Novice‎ > ‎

Še nekaj prostih mest za potovanji v najlepše narodne parke ZDA

objavljeno: 18. feb. 2011 02:54 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 18. feb. 2011 03:00 ]
Obe potovanji po ameriških narodnih parkih sta potrjeni. Za termin 1. - 19.6. je le še 7 prostih mest, za termin 23.7. - 9.8.2011 pa še 8 prostih mest. Ker so bile do sedaj še vse naše skupine v ZDA polne vam svetujemo, da si čimprej zagotovite mesto na potovanju.
Ameriški narodni parki z avti
 • Termin: 1. - 19.6.2011 in 23.7. - 9.8.2011
 • Za potovanje potrebuješ: 18 oz. 19 dni
 • Skupina: min 10 - max 20 popotnikov
 • Cena: 2.160 € (z gratis fotografsko delavnico - junija)
 • Vodja ture: Uroš Ravbar (junij) in Peter Eržen (julij/avgust)
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
Naše najbolj ocenjeno potovanje! 
 
Dobitna kombinacija naravnih lepot (najlepši ameriški narodni parki), dveh fascinantnih mest (San Francisco in Las Vegas) in adrenalinskih aktivnosti (rafting po Coloradu, vožnja s hummerjem ...).
 
Upoštevajte, da smo parke raziskovali kar štiri mesece in odpeljali že pet skupin, tako da poznamo vse skrite kotičke. Dodajte zelo ugodno ceno in super družbo z večeri ob tabornem ognju.
In to je to. Amerika čaka na vas!  
 
Moram reči, da je bil to moj najboljši dopust do sedaj in da se tako dobro, kot sem se zabavala z vami v Ameriki, nisem že nekaj let ali pa nikoli. Blo je res fenomenalno. Alenka (avgust 2010)

Zakaj z nami odkrivati ameriške narodne parke:

 • ker gre za pravi raj za ljubitelje narave in trekingov (park Yosemite, Sequoia, Zion ...)
 • uživali boste v filmski pokrajini v Monument Valleyu in druženju z indijanci (odlični nakupi spominkov)
 • objemali boste največjo drevo na svetu (sekvoja s 11 metrov v premeru) in se peljali pod sekvojo z avtom
 • ogledali si bomo vse glavne znamenitosti San Francisca in igralniškega Las Vegasa (s pravim ameriški šovom in limuzino ...)
 • čakajo nas adrenalinske aktivnosti (rafting po Koloradu, vožnje s hammerjem, helikopterski polet ...)
 • enkraten treking v veličastni Grand Canyon, eno od čudes sveta 
 • ogled fotogeničnega Antilopjega Canyona (raj za fotografe)
 • odkrivanje parka Arches (z največ naravnimi okni na svetu) in znamenitim Delicate Archom 
 • čakajo vas posebne formacije skal v Bryce Canyonu 
 • vožnja po znameniti Route 66 in Hoover dam
 • daleč najlepše pa je kampiranje v narodnih parkih, odlične večerje (katere sami pripravljamo), kalifornijska vina in taborni ogenj (ko se resnično povežemo med seboj in z naravo)
 • ker je vse odlično organizirano in ste resnično na dopustu
 • ker slovimo po tem, da ustvarimo vrhunsko vzdušje v skupini kakršnega sami na potovanju nikoli ne bi mogli doživeti
"Idealno potovanje za prvo pot izven Evrope, namenjeno ljubiteljem narave (trekingi, večeri ob tabornem ognju)!"

TOP 3 po izboru avtorja programa:

 1. adrenalinski rafting na reki Kolorado
 2. treking v Zionu 
 3. spust v Grand Canyon

TOP 3 po izboru potnikov:

 1. kampiranje in druženje ob tabornem ognju
 2. park Yosemite (El Capitano ter treking Vernal in Nevada falls)
 3. vožnja z največjo limuzino po Las Vegasu

Program:

Potovanje po ameriških narodnih parkih je namenjeno ljubiteljem narave, saj tamkajšnji parki veljajo za najlepše na svetu. Tudi če ste prej prepotovali dobršen del sveta, vas bodo presenetili s svojo raznolikostjo. Najprej si bomo pogledali lepo mesto San Francisco z vsemi glavnimi znamenitostmi (Golden Gate, Fishermans Wharf ...). Sledi park Yosemite, ki slovi po svojih slapovih ter granitnih skalah (raj za plezalce: El Capitan in Half Dome). Naredili bomo nekaj krajših tur in uživali v naravi. Potem bomo odkrivali največja drevesa na svetu, ogromne sekvoje (tudi do 12 metrov v premeru). Sledil bo prehod iz zelenja v puščavo in odkrivanje Doline smrti, ki slovi po svojih ekstremnih temperaturah. Spustili se bomo do najgloblje točke zahodne poloble (-86 metrov) ter odkrivali zanimive barve skal. Nadaljujemo s narodnim parkom Zion s svojim kanjonom (krasen treking) in Bryce canyon s posebnimi oblikami skal. Narava je tukaj naredila pravi mali čudež. Premik po panoramski cesti v mesto Moab bo postregel z obiskom parka Arches, kjer je največje število naravnih obokov na svetu (treking do znamenitega Delicate archa) in nekaj adrenalinskimi izleti (rafting po Koloradu in vožnje s hummerjem po skalah). Sledilo bo odkrivanje Monument valleya, kjer so posneli ogromno western filmov (spanje na indijanskem ozemlju). Nedaleč stran leži skrivnostni Antilopji canyon (raj za fotografe), saj se podobe ves čas menjajo. Potem si bomo pogledali največji kanjon na svetu Grand canyon in se vanj tudi spustili. Po zgodovinski cesti 66 se bomo zapeljali v Las Vegas, kjer bomo zaključili potovanje s pravim ameriškim šovom (od igralnic do nočnega življenja). Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta.

Cena: 2.160 /pri številu vsaj 14 oseb (40 popusta, če ste že potovali z nami), doplačilo za manjšo skupino

V ceno je vključeno:
 • povratna letalska karta do San Francisca (nazaj iz Las Vegasa) oz. obratno z vsemi letališkimi  pristojbinami in taksami,
 • vse namestitve (9x kampiranje, 8x spanje v motelih oz. hotelih 3 zvezdic),
 • rent a car, najem vozil z vsemi potrebnimi zavarovanji,
 • vstopnine v vse narodne parke,
 • vstopnine za Monument valley, Antilopji canyon ter IMAX film,
 • strokovno vodenje,
 • organizacija potovanja,
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov s prezentacijo.
Dodatna ugodnost: v terminu 1. - 19. junij 2011 je v ceni tudi krajša fotografska delavnica fotografa za Lonely Planet Uroša Ravbarja!
 
V ceni ni vključeno: gorivo (plačevanje sproti), hrana in pijača (v nekaterih hotelih je zajtrk vključen), dodatne aktivnosti (hummer, rafting, helikopterski polet ...), Coris zavarovanje, prevoz na letališče, stroški prijave ESTA, spominki.

200 akontacije se vplača ob rezervaciji na prvem srečanju ali pa se nakaže na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Preostanek plačila potovanja se plača najkasneje en mesec pred odhodom na račun agencije. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Dokončno ceno boste izvedeli na predstavitvenem srečanju pred turo, ko boste dobili vse informacije.

Vtis iz potovanja:

Zame najlepše točke in trenutki potovanja: veverice, ki sem jih lahko pobožala, El Capitan, Zion park, kampiranje in druženje, skupne večerje, kitara, ogenj,polna luna in zvezdnato nebo, camp Monument Valley, Grand Canyon-trek, zahod in ogled filma (fantazija), zadnji žur na ulici v Las Vegasu. Zelo dobro organizirano: dežurne ekipe, povezava med avti, program, ki si ga sproti spremenil in prilagajal če je bilo potrebno, fleksibilnost, da smo se sami lahko odločili ali gremo na trek, žur, šoping, itd ali ne, organizacija programa v celoti, vse kar se tiče denarja, skupna blagajna, nabava hrane, pijače. Spomini tega potovanja bodo ostali za vedno. Toliko enkratnih stvari, norih občutkov in nepozabnih trenutkov, ki se jih enostavno ne da opisat. Resnično sem uživala. S tem potovanjem sem zaživela delček svojih sanj. In sanjala bom še naprej... in še naprej... JA, RES JE ŽIVLJENJE LEPO, KOT PRAVIŠ! fantazija! :-)
HVALA za vse!

Mojca 

Komentarji popotnikov iz prejšnjih tur

Fotogalerija:

Fotogalerija iz ture (2010)

Fotogalerija iz ture San Francisco - Las Vegas (2009)

Fotogalerija iz ture Las Vegas - San Francisco (2009)

Vodič na turi:

Uroš Ravbar oz. Peter Eržen, gsm: 031-684 651, email: uros.ravbar@gmail.com
Tura po ZDA je naša najbolj ocenjena tura. Do sedaj smo po ameriških narodnih parkih peljali že pet zadovoljnih skupin in prepričani smo, da boste s potovanjem zadovoljni.

 

Zanimam se za potovanje

 
Čimprej nam pošljite mail, saj se po dosedanjih izkušnjah naša tura izredno hitro zapolni. 
Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com (da vam pošljemo program)
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.

Splošne informacije:

 • Kako potujemo? Rentamo večje avtomobile, prevozimo ca 4000 km.
 • Nastanitev Polovico časa kampiramo, polovico spimo v hotelih ***
 • Hrana V mestih lokalne restavracije, ko kampiramo dežurne ekipe pripravljajo zajtrk in večerjo, ključno je teamsko vzdušje pri pripravi obrokov (v dveh loncih ustvarjamo čudeže ...)
 • Zahtevnost poti vožnja po ZDA je enostavna brez stresa, poseben čar je postavljanje šotorov in spanje na napihljivi blazini, večeri v kampih in skupne večerje povežejo celotno skupino
 • Število oseb: min 10 - max 20
 • Vreme: Meseci junij, julij in avgust so najbolj primerni za potovanje po ZDA. Klima je podobna kot pri nas, le da se bomo gibali v bolj puščavskih predelih (višje temperature in manj padavin). Noči znajo biti hladne saj nekajkrat kampiramo na višini preko 2.000 metrov (topla spalna vreča ne bo odveč!)
 • Zdravje: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti.
 • Varnost: ZDA je relativno varna država, sploh narodni parki kjer bomo preživeli večino časa. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: ZDA ima kar nekaj lepih spominkov (sploh z indijanskimi motivi). Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter Maestro BA kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih.
 • Vizum: Slovenci za ZDA ne potrebujemo vize, se pa moramo najaviti preko elektronske prijave vsaj 72 ur pred prihodom.
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.
Comments