Novice‎ > ‎

Vrnil sem se iz čudovite Kolumbije

objavljeno: 23. dec. 2009 23:18 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 12. jan. 2010 23:19 ]

Živjo,

letošnja tura po Kolumbiji je uspela tako dobro kot sem si lahko le potihem želel. Glede na lani sem precej izboljšal program in tudi vreme je bilo na naši strani. Kolumbija mi je spet dala tisto življenjsko energijo, ki jo iščem na svojih potovanjih, srečni obrazi popotnikov pa mi vedno znova govorijo, da sem na pravi poti. Letos smo imeli prvi del poti kolumbijskega vodiča Luisa, s katerim sva se tako ujela, da lahko rečem, da imam novega prijatelja. 

V Bogoti smo se sproščali na chiva busu in odkrivali muzej zlata, se udeležili adrenalinskega raftinga na reki Claro, Honda je bila pozitivno presenečenje za vse (bazen s pivom v roki), pa lovljenje rib in odkrivanje tržnice, navdušilo nas je tudi posestvo Pabla Escobarja, pa džungla v Rio Claro, vzdužje v mestu Medellin (ki je eno najlepše okrasenih mest na svetu), pa skala z norim razgledom El Penol, na haciendi v okolici Pereire pa smo hoteli kar vsi podaljšai potovanje. V mednarodni nogometni tekmi s Kolumbijci smo se borili kot levi in proti tri razrede boljšim tekmecem imeli še malo pred koncem rezultat 3:3 (tekma v norem vzdušju, ki jo tudi domačini ne bodo nikoli pozabili). V Valle de Cocora smo jahali in trekali, poskušali okusne postrvi ter odkrivali izredno lepe kolonialne vasice, ki bodo šele čez desetletje doživljale turistični preporod. Kartagena je itak najlepše kolonialno mesto na mestu in raj za vse romantike, plaža Blanca ti postreže z masažami in toplim Karibskim morjem, vulkan Totumo z blatno kopeljo in za konec še nepozabna Tayrona z lepo obalo in kampiranjem, kjer smo ponoči lahko občudovali milijone zvezd. Pa poceni pijača, dobre ribe, jastogi in super družba popotnikov iz vseh koncev Slovenije.

To je to sem si rekel, končno imam spet program, ki bo navduševal popotnike tudi v prihodnje. Pohitite z obiskom Kolumbije dokler je še pristna (na celi turi nismo videli praktično nobenih popotnikov, razen v Kartageni).

Ah, življenje je lepo! .

Uroš

P.s. V prihodnje razmišljam da bi imel v Kolumbijo celo dve turi na leto (avgusta in decembra)