Novice‎ > ‎

Prvi vtisi iz Antarktike

objavljeno: 19. dec. 2011 12:07 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 19. dec. 2011 12:08 ]
Evo spet smo nazaj iz potovanja po Antarktiki. Sploh ne morem nič delat, ker mi misli ves čas uhajajo na pingvine, morske leve, kite in predsem neverjetno naravo Antarktike. Kakšna divjina, ledene gore, ledeniki, svetloba ...

Kraj kjer si napolniš dušo z najlepšimi stvarmi, ki jih ponuja planet zemlja. Pa resnično vrhunska organizacija na ekspedicijski ladji Expedition, lokalna ekipa strokovnjakov in predavateljev, filipinsko osebje, ki nas je razvajalo z odlično kuhinjo in vrhunski bolgarski kapitan, ki nas je peljal med ozkimi prehodi ledenih gora.

Kraj kjer živijo legende o prvih raziskovalcih našega planeta Shackeltonu, Amundsenu, Scottu in drugih, ki so tvegali svoja življenja za čas in slavo.
Bili so trenutki ko npr. v Paradise Harbourju, kjer smo resnično ostali brez besed v našem zodiaku (gumijastem čolnu) ali pa na ladji ko kar 20 minut ni nihče spregovoril, ko smo med številnimi ledenimi gorami pluli v čudovit zaliv otoka Trinity. Slišalo se je le »šklocanje« fotoaparatov in vzdihovanje ljudi, ki so bili očarani nad lepoto narave.

Kmalu vas čakajo tudi fotografije iz tega potovanja in potopisno predavanje. Če bi rad kdo odkrival Antarktiko naj nas kontaktira na email: uros.ravbar@gmail.com in z veseljem vam bomo svetovali
 
Uroš

P.s. Ponavadi se poceni kabine na ladjah zasedejo 10 – 12 mesecev pred potovanjem (sezona za Antarktiko je od sredine novembra do konca marca)