Kdo smo

Ravbar Potovanja se samostojno pojavljamo od decembra 2009, z organizacijo potovanj pa se ukvarjamo že več kot 20 let.  

Uroš Ravbar 

gsm: 031 684 651
 
Intenzivno potuje zadnjih 20 let. Nabralo se je preko 100 držav in nešteto zgodb. Dvakrat je potoval okoli sveta, od tega enkrat z avtom preko šestih kontinentov (projekt Z avtom okoli sveta). Napisal je dve popotniški knjigi (Potujmo skupaj okoli sveta, Študent na poti okoli sveta). Zdaj organizira potovanja po vseh kontinentih sveta.  

Podatki uradnega organizatorja naših potovanj Agencije Manager d.o.o., turistične agencije z najvišjo bonitetno oceno. 

Naslov: 
Agencija Manager d.o.o.
Šaleška 20
3320 Velenje
kontakt: ga. Vlasta Aljaž
tel: 03 898 1550 
email: vlasta.aljaz@agencija-manager.com
Ravbar Potovanja je blagovna znamka potovanj, ki se izvajajo preko agencije Manager d.o.o. iz Velenja.  
  • Organiziramo popotniška in turistična potovanja ter potovanja po meri (za individualne potnike, družine in zaključene družbe) po vseh celinah sveta.
  • Oseben pristop, fleksibilnost, kvalitetni programi in vodniki so zagotovilo za krasen dopust. 
  •  Naša največja referenca so zadovoljni potniki, katerih je iz dneva v dan več.   
Zaupajte nam organizacijo vašega dopusta
in odkrivajte svet z nami.

Potovanje z nami je terapija za dušo.
Je sanjanje z odprtimi očmi in srkanje najlepšega,
kar ponujajo planet Zemlja in njeni ljudje.

Vsak dan nam zaupa več ljudi. Vabljeni, da se nam pridružite.

Naši vodniki, ki vam bodo z veseljem razkazali naš čudoviti planet:

Peter Eržen

Po izobrazbi dipl. geograf, ki lahko preživi ure in ure pred zemljevidom sveta. Najbolje se počuti v puščavah in v plemenskih področjih. Rad ima naravo in preproste ljudi. Vodenje skupin je zanj najlepši poklic. Nikoli mu ni bilo in mu ne bo rutina. Zadovoljni potniki, ki še mesece podoživljajo neverjetna potovanja pa so mu glavna nagrada. Vodil in organiziral je odprave in potovanja v Namibijo, Iran, Egiptovsko puščavo z Gilf Kebirjem, Jemen in Socotro, Indonezijski del Papue, Sulavezi... Samostojno pa je prepotoval tudi Filipine, Avstralijo, Novo Zelandijo, Fidži, Tajsko, Myanmar, Vietnam, Laos, Kambodžo, Šri lanko, Maldive, Etiopijo, Botsvano, Južno Afriko ...
V Sloveniji piše popotniške članke in organizira potopisna predavanja, ki so zaradi številnih predmetov prava etnografska poslastica. Njegova strast je fotografiranje, potapljanje in vožnja z motorjem. Doma nima televizije, ker ima raje izkušnje iz prve roke.
 
Programi, ki jih pelje: Etiopija, ZDA parki, Kanada in Yellowstone, Tanzanija in Zanzibar, Namibija/Botsvana/Viktorijini slapovi, Jemen, Filipini, Nova Zelandija ...
Petra imamo za naše najbolj zahtevne ture saj uživa v izzivih. 

Alex Fernandez Delgado  

Prihaja iz Peruja, kjer je končal 5 letni univerzitetni študij - smer turizem. Kot plesalec državne plesne skupine je že v mladih letih nastopil na svetovnem tekmovanju na Portugalskem in v Španiji. Ima dolgoletne izkušnje iz turističnega vodenja sprva po Peruju, nato pa je kot "tour leader - glavni vodnik" pri največji svetovni avanturistični agenciji ogromnokrat prepotoval celo Južno in del Srednje Amerike (več kot sedem let je ves čas vodil skupine iz vseh koncev sveta). Ljubezen ga je leta 2008 pripeljala v Slovenijo, kjer se je že v nekaj mesecih naučil slovenskega jezika, poleg materinske španščine pa govori še angleški, francoski in portugalski jezik. V Sloveniji je opravil izpit za turističnega vodnika (in je predsednik združenja profesionalnih vodnikov Slovenije) in tako začel tudi tukaj opravljati poklic, ki mu je pisan na kožo. Uživa v avanturah in je velik ljubitelj zgodovine. Všeč so mu novi izzivi in reševanje problemov. V Sloveniji pogreša pekočo hrano, pisane barve, latino glasbo in ples, čeprav so ga Slovenci zelo lepo sprejeli.

Programi, ki jih pelje: celotna Južna in Srednja Amerika (kjer še toliko bolj pride do izraza njegov materin jezik - španščina in poznavanje lokalne kulture)
Če želite resnično doživeti Južno in Srednjo Ameriko je Alex pravi naslov.

Damjan Glinšek

Damjan je najpomembnejše in najzanimivejše potovanje začel takoj, ko je stopil iz svoje zibelke. Od takrat še vedno potuje in to čedalje raje, saj so tako odločile vile Rojenice. Z delom turističnega vodnika kot tudi z organizacijo potovanj se je začel ukvarjati že tekom študija. Po podrobnem spoznavanju lepot Evrope in Balkana ga je pot prvič ponesla tudi preko luže, v toplo in prisrčno Latinsko Ameriko. Po več kot desetih letih raziskovanja se danes več kot odlično počuti povsod, bodisi da gre za  mistično družbo majevskih zvezdogledov, svežino perujskih vršacev, peščena prostranstva puščave Gobi, kipeče kraljestvo slapov Iguazu ali pa za prvinskost in iskrenost afriških plemen....
Vsako državo si želi spoznati do obisti in jo zato rad obišče večkrat iz nje pa venomer prinese kakšno lepo tujo besedo, recept ali impresijo, ki jo nato skuša umestiti v to našo veliko sestavljanko, ki ji pravimo Življenje. Glede le tega ne komplicira. Za vse si želi le Zdravja in Modrosti; njegova najljubša beseda pa je hvala.

Programi, ki jih pelje: Namibija/Bocvana/Viktorijini slapovi, Tanzanija in Zanzibar, Mongolija, Peru/Bolivija/Čile, Mehika, Kuba, Gruzija in Armenija, Južna Afrika, Brazilija....
Damjan vodi vedno več naših potovanj, ker mu ljudje zaupajo in se radi vračajo, ko vedo, da bo vodil Damjan.

Jure Podobnik 

Je človek dogodkov, akcije in interakcije. Navdušuje ga delo, ki ga postavlja pred vedno zanimive izzive in mu omogoča spoznavanje novih ljudi tega čudovitega planeta. Sprostitev najde v slovenskih gorah in potapljanju, odvečno energijo sprosti v teku, squashu, kolesarjenju, rolanju in smučanju, za dušo si privošči dober film, gledališko predstavo ali dobro knjigo, odklop pa najde v potovanjih. Njegovo prvo "backpack" potovanje ga je sicer odneslo le do Rima, ampak takrat je postal zasvojen z raziskovanjem sveta. Dodobra je raziskal Evropo, močno pa je zaljubljen v Balkan. Prvo daljše potovanje ga je zaneslo na Tibet, nato v Indonezijo, Nepal, na Kubo, v Avstralijo, Ameriko… Spoznanja in vtise iz svojih potovanj je delil na potopisnih predavanj, izkušnje in poglede na svet pa opisal tudi v reviji Svet in ljudje. Obožuje delo z ljudmi in deljenje znanja in izkušenj ga polnijo z energijo.  Ko se odpravi na pot je njegov najboljši prijatelj nahrbtnik, najboljše prevozno sredstvo pa dobro uhojeni čevlji. Je predsednik turističnih vodnikov Slovenije.

Programi, ki jih pelje: ZDA, Kanada, Aljaska, Namibija/Bocvana/Vikt. slapovi, Nova Zelandija, Nepal Tibet, Evropa
Nekoč mu je prijateljica rekla: Potovanja so pot do samega sebe, vse ostalo je le kulisa. Delno je imela prav, ampak kulise, ki jih na potovanjih spoznavaš, opazuješ in občuduješ so običajno fantastične in prav te ti pokažejo pot do samega sebe.

Dejan Marentič

Belokranjec iz Semiča, se je s potovanji okužil že v ranem otroštvu, ko je z nabasano lado skupaj s starši prepotoval Balkan po dolgem in počez. Med študijem ga je popotniška duša odpeljala  v skoraj vse evropske države in puščavo severne Afrike in kmalu zatem tudi prvič čez lužo v ZDA. Sanje, globoko skrite v njem, so se kmalu spremenile v prašne poti Afrike, kolovoze Južne Amerike, deževne pragozdove Azije… V dobrem desetletju in pol potovanj in vodenj je spoznal in prepotoval več kot 75 držav, sodeloval s tujima popotniškima agencijama Sun Trek in American Adventures, številnimi slovenskimi agencijami, vodil tuje poslovneže na strokovna potovanja po Evropi in slovenske po svetu, se kot vodnik/voznik večkrat s slovenskimi potniki podal na pot prek celotnih ZDA, Aljaske, Kanade ter prevozil dober del Evrope od Irske in britanskega otočja, Portugalske, Francije, Baltika, osrednje Evrope in Skandinavije. Licenco za vodnika pri GZS je opravil septembra  2000. Je velik ljubitelj narave, športa, kulinarike, navdušenec nad tujimi jeziki, zgodovino,  različnimi kulturami, ljudskimi običaji.

Programi, ki jih pelje: Srečate ga v Tanzaniji, Namibiji, Bocvani, Južni Afriki, Mehiki, Gvatemali,  ZDA, Aljaski, Šri Lanki, Borneu, po celotni Evropi in njenih srednjeveških mestih, Čilu, Argentini …
Eden najbolj izkušenih vodnikov, ki pokriva vse kontinente sveta.

Klavdij Lukežič

Že kot študent je z avtom prekrižaril Evropo brez Garmina, le z zemljevidom na kolenih in študijem poti pred odhodom. Po izobrazbi je diplomirani upravni organizator in vrsto let je delal kot inšpektor v Hitovi igralnici. Nekega dne pa so ga popolnoma zagrabila potovanja in kmalu so sledile rajže z nahrbtnikom po svetu. 
Leta 2010 je naredil licenco za turističnega vodnika, si kupil kombi in začel z vodenji najprej tujcev po Sloveniji, potem pa še Slovencev po tujini. V teh letih se je nabralo precej prepotovanih držav poleg Evrope še Tajska, Malezija, Kenija, Tanzanija, Jordanija, Maroko, Iran, Indonezija, Vietnam, Indija, Zda in Kanada, Mehika, Gvatemala, Belize, Kuba, Šri Lanka, Filipini, Južna Afrika  ....
Za svoja vodenja se dobro pripravi in je dober organizator. Njegove vrednote so poštenost, delavnost in vztrajnost kar dokazuje tudi s tem, da kdaj odteče kak maraton. 

Programi, ki jih pelje: Južna Afrika, Maroko, Indonezija, Indija, Filipini, Tajska ...
Pravi da je najbolj srečen človek tisti, ki je zadovoljen s samim seboj. 

Vsak dan nam zaupa več ljudi. 
 
Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

Podstrani (1): Uroš Ravbar