse, kar se je videti dalo. Severni otok me je precej navdušil, vendar me je južni še bolj. Čudovita pokrajina, ki mi je pisana na kožo (jezera, gore, ledeniki , fjordi..) je popolnoma žarela v svojih jesenskih barvah. Med samimi premiki z avtomobili bi se lahko še sto krat več ustavili, ker enostavno vsak delček pokrajine si je zaslužil precej pozornosti. Za moj okus bi pri trekingih v NZ dodal malo več avanture (daljši in malo bolj zahtevnejši trekingi ), seveda pa je to v veliki meri precej odvisno od vremena in skupine. Za Fidži bi komentiral le z eno besedo: Fantastično! Tle ni kaj dodat.
Če lahko turo ocenim med 1 in 10, bi ocenil z 9. Bilo je dobro, vendar nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti še boljše .
Mitja

Ejla klapa!
no, jaz se že veselim srečanja z vami, Uroš, men je bla tura super, nepozabna, ker sem poleg novih krajev spoznala tudi krasne ljudi, ki jih nikoli ne bom pozabila!
Janja

Minilo je že kar nekaj dni, vendar misli še vedno uhajajo na prečudovito potovanje. Z možem se nikakor ne moreva spraviti, da bi počela kaj konkretnega, saj sva še vedno malce omotična od vseh lepot. Razvila sem slike iz potovanja, katere so prečudovite in jih imam kar na mizi, da jih lahko večkrat pogledam. Potovanje je bilo super in brezhibno izvedeno in potekalo vse v najlepšem redu brez nikakršne pripombe. Glede vodiča pa sva že na prvem srečanju dobila občutek, da bo super in se tudi nisva zmotila. Res gre vsa pohvala in zasluga tebi Uroš. Si zelo globok, čuten in duhovno širok, tako da ti je ta poklic prav pisan na kožo, saj ga opravljaš z dušo in srcem. Kadar je potrebno si tudi odločen in stojiš trdno za tem, tako da te ne spravi nobena stvar s tira, ker včasih se zgodi, da bi vsak rad malce telovadil po svoje. Znaš pa tudi prisluhniti in razumeti vsakogar in ne delaš razlik v skupini. Skratka se vidi, da je ostal tvoj športni duh v tebi - moram in sposoben sem.
Program je bil zelo pester in se je vsak dan kaj zanimivega dogajalo, tako da vsa pohvala glede tega. Tudi oddihi vmes po dolgi vožnji so bili dobrodošli, saj smo si jih popestrili z različnimi aktivnostmi. Branko bi imel verjetno kakšen treking več, nič zato ga bo imel pa sedaj doma.
Moja ocena je skratka super in od vseh dosedanjih potovanjih je bilo to eno najlepših. Nova Zelandija je res zakon. Fiji pa spada zraven za popestritev. Vsaj sedaj mislim, da bi nekaj manjkalo, če ne bi šli še na Fiji. Še bolj všeč mi je južni del Nove Zelandije, ker je bolj slikovit, pester in naraven. Če bi zbirala drugo domovino bi bila to južna Zelandija. Barve pa so bile v tem jesenskem času prečudovite in toliko bolj naredile svoj čar.
Tončka

Fotografije iz naše ture v letu 2010 - fotograf Damjan Makuc (uživajte v fotografijah)

Fotogalerija iz prejšnjih potovanj po Novi Zelandiji (Uroš Ravbar):

Možnost podaljšanja na Fidži (tropski raj) 25.2. – 20.3.2012

V tropskem paradižu boste lahko preživeli zadnji del potovanja. Med snorklanjem v Pacifiku in kopanjem na lepih plažah boste prestavili na »Fidži time« in ob družbi gostoljubnih domačinov pozabili na vse probleme. Spoznali boste tradicionalno življenje, sodelovali v številnim aktivnostim na plaži in pozabili na mobitele in ure. Aktivno boste lahko odkrivali otočja Mamamucas (z jadrnico) kjer so snemali film Brodolomec (Tom Hanks) in Yasawas kjer so snemali film Modra laguna (Brooke Shields).
Doplačilo: 790 eur/osebo pri 14 potnikih; podaljšanje lahko uredimo tudi za individualne potnike
Cena vključuje:
 • spanje je v dvoposteljnih sobah v hotelu (2x v Smugglers Cove) oz. tradicionalnih hiškah (2x Beachcomber, 3x Nacula)
 • vso hrano (polni penzion), razen 2 kosil in ene večerje
 • vse transferje in prevoze (od/na letališče, v pristanišče, z ladjo ...)
 • dobrodošlico ob prihodu na Fidži
 • zaključno večerjo a la carte v Bounty restavraciji v Nadiju
 • številne aktivnosti (ki jih nudijo resorti kjer boste spali; npr snorklanje, večerni program, odbojko ...)
Kaj ne vključuje: opcijski izlet Mamamucas z jadrnico (69 eur), najem čolna za izlete po Yasawas (Modra laguna, obisk vasi ...), 2x kosilo, pijače, eventuelnega dodatnega stroška glede let. povezav (nazadnje tega ni bilo; ravno tako smo imeli v ceni spanje v Seulu pri povratku), dodatnih aktivnosti.

Rajski Fidži, okvirni program po dnevih

Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja
1 dan let iz Christchurcha do Nadija, tradicionalni sprejem na Fidžiju in transfer do Smugglers Cove resorta,
2 dan prevoz do marine Denarau in ladja do otoka Beachcomber, prost dan za uživanje na otoku, Z, K, V
3 dan opcijska tura z jadrnico do otočja Mamamucas (do plaže iz Brodolomca) z obiskom lokalne vasi in snorklanjem ali pa boste uživali na otoku Beachcomber - številne aktivnosti na otoku, kjer se ves čas kaj dogaja (snorklanje, vodne aktivnosti, peščena plaža, večerni program), Z, K, V
4 dan vožnja z ladjo do otoka Nacula (Yasavas) kjer boste imeli zase eno najlepših plaž Fidžiju; preklopili boste na »FIJI TIME« in uživali v pravem raju, Z, V
5 dan opcijski izlet s čolnom do plaže kjer so snemali film Plava laguna z Brooke Shields oz. uživanje na plaži, Z, K, V
6 dan »Life is a beach«, možnost obiska tipične vasi kjer se boste družili z domačini, Z, K, V
7 dan dopoldan še zadnje kopanje, opoldan vožnja s čolnom do ladje in transfer s panoramsko vožnjo med otoki Yasawas vse do marine Denarau, prevoz do Smugglers cove resorta v Nadiju, zvečer prevoz na večerjo in a la carte zaključna večerja, Z, V
8 dan prevoz na letališče in let domov, spanje v Seulu v hotelu,
9 dan prihod domov
SPLOŠNE INFO
VREME: Fidži pa nas bo pričakal s tropsko klimo in visokimi temperaturami (in toplim morjem).
ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti.
VIZUM: Slovenci za obisk Fidžija ne potrebujemo vize.

Fotogalerija - Fidži by Uroš Ravbar

Fotografije iz naše ture po Fidžiju - fotograf Damjan Makuc

RAVBAR potovanja - Odkrivajte svet z nami