Potovanja‎ > ‎Afrika‎ > ‎

Namibija, Bocvana, Zimbabve (Vik. slapovi)

Na vas čakajo številni lepi motiviNamibija, Bocvana, Zimbabve (in Zambija) z Viktorijini slapovi 
 • Termina: 14.4. - 5.5.2019 in 20.10. - 10.11.2019, v letu 2020 (ista termina)
 • Za potovanje potrebujete: 22 dni oz. 13 dni (samo Namibija)
 • Skupina: min 10 – maks 19 popotnikov
 • Cena: 2.828 eur/osebo pri vsaj 14 potnikih + let. karta 741 eur/os (na dan 7.3.)  
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
  www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine lahko kadarkoli organiziramo. Potovanje je primerno tudi za družine.
 
Gre za našo DOLGOLETNO USPEŠNICO. 

Prvomajski termin je že polna skupina.
Potovanje v terminu 20.10. - 10.11.2019 je tudi že polna skupina.

Potovanje je namenjeno vsem ljubiteljem narave (živali) in fotografije, saj bo lepih motivov zelo veliko. Namibija je država, ki očara še tako zahtevnega popotnika s svojimi prostranstvi, peščeno puščavo Namib, čudovitim narodnim parkom Etosha (levi, sloni, žirafe, nosorogi ...), fotogeničnimi Himbami in s svojo urejenostjo. Bocvana navduši z svojim narodnim parkom Chobe (sloni), delto reke Okavango, puščavo Kalahari in tradicionalnimi Bušmani. Eden od vrhuncev bo tudi ogled Viktorijinih slapov (Zimbabve in Zambija) in to, da ne boste samo videli, ampak tudi doživeli Afriko.     

Dve antilopi sredi puščave NamibProgram: Začeli bomo z Windhoekom, glavnim mestom Namibije, ki vas bo navdušil s kombinacijo afriškega in evropskega (nemškega) stila, potem pa se začne naše odkrivanje Afrike z najetim prirejenim safari tovornjakom, ki bo na voljo le za našo skupino. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, kjer bomo odkrivali eno najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib. Čaka vas hoja po sipinah in odkrivanje najlepših predelov Soussosvlei in Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Ob večerih boste uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd. Sledi panoramska vožnja do Atlantskega oceana (laguna s flamingi) in prijetno mesto Swakopmund, kjer se boste lahko vozili s štirikolesniki po neskončnih sipinah. Sledi vožnja proti severu po »Skeleton coast«, kjer boste opazovali neskončno število tjulnov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce). Ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine? Malo naprej v Damaralandu nas čaka »živi muzej« plemena Damara in še bolj znano pleme Himbe (eno najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki). Naslednje dni pa boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji živali. Najprej se bomo družili z gepardi – najhitrejšimi kopenskimi živalmi, potem pa se bomo zapeljali do narodnega parka Etosha, ki ga imajo za enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer se boste počutili kot v dokumentarnem filmu
Na foto safariju boste lahko uživali ob pogledih na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge ... in številne ostale živali, ki živijo v narodnem parku. Sledi odkrivanje vzhodnega Caprivija in prečenje v BocvanoTam nas čaka krasen narodni park Chobe z veliko živali (v parku je ena največjih koncentracij slonov v Afriki). Sledi prečenje meje v Zimbabve in ogled Viktorijinih slapov. Slapove je lokalno pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Tukaj bo vsak prišel na svoj račun od raftinga po reki Zambezi do ogleda slapov na zambijski strani (in mesta Livingstone) ... 
Najmogočnejši slapovi Afrike
Vrnitev v Bocvano in vožnja do posebnega kampa obkroženega z mogočnimi bao babi potem pa boste odkrivali delto Okavanga v okolici Mauna (vožnja s čolni mokoro). Sledi prečenje Kalaharija in druženje s starodavnim plemenom Bušmani (pleme San). Sledi vrnitev v Namibijo (Windhoek) in let proti domu. Polni novih vtisov in doživetij boste prišli domov. Program je namenjen ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet.
 
POTOVANJE Z NAJETIM PRIREJENIM SAFARI TOVORNJAKOM (maks. 19 potnikov + slovenski vodnik + lokalni vodnik/šofer in spremljevalec)

NAMIBIJA, BOCVANA, ZIMBABVE in ZAMBIJA Z VIKTORIJINI SLAPOVI, program po dnevih, 22 dni   
H - namestitve so v prijetnih guesthousih (hostlih) v dvoposteljnih sobah
H* - namestitev v hotelu v dvoposteljnih sobah
K – namestitev je v kampih, šotore in ostalo opremo uredi priskrbi lokalna agencija (veliko kampov ima bazen)
VSI OBROKI SO VKLJUČENI (21 dnevni program) razen: Windhoek (2), Swakopmund (1x), Victoria falls (4x). 
Vključen Z – zajtrk, K- kosilo, V - večerja

Program po dnevih:
1.     dan - let proti Windhoeku,

2. dan – prihod v Windhoek, glavno mesto Namibije in ogled glavnih znamenitosti: Cristuskirche, parlament Tintenpalast in trdnjava Alte Feste (od zunaj) ... Spanje v prijetnem guesthousu (hostlu), v dvoposteljnih sobah (obroki na letalu),

3. dan – po zajtrku sledi vožnja proti narodnemu parku Namib Naukluft. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, ki je izhodišče za odkrivanje ene najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib, spanje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

4. dan – navsezgodaj se bomo odpravili v sipine (Soussosvlei), se povzpeli na eno izmed njih in potem odkrivali področje imenovan Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Popoldan si bomo pogledali bližnji kanjon Sesriem in na panoramskem poletu preleteli puščavo Namib (opcijsko), zvečer pa boste lahko uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd, kampiranje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

5. dan – vožnja po neskončnih prostranstvih Namibije, prihod do Atlantskega morja pri Walvis bayu, kjer se ustavimo ob zaščiteni laguni (flamingi …). Sledi prihod v prijetno mesto Swakopmund in čas za opcijsko vožnjo s štirikolesniki (quad biking) po neskončnih sipinah, spanje v prijetnem hostlu (dvoposteljne sobe), H (Z, K)

6. dan – jutranji krajši ogled mesta in vožnja proti severu po »Skeleton coast«, kjer boste opazovali neskončno število tjulnov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce), kjer bomo kampirali sredi lepe narave, ki kar kliče po odkrivanju. Ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine? K (Z, K, V)

7. dan – v Damaralandu si pogledamo poslikave po skalah v Twyfelfontain ter obiščemo »živi muzej« plemena Damara enega najbolj pristnih plemen tega dela Afrike (v repliki njihove vasi predstavijo zdravilne rastline in njihovo življenje in na koncu zapojejo in zaplešejo), spanje v kampu, K (Z, K, V).

8. dan - vožnja proti severu do Opuwa in popoldansko druženje s Himbami v okoliški vasi (enim najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki), spanje v hotelu v Opuwo H (Z, K, V) 
Ste za slikanje z gepardom?
9. dan – prosto za odkrivanje Opuwa, sledi vožnja do farme Otjitotongwe, kjer živijo gepardi. Sledi popoldanski ogled farme in druženje z gepardi – najhitrejšimi kopenskimi živalmi sveta, K (Z, K, V) 

10. dan – boste na svoj račun prišli ljubitelji živali, saj se preko Outja zapeljemo vse do narodnega parka Etosha, ki ga imajo enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer vas bodo kot v dokumentarnem filmu čakale številne živali (popoldanski safari), spanje v kampu Okaukejo, kamp z bazenom (park Etosha), K (Z, K, V)

11. dan
 – cel dan imamo na voljo za odkrivanje parka Etosha (safari), ki ga imenujejo tudi »Kraj čudežev«, vas pa bodo lahko navdušili pogledi na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge ... in številne ostale živali, ki živijo v narodnem parku; Ne pozabite na daljnogled in tele objektiv za foto safari, spanje v parku Namutoni (park Etosha), K (Z, K, V)

12. dan – vožnja vse do kampa, ki leži v zahodnem Capriviju ob reki Okavango, spanje v kampu, K (Z, K, V)

Za vse ki potujete samo po Namibiji je program sledeč: 
12. dan imate urejen privaten transfer do Windhoeka in spanje v hostlu (dvopostelje sobe). H (Z)
13. dan imate dopoldan prosto za samostojen ogled mesta oz. nakupe spominkov oz. uživanje v bazenu vašega hostla, popoldan pa imate prevoz do letališča ter let proti domu (Z, obroki na letalu)
14. dan prihod domov

Puščavski sloni včasih pridejo na obisk v kamp13. dan – prečenje meje v Bocvano in vožnja čez narodni park Chobe do Kasaneja. Če bo le možno in boste prišli v Kasane pravočasno si boste lahko opcijsko pogledali sunset cruise (vožnja z ladjico ob sončnem zahodu) po reki Chobe (opazovanje številnih živali, ki se hodijo napajat k reki). Spanje v Kasaneju (kampiranje), K (Z, K, V)   

14. dan – že navsezgodaj vaš čaka jutranji safari z jeepi v narodni park Chobe, ki je bogat z živalmi (v njem živi ena največjih populacij slonov v Afriki). Polni vtisov boste nadaljevali pot v bližnji Zimbabve. Popoldan vas čaka ogled Viktorijinih slapov, ki jih je raziskovalec Livingstone poimenoval po angleški kraljici, popoldan občudovanje slapov (široki so 1,7 km in visoki 108 metrov), ki jih je pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Sprehod po pešpoti in skozi deževni gozd, spanje v hostlu (dvoposteljne sobe), H (Z)

V primeru, da bi bil hostel v Victoria falls zaseden (zaradi pozne potrditve skupine) si pridržujemo pravico do ustreznega zvišanja cene, če bi bilo potrebno spati v hotelu. 

15. dan – je namenjen počitku, uživanju oz. opcijskim aktivnostim: svetujemo rafting po reki Zambezi oz. prečenje v Zambijo, kjer si pogledate slapove še iz zambijski strani ter ogled mesta Livingstone, spanje v hostlu (dvoposteljne sobe), H (Z)

Eden od vrhuncev bo tudi celodnevni izlet na delto Okavanga
16. dan – se vrnemo nazaj v Bocvano in se premaknemo po asfaltni cesti vse do Nate in Gwete, kjer boste uživali ob prizorih na velika drevesa baobabe, kjer spimo v prijetnem kampu z bazenom, K (Z, K, V)

17. dan – čas za odkrivanje okoliških bao babov oz. uživanje v bazenu. Sledi vožnja do Mauna, ki je izhodišče za odkrivanje delte reke Okavango (svetujemo opcijski polet nad delto Okavanga), spimo v prijetnem kampu, K (Z, K, V)

18. dan – ta dan boste šli na celodnevni izlet odkrivat delto reke Okavango z lokalnimi čolni in poskušali izslediti čimveč živali, ki živijo v delti, spimo v prijetnem kampu, K (Z, K, V)

19. dan – vožnja preko Kalaharija vse do predela Ghanzi, kjer se boste družili s plemenom Bušmani (pleme San) in izvedeli več o tem, kako se prehranjujejo in njihovih običajih. V njihovi okolici bomo tudi prespali in uživali v njihovih plesih in petju. Spanje v kampu, K (Z, K, V)

20.    dan - prečenje meje in prihod nazaj v Namibijo. Sledi vožnja do Windhoeka in spanje v prijetnem guesthousu (hostlu), v dvoposteljnih sobah, H (Z, K) 

21.    dan - prosto za odkrivanje mesta (nakupovanje) do odhoda na letališče, sledi transfer na letališče in let proti domu. (Z vključen)

22.    dan - polni novih vtisov boste prileteli domov.

CENA: 2.828 eur/osebo pri vsaj 14 potnikih + let. karta 741 eur/os (na dan 7.3.)  
Če bi potovali samo po Namibiji je cena paketa 2.510 eur + let. karta (cena velja v primeru, da je vsaj 10 potnikov na 21 dnevnem potovanju). 
40 eur popusta, če ste že potovali z nami.

Cena vključuje:
 • Na foto safariju vas čaka najverjetneje tudi kralj živalinamestitve 5x v prijetnih popotniških guesthousih (hostlih) v dvoposteljnih sobah, 1x v hotelu v dvoposteljni sobi (Opuwo) in 13x v kampih – po dva v šotoru (veliko je kampov z bazenom, 1x preprost "bush" kamp),
 • najem prirejenega safari tovornjaka (maksimalno število udeležencev je 17 + slovenski vodnik),
 • gorivo,
 • najem vse potrebne opreme za kampiranje od šotorov do podlog (potrebujete le spalno vrečo),
 • najem vse opreme za kuhanje/stole/mize/pribor,
 • kamping takse in vstopnine glede na program,
 • praktično vso hrano (vključenih je kar 19x zajtrkov, 16x kosil in 14x večerij), 
 • vse vstopnine po programu (Namib Naukluft park, shuttle do Sossusvlei, Deat Vlei, Sesriem canyon, laguna s flamingi, Cape Cross, Twyfelfontein, “living” muzej plemena Damara, obisk vasi Himb, ogled farme z gepardi, Etosha narodni park, druženje in aktivnosti pri Bušmanih, Viktorijini slapovi, vstopnine v Windhoeku),
 • enodnevno turo po delti Okavanga,
 • safari z jeepi v parku Chobe (Bocvana) in dva dni safarija po parku Etosha (Nambija),   
 • profesionalnega lokalnega vodnika,
 • lokalnega asistenta (pomaga pri pripravi hrane …) v primeru večje skupine,
 • vse stroške za prečenje meje za tovornjak,
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 
Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (bo organiziran za celo skupino), nekaj obrokov hrane, ustekleničene vode oz. pijače, osebnih izdatkov, opcijskih aktivnosti, stroškov pridobivanja viz (Namibija, Zimbabve/Zambija), napitnin, asistence Coris. 

200 eur akontacije se vplača na agencijo Manager ob prijavi. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (goriva, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1 eur = 15,5 namibijskih $. Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o. iz Velenja.

Po deželi potujemo s prirejenim tovornjakom
ZAKAJ POTOVATI Z NAMI NA TAK NAČIN?
 • Imate kvalitetnega lokalnega vodnika (ki bo poskrbel, da boste še bolj doživeli Namibijo).
 • Lokalni vodnik ima s seboj pomočnika, ki poskrbita za vse obroke (vi samo malo pomagate zraven).
 • Tovornjak je posebej prirejen za tako potovanje (udobni sedeži in velika panoramska okna skozi katera boste lahko ves čas opazovali pokrajino).
 • Praktično vso hrano imate vključeno: kar 19x zajtrkov, 16x kosil in 14x večerij.
 • Lokalni vodnik je tudi voznik (vožnja po afriških cestah v terencih je bolj naporna kot si večina predstavlja). Se pravi ni treba nič vozit – le uživate, ko gledate skozi okno.
 • Ker je tukaj vse organizirano in v paketu (vso opremo za kampiranje imate na tovornjaku: šotore, kamping opremo, mize, stole, pribor …).
 • V ceni je tudi že vse gorivo, vstopnine v narodne parke in vsi transferji.
 • Vse skupaj je bistveno manj naporno in je primerno za kogarkoli, ki si želi potovati na popotniški način.

Predviden vodnik na turi: Dejan Marentič oz. Jure Podobnik oz. Peter Eržen oz. Damjan Glinšek, vsi omenjeni vodniki so z licenco GZS, ki se tukaj počutijo kot doma. 

SPLOŠNE INFO 
 • Vrnitev v Bocvano in ogled delte OkavangoKAKO POTUJEMO?  Z prirejenim safari tovornjakom (sedeži kot v avtobusu, panoramska okna).  
 • NASTANITEV: spi se 5x v prijetnih popotniških hotelih (guesthouse/hostli) v dvoposteljnih sobah, 1x v hotelu v dvoposteljnih sobah (Opuwo), 13x v kampih – po dva v šotoru (veliko je kampov z bazenom, 1x preprost "bush" kamp). Šotore in ostalo opremo (razen spalne vreče) priskrbi lokalna agencija.
 • HRANA: Kuhal nam bo lokalni vodnik oz. v hostlih bo vključen zajtrk. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. Praktično vsi obroki so vključeni razen nekaj v Windhoeku, Swakopmundu in Viktorijinih slapovih. Vključenih imate 19x zajtrkov, 16x kosil in 14x večerij.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki želijo doživeti Afriko.  
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 19.
 • VREME: Konec aprila oz. začetek maja oz. konec oktobra je primerno obdobje za obisk tega dela Afrike. Pričakujemo dnevne temperature med 20 – 35 stopinj Celzija, noči pa znajo biti hladne (v spomladanskem terminu). Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). 
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Za nobeno od teh držav ni obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.net  
 • VARNOST: Namibija in Bocvana slovita kot varni državi, Viktorijini slapovi (Zimbabve, Zambija) pa so turistični in tudi varni.
 • SPOMINKI: Ta del Afrike ima veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa). 
 • VIZUM: Je potreben za Namibijo (uredimo na Dunaju ob doplačilu) in Zimbabve/Zambijo (dobimo na meji).   
 • VODENJE: Poleg slovenskega vodnika vas čaka še lokalni vodnik, kar bo še dodatno obogatilo potovanje. 
DODATNO: Viktorijini slapovi so precej mogočnejši v spomladanskem terminu kot v jesenskem, živali pa se ponavadi vidi več v jesenskem terminu kot spomladanskem. Temperature so precej višje v jesenskem terminu (tudi ponoči so za ca 10 stopinj C višje kot v spomladanskem).

Nekaj vtisov potnikov iz naše ture Namibija, Bocvana in Viktorijini slapovi:

Ocena potovanja (1-10):  10+, celotno potovanje je bilo odlično organizirano.
Želela bi pohvaliti celotno ekipo - vodnika Damjana in seveda sodelavca namibijske agencije, ki so svoje delo opravili vrhunsko, srčno in predvsem z velikim nasmeškom.
Vse je bilo neverjetno odlično organizirano, vtisi so neverjetni in z veseljem rečeva, da se bomo še kdaj priključili kakšnemu vašemu potovanju.
Hvala za vse. Lep pozdrav
Doris in Davorin

Optimalna kombinacija potovanja za ta del sveta. Najet tovornjak z lokalnim vodnikom in voznikom, ki sta istočasna tudi odlična kuharja, popotnika razbremeni obveznosti, tako da se lahko popolnoma posveti potovanju. Skupina je bila odlična, ves čas skupaj.
Oba vodnika lokalni (Andreu, kot izjemen poznavalec lokalnih razmer) in Tomaž sta pripomogla , da je potovanje potekalo v zadovoljstvo večine udeležencev. Težko se je odločiti kaj me je najbolj prevzelo -  vsekakor pa puščava, magična svetloba, pastelne barve, množica živali in vseskozi nasmeh na ljudeh, ki smo jih srečevali.
Janez

Gre za eno najbolj fotogeničnih plemen Afrike
Ocena potovanja: Odlično! Čista desetka!
Polno doživetij, čudovita narava, udoben prevoz, skratka, takoj grem še enkrat!
Ni bilo niti enega neprijetnega doživetja, niti ene zoprnije. Je pa še posebej bila lepa narava, živali, pa tudi Himbe in Sani so bili doživetje zase. Pa ta naša skupina, res ne vem, od kod so se vzeli ti ljudje, bili so čudoviti, prijazni, idealni sopotniki skratka.Z njimi kamorkoli, in to čimprej!
Julija

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijave: gsm: 031-684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica se nahaja spodaj (kliknite na puščico na desni strani). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami
 
ĉ
Ravbar org,
16. sep. 2018 06:22