Potovanja‎ > ‎Afrika‎ > ‎

Etiopija

Pri plemenu Karo
Vrhunci Etiopije 

 • Termina:  12.11. - 24.11. oz. 2.12. oz. 6.12.2017 in 11. - 23.11. oz. 1.12. oz. 5.12.2018
 • Trajanje potovanja: 13 oz. 21 oz. 25 dni (z Danakilom)
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 popotnikov
 • Cena (vključuje praktično vse): 13 dni 1.519 eur/os + let karta ca 700 eur/os iz Ljubljane; 21 dni 2.495 eur/os + let. karta z 2 notranjimi leti ca 800 eur/os (let iz Ljubljane) 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru.

Novembra 2017 je potrjeno tako:
13 dnevno potovanje - samo JUG s posebnimi plemeni
kot tudi 21 dnevno potovanje - dodatno fascinantni SEVER (posebna kultura, narava Simiena, kot bi se prestavili v Jezusove čase)
kot tudi 25 dnevno potovanje - avanturistični DANAKIL 


Na potovanju bo ves čas zraven slovenski vodnik Rožle Verhovc, ki se v Etiopiji počuti kot doma. 

13. oz. 21. oz 25. dnevno potovanje po Etiopiji, deželi izrednih kontrastov in neverjetnih ljudi – Ogled izklesanih cerkev v Lalibeli (osmo čudo sveta) in fascinantnih srednjeveških gradov v Gondarju – Zelo raznolika narava Simienu (eden najlepših parkov v Afriki s posebnimi opicami dželadami) – Odkrivanje juga dežele s terenci, kjer živijo nepozabna plemena Mursi, Banna, Karo in Hamer (kjer se bomo prestavili za 1000 let v preteklost) – Stele v Axumu in originalna Skrinja zaveze - Fascinantni Danakil s svojim delujočim vulkanom Erta Ale in neverjetnimi surrealističnimi podobami - Etiopija je država, ki ti zleze pod kožo ... če imaš dovolj poguma, da se ji prepustiš ... 

Gre za eno naših najbolj ocenjenih potovanj (v ceni je praktično VSE vključeno)!

Delujoči vulkan Erta Ale
Moje ocene so 10++++.
Organizacija vrhunska, vodič Peter najboljši, lokalna ekipa v Etiopiji več kot odlična, kuhar vrhunski, vse top. Sem brez pripomb, le vse čestitke odlični organizaciji, ki ima posluh za skupino, ki potuje z njo. Če bi šla še enkrat nazaj v Etiopijo, bi vse isto ponovila, isti aranžma, iste dogodivščine, vse, vse.
Barbara

Zakaj v Etiopijo z nami? Ker lahko na enem samem potovanju vidite vse glavne stvari, ki jih ta fascinantna država ponuja. Ker boste doživeli stik s prvinsko Afriko in neverjetnimi plemeni ter spoznali glavne kulturne znamenitosti dežele, avanturistični potniki pa odkrivali neverjetni Danakil. Ker boste lahko nakupili krasne afriške spominke, se družili s podobnimi ljudmi kot ste sami in doživeli pravo avanturo. Ker je potovanje po Etiopiji eno naših najbolj ocenjenih potovanj tudi zaradi kvalitetnega vodenja in dobre organizacije lokalne agencije. Kjer je praktično vse že vse v ceni in na samem potovanju samo uživate v odkrivanje te fascinantne dežele. Prenovljen program je nastal po dolgih letih odkrivanja Etiopije in vam ponuja možnost, da v enem samem potovanju vidite in doživite vse njene vrhunce. 

Vrhunci ETIOPIJE, program po dnevih 
Addis Abeba – Arba Minch – Dorze – Konso - Jinka – dolina Omo – Omorate – Turmi - Awassa - Addis Abeba – Lalibela - Bahir Dar - Gondar – Simien – Axum – Tigraj – Mekele (opcijsko Danakil) - Addis Abeba 
H – spimo v lokalnih turističnih hotelih (dvoposteljne sobe)
K – kampiramo - po 2 osebi na šotor (vse šotore in podloge nam priskrbi lokalna agencija v Etiopiji)
S – 1x skupna ležišča na trekingu v Simienu (vključujejo jogi in odejo) 
H* - 1x spanje v tipičnih bivališčih pri plemenu Dorze (po 2 osebi na sobo)
Z - zajtrk, K - kosilo, V - večerja vključeni 

Stik s pavijani
VSA HRANA (vsi zajtrki, kosila in večerje) je v ceni!
V ceni je tudi voda v plastenkah, ki jo boste imeli ves čas na voljo v vaših avtih. 

1. dan - let iz Ljubljane oz. bližnjega letališča proti Addis Abebi (obroki na letalu)

2. dan - jutranji prihod in ogled glavnih znamenitosti Addis Abebe (etnografski muzej, hrib Entoto, eden največjih marketov v Afriki..., sledi večerjo z etiopskimi dobrotami in tradicionalnimi plesi in petjem, spanje Addis Abeba, H (K, V)

3. danzačne se pustolovščina z jeepi (po 4 osebe v enem avtu) mimo kamnite Tiye (Unesco) in zanimivih vasi (predviden je postanek v kaki vasi in stik z domačini), vožnja vse do Arba Mincha, H (Z, K, V)

4. dan - sledi izlet s čolnom po jezeru Chamo, kjer na vas čakajo veliki nilski krokodili (na tako imenovanem krokodiljem marketu), povodni konji, pelikani in druge ptice, lahko pa boste videli tudi kako zebro ali gazelo. Po kosilu vas čaka vzpon z jeepi na planino Guge, kjer si pogledate tržnico (če bo tisti dan na sporedu) in se spoznate s tradicionalno hrano in njihovimi običaji. Spoznali boste posebno kulturo plemena Dorze, ki živijo v posebnih “mamutovih” hiškah  (tkanje, kako pripravljajo tipično hrano - injero, pridelujejo lokalno pivo...). Kasneje vas čaka pravi afriški večer s plesi in petjem, kjer se jim boste lahko pridružili; spanje v posebnih bivališčih plemena Dorze, H* (tipična bivališča) (Z, K, V)

5. dan - vožnja do Konsa preko vasi Zayse in Derashe, kjer se ustavimo pri domačinih (pleme Derashe je znano po svojih glasbilih). Za kosilo pa že prispemo do Konsa, kjer si pogledamo njihovo vas (stik z domačini) in posebne skalnate formacije znane pod imenom New York (njihov Bryce canyon). Kampirali boste na ozemlju lokalnega kralja Kalla Dawita in mogoče vas povabi tudi na ogled svoje male vasice, K (Z, K, V)

6. dan - zanimiva vožnja s postanki za fotografiranje, sledi prihod v Key Afer in obisk četrtkove tržnice, kjer se boste družili s plemeni Benna, Ari, Hamer in Tsemai. Na vas čaka veliko zanimivih fotografskih motivov ter poceni spominki. Sledi prihod v Jinko, kjer ponavadi zvečer obiščemo tudi lokalno diskoteko, spanje Jinka, H (Z, K, V)

7. dan - zjutraj si najprej pogledate muzej posvečen dolini Omo, potem pa se gre mimo vasi plemena Ari vse do narodnega parka Mago, ki leži sredi doline Omo. Popoldan se boste družili s plemenom Mursi, enim najbolj nenavadnih in fotogeničnih plemen na svetu (ženske imajo v ustih lesene skodele), spanje pri plemenu Mursi (posebna izkušnja), K (Z, K, V)

8. dan - vožnja in obisk izredno pisane tržnice plemena Hamer v Dimeki (gre za eno najbolj fotogeničnih plemen v Afriki) in spoznavanje z njihovimi običaji, vožnja do plemena Karo, ki živi v idilični vasici, z najlepšimi pogledi na dolino Omo, obisk njihove vasi in druženje z domačini; to je tisti pravi stik s prvinsko Afriko in posebno doživetje (zvečer se ponavadi zapleše in druži s plemenom ob tabornem ognju), K (Z, K, V)

9. dan - vožnja do Omorateja kjer z lesenimi kanuji prečimo reko Omo in obiščemo še eno zanimivo pleme Dassanach (potomci plemena Turkana iz Kenije), sledi vožnja do Turmija, K (Z, K, V)

10. dan - ob ponedeljkih je tržnica v Turmiju, kjer boste trgovali na tržnici s plemenom Hamer. Ponavadi je v času tržnice možno prisostvovati posebni ceremoniji skakanju čez bike (če boste imeli srečo) ali pa se bo obiskalo kako okoliško vasico plemena Hamer, spanje Turmi, K (Z, K, V)

11. dan - vožnja proti Yirgalemu mimo vasi plemena Erbore (ki imajo drugačna oblačila in frizure kot sosednja plemena doline Omo). Kasneje imamo še postanek pri plemenu Borena (mogoče nam postrežejo s kavo), sledi vožnja do Yirgalema, spanje Yirgalem, H (Z, K, V)

12. dan - zgoden štart in vožnja proti severu do Awasse, kjer se pogleda ribjo tržnico. Naslednji postanek bo v kraju Shashamane, kjer se seznanimo z rastafarijanci. Sledi vožnja do Adis Abebe mimo jezera Ziway in vrnitev v civilizacijo (nekateri letijo ponoči domov in pridejo domov 13. dan potovanja, ostali podaljšajo potovanje), spanje Addis Abeba, H (Z, K, V)

13. dan - jutranji let do Lalibele (Unesco), ogled osmega čuda sveta in največje znamenitosti Etiopije (posebnih izklesane cerkva v skali). Seveda si bomo pogledali tudi najlepšo cerkev Bet Giyorgis. Lalibelo imajo za afriško Petro in je duhovni center države. Po kosilu pa si bomo pogledali še drug kompleks cerkva, občudovali posebno arhitekturo in se sprehodili med labirintom tunelov samostana, kjer živijo menihi; spanje Lalibela, H (Z, K, V)

14. dan - najprej nas čaka ogled samostana Nakutelab in potem vožnja do Bahir Darja. Ustavili se boste v vasici Awra Amba, kjer imajo moški in ženske enake vloge in odgovornosti v skupnosti – ženske delajo tudi na polju in moški kuhajo. Poseben je tudi njihov odnos do starejših in izobraževalni sistem. Po kosilu v Bahir darju vas čaka ogled slapov Nila. Že sama hoja do slapov mimo vasice in preko starodavnega mostu iz 17. st. je zanimiva. Spanje Bahir Dar, H (Z, K, V)

15. dan - zjutraj vas čaka najprej izlet s čolnom po jezeru Tana do starodavnih samostanov (iz 14. stoletja). Zaradi izolacije so se v teh samostanih shranjevali zakladi in religiozne relikvije iz cele države. Samostani so znani tudi po lepih poslikavah in manuskriptih. Sledi vožnja do Gondarja in po kosilu ogled posebnega kompleksa 6 srednjeveških gradov (Unesco) ter obisk kopeli vladarja Fasiladasa, ki se uporablja za krstitve. Zaključimo pa z znamenito cerkvijo Debre Berham (z njihovo Mono Liso), spanje Gondar, H (Z, K, V)

16. dan - vožnja proti Dembarku, ostanek v vasi Felasha, kjer živijo potomci Judov in začetek našega odkrivanja narodnega parka Simien (World heritage site), ki slovi po svoji čudoviti pokrajini. Hojo po parku bomo prilagodili vašim sposobnostim, vsekakor pa na nas čakajo desetmetrske lobelije, posebne opice dželade, mogoče tudi kozorogi, lepi razgledi in vulkanska pokrajina s pogledi, ki jemljejo dih, spanje Simien, S (Z, K, V)

17. dan - vožnja po Simienu proti Axumu s postanki za fotografiranje, mimo kanjona reke Tekeze in malih vasic do Axuma, spanje Axum, H

18. dan - možnost leta domov (če ste omejeni s časom). Ta dan je namenjen odkrivanju glavnih znamenitosti starodavnega Axuma, rojstnega kraja etiopske civilizacije in najsvetejšega mesta v Etiopiji (Unesco). Axum je bil nekoč glavni trgovski center in so ga imeli za drugi Jeruzalem. Na vas čakajo palača kraljice Sabe, stele – monolitni spomeniki, arheološki muzej, cerkev Tsion Mariam kjer naj bi se nahajala originalna skrinja zaveze …, spanje Axum, H (Z, K, V)

19. dan - vožnja proti jugu in ogled treh fascinantnih cerkva na območju Tigraja. Tam je precej unikatnih cerkva, vklesanih v skalo in skritih samostanov, pokrajina in ljudje pa spominjajo na čas, ko je živel Jezus, vožnja do Mekeleja, H (Z, K, V)

20. dan - dopoldan sledi vožnja do letališča in let do Adis Abebe, prosto za nakupovanje in nočni let domov s prihodom domov 21. dan potovanja, skupina, ki podaljša potovanje v Danakil pa isti dan nadaljuje potovanje (Z, K)

Opcijsko podaljšanje v DANAKIL 
20. – 23. dan - V naslednjih štirih dneh boste odkrivali pekel in nebesa neverjetnega Danakila, kjer je že sama pot namenjena najbolj trpežnim popotnikom. Danakil je pravi približek pekla s svojimi ekstremnimi pogoji, hkrati pa surrealistična pokrajina fascinira vse ki jih vsaj malo privlači fotografija. Doživeli boste poglede na delujoči vulkan iz roba kraterja (posebna izkušnja), hodili po strjeni lavi, videvali karavane kamel s soljo, uživali v avanturistični vožnji po neskončni pokrajini z jeepi, vriskali ob ogledu fascinantnega Dallola, kjer je narava ustvarila eno najbolj surrealističnih pokrajin sveta s številnimi fumarolami in vrelci (raj za fotografe). Na vas čaka tudi posušeno slano jezero, najnižja točka Afrike (-116 metrov) in ponosno ljudstvo Afar, ki živi v teh nečloveških razmerah. Gre za avanturo ki je ne boste pozabili. Tukaj se 3x kampira K in zadnjo noč spi v hotelu v Mekeleju (vsa oprema je zagotovljena, vsa hrana je v ceni). Po štirih dneh se vrnete nazaj v civilizacijo, spanje Mekele, H (Z, K; V)

24. dan - let do Addis Abeba in prosto, zvečer imate transfer do letališča in nočni let proti domu (obroki na letalu)

25. dan - prihod domov. 

CENA (praktično VSE VKLJUČENO): 
13 dnevno potovanje je le 1.519 eur/osebo pri številu 14 oseb + let. karta ca 700 eur (let iz Ljubljane), s poudarkom na plemenih juga Etiopije 

21 dnevno potovanje je 2.495 eur/osebo + let. karta z 2 notranjimi leti ca 800 eur (let iz Ljubljane), dodatno vidite še zgodovinski in kulturni sever s Simienom, Axumom in Tigrajem)

Strošek za podaljšanje v Danakil je 520 eur/osebo pri 4 - 7 osebah (oz. 420 eur/os v primeru, da je 8 ali več oseb)
Vsi ki ste že potovali z nami imate 40 eur popusta. Doplačilo za manjšo skupino 10 – 13 oseb 120 eur (za 13 oz. 21 dnevno potovanje). 

V ceno 13. oz. 21 dnevnega potovanja je vključeno PRAKTIČNO VSE:
- vse namestitve v lokalnih turističnih hotelih (11x) – dvoposteljne sobe, 5x se kampira po 2 v enem šotoru (šotore, podloge in ostalo opremo mize, stole, pribor … nam zagotovijo na licu mesta), 1x se spi na skupnih ležiščih v parku Simien in 1x v tipičnih bivališčih plemena Dorze (po dva v sobi),
- najem terencev (predvideno je po 4 osebe v enem jeepu) z vsemi potrebnimi zavarovanji in lokalnimi šoferji (ki govorijo angleško),
- strošek goriva, 
- vsa hrana na turi (trije obroki na dan),
- ves čas imate na razpolago ustekleničeno pitno vodo,
- vse vstopnine,  
- lokalni vodnik in kuhar (v predelih kjer ni restavracij), 
- vso potrebno opremo za kampiranje (šotori, podloge, mize, stole, celoten pribor … potrebujete le svojo spalno vrečo), 
- vse privatne prevoze po programu (z jeepi, avtobusom, ladjo na jezero Chamo ...),
- strokovno vodenje slovenskega vodnika,
- organizacija potovanja.

V ceni ni vključeno le: osebni izdatki, napitnine za lokalno osebje (ca 40 eur/os), asistenca Coris, vizum (ki vam ga lahko uredimo), eventuelni prevoz do/iz letališča (ki ga uredimo za celo skupino).

Surrealistični pogledi - Dallol
Podaljšanje za 4 dni za DANAKIL vključuje PRAKTIČNO VSE stroške:
- vse namestitve (3x kampiranje oz. spanje na prostem na ležalnikih, 1x spanje v hotelu v mestu Mekele – dvoposteljna soba),
- najem terencev z vsemi potrebnimi zavarovanji in lokalnim šoferjem,
- strošek goriva, 
- vso hrano na turi (trije obroki na dan), 
- ustekleničeno vodo,
- vse vstopnine in lokalne pristojbine,  
- lokalnega vodnika (vodenje v angleščini) in kuharja (celotno turo), 
- vso potrebno opremo za kampiranje oz. spanje na prostem na ležalnikih (potrebujete le svojo spalno vrečo), 
- organizacija potovanja.

Izvedba tega dela potovanja je brez slovenskega vodnika z angleškim vodenjem pri minimalno 4 osebah (v kolikor bi želelo v Danakil podaljšati več kot 10 oseb lahko zagotovimo ob doplačilu tudi slovensko vodenje).  

VAŽNO – glede podaljšanja potovanja v Danakil  – je potovanje za ekstremno trpežne popotnike, ki se zavedajo, da do najlepših stvari ne vodijo bližnjice in so sposobni precej večjega odrekanja kot ostali, zato pa je globina doživljanja največja (tukaj gre za ekspedicijo v najbolj odmaknjene predele, kjer sploh ne obstaja turistična infrastruktura in je potrebno imeti vso opremo s seboj). Tudi temperature bodo ekstremno visoke in ta del poti ni primeren za ljudi, ki imajo kakršnekoli zdravstvene težave oz. omejitve. 
National Geographic je Danakil označil kot “Cruelest place on Earth” (najbolj krut predel zemlje). Zato je ta del potovanja namenjen najbolj trpežnim popotnikom (kampiranje sredi ničesar, off road ceste, huda vročina – ca 45 stopinj Celzija, praktično nobene turistične infrastrukture). Zato pa boste deležni prave avanture o kateri boste lahko nekoč govorili svojim vnukom. 

Zanimivost: Vulkan Erta Ale je najaktivnejši vulkan v Etiopiji. Visok je 613 metrov in na vrhu v kalderi velikosti enega kilometra vsebuje edino stalno lavino jezero na svetu. 

MOŽNOST KOMBINACIJE POTOVANJ MED SEBOJ (npr. izpustite prvi del in se nam pridružite kasneje) v primeru, da imamo potrjeno tudi potovanje po južnem delu. 

200 eur akontacije se vplača na agencijo Manager ob prijavi. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o. iz Velenja.

Predviden vodnik na turi: Peter Eržen oz. Rožle Verhovc, ki sta že vodila naše skupine po Etiopiji in jo odlično poznata. 

SPLOŠNE INFO
 • AxumKAKO POTUJEMO? Jug dežele z rentanimi terenci, sever z privatnim avtobusom, Danakil spet z rentanimi terenci. Dodatno koristimo dva notranja leta (Addis Abeba – Lalibela in Mekele - Addis Abeba). 
 • NASTANITEV:  Večinoma spimo v lokalnih turističnih hotelih (11x), 5x kampiramo (šotore, podloge in ostalo opremo mize, stole, pribor … nam zagotovijo na licu mesta), 1x spimo na skupnih ležiščih v parku Simien in 1x v tipičnih bivališčih plemena Dorze (po dva v sobi). Pri podaljšanju v Danakil se 3x spi kampira oz. spi na prostem na ležalnikih, 1x pa spi v hotelu. 
 • HRANA IN PIJAČA: v lokalnih restavracijah oz. na sami turi imamo na jugu večino časa s seboj lokalnega kuharja, ki nam pripravlja hrano. Ves čas boste imeli na voljo vodo ter ostalo brezalkoholno pijačo pri obrokih v lokalnih restavracijah. Vsa hrana in voda je vključena v ceno.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje po Etiopiji (sploh po južnem delu) je namenjeno popotnikom, ki imajo smisel za popotniška potovanja. Potovanje po Danakilu pa je namenjeno izključno ljudem, ki so pripravljeni na nenormalne pogoje (vročina, obupne ceste, kampiranje sredi ničesar …).
 • VREME: Med oktobrom in aprilom je v Etiopiji suho obdobje (lahko pa nas vreme preseneti). Pričakujemo temperature od 20 do 35 stopinj (v Danakilu pa je normalno tudi 45 stopinj in več). Noči v Simienu znajo biti hladne.   
 • ZDRAVJE: Za predele v dolini Omo je priporočljivo jemanje antimalarikov. Predlagamo obisk www.zdravinapot.si (za dodatne informacije). Drugih cepljenj ne zahtevajo.  
 • VARNOST: Etiopija je varna država. Kriminala je zanemarljivo malo, kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • SPOMINKI: S seboj je potrebno imeti gotovino, kreditne kartice ne morete koristiti skoraj nikjer izven Addis Abebe. Za spominke je Etiopija pravi raj.  
 • VIZUM: Slovenci za Etiopijo potrebujemo vizo, katero vam bomo uredili. 

Nekaj vtisov potnikov iz potovanja po Etiopiji:

Ocena potovanja: 10++++
Potovanje je bilo odlično organizirano, za kar se moram zahvaliti vodniku, ki je ves čas skrbel za nas in nam približal Etiopijo na najboljši možen način. Tudi lokalna agencija je bila odlična in nam je še dodatno polepšala potovanje. Vseh 21 dni sem uživala 1000/h in lahko rečem, da si želim še veliko takih potovanj.
Rožle je odličen vodič, ki ve kako se približati skupini, jo povezati in ustvariti odlično vzdušje skozi celotno potovanje. Je tudi zelo razgledan vodič, ki ve veliko informacij in jih podaja na zanimiv način. Državo po kateri potuješ, ti prikaže v realni luči in jo spoznaš v vsej svoji veličini. 
Anonimna

Moje ocene so 10++++.
Organizacija vrhunska, vodič Peter najboljši, lokalna ekipa v Etiopiji več kot odlična, kuhar vrhunski, vse top. Sem brez pripomb, le vse čestitke odlični organizaciji, ki ima posluh za skupino, ki potuje z njo.
Če bi šla še enkrat nazaj v Etiopijo, bi vse isto ponovila, isti aranžma, iste dogodivščine, vse, vse.
Etiopija ter ljudje, ki še vedno živijo plemensko življenje ti dajo ogromno duhovnih daril, drobnih pozornosti, iskrene nasmehe, dajo ti vse kar šteje, vse kar je resnično in prvinsko…, predvsem se te pa zelo dotaknejo.
Tudi tebi Uroš čestitke, na sestanku si nam super, slikovito vse predstavil, dobili smo več kot smo pričakovali, mnogo več. Moje navdušenje nad Etiopijo, nad vašo organizacijo delim z ostalimi in upam, da bomo še potovali skupaj. Veliko uspehov ter vse lepo
Barbara 

Ocena potovanja: 10
Kako ste zadovoljni z vodičem: 10 +
Peter je bil super vodič, nič mu ni bilo problem urediti, ves čas je bil dobre volje in vedno poln idej kako si popestriti čas. Skratka, popolna desetka.
Najlepše na potovanju je bil obisk plemena Karo, kampiranje pri kralju Kalla, dželade, nenačrtovan obisk preskakovanja bikov ter še posebej obisk plesov, ki so se odvijali naslednji večer. 
Tanja

Ocena potovanja: 10. Komentar ni potreben, ker je bilo super...
Vodnik strokoven in še preveč skrben za moje mnenje. 
Najlepši je bil južni del...plemena....avantura v nevihti...Simien in njegovi razgledi
Hvala za nepozabno potovanje.
Tina

Ocena potovanja: 10 - Odličen in razgiban program, za bonus pa smo bili deležni še nepozabnih afriških dogodivščin. 
Ocena vodnika: 10 - Peter - izkušen in odgovoren. Obvlada organizacijo in znanje, ki ga v pravi meri podaja popotnikom. Najlepše mi je bilo: orto plemena, otroci, pomanjkanje vode in elektrike, off road, pokrajina, Simien... pravzaprav vse!
Viki

Ocena potovanja: 9
Potovanje ki je premaknilo moje razumevanje življenja in sveta in me naučilo nekaj novega o sebi.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10+, nikoli ne spi, vedno za akcijo, realističen pogled in pristop
Mirjana in Tone 

Ocena potovanja:10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Rožle je odličen vodnik. On je odgovoren, da je bilo potovanje popolno. 
Kristina in Robert

Potovanje po Etiopiji je bilo nepozabno.
Ruža

“Etiopija je tako drugačna od preostale Afrike, da jo enkrat v življenju morate obiskati, saj se je tukaj pisala zgodovina človeštva!”

Greste z nami v Etiopijo? Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica za potovanje se nahaja spodaj (kliknite na puščico). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo poskenira in pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

ĉ
Ravbar org,
12. sep. 2017 03:07