Potovanja‎ > ‎Afrika‎ > ‎

Južna Afrika, Svazi, Zimbabve in Bocvana

Južna Afrika, Svazi, Zimbabve z Vikt. slapovi in Bocvana
 • Termina: 11. - 26.11.2017, 10. - 25.11.2018
 • Za potovanje potrebujete: 16 dni z Viktorijini slapovi in Bocvano (oz. 13 dni brez)
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 popotnikov
 • Cena: 2.240 eur/osebo (16 dni) + let. karta ca 1.000 eur (z Vikt. slapovi in Bocvano)   
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
  www.facebook.com/ravbarpotovanja
Za zaključene skupine lahko kadarkoli organiziramo. Potovanje je primerno tudi za družine.

Potovanje v terminu 11. - 26.11.2017 je potrjeno (16 dnevno potovanje) - leti se iz Zagreba z kvalitetno let. družbo Emirates.

Ravno tako je potrjeno tudi skrajšano 14 dnevno potovanje brez Vikt. slapov.
Pred vami je program Best of Južna Afrika, Svazi, Zimbabve (ter Zambija) in Bocvana, kjer boste lahko obiskali kar 5 držav, boste pa tudi ob meji z Namibijo in Mozambikom. Te predele zelo dobro poznamo in smo v ta del sveta že peljali naše potnike. 

Program je skrbno pripravljen in boste videli najlepše stvari tega prelepega dela Afrike. 

PROGRAM POTOVANJA:
Z-zajtrk, K- kosilo, V - večerja

1. dan, let proti Afriki (obroki na letalu)

2. dan, Capetown 
Prihod v Capetown in ogled znamenitosti enega najlepših mest sveta. Občudovali boste botanične vrtove z rastlinami iz vsega sveta Kirstenbosch National Botanical Gardens (z preko 1400 rastlinskih vrst), najstarejši del Bo Kaap, mestno hišo ... in zaključili na najlepšem delu mesta Victoria & Alfred Waterfront. V primeru lepega vremena že 2. dan ogled Table mountain (drugače naslednji dan). Spanje Capetown

Znameniti Cape horn
3. dan, Table mountain in rt Dobrega upanja  
Zjutraj nas čaka vzpon z vzpenjačo na Table mountain (mizasto goro) od koder je fascinanten pogled na Capetown in okolico. Sledi vožnja po lepih zalivih Camps Bay in Hout Bay (tjulni), do mesta Simon's town (kjer nas čakajo pingvini). Vrhunec pa bo ogled rta Dobrega upanja, ki ga je prvi dosegel pomorec Bartholomeo Diaz, deset let kasneje pa ga je na prvi poti v Indijo obplul Vasco de Gama. Danes je rt zaščiten naravni rezervat, kjer je lep sprehod do točke Cape Point. Zvečer pa svetujemo večerjo v pravi afriški restavraciji z lokalnimi dobrotami (jedi iz antilop, krokodilov, nojev ...). Spanje Capetown  (Z)

4. dan, Čudovita obalna cesta
Vožnja do vinorodnega okoliša (degustacija odličnih lokalnih vin) in naprej vožnja po lepi obalni panoramski cesti z ogledom kolonije pingvinov vse do Hermanusa, kjer mogoče opazite kakega kita, ki se radi zadržujejo v teh vodah.Sledi vožnja do Agulhasa, kjer je stičišče Indijskega in Atlantskega oceana in kjer boste stali na najbolj južni točki Afrike. Nočitev Agulhas v lepem okolju (Z)

Boste poskusili jahanje noja?
5. dan, Oudtshoorn 
Vožnja po zanimivi panoramski cesti (postanki za fotografiranje) do farme z noji pri Oudtshoornu, kjer boste spoznali te zanimive ptice z velikimi jajci (če ste lahki možnost jahanja nojev). Spanje Oudtshoorn oz. okolica (Z)

6. dan, Garden route in stik z divjimi mačkami 
Vožnja po znameniti cesti Garden route, kjer se boste lahko okopali v oceanu, mimo Knysne vse do zavetišča za divje mačke Tenikwa (kjer na vas čakajo leopardi, levi, gepardi in modri žerjav, ki je simbol Južne Afrike. Z gepardom, ki je najhitrejša kopenska žival, se boste lahko pobližje spoznali in slikali. Sledi vožnja mimo najvišjega bunge jumpinga (216 m) vse do narodnega parka Tsitsikama s subtropskim gozdom, kjer si privoščimo sprehod po lepi naravi ob morju. Sledi vožnja do Port Elizabeth. Spanje Port Elizabeth (Z)

7. dan, Port Elizabeth - Durban in Bayala rezervat  
Orientacijska vožnja skozi Port Elizabeth in let Port Elizabeth – Durban, kjer boste izvedeli več o Gandhiju (v primeru jutranjega leta orientacijski ogled mesta). Sledi vožnja proti vzhodu vse do St. Lucije. Spanje St. Lucia oz. okolica. (Z)

8. dan, Celodnevni safari v narodni park Hluhluwe – Umfolozi
Celodnevni safari v enega najlepših parkov Južne Afrike – Hluhluwe Umfolozi, z odprtimi vozili narodnega parka, kjer boste lahko v naravi videli številne živali (kot v dokumentarnem filmu). Park se ponaša s številno populacijo nosorogov. Spanje St. Lucia oz. okolica. (Z)

9. dan, Vas plemena Zulu in država Svazi 
Dopoldan ogled tradicionalne vasi plemena Zulu (Dumazulu je največja kulturna vas v Južni Afriki), kjer se boste pobližje spoznali z njihovo posebno kulturo (številni fotografski motivi). Sledi vožnja do kraljevine Svazi in prečenje meje. Fotografski postanki in vožnja po zanimivi pokrajini do narodnega parka Hlane, kjer prespimo v bungalovih v lepem okolju v bližini živali. (Z)

10. dan, Vožnja čez Svazi in odkrivanje narodnega parka Kruger
Dopoldan si pogledamo tradicionalno vasico kraljevine Svazi (in se spoznamo z njihovi plesi in petjem). Sledi panoramska vožnja po zanimivem Svaziju vse do meje z Južno Afriko. Popoldan pa boste že uživali v odkrivanju enega najlepših narodnih parkov na svetu - znamenitega Krugerjevega parka, kjer na vas (če bo le sreča) čaka velikih pet: leopard, lev, slon, bivol in nosorog. Do kampa se zapeljemo z avtobusom tam pa nas čaka "sunset safari" po parku. Spanje v bungalovu sredi parka. (Z)

Kot v dokumentarnem filmu
11. dan, Safari Krugerjev narodni park - Grashop
Celodnevno odkrivanje Krugerjevega parka z odprtimi vozili narodnega parka (s prizori kot iz dokumentarnega filma). Poseben dan za vse ljubitelje živali. Po ogledih (ob ca. 15 uri) zapustimo narodni park in se zapeljemo do mesta Grashop. (Z)

12. dan, Kanyon reke Blyde – Pretoria - Johannesburg
Dopoldne odkrivanje kanjona reke Blyde (zelo lepa pokrajina s sprehodom pri naravni znamenitosti Burke's Lucky potholes, razgledni točki na kanjon ...) in vožnja do glavnega mesta Pretorije (krajši ogled glavnih zanimivosti mesta – Union buildings, do Church square in mimo mestne hiše ...), sledi vožnja do Johannesburga (krajši ogled centra mesta iz vozila), spanje Johannesburg (Z)

13. dan, Johannesburg – Viktorijini slapovi (Zimbabve)
Vožnja na letališče in let do Viktorijinih slapov.  Sledi ogled Viktorijinih slapov (široki so 1,7 km in visoki 108 metrov), ki jih je pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Sprehod po lepi pešpoti in skozi deževni gozd. Voden ogled iz zimbabvejske strani kot tudi opcijsko možnost prečenje meje v Zambijo in ogled še iz zambijske strani. Spanje Victoria falls (Z)

Ogled narodnega parka Chobe (Bocvana)14. dan, Izlet v Bocvano z ogledom narodnega parka Chobe - safari 
Celodnevni izlet v najlepši narodni park Bocvane - narodni park Chobe, ki je zelo bogat z živalmi (v njem živi ena največjih populacij slonov v Afriki). Poleg daljše ture z ladjico po parku (s pogledi na bivole, krokodile, povodne konje, številne ptiče ...) vas čaka popoldan še jeep safari po parku Chobe in vrnitev do Victoria falls. Če kdo ne bi šel na safari so možne tudi druge aktivnosti npr. rafting po reki Zambezi (oz. se lahko uredi podaljšanje). Spanje Victoria falls (Z, K)

15. dan, Viktorijini slapovi – Johannesburg in let proti domu
Prosto do odhoda na letališče. Sledi let do Johannesburga in nadaljevanje proti domu.

16. dan, Prihod domov

Cena: 2.240 eur/osebo pri 14 osebah + let. karta ca 1.000 eur (z Vikt. slapovi)
V primeru manjše skupine 10 – 13 oseb doplačilo 150 eur/os. 
40 eur popusta, če ste že potovali z nami.

Cena vključuje:
 • vse namestitve v prijetnih in preizkušenih popotniških hotelih (z vključenim zajtrkom) v dvoposteljnih sobah (oz. lodgih oz. lokalnih hiškah oz. bungalovih), 1x v Krugerjevem parku skupne kopalnice,
 • notranji let Port Elizabeth – Durban, 
 • najem vozila (avtobus) za celotno potovanje, 
 • vse stroške goriva in šoferja,
 • vse vstopnine in ture po programu (Kirstenbosch, Table mountain, Cape Agulhas, Tsitsikamma conservation fee, tradicionalna vas Dumazulu, tradicionalna vas Svazi, narodni park Hlane, Blyde river canyon ...),
 • tura Cape point z vsemi vstopninami in vključenimi taksami (Boulder Beach conservation fee),
 • degustacijo vin, 
 • vodeno turo na farmi nojev, 
 • turo Tenikwa Wild cat experience (druženje z divjimi mačkami: leopardi, levi, gepardi ...), 
 • celodnevni safari z odprtim vozilom narodnega parka v parku Hluhluwe – Umfolozi z vsemi vstopninami in conservation fee,
 • 2x safari v Krugerjevem narodnem parku z odprtim vozilom narodnega parka (prvi dan sunset safari, drug dan safari od navsezgodaj do ca 15.00 ure) z vsemi vstopninami in conservation fee,
 • lokalnega vodnika,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS, 
 • organizacijo. 
Cena vključuje tudi podaljšanje Viktorijini slapovi
 • 2x nastanitev v hotelu (lodgu) v dvoposteljni sobi z vključenim zajtrkom,
 • povraten transfer letališče – resort, resort – letališče, 
 • vodeno turo Viktorijini slapovi z lokalnim vodnikom in vključeno vstopnino za Viktorijine slapove (Zimbabve),
 • celodnevni safari v Bocvano v narodni park Chobe z vključeno turo z ladjico in popoldanskim jeep safarijem (ter vključenim kosilom).
Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (če bo potreben), dodatne hrane in pijače, osebnih izdatkov (spominki...), viz (za Južno Afriko uredimo na Dunaju, Zimbabve na licu mesta), napitnin (ca 60 eur) oz. če je še kaj kar ni pod cena vključuje.

Potovanje lahko na koncu podaljšate v Lesoto (afriški Tibet) ali ostanete dlje v Bocvani na safariju oz. dlje na Viktorijinih slapovih. 

Dodatno lahko uredimo zavarovanje rizika odpovedi in asistenco Coris. 

Ko je potovanje potrjeno se uredi letalske karte in plača 500 eur akontacije na račun agencije Manager. Preostanek plačila se plača najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru spremembe menjalnega tečaja in cene goriva in s tem povezanih dodatnih stroškov od podpisa pogodbe (izpolnjene prijavnice) do odhoda si pridržujemo pravico do spremembe cene. Ponudba je narejena pri tečaju 1 eur = 15,5 rand. V ponudbi je strošek notranjega leta Port Elizabeth – Durban 130 eur/os. V kolikor se cena spremeni si pridržujemo pravice do spremembe cene. Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Predviden vodnik na turi: 

INFO in PRIJAVE: Uroš Ravbar, gsm 031-684 651, e-mail: uros.ravbar@gmail.com

SPLOŠNE INFO 
 • Simpatični otroci
  KAKO POTUJEMO?
   Z vozilom (avtobusom) le za našo skupino. V narodnih parkih koristimo njihova odprta vozila (po 10 oseb/vozilo)
 • NASTANITEV: Vse namestitve v prijetnih in preizkušenih popotniških hotelih (z vključenim zajtrkom) v dvoposteljnih sobah (oz. lodgih oz. lokalnih hiškah oz. bungalovih). 
 • HRANA: Jedlo se bo v preizkušenih lokalnih restavracij oz. hotelskih restavracijah. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki želijo videti in doživeti Afriko. 
 • VREME: V novembru je začetek poletja v Južni Afriki kar pomeni, da so dnevi dolgi in je temperatura zelo primerna za potovanje. V tem terminu imajo Viktoriji slapovi manj vode, je pa to najboljši čas za safari, saj je konec sušnega obdobja, ko se vidi več živali kot drugače in začetek poletja, ko se temperature dvignejo. Pričakujemo dnevne temperature med 25 – 35 stopinj Celzija, ponoči pa običajno ni pod 15 stopinj. Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). 
 • ZDRAVJE: Za vstop ni potrebno nobeno cepljenje. Več na www.zdravinapot.si  
 • VARNOST: Gibali se bomo po varnih turističnih predelih.  
 • SPOMINKI: Ta del Afrike ima veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa). 
 • VIZUM: Za Zimbabve (Zambijo) se dobi na meji, za Južno Afriko se uredi na Dunaju. Za Svazi in Bocvano ni potreben.      
Iz naših anket iz potovanja:

Capetown
Ocena potovanja: Potovanje je bilo odlično organizirano in izvedeno.Tudi pri nas se lahko kaj naučimo od Afričanov.
Vodnik je bil res kompetenten, prijazen in ustrežljiv. Še večkrat bi šel z njim.
Najlepša je bila narava, živali, pa tudi visoki nivo prenočišč, ki jih na potovanjih redko doživiš. Prijaznost domačinov. Skratka safariji so bili čudoviti.
Janko

Vse je potekalo kot po maslu. Ocena: 10.
Vodnik je svoje delo opravil brez najmanjše napake - profesionalno. 
Olga in Jože

Ocena potovanja: 9/10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo zadovoljni, Dejan je družaben, fer, odgovoren, zavesten in izkušen. Z njem lahko navežeš pristne osebne stike, z njim bi takoj spet šla.
Martina in Alen

Ocena potovanja: Potovanje bi ocenil s številko 8-9. Morda je manjkal kakšen sprehod med domačine, kakšen dan več v Svaziju. Celostno pa potovanje vsekakor zasluži pohvalo. 
Z Dejanom sem zelo zadovoljen – tudi kot cimra mislim, da sva se fantastično razumela.
Najlepše je bilo Afriška pristnost Svazija in prečudoviti narodni parki.
Anže

Ocena potovanja: 9.... super potovanje, odlično vodenje  vodnika ter dobro vzdušje v skupini
Vodnik je bil super!!! zelo uvideven z nami, prilagodljiv, ima dobro znanje ter odlične sposobnosti vodenja ter izkušenj v svojem poslu. Zna se prilagajati večini želja in svoj posel pelje zelo korektno, čeprav mogoče na tem potovanju ni imel podpore s strani vodnika iz Afrike. Kljub temu je svoje delo opravljal diskretno ter zelo profesionalno!
Barbara

Pozdravljeni !
Srečno smo se vrnili.
Še enkrat hvala za dobro pripravljeno potovanje. Mislim, da je to mnenje cele skupine.
Sicer pa velja, da je potovanje odlično, če sta vodič in vreme dobra. Mi smo imeli oboje.
Ocena potovanja: 10 – ker je vse potekalo kar se da dobro
Še enkrat hvala in lep pozdrav,
Tomaž 

Potovanje je bilo čista desetka. Hvala. Lp 
Bernarda

Spoštovani, 
potovanje je bilo super, prav nič ne bi spreminjala. Vodnik je bil pa več kot odličen, zato vse pohvale. Vidi se mu, da ima za sabo že precej kilometrine, bil je zelo profesionalen, ima obilo znanja  in odličen posluh za ljudi.  Vsekakor si želim še potovati z njim. 
Lep pozdrav,
Tatjana 

Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju!

Prijavnica se nahaja spodaj (kliknite na puščico). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami
ĉ
Ravbar org,
12. sep. 2017 02:59