Novice‎ > ‎

Velikonočni popust za potovanje ISLANDIJA

objavljeno: 14. apr. 2011 03:18 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 22. apr. 2011 07:24 ]
Izkoristite velikonočni popust v višini 50 EUR za naše posebno potovanje na Islandijo v času od 24.6.- 2.7. 2011. Popust velja za prijave do 7.maja. Natančen program imate spodaj.
 
Aktiven program po Islandiji z direktnim letom iz Ljubljane
Za vas smo pripravili 9 dnevno aktivno potovanje po najlepših predelih Islandije. Spoznali boste izjemne slapove, Aldeyjarfoss, Dettifoss, Hafragillsfoss, da jih omenimo samo nekaj. Raziskali boste področje Myvatn, kjer je zbrana največja paleta geoloških fenomenov. Hodili boste ob evropskem Velikem kanjonu. Občudovali boste najbolj slikovite gore Islandije in se kopali v termalnih vrelcih in topli reki. Ob čereh boste iskali njorke in morda doživljali čarobne sončne zahode ob polnočnem soncu.
 
Program je aktiven, kar pomeni, da boste tudi peš spoznavali Islandijo, dnevne hoje bo do 4 ure na dan. Program je pisan na kožo predvsem ljubiteljem neokrnjene narave.

Program potovanja:

1. dan: Akureyri – Aldeyjarfoss - Myvatn
Zjutraj se bomo zbrali na letališču Brnik in poleteli na Islandijo. Prihod na letališče Akureyri zgodaj dopoldne. Ker Slovenci naslednji dan praznujemo 20. obletnico samostojnosti Slovenije, ki jo je med prvimi na svetu priznala Islandija, bomo ob tej priložnosti zasadili nekaj dreves v »Slovenskem gozdu« in skupaj malo popraznovali. Najprej se bomo odpravili mimo mogočnega slapu Godafoss do slapa Aldeyjarfoss, katerega okolico krasi bazaltna stena, ki še najbolj spominja na gledališki zastor. Dan bomo končali na področje Myvatna, ki je pravi raj za ptice, ljubitelje opazovanja ptic in narave. Ustavili se bomo še pri psevdokraterjih Skútustaðagígar. Nočitev ob jezeru Myvatn v 4 posteljnih sobah za 3 noči.
 
2. dan: Myvatn
Na svoj račun pa bodo prišli vsi, ki jih zanima geologija, kajti Islandija nudi na tem območju zelo raznolik izbor vulkanskih fenomenov. Da omenimo le nekaj znamenitih točk: eksplozivni krater Hverfjall, labirint lavnatih formacij Dimmuborgir, slikovito solfatarno polje, kjer iz zemlje uhaja vodna para v naravnih kotličkih pa brbota vrelo sivo blato. Jezero Mývatn (oz. Jezero mušic) pa je tudi bogato s postrvjo, zaradi zelo ugodnih pogojev pa gnezdijo jate ptic.

3. dan: Detifoss, Hljóðaklettar, Asbyrgi
Odpravili se bomo do najmogočnejšega slapa Evrope, Dettifossa. Od tod se bomo podali peš do Hljóðaklettarja ob »Velikem kanjonu« Evrope. Slapove si bomo ogledali iz manj obljudene, zahodne strani. Sprehodili se bomo na območju odmevajočih čeri in v soteski Asbyrgi. Na poti nazaj se bomo ustavili na čereh polotoka Tjornes, kjer bomo morda opazovali tudi njorke.

4. dan: Myvatn, Hveravellir, Gullfoss, Geysir
Zjutraj se bomo odpravili mimo metropole severa Islandije – Akureyri v notranjost Islandije po poti Kjolur. Večbarvne vroče vrelce bomo spoznavali na področju Hveravellir. Za popoldne smo prihranili še sprehod ob morda najlepšem slapu Islandije Gullfoss. Za zaključek dneva se ustavimo še pri gejzirju. Prenočišče nas čaka v mestu Laugarvatn.

5. dan:Landmannalaugar
Odpravili se bomo v najlepši predel notranjosti Islandije, v Landmannalaugar. Lahko bomo osvojili najbolj pisano goro Islandije Brennisetinsalda, začutili vonj po žveplu iz solfatar ter prečili do 40 metrov visoko polje lave in se kopali v naravno toplem bazenu.
 
6. dan: Landmannalaugar – Vik – Dyrholeay
Današnji izlet nas bo popeljal iz neokrnjene notranjosti, najprej po idilični pokrajini z rekami, manjšimi slapovi, in nizkim rastlinjem, proti Viku. Ogledali si bomo bazaltne stebre, na čereh Dyrholeay bomo morda izsledili njorke, dan pa bomo končali v Skogarju. Tukaj si bomo ogledali mogočen slap Skogafoss. Če ceste ne bi bile prevozne, bo program ta dan spremenjen.

7. dan: Seljalandsfoss, Reykjadalur, Reykjavik
Najprej si bomo ogledali slap Seljalandsfoss. Odpravili se bomo v Reykjadalur, kadečo dolino, kjer nas čaka kopanje v topli reki, ki ima 38 stopinj! Popoldne prispemo v prestolnico Islandije, Reykjavik. Po ogledu mesta sledi nastanitev. 

8. dan: Thigvellir, Hraunafossar, Grabrok
Islandija je znana po tektonskih prelomnicah in te bomo opazovali v nacionalnem parku Thigvellir. Občudovali bomo izjemne slapove Hraunafossar in Barnafoss. Ogledali si bomo še gejzir Deildartunguhver in se povzpeli na krater Grabrok, preden prispemo do prenočišča. 

9. dan: Akureyri
Zadnji dan potovanja se bomo odpravili do prestolnice severa Islandije – Akureyrija. Ogledali si bomo zanimiv botanični vrt. Do odhoda bo še nekaj prostega časa. Pozno popoldne sledi transfer na letališče in zvečer polet domov. V Slovenijo prispemo 3. julija okoli 1. ure zjutraj.

Cena: 1.450 EUR/osebo pri 20 potnikih oz. 1.540 EUR/osebo pri 15 potnikih

Cena vključuje: 
 • polet Ljubljana-Akureyri-Ljubljana, vključno z letališkimi taksami (EUR 75)
 • avtobusni prevozi po programu
 • 7 nočitev v hostlih, v spalnih vrečah, v sobah za 2 - 6 oseb
 • 1 nočitev v planinski koči, v spalnih vrečah, skupni prostor
 • 1x kosilo, oz. piknik (ob sajenju dreves)
 • vodenje in organizacijo
Cena ne vključuje: hrane, pijače in stroške osebne narave. Cena je preračunana na dan 1. marec 2011.
 
Prosimo upoštevajte:
Islandija se nahaja blizu Arktike in takšna potovanja so odvisno tudi od vremena, prehodnosti rek in tudi morebitnih izbruhov vulkanov. Vodnik ima pravico v primeru nepredvidljivih okoliščin spremeniti program. Možne so spremembe, na katere organizator potovanja nima vpliva. Če bodo posledično nastali dodatni stroški, jih krijejo udeleženci sami.  

Fotogalerija (avtor Damjan Končnik):

Vodnik na turi:

Damjan Končnik oz. Miha Pirher, informacije na gsm: 040-246-833, email: damjankoncnik@gmail.com
Oba Islandijo odlično poznata.

Splošne informacije:

 • NASTANITEV: mladinski hoteli in planinske koče, kjer imamo možnost kuhanja, potrebna je spalna vreča. 
 • HRANA: v mladinskih hotelih in v planinskih kočah je možnost priprave hrane.
 • ZAHTEVNOST POTI: hoja ni zahtevna, dnevno boste hodili do največ 5 ur
 • ŠTEVILO OSEB: najmanj 15, največ 22. 
 • VREME: Islandija je znana po nepredvidljivem vremenu. Tudi na vrhuncu poletja smo že doživeli sodro in temperature nad 20 stopinj. Veter je zelo pogost. 
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. 
 • VARNOST: Islandija je zelo varna dežela. Vseeno moramo čuvati osebno lastnino. 
 • VIZUM: Slovenci za potovanje na Islandijo ne potrebujemo vize.
Program se uradno izvaja preko agencije Eko potovanja Damjan Končnik s.p. Za to potovanja veljajo splošni pogoji te agencije in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.
 
Ravbar Potovanja - Odkrivajte svet z nami