Potovanja‎ > ‎Afrika‎ > ‎

Južna Afrika, Svazi, Zimbabve in Bocvana

Južna Afrika, Svazi, Zimbabve (Zambija) z Vikt. slapovi in Bocvana
 • Termina: 19.10. - 3.11.2019 in 9. - 24.11.2019
 • Za potovanje potrebujete: 16 dni z Viktorijini slapovi in Bocvano (oz. 14 dni brez podaljšanja)
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 popotnikov
 • Cena: 2.690 eur/osebo (16 dni) pri 14 osebah + let. karta ca 1.100 eur/os (z dodatnimi leti do Vikt. slapov), oz. 2.370 eur (14 dni) + let. karta ca 850 eur/os 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja


Za zaključene skupine lahko kadarkoli organiziramo. 
Pred vami je program "Best of" Južna Afrika, Svazi, Zimbabve (Zambija) in Bocvana, kjer boste lahko obiskali kar pet držav. Te predele dobro poznamo in program je zelo bogat. Je pa potovanje namenjeno popotnikom po duši saj je zaradi velikih razdalj precej vožnje.

Program je skrbno pripravljen in videli boste lahko najlepše stvari tega prelepega dela Afrike. 

PROGRAM POTOVANJA:
Spanje je v prijetnih in preizkušenih popotniških hotelih (z vključenim zajtrkom) v dvoposteljnih sobah (oz. lodgih oz. lokalnih hiškah oz. bungalovih).
Vključeno Z-zajtrk, K- kosilo, V - večerja

1. dan, let proti Južni Afriki (obroki na letalu)

2. dan, Capetown 
Prihod v Capetown in ogled enega najlepših mest sveta: najstarejši del mesta, Bo Kaap, mestna hiša ... Sprehodili se boste ob znameniti obmorski promenadi in odkrivali najlepši del mesta Victoria & Alfred Waterfront, kjer se znajo tekom dneva zadrževati tjulnji. V primeru lepega vremena si še isti dan ogledamo Mizasto goro - "Table mountain" (drugače naslednji dan). Zvečer svetujemo večerjo v afriški restavraciji z lokalnimi dobrotami (jedi iz antilop, krokodilov, nojev ...). Spanje Capetown

3. dan, Table mountain, rt Dobrega upanja in degustacija vin
Zjutraj nas čaka vzpon z vzpenjačo na Table mountain (Mizasto goro) od koder je fascinanten pogled na Capetown in Robben island (kjer je bil zaprt Nelson Mandela). Sledi vožnja do rta Dobrega upanja, ki ga je prvi dosegel pomorec Bartholomeo Diaz, deset let kasneje pa ga je na prvi poti v Indijo obplul Vasco de Gama. Danes je rt zaščiten naravni rezervat, kjer je lep sprehod do točke Cape Point. Na poti nazaj proti Capetownu pa se ustavimo za degustacijo vin. Spanje Capetown  (Z)

4. dan, Obalna cesta s pingvini in Hermanus s kiti
Vožnja po obalni panoramski cesti z ogledom kolonije pingvinov, vse do Hermanusa, ki velja za prestolnico  kitov. Z ladjico se lahko popeljemo na opcijski ogled kitov (potrebna je najava za izlet ob prijavi), ki se radi zadržujejo v teh vodah. Spanje Hermanus (Z)

5. dan, Gansbai z morskimi psi in najbolj južna točka Afrike - Agulhas
Dopoldan se gre v bližnji Gansbai, kjer bo prosto oz. bo čas za posebno doživetje (opcijsko - potrebna je najava za izlet ob prijavi) – opazovanje velikih morskih psov iz kletke oz. jih lahko opazujete iz ladje. Sledi vožnja do Agulhasa, kjer je stičišče Indijskega in Atlantskega oceana, kjer boste stali na najbolj južni točki Afrike. Sledi vožnja do Mossel baya in večerni prihod v obalno mestece. Spanje Mossel bay (Z)

6. dan, Garden route in stik z divjimi mačkami – Tsitsikama park – Port Elizabeth
Jutranji sprehod pri svetilniku Cape St Blaize ob klifasti obali Indijskega oceana. Sledi vožnja po znameniti cesti Garden route, do zavetišča za divje mačke Tenikwa (kjer nas čakajo leopardi, levi, gepardi in modri žerjav - simbol Južne Afrike. Z gepardom, ki je najhitrejša kopenska žival, se boste lahko pobližje spoznali, iz oči v 
oči. Sledi vožnja čez most z najvišjim bungee jumpingom na svetu, do narodnega parka Tsitsikama s subtropskim gozdom, kjer si privoščimo sprehod čez viseče mostove ob morju. Sledi vožnja do mesta 
Port Elizabeth. Spanje Port Elizabeth  (Z)

7. dan, Let Port Elizabeth - Durban in vožnja do St Lucie ali Hluhluwe Umfolozija
Dopoldan nas čaka notranji let Port Elizabeth – Durban, kjer boste izvedeli več o Gandhiju. Sledi vožnja proti vzhodu. Spanje Hluhluwe Umfolozi ali St. Lucija oz. okolica (Z)

8. dan, Safari v Hluhluwe Umfolozi NP in kraljevina Svazi 
Jutranji safari v enem najlepših parkov Južne Afrike – Hluhluwe Umfolozi, kjer boste lahko v naravi videli številne živali (kot v dokumentarnem filmu). Park se ponaša s številno populacijo belih nosorogov. Po safariju se premaknemo v sosednjo državo, kraljevino Svazi, do okolice narodnega parka Mlilwane. Spanje Mlilwane oz. okolica (Z)

9. dan, Kraljevina Svazi, vzpon na monolit "Sibebe rock" in obisk lokalne vasice
Dopoldan bo čas za vzpon na drugi največji monolit na svetu – Sibebe rock, ki je po velikosti takoj za avstralskim Ayers rockom (ca 4 ure vse skupaj). Ob poti se nahajajo jame, izviri in lepi razgledi nad okolico. Komur je to preveč si lahko dopoldan opcijsko ogleda narodni park Mlilwane na safariju. Popoldan pa se zapeljemo skozi prestolnico Mbabane vse do tradicionalne vasice (Swazi Cultural Village), kjer se boste spoznali z njihovo kulturo, plesi in petjem. Spanje Mlilwane oz. okolica (Z)

Kot v dokumentarnem filmu
10. dan, Odkrivanje narodnega parka Kruger in nočni safari
Zjutraj obiščemo najstarejši rudnik na svetu Ngwenya (Unesco). Sledi prečenje meje z Južno Afriko in naprej v enega najlepših narodnih parkov na svetu - znameniti Krugerjev park, kjer nas (če bo le sreča) čaka velikih pet: leopard, lev, slon, bivol in nosorog. Do bungalovov se zapeljemo z našim vozilom, tam pa nas čaka nočni safari po parku z vozilom narodnega parka. Spanje v bungalovu sredi parka Pretoriuskop rest camp. (Z)

11. dan, Safari Krugerjev narodni park 
Odkrivanje Krugerjevega parka na safariju z odprtimi vozili narodnega parka. Poseben dan za vse ljubitelje živali (kot bi se znašli sredi dokumentarnega filma). Po ogledih popoldan zapustimo narodni park in se zapeljemo do razgledne točke Božje okno. Spanje Grashop. (Z)

12. dan, Burke's Lucky potholes – kanjon Blyde - glavno mesto Pretoria – okolica Johannesburga
Dopoldan odkrivamo lepo pokrajino. Najprej se sprehodimo pri naravni znamenitosti Burke's Lucky potholes, potem pa nas čaka še poseben pogled na kanjon reke Blyde. Sledi vožnja do glavnega mesta Pretorije in krajši ogled mesta (s foto postanki). Prespimo v okolici Johannesburga, (Z)

Ogled narodnega parka Chobe (Bocvana)
13. dan, Johannesburg – Viktorijini slapovi (Zimbabve/Zambija)
Vožnja na letališče v Johannesburgu in let v Zimbabve do Viktorijinih slapov.  Sledi ogled Viktorijinih slapov, ki jih je pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Sprehod po lepi pešpoti in skozi deževni gozd. Voden ogled slapov iz zimbabvejske strani (ob doplačilu se lahko pogleda še iz zambijske strani). Spanje v Victoria falls (Z)

14. dan, Izlet v Bocvano z ogledom narodnega parka Chobe (rečni safari ter safari z jeepom)
Dopoldanski rečni safari v najlepši narodni park Bocvane - narodni park Chobe, ki je zelo bogat z živalmi (v njem živi ena največjih populacij slonov v Afriki). Poleg daljšega rečnega safarija na meji z Namibijo (s pogledi na krokodile, povodne konje, številne ptiče, kuščarje, ...) nas čaka popoldan še krajši jeep safari po parku Chobe in vrnitev v Victoria falls. Če kdo ne bi želel iti na safari v Bocvano so možne tudi druge aktivnosti v Victoria falls npr. rafting po reki Zambezi ... (oz. se lahko uredi podaljšanje). Spanje v Victoria falls (Z, K)

15. dan, Viktorijini slapovi – Johannesburg in let proti domu
Prosto do odhoda na letališče. Sledi let do Johannesburga in nadaljevanje proti domu.

16. dan, Prihod domov

Cena: 
16 dnevno potovanje (z Vikt. slapovi) 2.690 eur/osebo pri 14 osebah + let. karta ca 1.100 eur (z Vikt. slapovi)
14 dnevnega potovanja (brez Vikt. slapov) je cena 2.370 eur/os pri 14 osebah + let. karta ca 850 eur/os
Doplačilo v primeru manjše skupine (10 - 13 oseb).  
40 eur popusta, če ste že potovali z nami.

Cena vključuje:
 • vse namestitve v prijetnih in preizkušenih popotniških hotelih (z vključenim zajtrkom) v dvoposteljnih sobah (oz. lodgih oz. lokalnih hiškah oz. bungalovih), 
 • notranji let Port Elizabeth – Durban, 
 • najem vozila (Mercedes Sprinter oz. kombi - odvisno od števila oseb) za celotno potovanje, 
 • vse stroške goriva in šoferja,
 • vse vstopnine in ture po programu (Table mountain, Cape Agulhas, Tsitsikamma conservation fee, vas Svazi s programom, Burke's Lucky potholes, Blyde kanjon, Sibebe rock ...),
 • tura Cape point z vsemi vstopninami in vključenimi taksami,
 • degustacijo vin, 
 • turo Tenikwa Wild cat experience (druženje z divjimi mačkami: leopardi, levi, gepardi ...), 
 • jutranji safari z odprtim vozilom narodnega parka v parku Hluhluwe – Umfolozi z vsemi vstopninami in conservation fee,
 • 2x safari v Krugerjevem narodnem parku z odprtim vozilom narodnega parka (prvi dan nočni safari, drug dan safari od navsezgodaj do ca 15.00 ure) z vsemi vstopninami in conservation fee,
 • lokalnega vodnika,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS, 
 • organizacijo. 
Cena vključuje tudi podaljšanje Viktorijini slapovi
 • 2x nastanitev v hotelu (oz. popotniški lodge) v dvoposteljni sobi z vključenim zajtrkom,
 • povraten transfer letališče – hotel, hotel – letališče, 
 • vodeno turo Viktorijini slapovi z lokalnim vodnikom in vključeno vstopnino za Viktorijine slapove,
 • celodnevni safari v Bocvano v narodni park Chobe z vključeno turo z ladjico in popoldanskim jeep safarijem (ter vključenim kosilom).
Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (če bo potreben), dodatne hrane in pijače, osebnih izdatkov (spominki...), viz (za Južno Afriko uredimo na Dunaju, Zimbabve na licu mesta), napitnin (ca 60 eur) oz. če je še kaj kar ni pod cena vključuje.

Opcijsko: ogled kitov ca 44 eur/os oz. opazovanje velikih morskih psov ca 110 eur/os oz. safari Mlilwane (namesto trekinga) ca 21 eur/os

Važno: V tem terminu imajo Viktoriji slapovi zelo malo vode, a še vedno se lahko pričara vzdušje mogočnih slapov. Je pa zato to najboljši čas za safari, saj je konec sušnega obdobja, ko se vidi več živali kot drugače. Potovanje lahko na koncu podaljšate v Lesoto ali ostanete dlje v Bocvani na safariju oz. dlje na Viktorijinih slapovih. 

Dodatno lahko uredimo zavarovanje rizika odpovedi in asistenco Coris. 

Ko je potovanje potrjeno se uredi letalske karte in plača 500 eur akontacije na račun agencije Manager. Preostanek plačila se plača najkasneje en mesec pred odhodom, ko bo tudi srečanje vseh udeležencev. V primeru spremembe menjalnega tečaja in cene goriva in s tem povezanih dodatnih stroškov od podpisa pogodbe (izpolnjene prijavnice) do odhoda si pridržujemo pravico do spremembe cene. Ponudba je narejena pri tečaju 1 eur = 16 rand. Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Predviden vodnik na turi: 
Peter Eržen oz. Damjan Glinšek oz. Klavdij Lukežič, vsi omenjeni vodniki imajo licenco GZS. 

SPLOŠNE INFO 
Znameniti Cape horn
 • KAKO POTUJEMO?  Z vozilom (Mercedes Sprinter oz. podoben) le za našo skupino. V narodnih parkih na safarijih koristimo njihova odprta vozila (po ca 10 oseb/vozilo).
 • NASTANITEV: Vse namestitve v prijetnih in preizkušenih popotniških hotelih (z vključenim zajtrkom) v dvoposteljnih sobah (oz. lodgih oz. lokalnih hiškah oz. bungalovih). 
 • HRANA: Jedlo se bo v preizkušenih lokalnih restavracij oz. hotelskih restavracijah. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki želijo videti in doživeti Afriko. 
 • VREME: V novembru je začetek poletja v Južni Afriki kar pomeni, da so dnevi dolgi in je temperatura zelo primerna za potovanje. V tem terminu imajo Viktoriji slapovi zelo malo vode, a še vedno se lahko pričara vzdušje mogočnih slapov. Je pa to najboljši čas za safari, saj je konec sušnega obdobja, ko se vidi več živali kot drugače in začetek poletja, ko se temperature dvignejo. Pričakujemo dnevne temperature med 25 – 35 stopinj Celzija, ponoči pa običajno ni pod 15 stopinj. Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). 
 • ZDRAVJE: Za vstop ni potrebno nobeno cepljenje. Več na www.zdravinapot.si  
 • VARNOST: Gibali se bomo po turističnih predelih.  
 • SPOMINKI: Ta del Afrike ima veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa). 
 • VIZUM: Za Zimbabve (Zambijo) se dobi na meji, za Južno Afriko se uredi na Dunaju. Za Svazi in Bocvano ni potreben.      
CapetownIz naših anket iz potovanja:

Ocena potovanja: Potovanje je bilo odlično organizirano in izvedeno.Tudi pri nas se lahko kaj naučimo od Afričanov.
Vodnik je bil res kompetenten, prijazen in ustrežljiv. Še večkrat bi šel z njim.
Najlepša je bila narava, živali, pa tudi visoki nivo prenočišč, ki jih na potovanjih redko doživiš. Prijaznost domačinov. Skratka safariji so bili čudoviti.
Janko

Vse je potekalo kot po maslu. Ocena: 10.
Vodnik je svoje delo opravil brez najmanjše napake - profesionalno. 
Olga in Jože

Ocena potovanja: 9/10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo zadovoljni, Dejan je družaben, fer, odgovoren, zavesten in izkušen. Z njem lahko navežeš pristne osebne stike, z njim bi takoj spet šla.
Martina in Alen
Simpatični otroci
Ocena potovanja: Potovanje bi ocenil s številko 8-9. Morda je manjkal kakšen sprehod med domačine, kakšen dan več v Svaziju. Celostno pa potovanje vsekakor zasluži pohvalo. 
Z Dejanom sem zelo zadovoljen – tudi kot cimra mislim, da sva se fantastično razumela.
Najlepše je bilo Afriška pristnost Svazija in prečudoviti narodni parki.
Anže

Ocena potovanja: 9.... super potovanje, odlično vodenje  vodnika ter dobro vzdušje v skupini
Vodnik je bil super!!! zelo uvideven z nami, prilagodljiv, ima dobro znanje ter odlične sposobnosti vodenja ter izkušenj v svojem poslu. Zna se prilagajati večini želja in svoj posel pelje zelo korektno, čeprav mogoče na tem potovanju ni imel podpore s strani vodnika iz Afrike. Kljub temu je svoje delo opravljal diskretno ter zelo profesionalno!
Barbara

Pozdravljeni !
Srečno smo se vrnili.
Še enkrat hvala za dobro pripravljeno potovanje. Mislim, da je to mnenje cele skupine.
Sicer pa velja, da je potovanje odlično, če sta vodič in vreme dobra. Mi smo imeli oboje.
Ocena potovanja: 10 – ker je vse potekalo kar se da dobro
Še enkrat hvala in lep pozdrav,
Tomaž 

Potovanje je bilo čista desetka. Hvala. Lp 
Bernarda

Spoštovani, 
potovanje je bilo super, prav nič ne bi spreminjala. Vodnik je bil pa več kot odličen, zato vse pohvale. Vidi se mu, da ima za sabo že precej kilometrine, bil je zelo profesionalen, ima obilo znanja  in odličen posluh za ljudi. Vsekakor si želim še potovati z njim. Lep pozdrav,
Tatjana 

Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju!

Info in prijave: gsm: 031-684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica se nahaja spodaj (kliknite na puščico na desni strani). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami
ĉ
Ravbar org,
16. sep. 2018 06:48