Novice‎ > ‎

Prijavite se na 3. tradicionalno POPOTNIŠKO FEŠTO, 10.9. - za vse ljubitelje potovanj

objavljeno: 1. sep. 2011 04:19 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 1. sep. 2011 04:25 ]

Čista uživancija
Kdaj se dobimo: sobota, 10. september, 2011, od 12.00 ure naprej
Kje: Izletniška kmetija Meden, od idilični piknik lokaciji tik ob reki Krki, pod vasjo Šmihel pri Žužemberku (le 30 minut iz Ljubljane),
Zakaj se splača priti: Čaka vas bogat program, s številnimi športnimi in zabavnimi aktivnostmi, druženje s popotniki iz vseh koncev Slovenije, potopisna predavanja, žur dolgo v noč, kampiranje pod tisoč zvezdami .... V vsakem vremenu se bomo zabavali.
Kdo je vabljen: Vsi, ki vas zanimajo potovanja, vaši prijatelji, znanci, domači ljubljenčki ...
Organizator: Ravbar Potovanja (Uroš Ravbar z ekipo), www.ravbar.org

Kaj potrebujete s seboj: 15 eur (ki vključuje dobrodošlico, vso brezalkoholno pijačo, Ravbarjev cviček in vso hrano; za kosilo – golaž in večerjo z jedmi na žaru – čevapčiči, kotleti, bučke ..., za vegetarijance bo tudi poskrbljeno).
Dodatno:
• Če bi se kdo kopal v Krki ne pozabit kopalk in brisače ...
• Prinesite s seboj svoje popotniške albume oz. slike katere bi želeli pokazati drugim (vtisi iz potovanj)
• loparje za badminton, frizbi, nogometno žogo, natikače (za balinanje) ...

Če boste kampirali (kampiranje je brezplačno!) potrebujete spalno vrečo, podlogo in šotor.
Prostora za parkiranje, kampiranje, piknik in večerno druženje je dovolj.

Kaj ni v ceni: pivo (1,5 eur), ki ga prodajajo na kmetiji in kajak 22 eur (trajanje ture 3 ure od tega dve uri na vodi – toplo svetujemo – obvezne predprijave).

Program (od 12.00 – dokler boste zdržali):
- od 12.00 – 13.00 dobrodošlica z okrepčilnim dopingom iz najboljših dolenjskih zelišč
- 13.00 golaž in druženje
- ob 14.00 odhod na kajak v organizaciji olimpijca Boruta Javornika  (za vso opremo in profesionalno vodenje je poskrbljeno; ne potrebujete nobenega predznanja) – svetujemo da imate s seboj dodatno kopalke in brisačo; več o kajaku na http://www.kayak.si/
- tisti ki ne boste šli na kajak se gre ob 14.00 na sprehod (1,5 ure) do Jožmanovega mlina – lep sprehod ob reki Krki
- po 17.00 uri vas čakajo zabavne in družabne igre
- ob 19.00 uri popotniški kviz za glavno nagrado – darilni bon za 250 eur za katerikoli turo v organizaciji Ravbar Potovanja 
- ob 20.00 uri se začnejo zanimiva krajša potopisna predavanja (potovali bomo v Mongolijo, Kanado z Yellowstonom, Tahiti, Nepal/Tibet, Mehiko/Gvatemalo/Belize, Tanzanijo, Filipine, Kolumbijo ...)
- od 21.30 ure naprej sledi žur z DJ (plesna muska)
- po polnoči gledanje utrinkov in nočno kopanje v Krki

Družili se boste s popotniki in podobno mislečimi ljudmi. Imamo že precej prijavljenih in pričakujemo precejšnjo gužvo, tako da se čimprej prijavi.

NUJNO – obvezne so predprijave na uros.ravbar@gmail.com (dodatne info na GSM: 031 684 651, Uroš), da vam bomo zagotovili dovolj hrane.
Ob prijavi navedite tudi ali se boste udeležili ture s kajaki ali ne oz. če ste vegetarijanec. Prijave zbiramo do najkasneje petka, 9. septembra.
Kako najti izletniško kmetijo Meden:
Če pridete iz smeri Ljubljane, se peljete po avtocesti proti Novemu mestu (po ca 20 km iz lj. obvoznice) vas čaka tabla izhod Ivančna Gorica (Črnomelj, Žužemberk, Krka ...); Ko zavijete iz avtoceste po ca 200 m zavijete levo na regionalno cesto (sledite tablam Črnomelj, Žužemberk, Muljava, Krka) ... Peljete se ca 15 km proti Žužemberku. Šli boste mimo Muljave in Zagradca. Ko boste zagledali na levi gostišče na Pajčni ste že skroaj na cilju. 50 m naprej je semafor in delo na cesti, kjer vas tabla obvoz Šmihel usmeri DESNO na ozko cesto, ki se strmo spušča vse do reke Krke. Ko prečite most preko reke Krke zavijete po 100 metrih na levo, ob tabli IZLETNIŠKA KMEDIJA MEDEN in prospeli ste na cilj. Iz Ljubljane je ca 40 km in 30 minut vožnje.
Če pridete iz smeri Novega mesta sledice tablam za Žužemberk, peljete ,mimo Žužemberka, naslednja vas je Prapreče, potem pa po nekaj kilometrih vas zaustavi semafor in delo na cesti (v tej mali vasici zavijete LEVO (tabla obvoz Šmihel, če zagledate gostilno na Pajčni ste šli že predaleč)) in na ozko cesto, ki se strmo spušča vse do reke Krke. Ko prečite most preko reke Krke zavijete po 100 metrih na levo, ob tabli IZLETNIŠKA KMEDIJA MEDEN in prospeli ste na cilj.
 
Čaka vas pristno dolenjsko gostoljubje, številni popotniki in podobnomisleči ljubitelji potovanj. 
Idealno mesto za druženje in izmenjavo popotniških izkušenj.
Pridite! Lepo bo!
Se kmalu vidimo,
Popotniška ekipa Ravbar Potovanja
P.s. Druženje bomo izvedli  v vsakem vremenu (saj je v primeru slabega vremena na voljo večji pokrit prostor)!  

Uroš Ravbar
Slovenia
Mobile: +386-31-684 651
Email: uros.ravbar@gmail.com
www.ravbar.org
www.facebook.com/ravbarpotovanja

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami