Novice‎ > ‎

Prvi komentarji ture Nova Zelandija Fidži april 2010

objavljeno: 25. maj 2010 23:32 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 25. maj 2010 23:34 ]

Moram priznat, da me je "Fiji time" držal še cel teden po prihodu domov. Komentar ture! Ekipa večinoma v redu, vodič pa nad pričakovanji. Dobra organiziranost, vodenje, motiviranje skupine (zlasti pri odbojki), spontane ideje (bowling..), pa še kaj bi se našlo. Program je bil dobro zamišljen, saj smo dejansko videli vse, kar se je videti dalo. Severni otok me je precej navdušil, vendar me je južni še bolj. Čudovita pokrajina, ki mi je pisana na kožo (jezera, gore, ledeniki , fjordi..) je popolnoma žarela v svojih jesenskih barvah. Med samimi premiki z avtomobili bi se lahko še sto krat več ustavili, ker enostavno vsak delček pokrajine si je zaslužil precej pozornosti. Za moj okus bi pri trekingih v  NZ dodal malo več avanture (daljši in malo bolj zahtevnejši trekingi ), seveda pa je to v veliki meri precej odvisno od vremena in skupine. Za Fidži bi komentiral le z eno besedo: Fantastično! Tle ni kaj dodat.
Če lahko turo ocenim med 1 in 10, bi ocenil z 9. Bilo je dobro, vendar nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti še boljše .
Mitja
 
Ejla klapa!
no, jaz se že veselim srečanja z vami, Uroš, men je bla tura super, nepozabna, ker sem poleg novih krajev spoznala tudi krasne ljudi, ki jih nikoli ne bom pozabila!
Janja

Minilo je že kar nekaj dni, vendar misli še vedno uhajajo na prečudovito potovanje. Z možem se nikakor ne moreva spraviti, da bi počela kaj konkretnega, saj sva še vedno malce omotična od vseh lepot. Razvila sem slike iz potovanja, katere so prečudovite in jih imam kar na mizi, da jih lahko večkrat pogledam.
Potovanje je bilo super in brezhibno izvedeno in potekalo vse v najlepšem redu brez nikakršne pripombe. Glede vodiča pa sva že na prvem srečanju dobila občutek, da bo super in se tudi nisva zmotila. Res gre vsa pohvala in zasluga tebi Uroš. Si zelo globok, čuten in duhovno širok, tako da ti je ta poklic prav pisan na kožo, saj ga opravljaš z dušo in srcem. Kadar je potrebno si tudi odločen in stojiš trdno za tem, tako da te ne spravi nobena stvar s tira, ker včasih se zgodi, da bi vsak rad malce telovadil po svoje. Znaš pa tudi prisluhniti in razumeti vsakogar in ne delaš razlik v skupini. Skratka se vidi, da je ostal tvoj športni duh v tebi - moram in sposoben sem.
Program je bil zelo pester in se je vsak dan kaj zanimivega dogajalo, tako da vsa pohvala glede tega. Tudi oddihi vmes po dolgi vožnji so bili dobrodošli, saj smo si jih popestrili z različnimi aktivnostmi. Branko bi imel verjetno kakšen treking več, nič zato ga bo imel pa sedaj doma.
Moja ocena je skratka super in od vseh dosedanjih potovanjih je bilo to eno najlepših. Nova Zelandija je res zakon. Fiji pa spada zraven za popestritev. Vsaj sedaj mislim, da bi nekaj manjkalo, če ne bi šli še na Fiji. Še bolj všeč mi je južni del Nove Zelandije, ker je bolj slikovit, pester in naraven. Če bi zbirala drugo domovino bi bila to južna Zelandija. Barve pa so bile v tem jesenskem  času prečudovite in toliko bolj naredile svoj čar.
Tončka 

Kmalu bom pripravil spremenjen (dopolnjen) program Nove Zelandije za drugo leto (februar 2011). Potencialni interesenti se mi javite na uros.ravbar@gmail.com (GSM 031 684 651)

Srečno,

Uroš