Novice‎ > ‎

Prvomajsko potovanje po NAMIBIJI - popust za prve prijave

objavljeno: 10. dec. 2013 00:23 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 10. dec. 2013 00:23 ]
Na vas čakajo številni lepi motivi
Potovanje po Namibiji 
 
 
 
 
DODATEN POPUST 60 eur za prvih 6 prijav! 

Potovanje je namenjeno vsem ljubiteljem narave in fotografije, saj bo lepih motivov resnično ogromno. Namibija je država, ki očara še tako zahtevnega popotnika s svojimi prostranstvi, peščeno puščavo Namib, čudovitim narodnim parkom Etosha (levi, sloni, žirafe, nosorogi ...), fotogeničnimi plemeni Himbami, Damari in preprostimi Bušmani. 

Najlepše pa je, da ne boste le videli, ampak resnično doživeli pravo Afriko.  

Dve antilopi sredi puščave NamibProgram: Začeli bomo z Windhoekom, glavnim mestom Namibije, ki vas bo navdušil s kombinacijo afriškega in evropskega (nemškega) stila, potem pa se začne naše odkrivanje Afrike z najetim prirejenim tovornjakom, ki bo na voljo le za našo skupino. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, kjer bomo odkrivali eno najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib. Čaka vas lažji treking po sipinah in odkrivanje najlepših predelov Soussosvlei in Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Po vrnitvi v kamp z bazenom si bomo ogledati še bližnji Sesriem kanjon, svetujemo pa tudi opcijski let nad peščeno puščavo. Ob večerih boste uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd. Sledi panoramska vožnja do Atlantskega oceana in prihod v prijetno mesto Swakopmund, kjer boste prišli na svoj račun vsi adrenalinski navdušenci (možnost vožnje s štirikolesniki po neskončnih sipinah in boardanja po sipinah). Sledi vožnja proti severu po »Skeleton coast«, kjer boste opazovali neskončno število morskih levov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce), kjer bomo kampirali v divjini. Ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine? V Damaralandu nas čaka poseben ekosistemom (npr. rastlina welwitschia) in skalne slikarije Bušmanov pri Twyfelfontain, ki so med najbolj znanimi v vsej južni Afriki. Obiščemo tudi »Living museum« plemena Damara, kjer se na pristen način seznanimo z njihovo kulturo. Videli boste tradicionalno vas, prikazali bodo kako izdelujejo njihove izdelke ter njihovo petje in plese. Sledi vožnja proti severu do zanimivega Opuwa in naprej do plemena Himbe, ki so eni najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki in kjer se bomo seznanili z njihovim tradicionalnim načinom življenja. Sledi vožnja do narodnega parka Etosha, ki je eden najlepših narodnih parkov Afrike in kjer se boste počutili kot v dokumentarnem filmu (pogledi na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge, mogoče celo leoparda ...). Sledi vožnja naprej proti vzhodu, kjer obiščemo tradicionalno bušmansko vas, kjer uživamo ob petju in plesu, se seznanimo s tradicionalnim lovom in nabiralništvom ter opazujemo njihove ročne spretnosti. Po nepozabni izkušnji se napotimo do Okonjime, kjer je rehabilitacijski center za afriške divje mačke, predvsem geparde, kjer se bomo z njimi pobližje spoznali. V Okahandji bomo obiskali največjo tržnico lesenih izdelkov v Namibiji, kjer bomo nakupili zadnje spominke pred vrnitvijo v Windhoek in vožnjo nazaj proti domu. Program je namenjen ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet! 

POTOVANJE Z NAJETIM PRIREJENIM TOVORNJAKOM (min. 10 – maks. 17 potnikov + slovenski vodnik)

Cena: 1.850 EUR pri 14 osebah + let. karta ca 1.100 eur (dec 2013)
Doplačilo za manjšo skupino (10 - 13 potnikov) 120 eur. 

Popust 40 eur za vse, ki ste z nami že potovali. 
Dodatno popust 60 eur za prvih 6 prijavljenih! 
 
Na foto safariju vas čaka najverjetneje tudi kralj živaliCena vključuje skoraj vse stroške:
 • namestitve 2x v prijetnih popotniških guesthousih (hostlih) v dvoposteljnih sobah in 11x v kampih v njihovih šotorih in na udobnih podlogah (večinoma v kampih z bazenom, 1x kamp v divjini),
 • najem prirejenega tovornjaka z udobnimi sedeži in velikimi panoramskimi okni (maksimalno število udeležencev je 17 + slovenski vodnik),
 • gorivo,
 • najem vse potrebne opreme za kampiranje od šotorov do podlog (potrebujete le spalno vrečo),
 • najem vse opreme za kuhanje/stole/mize/pribor,
 • vsa dovoljenja in kamping takse,
 • vse vstopnine glede na program,
 • vso hrano (niso vključeni le 4 obroki v mestih),
 • profesionalnega lokalnega vodnika,
 • lokalnega pomočnika (pomaga pri šotorih, pripravi hrane …),
 •  vodenje slovenskega vodnika,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje: eventuelni prevoz do/iz letališča, 4 obrokov hrane v mestih, pijače, osebnih izdatkov, opcijskih aktivnosti (polet nad sipine, štirikolesniki), vize, napitnin, zavarovanja Coris.

Doplačilo za enoposteljno sobo oz. šotor 230 eur.

200 EUR akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.

Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.

 
Po deželi potujemo s prirejenim tovornjakom
ZAKAJ POTOVATI Z NAMI NA TAK NAČIN?
 • Imate zelo kvalitetnega lokalnega vodnika (ki bo poskrbel, da boste še bolj doživeli Namibijo).
 • Lokalni vodnik ima s seboj pomočnika, ki poskrbita za vse obroke (vi samo malo pomagate zraven).
 • Tovornjak je posebej prirejen za tako potovanje (udobni sedeži in velika panoramska okna skozi katera boste lahko ves čas opazovali pokrajino).
 • Vsa hrana je že v ceni razen štirje obroki v mestih.
 • Lokalni vodnik je tudi voznik (vožnja po afriških cestah v jeepih je bolj naporna kot si večina predstavlja). Se pravi ni treba nič vozit – le uživate, ko gledate skozi okno.
 • Ker je tukaj vse organizirano in v paketu (vso opremo za kampiranje imate na tovornjaku: šotore, kamping opremo, mize, stole, pribor …).
 • V ceni je tudi že vse gorivo, vstopnine v narodne parke in vsi transferji.
 • Vse skupaj je bistveno manj naporno in je primerno za kogarkoli, ki si želi potovati na popotniški način.
 • Število oseb je omejeno na maksimalno 17 oseb + slovenski vodnik + lokalni vodnik/šofer + njegov pomočnik (se pravi boste potovali v majhni skupini).

Fotogalerija (slike Uroš Ravbar in Janez Jež): 

Namibija by Ravbar Potovanja


Predviden vodnik na turi:


Zanimam se za potovanje

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com (da vam pošljemo program in plan po dnevih). V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program. 
 
 
Gre za eno najbolj fotogeničnih plemen Afrike
SPLOŠNE INFO 
 • KAKO POTUJEMO? Z prirejenim tovornjakom (udobni sedeži kot v avtobusu). Prevozili bomo preko 3.000 km (večinoma makadama). 
 • NASTANITEV: spi se 11x v kampih (od tega večinoma z bazenom, 1x kamp v divjini) in 2x v prijetnih popotniških hotelih (guesthouse/hostli). Šotori in udobne podloge za spanje so v ceni, potrebujete le svojo spalno vrečo. 
 • HRANA: Kuhal nam bo lokalni vodnik, ki ima s seboj kuharskega pomočnika. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. Vsi obroki so že v ceni, razen 4x ko bo možnost prehranjevanja v preizkušenih lokalnih restavracijah. Preizkusili boste lahko vse možne lokalne jedi. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki imajo radi naravo. 
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – maks 17 potnikov
 • VREME: Konec aprila oz. začetek maja in konec oktobra je zelo primerno obdobje za obisk tega dela Afrike. Pričakujemo dnevne temperature med 20 – 30 stopinj Celzija, noči pa znajo biti hladne (svetujemo kvalitetno spalno vrečo). Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). Namibija ima kar 300 sončnih dni in izredno zdravo klimo.
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti oz. potrebnih cepljenj. Več na www.zdravinapot.si  
 • VARNOST: Namibija slovi kot varna in urejena država (nekdanja nemška kolonija je ena najbolj razvitih držav v Afriki).
 • SPOMINKI: Ta del Afrike je raj za nakupovanje, saj imajo veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa). 
 • VIZUM: Je potreben za Namibijo (uredimo na Dunaju ob doplačilu). 
 • VODENJE: Poleg slovenskega vodnika vas čaka še lokalni vodnik, kar bo še dodatno obogatilo potovanje. 
 • INFO O TURI: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.comwww.ravbar.org

Nekaj vtisov potnikov iz naše ture:

Ocena potovanja: 10; 
Optimalna kombinacija potovanja za ta del sveta. Najet tovornjak z lokalnim vodnikom in voznikom, ki sta istočasna tudi odlična kuharja, popotnika razbremeni obveznosti, tako da se lahko popolnoma posveti potovanju. Skupina je bila odlična, ves čas skupaj.
Oba vodnika lokalni (Andreu, kot izjemen poznavalec lokalnih razmer) in Tomaž sta pripomogla, da je potovanje potekalo v zadovoljstvo večine udeležencev. Težko se je odločiti kaj me je najbolj prevzelo -  vsekakor pa puščava, magična svetloba, pastelne barve, množica živali in vseskozi nasmeh na ljudeh, ki smo jih srečevali.
Janez

Ocena potovanja: 10. Zelo zadovoljna predvsem z lokalnim vodnikom. Najlepša mi je bila narava (Spitzkoppe).
Karmen

Ocena potovanja: Odlično! Čista desetka!
Polno doživetij, čudovita narava, udoben prevoz, skratka, takoj grem še enkrat!
Ni bilo niti enega neprijetnega doživetja, niti ene zoprnije. Je pa še posebej bila lepa narava, živali, pa tudi Himbe in Sani so bili doživetje zase. Pa ta naša skupina, res ne vem, od kod so se vzeli ti ljudje, bili so čudoviti, prijazni,  idealni sopotniki skratka.Z njimi kamorkoli, in to čimprej!
Julija

V kolikor vas potovanje zanima nam pošljite email na uros.ravbar@gmail.com, da vam lahko pošljemo program in plan po dnevih. 

Vabljeni, da se nam pridružite!
 
RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami
Comments