Novice‎ > ‎

Zadnje prijave za ANTARKTIKO za november 2015

objavljeno: 13. okt. 2014 12:23 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 13. okt. 2014 12:23 ]

čarobna pokrajina
Antarktika - ledena pravljica 

 • Termin: 16.11. - 2.12.2015 oz. kadarkoli med novembrom 2015 in marcem 2016  
 • Trajanje potovanja: 17 dni
 • Skupina: min 1 oseba - maks 24
 • Cena: od 4.799 EUR/osebo za 12 dnevno križarjenje (4 osebe v kabini) + ocenjeni stroški 1.720 eur 
 • Info: Uroš Ravbar Fajmut
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
 
Saj ne boste verjeli ampak zdaj se sprejemajo zadnje prijave za potovanje na Antarktiko za naslednjo sezono med novembrom 2015 - marcem 2016. Tudi kasneje se bo še dalo dobiti kakšno prosto kabino samo cenejše kabine se najhitreje zasedejo in ostanejo samo še dražje.
V dveh letih se je križarjenje podražilo za 1000 eur/osebo, tako da vam svetujemo, da ne odlašate s tem potovanjem.

POTOVANJA NA ANTARKTIKO SE ORGANIZIRAJO IN POTRJUJEJO ENO LETO VNAPREJ!

EKSPEDICIJA V DEŽELO LEDENIH SANJ - naše najbolj ocenjeno potovanje!
Smo specialisti za Antarktiko za katero koli ladjo!

17 dnevno potovanje z vrhuncem 12 dnevno ekspedicijo z ladjo na Antarktiko - Eden najbolj izoliranih predelov sveta - Plutje skozi Drakov preliv - Opazovanje mogočnih ledenikov – Navdihujoča pokrajina in edinstveno živalstvo – Kolonije pingvinov, tjulnov, možnost opazovanja kitov – Dvakrat na dan s posebnimi čolni odkrivamo Antarktiko – Predvidenih je 12 izletov na celino – Preleti albatrosov in plutje mimo Shetlandovih otokov – 2 dodatna dni na Antarktiki - Edinstvena ekspedicija na drug konec sveta
 
ležanje na Antarktiki
Za vas smo izbrali posebno ekspedicijsko ladjo z odlično posadko. S to ladjo smo že potovali po Antarktiki in smo bili nad njo in njenim osebjem navdušeni. Predavatelji in ekspedicijska ekipa so odlični, tudi predavanja so izredno zanimiva. Ladja je bila popolnoma prenovljena leta 2009 in lahko sprejme le 132 potnikov, kar zagotavlja pristno doživljanje na križarjenju. Na njej boste imeli pisano druščino popotnikov iz vseh koncev sveta. 

Vaš termin je zelo dober termin za opazovanje Antarktike saj boste resnično lahko doživeli mogočnost divje pokrajine.

CENA: 
4.799 EUR/osebo za 12 dnevno križarjenje (4 osebe v kabini) + ocenjeni stroški 1.720 eur 
5.299 EUR/osebo za 12 dnevno križarjenje (3 osebe v kabini) + ocenjeni stroški 1.720 eur
6.099 EUR/osebo za 12 dnevno križarjenje (2 osebi v kabini) + ocenjeni stroški 1.720 eur

Možnost podaljšanja ture po v Patagonijo oz. glede na vaše želje. Možnost slovenskega vodenja v primeru skupine vsaj 12 potnikov (doplačilo). 

so trenutki ko ostaneš brez besed
Cena križarjenja vključuje:
 • 11x spanje na ladji v kabinah (dvoposteljne, triposteljne oz. štiriposteljne kabine), na ladji so vključeni vse obroke – polni penzion),
 • 1x spanje v Ushuai v hotelu **** (nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi),
 • na ladji neomejeno pitje vode, kave in čaja,
 • predvidenih je 12 izletov s čolni zodiaki (možnost krajših trekingov po Antarktiki oz. panoramske vožnje s čolni),
 • kvalitetna predavanja in izobraževalni programi na ladji (v angleškem jeziku), 
 • najem škornjev za hojo po Antarktiki,
 • puhovko, ki jo dobite v trajno last.
Prištejte še ocenjene stroške (1.720 eur):
 • ca 1300 eur povratna let. karta z vsemi taksami Ljubljana (oz. bližnja letališča) - Buenos Aires ter stroški povratnega leta z vsemi taksami Buenos Aires – Ushuaia,
 • 250 eur stroški organizacije, urejanje vse dokumentacije, srečanje s prezentacijo 
 • ca 170 eur stroški nastanitve v Buenos Airesu - hotel **** z zajtrkom (2x) v dvoposteljni sobi, vsi transferji z/na letališča (Buenos Aires in Ushuaia), voden ogled Buenos Airesa.
Cena ne vključuje: dodatnih pijač na ladji pri obrokih (voda je pri obrokih vključena), nekaj obrokov v Buenos Airesu in Ushuai, opcijskega izleta v Ushuai in predstave tanga v Buenos Airesu, spominkov, zavarovanja, napitnin, eventuelnega prevoza na/iz letališča.

Doplačilo za kampiranje na Antarktiki je 249 eur/osebo (vse šotore, podloge in spalne vreče vam bodo v tem primeru zagotovili, enkrat boste tako lahko prespali na celini).

SPLOŠNI POGOJI: Ker za potovanje po Antarktiki veljajo drugačni pogoji kot za ostala naša potovanja, se plača ob prijavi 1000 eur kot depozit za križarjenje, potem se ob prijavi uredi in plača letalska karta, celoten znesek pa se nakaže najkasneje 3 – 4 mesece pred potovanjem (odvisno od ladje do ladje), ko je tudi zadnji rok za prijave. Zaradi nepredvidljivosti potovanja svetujemo doplačilo za riziko odpovedi, ki znaša 4% vrednosti aranžmaja. Cene garantiramo do zasedbe kabin (zaradi izredno kratke sezone, majhnega števila ladij in velikega povpraševanja se lahko kabine zasedejo tudi eno leto vnaprej).  

DODATNO: Možno je tudi organiziranje potovanja na cenejši ladji (v tem primeru imate za dejansko odkrivanje Antarktike namesto 6 dni, na voljo 4 dni). 

Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencije in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org

Si upate z nami na polarno ekspedicijo, katero ne boste nikoli pozabili? 

PROGRAM PO DNEVIH: 
Zaradi nepredvidljivosti potovanja po Antarktiki se lahko program spremeni oz. prilagodi vremenskim razmeram.

1. dan (16.11.): Ljubljana oz. bližnja letališča – Buenos Aires (obroki na letalu)
Zbor na letališču Jožeta Pučnika oz. transfer do bližnjih letališč in polet proti Buenos Airesu.

2. dan (17.11.): Buenos Aires, hotel **** z zajtrkom (dvoposteljne sobe)
Pristanek v Buenos Airesu. Transfer v mesto in ogled vseh glavnih znamenitosti argentinskega glavnega mesta, ki ga imenujejo tudi »Pariz Južne Amerike«. Na vodenem ogledu si boste pogledali vse glavne znamenitosti mesta: Obelisk, predel La Boca z najlepšim delom Caminito (slikovita četrt umetnikov in plesalcev tanga), zanimivo pokopališče Recoleta, kjer počiva Evita, predel San Telmo, glavni trg (z znamenito Casa Rosado in katedralo).  

3. dan (18.11.): Buenos Aires – Ushuaia, hotel **** z zajtrkom (dvoposteljne sobe), 
Dopoldan daljši let na skrajni jug Južne Amerike, do zanimivega mesta Ushuaia. Najverjetneje se boste počutili kot, da ste prišli na konec sveta. Prosto.

4. dan (19.11.): Ushuaia – vkrcanje na ladjo (zajtrk, večerja)
Dopoldan prosto za odkrivanje Ushuaia z okolico. Svetujemo poldnevni izlet v narodni park Tierra del Fuego in vožnjo z zgodovinskim vlakom (The end of the world train), ki je včasih prevažal kaznjence. Zanimiv je tudi ogled muzeja Maritimo & Museo del Presidio, kjer je bil nekoč zloglasni zapor. Pozno popoldan se boste vkrcali na posebno ekspedicijsko ladjo. Sledi plutje skozi Beaglov kanal. Prvo opazovanje sončnega zahoda na ladji (dnevi bodo izredno dolgi).       

5.- 6. dan (20. - 21.11.): Plutje skozi Drakeov preliv (2x polni penzion)
Vaša avantura se začne s ca 700 km dolgim prečenjem preliva, ki se imenuje po angleškem raziskovalcu Sir Francis Draku iz 16. stoletja. Vsakodnevno boste imeli predavanja vaših ekspedicijskih ekspertov za živalstvo/geografijo/zgodovino osvajanja Antarktike. Počasi bo vedno več pogledov usmerjenih proti morju in morda uzrete prvi ledenik, kite ali albatrose. 

7.-12. dan (22. – 27.11.): Antarktični polotok in Južni Šetlandski otoki (6x polni penzion) 
V naslednjih šestih dneh boste priča eni najbolj spektakularnih pokrajin sveta in uživali boste v opazovanju unikatnega živalstva. Vsak dopoldan in popoldan (2x dnevno, odvisno od vremenskih razmer) se boste s posebnim čolnom zodiakom zapeljali na celino, kjer boste lahko hodili po edinstvenih predelih (krajši trekingi). Čakajo vas različne vrste pingvinov, tjulni in morski levi. Ne bo manjkalo samostojnega odkrivanja, kjer vas bo čakalo nešteto fotografskih motivov (čudovite ledene gore, ledeniki in divja pokrajina). Antarktika je tudi idealen kraj za opazovanje kitov. Namesto klasičnih štirih dni imate kar šest dni za odkrivanje Antarktike.    

13.-14. dan (28. – 29.11.): Drakeov preliv (2x polni penzion)
Začne se vaša pot proti severu in pristanišču Ushuaia. Čas bo za gledanje enkratnih posnetkov iz Antarktike in strokovnjaki za živalstvo nam bodo odgovarjali na vsa vprašanja. Lahko boste ugledali tudi kakšnega kita iz opazovalne ploščadi. 

15. dan (30.11.): prihod v Ushuaio (zajtrk), let v Buenos Aires, hotel **** z zajtrkom (dvoposteljne sobe)   
Zjutraj bo ladja pristala v Ushuai, sledi izkrcanje, prevoz do letališča in let proti Buenos Airesu. Transfer do mesta. Zvečer vam lahko opcijsko uredimo argentinsko pojedino in ogled predstave tanga.

16. dan (1.12.): Buenos Aires – let domov 
Dopoldan prosto za odkrivanje Buenos Airesa, nakupovanje zadnjih spominkov. Popoldan polet proti domu.  

17. dan (2.12.): prihod domov.

Pomembno opozorilo: Program je okviren in se lahko spremeni. Vožnja je odvisna od vremenskih pogojev in samega ledu. Ravno tako ne moremo garantirati, da boste videli vse omenjene živali, saj gre za nepredvidljivo okolje. Fleksibilnost je ključ do uspeha ekspedicije. Program je okviren, ker se zaradi premikajočih se ledenih plošč in spremenljivega vremena nikoli ne ve točno, kje bo potovala ladja. Antarktiko boste odkrivali v poletnem času, ko je vreme najbolj stabilno. Sezona na Antarktiki je izredno kratka (november – marec).  Decembra in januarja so dnevi najdaljši (tudi do 20 ur sonca), temperature pa najvišje. Na našem zadnjem organiziranem potovanju je bila najnižja izmerjena temperatura 2 stopinje Celzija. 

Vodič Lonely Planet pravi: »Noben prostor na zemlji se ne more primerjati z ogromno belo divjino sestavljeno iz snega, ledu, vode in skale. Antarktika te naravnost očara s svojo lepoto.« 

Fotogalerija iz našega potovanja po Antarktiki (avtor Uroš Ravbar Fajmut):

Antarktika Ravbar Potovanja


Antarktika je kontinent superlativov. Je najhladnejši, najbolj vetroven, najbolj suh, najbolj leden in najvišji od vseh kontinentov sveta (povprečno je visok prek 2250 metrov). Je celina z najdaljšimi dnevi in hkrati najdaljšimi nočmi. Je dom največje koncentracije živali v naravnem okolju in je ena zadnjih pravih divjin, katero so odkrili prvi raziskovalci in lovci na kite pred manj kot dvesto leti. 

raj za fotografe

Antarktika - zakaj z nami na pot:
 • izbrali smo posebno ekspedicijsko ladjo, na kateri bodo predavatelji in strokovnjaki za Antarktiko, ki vam bodo odgovorili na vsa vprašanja,
 • počutili se boste kot prvi raziskovalci, ki odkrivajo nov, neodkrit kontinent,
 • ker ponujamo resnično najboljšo kombinacijo med ceno in kvaliteto, 
 • ker si boste lahko dodatno pogledali najlepše mesto Južne Amerike, Buenos Aires (najboljši argentinski zrezki in sproščeno vzdušje),
 • odkrivali boste zanimivo Ushuaio, ki resnično leži na koncu sveta,  
 • ker se bomo maksimalno potrudili, da boste v naši organizaciji preživeli čudovit dopust.

Zanimam se za potovanje

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com 
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.  

SPLOŠNE INFORMACIJE:
 • Kako potujete? Argentina – prevozi iz letališč z lokalnimi prevoznimi sredstvi, Antarktika – s posebnimi čolni zodiaki in ekspedicijsko ladjo.   
 • Nastanitev: 11x se spi na ladji (2-4 osebe v kabini), 2x v Buenos Airesu hotel **** z zajtrkom v dvoposteljni sobi, 1x v Ushuai hotel **** z zajtrkom v dvoposteljni sobi.
 • Hrana: Argentina slovi po izredno kvalitetni hrani (sploh meso). Na ladji imate po tri obroke na dan (večinoma je buffet z pestro izbiro hrane). Hrana je prilagojena tudi za vegetarijance.  
 • vsak dan smo imeli dva ogledaZahtevnost poti: Tura je primerna za kogarkoli.
 • Število oseb: min 1 - max 24 oseb.
 • Vreme: Antarktika je sinonim za hladno vreme. Na obali so običajne temperature med 0°C do 6°C v njihovih poletnih mesecih (v katerih boste potovali). Notranjost celine je precej hladnejša.   
 • Zdravje: Previdni morate biti, da vas ne opeče sonce. S seboj morate imeti kvalitetna sončna očala. Ravno tako je potrebno veliko piti, da ne pride do dehidracije. Obstaja nevarnost morske bolezni, zato so priporočljive tablete proti slabosti. Izpolniti bo potrebno tudi poseben zdravniški formular. 
 • Varnost: Argentina je med najvarnejšimi državami Južne Amerike. Na turi z ladjo so nevarne ledene gore, vendar je naša ladja narejena prav za najbolj ekstremne pogoje. 
 • Spominki: Argentina ima kar nekaj lepih spominkov. Antarktika pa ima omejene spominke, vendar se jih tudi da dobiti (npr. nakup v angleški bazi Port Locroy).  
 • Vizum: Slovenci za obisk Antarktike in Argentine ne potrebujemo vize.  
 • Oblačila: So podobna kot pri hoji v gorah pozimi (goreteks spodnji in zgornji del in windsoper, za bolj občutljive eventuelno puhovka). Posebne gumijaste škornje za hojo po Antarktiki boste dobili na ladji. Seznam vseh oblačil boste dobili pred potovanjem.  
 • Elektrika: 220 V z evropskimi vhodi. 
 • Pranje: Na ladji je možno ob doplačilu urediti pranje. 
 • Plačevanje na ladji: Je možno s kreditnimi karticami in gotovino. 
 • Telefon in internet: Ob doplačilu se boste lahko po telefonu javili domačim iz ladje, ravno tako je možna uporaba interneta (počasna povezava, doplačilo).
Dodatne informacije:
1. Vsi udeleženci morajo izpolniti medicinski vprašalnik pred potovanjem. 
2. Na ladji je maksimalno 132 potnikov. 
3. Vsa hrana na ladji je vključena v ceno. Hrana je pripravljena po mednarodnih okusih, vsak dan bo na voljo veliko različnih jedi. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. 
4. V ceni je neomejeno pitje vode, kave in čaja.
5. Priporočljiva napitnina na ladji (za osebje na ladji in vse predavatelje) je od 120 - 180$, ki se pobere na koncu potovanja. Napitnina ni obvezna ampak priporočljiva.
6. Svetujemo da imate s seboj raje $ kot EUR.

Nekaj vtisov potnikov iz našega potovanja po Antarktiki:

Ocena potovanja: 10 – vrhunsko potovanje
Zelo zadovoljen z vodnikom.
Najboljša je bila neokrnjena Antarktika, odlična posadka na ladji.
Boštjan
 
Ocena potovanja: 10 -odlično organizirano potovanje
Zelo zadovoljni z vodnikom. Najlepša je bila čarobna zasnežena pokrajina.
Marijana
 
Ocena potovanja: 10 – izvrstno potovanje – res nekaj posebnega
Čudovita narava in živalstvo na Antarktiki
Janez
 
Ocena potovanja: 9-10
Eno mojih najlepših in izpolnjenih potovanj doslej
Profesionalno vodenje
Doživljanje neokrnjene narave in srečanja z ljudmi celega sveta
Tomaž

Ocena potovanja: 10, vse je klapalo; maksimalno so se potrudili, da smo čim več videli in doživeli; osebje je bilo prijazno. Z vodnikom sem zadovoljen. Dobili smo dovolj informacij. Potovanje je bilo dobro organizirano.  
Najlepša je bila neokrnjena narava, živali, vožnja z zodiaki;   
Mirko
 
Ocena potovanja: 10+  
V spominu mi je ostalo hoja po ledu (zmrznjeno morje), izkrcanje na celino, kiti + tjulnji, modrozelene ledene gore, ledeniki, preživeti Drake brez bruhanja, sterilno antarktično okolje (zrak, voda, tla), privilegij in čast biti tam...
 
Greste z nami na čudovito Antarktiko?
Vabljeni, da se nam pridružite na tem nepozabnem potovanju, kjer boste Antarktiko resnično začutili.

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami