Novice‎ > ‎

Zadnje prijave (zadnji 2 mesti) za POTRJENO novoletno potovanje VIETNAM in KAMBODŽA oz. samo VIETNAM

objavljeno: 4. okt. 2017 08:18 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 30. nov. 2017 08:07 ]
Vrhunci Vietnama in Kambodže (oz. samo Vietnam)
 • Termin: 23.12.2017 - 9.1.2018, 22.12.2018  - 8.1.2019  
 • Trajanje potovanja: 18 dni (Vietnam s Kambodžo) oz. 12 dni (samo Vietnam)
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 2.070 eur/os + let. karta od 900 eur/os naprej za 19 dnevno potovanje (Vietnam in Kambodža) oz. 1.490 eur/os + let. karta od 900 eur/os za 12 dnevno potovanje (samo Vietnam)
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
Za zaključene družbe oz. individualne potnike lahko potovanje organiziramo kadarkoli. Primerno je tudi za družine. 


Potovanje je potrjeno: tako 18 dnevno Vietnam in Kambodža, kot 12 dnevno samo Vietnam
Ker se bodo mesta na letalu kmalu zasedla, sprejemamo ZADNJE PRIJAVE!

Na voljo so zadnji 2 prosti mesti.

Vietnam očara popotnike zaradi edinstvenega prepleta starega in novega, eksotičnega in urbanega, tradicionalnega in modernega. Ponaša se z lepo naravo, ki jo prebivalci pridno obdelujejo (deželo imenujejo tudi dežela riževih polj), dolg nižinski obalni pas Južno kitajskega morja krasijo cesarska mesta, pozabiti pa ne smemo tudi na pravljični zaliv Halong in zanimivo delto reke Mekong … Kambodži pa vas čakajo slovite ruševine Angkor, prestolnica Phnom Penh s svojo edinstveno lokacijo in mešanico različnih arhitektur, nepozabne vasice … in največje bogastvo dežele – njeni ljudje. Kljub težki preteklosti in revščini so zahvaljujoč njihovi močni volji in neumornemu optimizmu, ohranili nasmeške na obrazih, ki popotnika spremljajo na vsakem koraku. Kambodža ni med najbolj obiskanimi državami sveta, je pa vsak obisk prav gotovo bogato poplačan.

Program: Potovanje začnemo v Hanoju, glavnem mestu Vietnama, kjer si pogledamo glavne znamenitosti. Sledi izlet v Hoa Lu, kjer je bila v 10. stoletju prestolnica dinastije Dinh. Pokrajina je prava paša za oči z visokimi kraškimi stožci. Sledi dvodnevno križarjenje po prekrasnem zalivu Halong na posebni ladjici, čas za kopanje, raziskovanje številnih otočkov, uživanje v enih najlepših pogledih na svetu in razvajanje na ladjici … Nato letimo proti jugu, v osrednji del Vietnama, ogledamo si simpatično mestece Hue, slavno mestece Hoi An, ki vas bo navdušilo s svojo arhitekturo. Sledi velemestna džungla največjega mesta Saigona in raziskovanje delte Mekonga … Vkrcamo se na hitri čoln in že smo v prestolnici Kambodže Phnom Penhu, ki leži na sotočju treh pomembnih rek. Ogledamo si glavne znamenitosti prestolnice. Z letalom nadaljujemo do Siem Repa in cel dan namenimo za ogled slavnih ruševin Angkor. V bližini si pogledamo tudi zanimive plavajoče vasice Chong Khneas. Za konec pa gremo v Sihanoukville, kjer se za zaključek prepustimo obmorskim užitkom na peščeni plaži. Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta. 

VIETNAM in KAMBODŽA, program po dnevih, 19 dni
H – namestitve so v preizkušenih hotelih 3* z zajtrkom (v dvoposteljnih sobah), 2 x nočitev v prijetnem popotniškem hotelu blizu plaže (dvoposteljne sobe), 1 x nočitev na posebni ladji (v dvoposteljni kabini, kvaliteta hotela 3*)
Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja
PRI POTOVANJU SAMO PO VIETNAMU JE PRVIH 11 DNI POTOVANJA ENAKIH – sledi vrnitev domov, kamor pridete 12. dan potovanja.

Program po dnevih
1. dan – let proti Vietnamu (obroki na letalu).

2. dan – predviden je večerni prihod v Hanoj, vožnja do hotela in nočitev v Hanoju, H.

3. dan – je namenjen ogledu Hanoja, ki je politični in upravni center dežele. Mesto s svoji jezerci, pagodami, ljubko staro četrtjo in vplivom francoskega kolonialnega duha deluje prav posebno. Ogledate si glavne znamenitosti – Trg Ba Dinh, kjer je nekdanji predsednik Ho Shi Minh razglasil neodvisnost Vietnama 2. septembra 1945, monumentalni Ho Shi Minhov mavzolej in pagodo enega stebra iz 11. st., ki simbolizira lotusov cvet ter Tempelj literature, največji tempeljski kompleks v Hanoju. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldne si ogledate kompleks okoli »jezera vrnjenega meča«, ki je središče javnega življenja, nato pa z rikšo (kolesom) raziščete staro četrt s 36. ulicami … Zvečer pa vas čaka obisk tradicionalnega in zelo posebnega vietnamskega gledališča vodnih lutk. (Z, K)

4. dan - celodnevni izlet v Hoa Lu, kjer je bila v 10. stoletju prestolnica dinastije Dinh. Pokrajina je prava paša za oči z visokimi kraškimi stožci. S čolnom se popeljemo po podzemni reki in se sprehodimo po riževih poljih. Kosilo v lokalni restavraciji, vrnitev v Hanoj. Odkrivanje živahnega nočnega življenja v starem Hanoju. (Z, K)

5. dan – vožnja do slikovitega zaliva Halong in vkrcanje na posebno džunko, ladjico, ki nas bo gostila dva dni. Zapeljemo se po magičnem zalivu, ki je od leta 1994 uvrščen na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Več kot tri tisoč apnenčastih otočkov, čeri in skal se dviga iz smaragdno zelene vode in ustvarja enega najlepših pogledov na svetu. Z ladjico se vozimo med lepimi otoki, čas bo tudi za kopanje v kakem odročnem zalivu in odkrivanje zanimive okolice … Spanje na džunki. (Z, K, V)

6. dan – po zajtrku boste obiskali največjo jamo v zalivu Sung Sot. Sledi občudovanje otokov Dinh Houng, Cho Da in Ga Choi in vrnitev v pristanišče. Vožnja proti Hanoiju in večerni let v Hue. Nočitev v hotelu v Hue. (Z, K)

7. dan – celodnevno raziskovanje mesta Hue, ki je bil 150 let glavno cesarsko mesto dinastije Nguyen, ki je vladala Vietnamu vse do leta 1945. Mesto leži ob Dišeči reki ter slovi po svojem prepovedanem mestu in palači, ki je nastala kot replika slovite pekinške cesarske palače. S čolnom se zapeljemo po reki in obiščemo simbol mesta Hue, mogočno svetišče sedem nadstropne pagode Thien Mu in monumentalni cesarski mavzolej Ming Manga. Po kosilu v lokalni restavraciji pa vas čaka še popoldansko odkrivanje »prepovedanega mesta«, kraljeve palače, Stolpa zastave (Flag Tower), Noon Gate, Devet svetih topov (Nine Holy cannons) … Na koncu obiščemo še Dong Ba tržnico. Nočitev v hotelu v Hue. (Z, K)

8. dan – zjutraj nas čaka vožnja proti mestu Hoi An. Prečkali bomo prelaz Hai Van, kjer se odpirajo lepi pogledi na Južno kitajsko morje. Na poti bomo obiskali fascinantni muzej Chamov, ki so vladali temu predelu pred 1000 leti, in ogled Marble mountains (kjer imajo lepe spominke – kristali, marmor …). Prihod v Hoi An in ogled simpatičnega mesteca Hoi An (Unesco), nekoč poznanega kot Faifo zahodnim trgovcem in pomorščakom, ki so od tod v Evropo vozili svilo, papir, porcelan in druge izdelke. V mestu se je do danes ohranil poseben duh starega sveta – staro mestno jedro krasi množica različnih arhitekturnih stilov, ki kažejo na bogato in pestro zgodovino mesta. Peš si ogledamo glavne znamenitosti – japonski most s streho, pagode, templje … Spanje v mestu Hoi An. (Z, K)

9. dan – dopoldan prosto za samostojno odkrivanje tega posebnega mesta ali pa kopanje na bližnji peščeni plaži. Popoldan pa vas čaka transfer do letališča v Danangu ter let v Saigon. Prevoz do hotela in nočitev. (Z, K)

10. dan – Saigon je največje mesto v državi in od leta 1975 uradno imenovan Ho Shi Minh City. Gospodarski center dežele leži ob bregovih reke Saigon in tukaj je bilo pomembno trgovsko središče že za časa vladavine Kmerov. Dandanes je Saigon urbana džungla, kjer živi več kot 9 milijonov prebivalcev in velja za mesto velikih nasprotij, kjer ob orjaških poslovnih stolpnicah na ulici še vedno srečate stojnice s poceni hrano, poulične tržnice in rikše. Po zajtrku sledi dve urna vožnja do podzemnega labirinta tunelov CuChi, enega najpomembnejših pomnikov moderne vietnamske zgodovine: sistem preko 250 km podzemnih rovov je nastal v času bojev proti ameriški vojski in je omogočal hitre ter neopazne premike gverilcev. Sledi kosilo v lokalni restavraciji in povratek v Ho Shi Minh. Popoldne sledi vožnja po mestu, kjer bomo videli opero, palačo Neodvisnosti, neoromansko katedralo Nôtre Dame, nekdanjo predsedniško palačo … Nastanitev v Ho Shi Minhu. (Z, K)

11. dan 
 izlet do delte reke Mekong. Največja atrakcija južnega Vietnama je delta reke Mekong, ki se po 4.500 km dolgem toku končno sreča z morjem ter tu z rečnimi nanosi ustvarja najplodnejši del dežele. Bogata delta v izobilju ponuja riž, domačini jo imenujejo kar skleda riža, saj prehranjuje ogromno število domačinov. Tu uspevajo tudi kokosovi orehi, sladkorni trs, sadje, ribe … Po zajtrku sledi dve urni transfer do delte Mekong. Vožnja po reki Tien, kjer boste lahko poskusili svež kokosov sok, spoznali boste kako lovijo, postanek bo na otoku Thoi Son, kjer se boste sprehodili po sadovnjaku s tropskimi sadeži, poslušali tradicionalno glasbo. Na otoku Phoenix boste obiskali tempelj Coconut Monk in krokodiljo farmo. Sledi odkrivanje kanala Chua z lepo pokrajino. Obisk farme kjer izdelujejo med in vožnja z konjsko vprego do vasi Son, kjer boste spoznali, kako živijo domačini. V vasi Tan Thach boste spoznali vse o kokosu in se s čolnom vrnili v My Tho in naprej do Chau Doc, ki leži blizu meje s Kambodžo. Spanje Chau Doc. (Z, K) 
Ta dan je možnost predčasnega odhoda nazaj v Slovenijo (prihod domov je 12. dan potovanja).

12. dan – po zajtrku se vkrcamo na gliser, ki nas pripelje do Phnom Penha. Phnom Penh je glavno mesto Kambodže, je atraktivno mesto, kjer se mešajo vplivi kmerske, francoske in kitajske arhitekture. Njegova edinstvena lokacija – na sotočju treh rek: Mekonga, Tonle Sap in reke Bassac – prispeva k nenehni rasti mesta. Prihod v Phnom Penh. Sledi kosilo v lokalni restavraciji, popoldne pa si pogledamo Kraljevo palačo (obišče se okolico Srebrne pagode) in grič Wat Phnom, po katerem je mesto dobilo ime. Nastanitev v hotelu v Phnom Penhu. (Z, K) 

13. dan – po zajtrku prevoz na letališče in polet do Siem Repa. Sledi obisk plavajočih vasic Chong Khneas, južno od mesta. S tradicionalnim čolnom se popeljemo po velikem jezeru Tonle Sap, kjer lahko vidimo šole, bolnice, restavracije … Zvečer nas čaka večerja s plesno predstavo Apsara. Nastanitev v hotelu v Siem Repu. (Z, K, V)

14. dan – ta dan je namenjen raziskovanju ruševin območja Angkor (eden od vrhuncev potovanja). Ogledamo si mogočna Južna vrata, impresivni tempelj Bayon, Phimeanakas, Slonjo teraso … ter največji in najbolj ohranjen tempelj Angkor Wata. To arhitekturno mojstrovino so zgradili v 12. stoletju in pokriva območje kar 210 hektarjev. Uživamo v odkrivanju galerij, stolpov, paviljonov … Na koncu dneva, če bo le čas dopuščal se obišče še hrib Phnom Bakeng od koder so lepi pogledi. Spanje v hotelu v Siem Reap. (Z, K) 

15. dan - po zajtrku sledi vožnja do letališča in polet v Phnom Penh, kjer si pogledamo Narodni muzej khmerske umetnosti in arheologije, ki velja za najpomembnejši muzej klasične kamboške umetnosti. Sledi ogled nekdanjega zapora, današnji muzej Toul Sleng in t. i. Killing fields of Choeung Ek – temačni opomnik krvave preteklosti. V času režima Pol Pota je v letih med 1975 in 1979 življenje namreč izgubilo kar 1,7 milijona prebivalcev. In zato ta dva ogleda predstavljata pomemben košček mozaika države. Popoldan pa sledi ca 4-urna vožnja do obmorskega Sihanoukvilla, kjer se nastanimo v popotniškem hotelu. (Z)

16. dan – prosto za obmorske užitke na peščeni plaži in kopanje v toplem morju, spanje v popotniškem hotelu v Sihanoukvillu. (Z)

17. dan – vožnja do Phnom Penha in polet proti Evropi. (Z, obroki na letalu)

18. dan – prihod domov.

Program je možno na koncu podaljšati in se kasneje vračate domov.

Cena (za 18-dnevno potovanje Vietnam in Kambodža): 2.070 eur/os pri številu 14 oseb + letalska karta od 900 eur/os naprej  
Cena (za 12-dnevno potovanje po Vietnamu): 1.490 eur/os + letalska karta od 900 eur/os naprej 
V primeru majhne skupine 10 – 13 oseb je doplačilo 120 eur/osebo.  
Popust za stalne potnike: 40 eur/os. 

Cena vključuje SKORAJ VSE stroške: 
 • namestitve v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na posebni ladjici v zalivu Halong (dvoposteljne kabine, kvaliteta hotela 3*), 2x v prijetnem popotniškem hotelu (dvoposteljne sobe) blizu peščene obale, 
 • vse zajtrke, kar 13 kosil in 2 večerji (od tega enkrat s plesno predstavo),
 • prevoze in oglede s privatnim klimatiziranim prevozom (avtobusom oz. kombijem), vse vožnje s čolni, ladjami in vlakom po programu,
 • 2 dnevno križarjenje po zalivu Halong z vso vključeno hrano in ogledi na posebni ladjici,
 • hitri čoln Chau Doc–Phnom Penh,
 • 4 notranje lete Hanoi–Hue, Danang–Ho Chi Minh, Phnom Penh–Siem Reap, Siem Reap–Phnom Penh z vsemi taksami,
 • vse izlete po programu (Hoa Lu, po reki Huong - Hue, po Mekongu, jezero Tonle Sap …),
 • vse vstopnine po programu, 
 • vodenje lokalnih vodnikov, 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.
Cena ne vključuje le: eventuelnega prevoza do/iz letališča (bo organiziran), vietnamske in kamboške vize (skupaj ca 95$, kar vključuje garantno pismo), stroške ostale hrane, pijače in osebnih izdatkov, napitnine, asistenca Coris.

Plačila: 200 eur akontacije se vplača ob rezervaciji na račun agencije Manager. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena potovanja je informativnega značaja, saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (goriva, menjalnega tečaja …), na katere nimamo vpliva, se lahko cena spremeni. Kalkulacija je narejena pri menjalnem tečaju 1$ = 0,90 eur. Program se izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Predviden vodnik na turi: Peter Eržen oz. Damjan Glinšek, ki sta kvalitetna slovenskega vodnika z licenco GZS. V Vietnamu vas bodo spremljali različni lokalni vodniki, vsak specialist za svojo regijo, kar bo gotovo še dodatno obogatilo potovanje.

SPLOŠNE INFORMACIJE
 • KAKO POTUJEMO? S privatnim klimatiziranim avtobusom oz. kombijem, posebno ladjico (kvaliteta hotela 3*), s čolni, letali. 
 • NASTANITEV: spi se v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na džunki – kvaliteta hotela 3* (dvoposteljne kabine), 2x nočitev v prijetnem popotniškem hotelu blizu peščene plaže (dvoposteljne sobe).
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote. Specifika potovanja je, da se boste prehranjevali v preverjenih lokalnih restavracijah, kjer bo vsak prišel na svoj račun. V ceni so že vsi zajtrki, 13x kosil in 2x večerje (od tega 1x s plesno predstavo).  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki je vsaj malo popotnika po duši.
 • ŠTEVILO OSEB: min 10, maks. 20 oseb.
 • VREME: Vietnam in Kambodža imata več podnebnih področij (odvisno od tega, kje se nahajamo). Temperature bodo podobne kot pri nas sredi poletja.
 • CEPLJENJE: Ga ne zahtevajo. Več na www.zdravinapot.si 
 • VARNOST: Vietnam in Kambodža slovita kot varni državi, domačini pa so zelo gostoljubni.
 • SPOMINKI: Obe deželi sta pravi raj za nakupovanje spominkov.
 • VIZUM: Vizuma za Vietnam in Kambodžo sta potrebna. Vizum za Vietnam boste pridobili na letališču ob prihodu v Vietnam (cena je 65$, ki vključuje garantno pismo lokalne agencije). Za izdelavo vizuma boste potrebovali potni list in 2 fotografiji (formata za dokumente). Vizum za Kambodžo boste pridobili na meji pred vstopom (cena 30$, potrebujete 2 fotografiji).
Komentarji potnikov iz našega potovanja po Vietnamu in Kambodži:

Ocena potovanja:  +10
Moj komentar: še nikoli v lajfu se nisem imela na kakšnem organiziranem/skupinskem potovanju tako fantastično. Ko sem prišla domov, sem se kar zjokala, ker je bilo tako lepo in sem bila lahko del takšnega veličastja
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Vrhunsko opravil svojo delo, tako s profesionalne kot družabne plati. Bil je res naš angel varuh!
Nemogoče izluščit "NAJLEPŠE"...Vietnam je cel navdihujoč. Je bil pa res, da kaj tako kičasto lepega kot Ha Long Bay še nisem videla. In tako odlične potovalne družine tudi se nisem doživela!
Neskončno sem uživala v vsakem trenutku tega čudovitega potovanja!
Kristina

Ocena potovanja: 10 - s Petro sva se prvič udeležila organiziranega potovanja in praktično neobremenjena s pričakovanji. Vendar to ne pomeni, da bi naju zadovoljila kakršna koli organizacija potovanja vse dokler se nahajamo v tujem svetu, ki je že sam po sebi izjemno zanimiv. Hočeva reci, da je bila dodana vrednost v tem, da sva lahko lebdela v stanju brezskrbnosti, ker je organizacija tekla brezhibno, absorbirala veliko zanimivih informacij, ki jih je Peter vešče podajal skupini ter predvsem doživela ogromno lepih trenutkov. Prav tako bi pohvalila izjemen občutek pri načrtovanju potovanja, kjer je bil kontrast zelo barvit a vseeno dobro uravnotežen.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Izjemno. Pridružujeva se veliki večini potnikov, ki menijo, da je Peter superioren v svoji dejavnosti.   
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Čudovita, sproščena in pristna družba. Seveda pa ne gre zanemariti nekonvencionalnih izletov izven uhojenih turističnih poti.   
Petra in Nejc

Ocena potovanja: Ocena 9. Glede na to, da imamo zelo radi morje bi podaljšala zaključek  na obali v Kambodži še za kakšen dan, drugače pa  je vse štimalo res v nulo! Namestitve pa so bile sploh noro dobre!
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Peter Eržen je odličen vodnik in si zasluži čisto desetko!
Andreja, Boris, Sara 

Ocena potovanja: 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? V redu, se je potrudil
Težko bi izpostavila karkoli, vtisi se še zbirajo....vendar vsa pohvala vam, res odličen program, nastanitve , prevozi, oskrba z vodo in še sto drugih stvari, ki so naredile potovanje res odlično....
Resnično HVALA, za to lepo potovanje!
Edina pripomba bi bila, dolga pot domov, raje malo dražja letalska karta, pa hitrejši prihod domov, ker so ta večurna čakanja na letališčih res ubijajoča....
Valerija

Ocena potovanja: 9, potovanje je v določenih segmentih preseglo naša pričakovanja
Kako ste zadovoljni z vodnikom?  Odlično - polna 10
Najlepše je bilo zaliv Halong, Ankor Wat, Otrant beach
Da bi vam uspelo izpeljati še čim več tako dobrih potovanj. Vietnamska skupina z vodičem vred je bila odlična, večjih zdravstvenih težav ni bilo, prav tako nobenih nepredvidenih zapletov.
Hvala še enkrat in srečno,
Vilma in Tone 

Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju. 

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami