Novice‎ > ‎

Potovanje v Avstralijo je potrjeno - le še 5 mest

objavljeno: 22. feb. 2012 08:08 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 24. feb. 2012 03:07 ]
Skriti zakladi Avstralije
Gre že za naše tretje potovanje v Avstralijo, avtor programa Uroš je v njej preživel več kot pol leta na potovanjih. Za vas je izbral resnično vrhunce Avstralije (vidite vse glavne znamenitosti Sydney, Ayers rock z aborigini in eno od čudes sveta Great barrier reef; ko drugi potujejo domov pa se za nas potovanje šele začne z odkrivanjem najlepših predelov Kimberleya in Zahodne Avstralije - gre za prave skrite bisere - čaka nas prava ekspedicija v prirejenem tovornjaku).
Po besedah številnih popotnikov, ki so z nami prepotovali Avstralijo je bilo to njihovo najboljše potovanje doslej!

Zakaj z nami v Avstralijo:

 • potovanje je pravi biser za vse prave popotnike in raziskovalce sveta
 • pogledamo eno najlepših mest sveta Sydney
 • se družimo z aborigini in odkrivamo njihove svete kraje Ayers Rock (Uluru) in Kata Tjuta
 • snorklamo oz. se potapljamo v Great Barrier reefu (enem od čudežov sveta)
 • odkrivamo deževni gozd v Cape tribulation
 • raziskujemo odmaknjene predele Kimberleya (trekingi med kanjoni, kopanje v skritih tolmunih)
 • vidimo enega najlepših parkov sveta Karijini, gre za pravi skriti biser
 • kopamo se v kristalno čistem oceanu s kilometri peščenih plaž (Zahodna Avstralija)
 • opazujemo kite in snorklamo v Ningaloo reefu z mantami in morskimi psi
 • ker je to eden redkih krajev na svetu kjer lahko doživite stik z delfini (Monkey Mia)
 • ker boste navdušeni nad nenavadnimi peščenimi formacijami parka Pinnacles
 • ker nas ob večerih čaka odlična hrana, degustiranje vrhunskih avstralskih vin in opazovanje nešteto zvezd
 • ker je program tako bogat, da se boste težko odločili kje vam je bilo najboljše
 • ker imajo resnično vrhunsko izbiro najrazličnejših spominkov
 • ker so vse možne aktivnosti že v ceni
 • ker so za nami že dve uspešno izpeljani potovanji
 • ker je Avstralija država ki vam bo zlezla pod kožo, Avstralci pa že itak slovijo po svoji sproščenosti.

»Tura za raziskovalce po duši!«

Top 3 po izboru avtorja programa:
 1. treking po narodnem parku Karijini (kjer se počutiš kot prvi raziskovalec)
 2. snorklanje v najlepšem akvariju na svetu (Great Barrier reef)
 3. srečanje z aborigini (Ayers rock, igranje didgeriduja)
Top 3 po izboru potnikov:
 1. taborni ogenj, večerje pod nešteto zvezdami in nazdravljanje z avstralskim vinom
 2. od mest Sydney, od narave pa Zahodna Avstralija (kopanje v čistem oceanu z lepimi plažami in opazovanje kitov)
 3. Trekingi v pravi divjini Kimberleya

Program:

Na začetku si bomo pogledali čudovito mesto Sydney, z vsemi glavnimi znamenitostmi (opera, Harbour bridge, Sydneyski zaliv, Taronga zoo, Darling Harbour...). Sledi let v center Avstralije, ogled gorovja Kata Tjuta (Olga's) s krajšim trekingom in sončni zahod s pogledom na znameniti Ayers rock (Uluru), sveti kraj Aboriginov. Premik do Cairnsa, kjer se seznanimo z aboriginsko kulturo in se preizkusimo v metu bumeranga, kopij ... Z večjo jadrnico se zapeljemo na eno od čudes sveta Great Barrier reef, kjer se potopimo v podvodni svet. Na drugi turi pa odkrivamo tropske predele Cape Tribulationa (z deževnim gozdom - World heritage site). Premik na skrajni sever Avstralije, do mesta Darwin, ki slovi po nočnem življenju. Od tam naprej nas čaka vožnja s prirejenim tovornjakom vse do Pertha, glavnega mesta Zahodne Avstralije. Najprej spoznavamo tolmunčke in termitnjake narodnega parka Litchfield, potem pa odkrivamo skrivnostni Kimberley s svojimi skritimi biseri (El Questro, Zebedee hot springs). Eden od vrhuncev bo obisk narodnega parka Bungle Bungle (Purnululu), ki preseneča s svojimi nenavadnimi oblikami skal. Med vožnjo bomo občudovali orjaška drevesa baobabe in neskončna avstralska prostranstva vse do mesta Broome, kjer nas čaka peščena plaža Cable beach. Odkrivali bomo skrivnostni park Karijini (treking po odmaknjenih kanjonih, kopanje v prelepih naravnih tolmunih), kjer se bo v nas prebudil raziskovalni duh. V okolici Exmoutha nas čaka kristalno čisti ocean s kilometri peščenih plaž, kopanje in snorklanje v Ningaloo reefu (številne korale in ribe), v Coral bayu gremo na turo z ladjico iskat kite, mante, želve in morske pse, v Monkey Miji pa nas bodo pričakali delfini (v naravnem okolju). Za konec avstralske avanture obiščemo še posebne peščene formacije parka Pinnacles (puščava Nanbung) in na fešti do konca stestiramo odlična avstralska vina. Čakajo nas zelo dolge vožnje, trekingi in težavni pogoji (vročina, muhe, prah, kampiranje, samostojno pripravljanje hrane). Za nagrado bomo odkrivali odmaknjene predele Avstralije in se počutili kot pravi raziskovalci. Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta.
Cena potovanja pri 28 dnevni turi: 5.060 – 5.460 eur/14 potnikih (vključujejo VSE STROŠKE):
 • letalska karta povratna Avstralija (Sydney - Perth) + trije notranji leti Sydney – Ayers Rock, Ayers Rock, Cairns – Darwin ca 1700 eur (dodatki za gorivo se ves čas spreminjajo in točna cena bo znana ko bomo fiksirali lete),
 • stroški organizacije in slovenskega vodenja 500 eur (zaradi dolžine ture in velikih stroškov vodiča; gre za naše organizacijsko najtežje potovanje).
 • vse vstopnine ca 450 eur (če bi šli na vse aktivnosti: npr. Sydney: ogled akvarija, Sydney tower - stolp, Taronga ZOO, vožnja z ladjico po zalivu; Ayers rock: vstopnina za ogled; Cairns; tura Aboriginski center Tjapukai, celodnevni izlet z jadrnico na Great barrier reef, celodnevni izlet Daintree rainforest + Cape Tribulation; Coral bay: celodnevni izlet Ningaloo reef, snorklanje na reefu, kiti in plavanje z mantami; ogled delfinov v Monkey Mia, vstopnine v narodne parke, degustacija vin ...)
 • spanje ca 460 eur (kombinacija kampiranja in hostlov)
 • najem tovornjaka z vso opremo za kampiranje + avstralski voznik, ki je tudi vodič + gorivo + hrana in pijača, ki se bo krila iz skupne blagajne + rent a car Ayers rock ca 1950 eur (ta del odvisen od števila oseb; pri kalkulaciji 14 oseb so predvideni stroški 1950 eur)
 • dodatno ca 400 eur (spominki, dodatna hrana in pijača na začetku poti Sydney – Darwin oz. ko ne kuhamo). Ta del se lahko precej zmanjša – odvisno od vas.
Vsi ki ste že potovali z nami imate 40 popusta.
Cena ne vključuje: Coris zavarovanja in eventuelnega prevoza na letališče.
PLAČILNI POGOJI: 500 EUR akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Pri tem potovanju se del stroškov plačuje na samem potovanju (iz tako imenovane skupne blagajne; denar pobiramo sproti ponavadi 3-4x), del pa pred potovanjem (predvidoma en mesec pred turo, ko je znano dokončno število udeležencev in vsi stroški depozitov katere moramo plačati za rezervacije namestitev in transportov). V primeru vaše odpovedi zaradi višje sile lahko akontacijo 500 eur vrnemo, vendar le ob pogoju, da niso že nastali kakršnikoli stroški povezani s potovanjem.
V kolikor se naredi individualna rezervacija letalske karte jo je potrebno plačati v roku treh dni od rezervacije (v primeru skupinske rezervacije se let. karta plača najkasneje en mesec pred potovanjem). Ravno tako se pred odhodom poravna: stroške eventuelnega transferja na letališče (če ni let iz Ljubljane), stroške organizacije in spremstva 500 eur/osebo) ter strošek zavarovanja Coris. Cene letalskih kart, storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse objavljene cene potovanja okvirne in spremenljive. 100% zagotavljamo le ceno, ki jo plačate za organizacijo in spremstvo. Letalsko karto bomo uredili takoj, ko bo potrjeno potovanje. Dokončna cena bo znana en mesec pred potovanjem, ko bo znano tudi število udeležencev.

Fotogalerija iz naših potovanj po Avstraliji - avtor Uroš Ravbar:

Vodič na turi:

Uroš Ravbar oz. Miha Pirher, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com

Zanimam se za potovanje:

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.

Splošne info:

 • Kako potujemo? Letalo (trije daljši notranji leti Sydney – Ayers Rock, Ayers Rock – Cairns, Cairns - Darwin), od Darwina do Pertha se vozimo v prirejenem tovornjaku (ca 6500 km), kjer z nami potuje tudi lokalni šofer (ki je hkrati vodič). Z ladjo se vozimo v Sydneyu (po zalivu) in Ningaloo reefu, z jadrnico odkrivamo Great Barrier reef. Z rentanimi avti spoznavamo okolico Ayers rocka.
 • Nastanitev: Tretjino časa kampiramo, dve tretjini spimo v hostlih (večinoma v sobi 2 – 4, v odročnih predelih lahko tudi po 8).
 • Hrana: Prve dni bomo koristili lokalne restavracije (ali na ulici), ko bomo kampirali bodo dežurne ekipe pripravljale zajtrk, malico in večerjo. V prirejenem tovornjaku imamo vso opremo za kampiranje in kuhanje. Hrano in pijačo bomo sproti nabavljamo v supermarketih.
 • Zahtevnost poti Čakajo nas dolge vožnje, vročina in trekingi, tura je primerna za utrjene popotnike. Število oseb: min 14 – max 19
 • Vreme: September oz. oktober je idealni čas za potovanje od Darwina do Pertha. Ta del Avstralije ima čisto drugačno klimo kot preostali del (mi potujemo v suhem obdobju). V Sydneyu in Perthu na južni strani pa nas čakajo pomladanske temperature.
 • Zdravje: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti (razen kač in pajkov, vendar so piki le teh izredno redki).
 • Varnost: Avstralija je varna država. Kriminala je zanemarljivo malo, domačini so nadvse gostoljubni in prijazni. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: Avstralija ima krasne spominke (bumerangi, majice, glasbilo didjeridoo, aboriginske poslikave, plišaste koale in kenguruje). Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa ...) saj boste za spominke najverjetneje zapravili več kot računate.
 • Vizumi: Slovenci za Avstralijo potrebujemo vizo. Lahko se uredi elektronsko preko interneta (lahko jo uredite sami ali pa vam jo mi uredimo ob doplačilu 20 EUR).

Nekaj anket potnikov, ki so že potovali z nami v Avstralijo:

Potovanje bi ocenila z 10. Vse je bilo super, organizacija je tekla odlično, destinacije so se mi zdele tudi zelo ok, vzdušje super... skratka jaz sem uživala maksimalno. Ma Uroš ti si odličen vodnik, v veselje mi je bilo potovati s tabo. Lepo se imej in hvala za res lepa doživetja!
Karmen
Oceno potovanja (1-10):10
kaj je bilo fejst, kaj slabo: vse je bilo dobro
kako ste kaj zadovoljni z vodičem: vodič je bil največji profesaionalec, z dušo (mislim resno);
Hvala še enkrat
Janja
Ocena potovanja: 10
Vse je bilo fejst, slabih stvari nisem opazila :o)
Betka
Bilo je super in nepozabno. Odličen vodič si. Odlično smo jedli. Najbolje je bilo, da smo zgodaj vstajali in zjutraj lovili dan. Na koncu se je malo vleklo zadnje 2-3 dni, ker je bilo premraz za kopanje.
Jožica
Ocena potovanja po Avstraliji (1-10): definitivno čista 10-ka!
Kaj je bilo fejst, kaj slabo: super je blo kampiranje, družba je bla seveda fenomenalna, program je bil na splošno fajn in se skoraj težko odločim, kaj mi je blo res najbolj všeč, mogoče bi izpostavla Hancock gorge, tu mi je blo res noro. Pa vse soteske, jezera, skale, neskončne plaže, koralni grebeni itd... Slabega nič, še muh in komarjev ni blo veliko :-)
Kako ste kaj zadovoljni z vodičem ... zelo zadovoljna, sploh kar se organizacije tiče
Ekola, anketa rešena :-)
Anita
Ocena potovanja: 10
Fejst je bilo, da smo potovali z Pedijem, da smo se posvečali predvsem naravnim lepotam, da si nas vodil ti, ker znaš sijajno poskrbeti za sodelovanje in dobro vzdušje ter zabavo
Janja
Glede na predhodni potovanji smo za leto 2012 dodatno obogatili program in komaj čakamo, da vas popeljemo v čudovito Avstralijo.
Prijave in info:
uros.ravbar@gmail.com (Uroš, gsm: 031 684 651)
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.