Novice‎ > ‎

Tura na Filipine 26.3. - 12.4.2011 je skoraj polna - pohitite s prijavo

objavljeno: 15. feb. 2011 03:37 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 15. feb. 2011 03:59 ]
Pozdravljeni,
 
najprej smo napolnili turo 6. - 26.3.2011 za naše potovanje na Filipine.
Zdaj pa potrjujemo tudi našo drugo turo, ki bo med 26.3. - 12.4.2011 (nekateri bodo podaljšali potovanje in se vrnejo domov 15.4.2011).
 
Ker se je že prijavilo že 14 oseb imamo prostora le že za 5 oseb. V kolikor vas potovanja zanima nam čimprej pošljite mail na uros.ravbar@gmail.com (gsm 031 684 651, Uroš Ravbar).
 
Spodaj imate program potovanja: 
 
BEST OF FILIPINI – najlepše lepote
Po skoraj dvomesečnem odkrivanje Filipinov smo za vas pripravili vrhunce dežele (best of).
Prepustite se eni naših najljubših dežel sveta.

FILIPINI so pravi raj za ljubitelje narave in ena najcenejših destinacij za potovanje. Dežela ki te prevzame in ti zleze pod kožo. Za avtorja programa: »Destinacija kamor bi šel na poročno potovanje hkrati pa dežela, kjer že vnaprej veš, da se boš v njo nekoč vrnil.«  

Vrhunci Filipinov:
 • odkrivanje glavnega mesta Manile s svojim starim delom in zanimivim nočnim življenjem, 
 • tridnevno odkrivanje najlepših riževih teras sveta v okolici Banaueja (Unesco) - treking po najlepših predelih dežele, spanje pri domačinih, spoznavanje plemena Ifuagao, igranje kitare ob večerih ...,
 • pogled na najlepši vulkan sveta Mt. Mayon, ki je hkrati eden najbolj aktivnih vulkanov, 
 • snorklanje z kitovci, preko deset metrskimi morskimi psi (whale sharks), ki so popolnoma nenevarni – doživetje v plavanju z njimi pa je neverjetno, 
 • tura po skritem biseru otoku Palavanu, ki je obkrožen s kar 1780 otočki, 
 • treking po džungli in odkrivanje s čolnom Unescove jame (Subterranean river narodni park), kjer se boste počutili kot junak v Jules Vernovem romanu Potovanje v središče zemlje, 
 • s privatnimi čolni odkrivanje arhipelaga Bacuit, kjer se bo ustavil čas (čudovite samotne peščene plaže, odročni zalivi ki samo čakajo da jih odkrijemo, lagune in špičasti otoki, odkrivanje jam, snorklanje, domačini nam bodo pripravljali obroke in nas razvajali ...), 
 • popotniški El Nido s svojim nočnim življenjem, 
 • avanturistična dvodnevna tura s čolnom do Corona (mimo samotnih otokov)- postali bomo sodobni Robinzoni, 
 • čez dan snorklanje oz. potaplanje v Coronu (kjer je potopljen velik del japonske flote – najboljše potapljanje v ladijskih razbitinah na svetu), ob večerih pa uživanje s koktejli s pogledi na sončni zahod, 
 • jezero Kayangan s kristalno čisto vodo ali pa namakanje v toplih vrelcih v Coronu, 
 • odkrivanje rajskih peščenih plaž, 
 • večerje kjer se bomo mastili z ribami (če imate radi morsko hrano so Filipini raj) in poceni pijačo, 
 • izredno poceni nakupi najrazličnejših spominkov.

Potapljači: se boste lahko potapljali v Donsolu (znamenit preliv Tikao z mantami), El Nidu, vrhunec pa bo potapljanje v Coronu (dva dni potapljanja med ladijskimi razbitinami, gre za najboljši »wreck diving« na svetu, čaka vas ogromna japonska flota), ne pozabit tudi na nepozabno snorklanje s kitovci (whale sharks).
Lahko pa vam pripravimo poseben potapljaški program!

Program:

po ogledu vseh glavnih znamenitosti glavnega mesta Manile (stari del mesta z utrdbo, park Rizal, pestro nočno življenje ...), se odpravimo na sever do posebnih riževih teras in simpatičnih domačinov (Batad – Unesco), kjer nas čakajo krajši trekingi po najlepših predelih (marsikje bomo med prvimi tujci). Seveda bomo poskusili vožnjo s slikovitim jeepneyem, spoznali življenje domačinov (večeri s kitaro ob tabornem ognju) in se družili s posebnim plemenom Ifugao. Sledi odkrivanje najlepše oblikovanega vulkana na svetu, aktivnega Mt. Mayona in plavanje z največjimi morskimi psi (preko 10 m, nora izkušnja) in uživanje na peščenih plažah. Namesto da bi odkrivali turistične kraje Filipinov (kamor peljejo ostali) se podamo v pravi skriti biser otok Palavan s svojo enkratno okolico. Čaka nas krokodilji market, tržnice s 100 kg tunami, rajske peščene plaže (kot v prospektih), treking po džungli in odkrivanje s čolnom posebne jame v parku Subterranean river (Unesco), kjer se boste počutili kot junaki v romanu Jules Verna. Poseben del Palavana pa je arhipelag Bacuit, ki velja za najlepšega na svetu in kjer bomo dva dni s privatnim tipičnim čolnom (bangka) raziskovali samotne peščene plaže, odročne zalive in lagune, špičaste otoke in kraške jame. Kar težko bo iti naprej. Za konec nas čaka avanturistična vožnja med številnimi "Robinzonovimi" otoki (na enem bomo tudi prespali) vse do Corona, kjer bomo uživali v snorklanju oz. potapljanju (najboljše na svetu kar se tiče potapljanja v ladijskih razbitinah), odkrivali tople vrelce, posebno sladkovodno jezero Kayangan, se nastavljali soncu na idiličnih peščenih plažah in se ob večerih mastili z morskimi dobrotami in poceni pijačo. Sledi let v Manilo, kjer nakupimo še zadnje spominke in kar težko bo iti domov.
Potovanje je namenjeno ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet! 
 
Cena: le 1.880 EUR (40 eur popusta če ste že potovali z nami!)
 
Pri 21 dnevni turi so 1220 eur stroški let. kart z pristojbinami ter organizacija in spremstvo, 660 eur so ocenjeni stroški. Naše potovanje je drugačno saj vse stroške plačujemo na licu mesta. Pred odhodom se poravna stroške letalskega poleta oz. transferja na letališče, organizacije in spremstva ter zavarovanje Coris.
 
Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive, zato 100% zagotavljamo le ceno ki jo plačate za organizacijo in spremstvo.
 
Ocenjeni stroški na in pred potovanjem = 660 eur, od tega nočitve 200 eur (popotniški hoteli brez kategorizacije, 2x na skupnih ležiščih), letalske povezave 100 eur, prevozi 100 eur, izleti s stroški lokalnih vodičev in vseh aktivnosti 260 eur (3 dni trekingi Banaue, kitovci, Subterranean river park, Bacuit arhipelag, Robinzonovo križarjenje do Corona, izlet v Coronu).  
 
Cena ne vključuje: hrane in pijače (ker je zelo poceni ocenjujemo da boste za vse skupaj porabili le 170 eur, na izletih je hrana marsikje že vključena), Coris zavarovanja, spominkov.
 
Fotogalerija:
 
 
Ob prijavi se vplača 200 EUR in s tem si zagotoviš mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Če iz opravičljivih razlogov ne moreš na pot, ti akontacija velja na katerikolem našem potovanju v obdobju enega leta. Razliko do polne cene za organizacijo in spremstvo se plača najkasneje en mesec pred odhodom.
 
Filipini so raj za Slovence. Imajo čudovito pokrajino, prekrasne domačine in predvsem so res poceni destinacija, kjer si lahko privoščiš tudi najdražje jedi na meniju.  

Zanimam se za potovanje (pošljite mi več informacij):

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.
 
Vtisi iz Filipinov:

»Ta plac je nekaj posebnega. Kar ostala bi tukaj. Tako je sproščujoče. Usedlo se mi je v srce. Tako umirjeno je vse skupaj. Veseli ljudje ko smo jih slikali. Sproščeni. Prijazni. Pogled na prelivajoče terase. Poskrkalo me je. Lahko bi sedela sto let pa se sploh ne bi premaknila in opazovala spremembe. Čisto drug svet.
Po svetu potujem zaradi takih občutkov. Ne samo da vidim, ampak da občutim. Nek kraj. Da se usedem in črpam energijo tistega kraja. To me napolni.«
Ana
 
»Končno me je spet nekaj čisto navdušilo. Zelene riževe terase, kamor ti seže pogled, vse obdelano. Kjer se ustavi čas. Nešteto motivov, kar nisem mogel nehat slikat.«
Uroš
 
SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Z lokalnimi prevoznimi sredstvi (avtobusi, jeepneyi), notranji leti Manila – Legaspi, Legaspi – Manila, Manila - Puerto Princesa in Coron – Manila, s posebnimi privatnimi čolni (bangkami) ... 
 • NASTANITEV Spi se v simpatičnih popotniških hotelih, med riževimi terasami v preprostih lodgih oz. 1x v vasi pri domačinih na modrocih, 1x na otoku (v Robinzonovem stilu)
 • HRANA Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, zelo dobra je morska hrana (in zelo poceni). Privoščili si boste lahko ribe na tisoč in en način. Tudi pijača je zelo poceni.  
 • ZAHTEVNOST POTI Tura je primerna za kogarkoli.
 • ŠTEVILO OSEB: min 9 – max 19
 • VREME: Februarja in marca je na Filipinih suho obdobje in najboljši čas za obisk dežele. Morje bo prijetno toplo.   
 • ZDRAVJE: Priporočljivo je cepljenje proti hepatitisu A in jemanje antimalarikov (sami jih ne jemljemo vendar je ta odločitev v vaših rokah). Več na www.zdravinapot.net 
 • VARNOST: Filipini so varna država, domačini pa štejejo med pet najbolj srečnih narodov sveta. Kriminala je malo, saj domačini slovijo kot eni najgostoljubnejših na svetu. 100% varnosti vam ne moremo garantirati, se bomo pa gibali po varnih področjih. Edina nevarnost je, da ne boste hoteli več domov.
 • SPOMINKI: Filipini imajo precej lepih spominkov (lesene figure, starodavna glasbila, maske ...).
 • VIZUM: Slovenci za obisk Filipinov do treh tednov ne potrebujemo vize. 
 • VODIČ NA TURI: Uroš Ravbar oz. Senad Osmanaj, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com, www.ravbar.org
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.
Cena je izračunana na dan 1.9.2010.
 
Ravbar Potovanja - Odkrivajte svet z nami
 
Comments