Novice‎ > ‎

Svetovno prvenstvo v nogometu - JAR 2010

objavljeno: 12. jan. 2010 22:41 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 20. jan. 2010 01:41 ]

SVETOVNO PRVENSTVO V NOGOMETU JUŽNA AFRIKA 2010

13 dnevna tura z vrhuncem ogledi treh tekem Slovenije na svetovnem nogometnem prvenstvu - Občutite to enkratno vzdušje (spoznajte navijače/ice iz Brazilije, Argentine, Južne Afrike ...) in pojdite navijat za naše fante - Izredno bogat program z možnostjo safarija, ogledov kitov, plavanja z morskimi psi, kulturnih plesov ...

Svetovno prvenstvo v Južni Afriki bo v eni najbolj raznolikih držav na svetu, ki je hkrati najbolj razvita država v Afriki (diamanti, zlato ...).. Slovi tudi po svoji lepi naravi in bogatem živalstvu. Lahko si bomo pogledali enega od narodnih parkov, kjer boste lahko izsledili velikih pet: leva, slona, leoparda, nosoroga in afriškega bivola. Lahko se boste potapljali z morskimi psi ali pa opazovali kite, pingvine in tjulne. Degustirali boste ena najboljših vin na svetu v vinski kleti ali pa poskušali lokalne specialitete na žaru. Si želite v naročju držati geparda - najhitrejšo kopensko žival na svetu ali bi raje jezdili na noju? V Lesedi boste spoznali afriška plemena, njihove plese in poskušali tradicionalne jedi. Zanimiv bo ogled črnskega geta - Soweto, kjer je bival Nelson Mandela. Lahko se boste seznanili s pridobivanjem zlata in se spustili v pravi rudnik zlata. Od mest vas bo očarala energija Capetowna, katerega štejejo za eno najlepših mest na svetu. Na skrajnem jugu Afrike boste na rtu Dobrega upanja opazovali stičišče dve oceanov ter se po panoramski cesti »Garden route« zapeljali vse do Port Elizabetha, kjer nas čaka tekma z Anglijo.

Okviren program potovanja

1. dan, sobota 12. junij 2010, Ljubljana - Johannesburg
Zbor potnikov na letališču Brnik (JP Ljubljana) v popoldanskih urah in polet posebnega letala proti Johannesburgu.

2. dan, nedelja, 13. junij 2010, Johannesburg - Polokawane - Johannesburg

V zgodnjih jutranjih urah pristanek na letališču Johannesburg. Po opravljenih carinskih formalnostih prevoz s posebnim avtobusom v Polokwane. Nekaj prostega časa ter nato ogled tekme SLOVENIJA : ALŽIRIJA (13.30). Po koncu tekme povratek v Johannesburg in nastanitev v hostlu. Prosto za zabavo in nočitev.

3. dan, ponedeljek, 14. junij - 6. dan četrtek, 17. junij 2010, Johannesburg
Prosto za samostojne oglede. Predlagamo naslednje oglede - za doplačilo. Zapeljali se bomo do narodnega parka Pilansberg, kjer bo možno na safariju izslediti velikih pet: leva, slona, afriškega bivola, leoparda in nosoroga, hkrati pa so v parku številne ptiči (več kot 10.000), žirafe in zebre (idealno za vse ljubitelje narave). Pilansberg s 55.000 hektarji je 4. največji narodni park v državi, ima pa največjo koncentracijo živali na kvadratnem kilometru med vsemi parki. Leži v ugaslem vulkanu, ki je nastal z vulkansko erupcijo pred 1300 milijoni let, zato je park eden največjih vulkanskih kompleksov na svetu. Obiskovalci pravijo, da je možno v parku Pilansberg videti največ živali v najkrajšem možnem času, hkrati pa je narava zares lepa. 

Zanimiv bo tudi ogled glavnega mesta Pretorije s spomenikom Voortrekker, ki je bil postavljen v spomin 470 Boerom, ki so leta 1938 pod vodstvom Pretoriusa, v bitki pri Krvavi reki premagali 12.000 Zulujev. Ogled rojstne hiše Paula Krugerja (prvega predsednika neodvisne JAR), sprehod po Cerkvenem trgu, ki ga obkrožajo številne pomembne stavbe (Sodna palača, Melrouse House, Nacionalna banka ...). Na koncu pa si pogledamo še Union Buildings, kjer so vladno - administrativni prostori.

V Johannesburgu si bomo pogledali mestno hišo, borzo zlata, parka De Beers in George Harrison, kjer je bilo prvič odkrito zlato. Izlet do Gold Reefa Cityja pa vas bo vrnil v preteklost, saj se je Johannesburg razvil leta 1886 kot rudarska vasica, ki je bila del nahajališč zlata in diamantov v pokrajini Witwatersrand. Spustili se bomo v rudnik zlata kar 220 m globoko in si pogledali, kako kopljejo rudo. Nato se bomo sprehodili po muzejski vasici, ki vam bo podrobno prikazala, kako so pridobivali zlato. V sklopu ture si bomo pogledali še črnski geto, naselje Soweto, kjer je odraščal Nelson Mandela in kjer je obvezen ogled zanimivega muzeja apartheida.

Da pa začutite tisto pravo eksotično Afriko je tu Lesedi, poseben etnološki muzej na prostem. Tam boste spoznali kulturo več afriških plemen, uživali v ritmih njihovih tradicionalnih plesov in degustirali tradicionalne afriške jedi. Na tej turi boste zares lahko spoznali tisto pravo eksotično Afriko. 

Ker bomo v Johannesburgu dovolj časa si boste v tem času lahko ogledali tri druge tekme (Brazilija: Severna Koreja, Argentina : Koreja, Nizozemska : Danska) ali pa boste ostale tekme spremljali v kakšnem od fun parkov (navijanje in zabava) v družbi navijačev iz vseh koncev sveta. Še posebej veselo vzdušje bo 16.6. zvečer, ko v Pretoriji igra domača reprezentanca Južne Afrike proti Urugvaju.

7. dan, petek, 18. junij 2010, Johannesburg

V dopoldanskih urah prevoz z avtobusom do stadiona Ellis Park in ogled tekme SLOVENIJA : ZDA (16:00). Po končani tekmi prevoz do hotela. Prosto za zabavo in nočitev.

8. dan, sobota, 19. junij 2010, Johannesburg - Capetown
V dopoldanskih urah polet v Capetown. Namestitev v hostlu oz. univezitetnem kampusu (dvoposteljne sobe) in popoldanski ogled enega najlepših mest na svetu. Občudovali bomo botanične vrtove z rastlinami iz vsega sveta, parlament, katedralo Svetega Jurija, malajsko četrt (Nizozemci so jih pripeljali kot sužnje). Kasneje druženje z navijači. Prosto za zabavo in nočitev.

9. dan, nedelja, 20. junij 2010 Capetown z okolico

Prosto za samostojne oglede. Predlagamo naslednji ogled (za doplačilo). Vzpon z vzpenjačo na Table mountain (mizasto goro), v primeru lepega vremena. Iz vrha gore je zares fascinanten pogled na Capetown in okolico. Sledi vožnja po lepih zalivih Camps Bay in Hout Bay (znan po kolonijah tjulnov) do rta Cabo da Boa Esperanca (Rt dobrega upanja, ki ga je prvi dosegel pomorec Barholomeo Diaz, deset let kasneje pa ga je na prvi poti v Indijo obplul Vasco de Gama). Danes je rt zaščiten naravni rezervat, kjer je lep sprehod do točke Cape Point (stičišče  Indijskega in Atlantskega oceana). Kasneje bomo obiskali še Simons town, kjer si pogledamo pingvine, za zaključek pa se bomo ustavili za poskušino vrhunskih vin na farmi Constantia Uitsig in ogled kleti. Povratek v Capetown. Prosto za zabavo in nočitev.  

10. dan, ponedeljek, 21. junija 2010 Capetown - Wilderness

Peljali se bomo po obalni cesti, kjer je velika verjetnost, da izsledimo kite pri kraju Hermanus, za doplačilo lahko celo poskusite plavanje z belimi morskimi psi (v kletki) v Gansbaaiju. Sledi vožnja do Wildernesa. Nočitev z zajtrkom.

11. dan, torek, 22. junij 2010 Wilderness - Tsitsikamma lodge
Pogledamo si farmo nojev (možnost jahanja nojev) ter Cango wildlife ranch (doplačilo), kjer se nahaja veliko število eksotičnih živali. Lahko se boste potopili v bazen s krokodilom (v kletki), se slikali v naročju z najhitrejšo kopensko živaljo - gepardom, za kosilo pa boste lahko degustirali dobrote iz žara (ste že poskusili nojevo meso?). Sledi vožnja mimo Knysne, krajši ogled narodnega parka Tsitsikamma, ob doplačilu lahko poskusite spuščanje po vrvi (canopy) ali pa najvišji bungee jumping na svetu (kar 216 metrov), vožnja po znameniti panoramski cesti Garden route vse do Tsitsikamma forest lodge. Nočitev. 

12. dan, sreda 23. junij 2010 Tsitsikamma lodge - Port Elizabeth - domov

Dopoldan vožnja do Port Elizabetha (možnost krajšega ogleda mesta: ura Vasca de Game, mošeja, mestna hiša). Prevoz do stadiona Nelson Mandela Bay in ogled tekme SLOVENIJA : ANGLIJA (16:00). Po končani tekmi prevoz na letališče Port Elizabeth in polet s posebnim letalom proti Ljubljani.

13. dan, četrtek, 24. junij 2010 Ljubljana
V dopoldanskih urah pristanek na letališču JP Ljubljana.

V ceno 2.995 € je vključeno:

 • prevoz s posebnim čarterskim letalom v ekonomskem razredu Ljubljana - Johannesburg in Port Elizabeth - Ljubljana (direkten let),
 • notranji let Johannesburg - Capetown,
 • letališke ter varnostne pristojbine in dodatek za gorivo (200 €),
 • avtobusni prevozi po programu,
 • spanje:
 • Johanesburg v hostlu (dvoposteljne sobe za prvih 20 oseb)
 • Capetown v hostlu ali univerzitetnem kampusu (dvoposteljne sobe)
 • Wilderness v hotelu *** (z zajtrkom)
 • Tsitsikamma hotel ***,
 • slovensko vodenje, organizacija in izvedba potovanja.

Cena ne vključuje:

 • južnoafriške vize, v kolikor bo potrebna
 • dodatnih aktivnosti in osebnih storitev (hrana, pijača)
 • zavarovanja Coris

Cena velja za zgodnje prijave do 31.1.2010 oz. do zapolnitve mest.

Tura se uradno izvaja preko agencije Tao Turizem d.o.o., Petkovškovo nabrežje 5, 1000 Ljubljana. Za potovanje veljajo splošni pogoji te agencije. Vodja ture in vodič na turi je Uroš Ravbar.

Če slovi Južna Afrika po svoji raznolikosti bodo raznoliki tudi navijači iz celega sveta. Pridružite se nam na turi, saj bodo naši nogometaši potrebovali čimglasnejšo podporo.

»Slovenija gre naprej ...«

Zakaj se čimprej odločite za potovanje z menoj?

1. Program je izredno kakovosten po najnižji možni ceni

2. Južno Afriko boste res lahko doživeli - poleg svetovnega prvenstva si bomo pogledati vse glavne znamenitosti in šli na safari

3. Delam samostojno (zato je cena nižja kot pri drugih agencijah), tura pa se uradno izvaja preko agencije Tao Turizem d.o.o.

4. Imam izredno veliko izkušenj z Južno Afriko (prepotoval sem jo v sklopu poti okoli sveta)

5. Potovali boste v skupini min 18 - max 44 oseb s privatnim avtobusom

6. Imamo direkten čarterski let iz Ljubljane (nobenih čakanj in postankov). Najboljša možna povezava.

7. Vsa potovanja z menoj so znana po pristnih odnosih saj se vedno dodatno potrudim za vaše zadovoljstvo (poglejte si komentarje na www.ravbar.org)

8. Na koncu boste dobili cd oz. dvd s fotografijami iz ture ter tekem slovenske nogometne reprezentance  

Kontakt: Uroš Ravbar, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com