Potovanja‎ > ‎

Antarktika

Antarktika - ledena pravljica 

 • Termin: kadarkoli med novembrom in marcem v letu 2019 oz. 2020  
 • Trajanje potovanja: od 14 do 17 dni
 • Skupina: min. 1 oseba - maks. 20
 • Cena: od 5.000 eur/osebo za križarjenje + let. karta (z dvemi daljšimi notranjimi leti) ca 1.300 eur/os  
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
 
VAŽNO: Potovanje na Antarktiko se organizira in potrjuje PRECEJ VEČ KOT ENO LETO VNAPREJ, če hočete dobiti najbolj ugodne kabine!

EKSPEDICIJA V DEŽELO LEDENIH SANJ - gre za naše najbolj ocenjeno potovanje! 

KO OSTANEŠ BREZ BESED OD NARAVNIH LEPOT.


Smo specialisti za Antarktiko za katerokoli ladjo. Lahko vam organiziramo tudi potovanje na SEVERNI ali JUŽNI pol.

ležanje na Antarktiki
17 dnevno potovanje z vrhuncem 12 dnevno ekspedicijo z ladjo na Antarktiko - Eden najbolj izoliranih predelov sveta - Plutje skozi Drakov preliv - Opazovanje mogočnih ledenikov – Navdihujoča pokrajina in edinstveno živalstvo – Kolonije pingvinov, tjulnov, možnost opazovanja kitov – Dvakrat na dan s posebnimi čolni odkrivamo Antarktiko – Preleti albatrosov in plutje mimo Shetlandovih otokov – Edinstvena ekspedicija na drug konec sveta
 
Za vas smo izbrali posebno ekspedicijsko ladjo z odlično posadko. S to ladjo smo že potovali po Antarktiki in smo bili nad njo in njenim osebjem navdušeni. Predavatelji in ekspedicijska ekipa so odlični, tudi predavanja so izredno zanimiva. Ladja je bila popolnoma prenovljena leta 2009 in lahko sprejme le 132 potnikov, kar zagotavlja pristno doživljanje na križarjenju. Na njej boste imeli pisano druščino popotnikov iz vseh koncev sveta. 

DODATNO: 
 • Lahko vam organiziramo križarjenje tudi na cenejši ladji (z manj časa na sami Antarktiki).
 • Za aktivne po duši imamo ladjo, kjer imate vključen kajak, hribolazenje, kampiranje na Antarktiki, foto delavnico ... (za opremo poskrbijo na ladji). 
so trenutki ko ostaneš brez besed
Cena križarjenja vključuje:
 • 9-11x spanje na ladji v kabinah (dvoposteljne, triposteljne oz. štiriposteljne kabine), na ladji so vključeni vsi obroki – polni penzion),
 • 1x spanje v Ushuai v hotelu **** (nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi),
 • na ladji neomejeno pitje vode, kave in čaja,
 • predvidenih je 8-12 izletov s čolni zodiaki (možnost krajših trekingov po Antarktiki oz. panoramske vožnje s čolni) - odvisno od križarjenja,
 • kvalitetna predavanja in izobraževalni programi na ladji (v angleškem jeziku), 
 • najem škornjev za hojo po Antarktiki,
 • puhovko, ki jo dobite v trajno last.
Dodajte še ca 1.300 eur/os za povratno let. karto z vsemi taksami, kjer sta vključena daljša notranja leta (Buenos - Ushuaia in Ushuaia - Buenos Aires).

Cena ne vključuje: dodatnega spanje v Buenos Airesu in transferjev iz/na letališča, opcijskih izletov in ogledov (Buenos Aires, Ushuaia), nekaj obrokov v Buenos Airesu in Ushuai, dodatnih pijač na ladji pri obrokih (voda je pri obrokih vključena), napitnin na ladji, osebnih izdatkov, zavarovanja, eventuelnega prevoza na/iz letališča.

SPLOŠNI POGOJI: Ker za potovanje po Antarktiki veljajo drugačni pogoji kot za ostala naša potovanja, se plača ob prijavi 500 -1000 eur (odvisno od ladje) kot depozit za križarjenje, potem se ob prijavi uredi in plača letalska karta, celoten znesek pa se nakaže najkasneje 3 – 4 mesece pred potovanjem (odvisno od ladje do ladje), ko je tudi zadnji rok za prijave. Zaradi nepredvidljivosti potovanja svetujemo doplačilo za zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4,1% vrednosti aranžmaja. Cene garantiramo do zasedbe kabin (zaradi izredno kratke sezone, majhnega števila ladij in velikega povpraševanja se lahko kabine zasedejo tudi precej več kot eno leto vnaprej). V primeru spremembe menjalnega tečaja in spremembe cene goriva si pridržujemo pravico do spremembe cene. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Si upate z nami na polarno ekspedicijo, katero ne boste nikoli pozabili? 

PROGRAM PO DNEVIH: 
Zaradi nepredvidljivosti potovanja po Antarktiki se lahko program spremeni oz. prilagodi vremenskim razmeram.

1. dan: Ljubljana oz. bližnja letališča – Buenos Aires (obroki na letalu)
Polet proti Buenos Airesu.

2. dan: Buenos Aires, hotel
Pristanek v Buenos Airesu. Transfer v mesto. Svetujemo ogled glavnih znamenitosti argentinskega glavnega mesta, ki ga imenujejo tudi »Pariz Južne Amerike«. Od Obeliska, predela La Boca z najlepšim delom Caminito (četrt umetnikov in plesalcev tanga), zanimivo pokopališče Recoleta, kjer počiva Evita, predel San Telmo, glavni trg (z znamenito Casa Rosado in katedralo).  

3. dan: Buenos Aires – Ushuaia, hotel **** z zajtrkom (dvoposteljne sobe), 
Dopoldan daljši let na skrajni jug Južne Amerike, do zanimivega mesta Ushuaia. Najverjetneje se boste počutili kot, da ste prišli na konec sveta. Prosto.

4. dan: Ushuaia – vkrcanje na ladjo (zajtrk, večerja)
Dopoldan prosto za odkrivanje Ushuaia z okolico. Svetujemo poldnevni izlet v narodni park Tierra del Fuego in vožnjo z zgodovinskim vlakom (The end of the world train), ki je včasih prevažal kaznjence. Zanimiv je tudi ogled muzeja Maritimo & Museo del Presidio, kjer je bil nekoč zloglasni zapor. Pozno popoldan se boste vkrcali na posebno ekspedicijsko ladjo. Sledi plutje skozi Beaglov kanal. Prvo opazovanje sončnega zahoda na ladji (dnevi bodo izredno dolgi).       

5.- 6. dan: Plutje skozi Drakeov preliv (2x polni penzion)
Vaša avantura se začne s ca 700 km dolgim prečenjem preliva, ki se imenuje po angleškem raziskovalcu Sir Francis Draku iz 16. stoletja. Vsakodnevno boste imeli predavanja vaših ekspedicijskih ekspertov za živalstvo/geografijo/zgodovino osvajanja Antarktike. Počasi bo vedno več pogledov usmerjenih proti morju in morda uzrete prvi ledenik, kite ali albatrose. 

7.-12. dan: Antarktični polotok in Južni Šetlandski otoki (6x polni penzion) 
V naslednjih šestih dneh boste priča eni najbolj spektakularnih pokrajin sveta in uživali boste v opazovanju unikatnega živalstva. Vsak dopoldan in popoldan (2x dnevno, odvisno od vremenskih razmer) se boste s posebnim čolnom zodiakom zapeljali na celino, kjer boste lahko hodili po edinstvenih predelih (krajši trekingi). 
Čakajo vas različne vrste pingvinov, tjulni in morski levi. Ne bo manjkalo samostojnega odkrivanja, kjer vas bo čakalo nešteto fotografskih motivov (čudovite ledene gore, ledeniki in divja pokrajina). Antarktika je tudi idealen kraj za opazovanje kitov. 

13.-14. dan: Drakeov preliv (2x polni penzion)
Začne se vaša pot proti severu in pristanišču Ushuaia. Čas bo za gledanje enkratnih posnetkov iz Antarktike in strokovnjaki za živalstvo nam bodo odgovarjali na vsa vprašanja. Lahko boste ugledali tudi kakšnega kita iz opazovalne ploščadi. 

15. dan: prihod v Ushuaio (zajtrk), let v Buenos Aires, hotel   
Zjutraj bo ladja pristala v Ushuai, sledi izkrcanje, prevoz do letališča in let proti Buenos Airesu. Transfer do hotela. Zvečer svetujemo ogled predstave tanga. Spanje Buenos Aires

16. dan: Buenos Aires – let domov 
Dopoldan prosto za odkrivanje Buenos Airesa, nakupovanje zadnjih spominkov. Popoldan polet proti domu.  

17. dan: prihod domov.

Pomembno opozorilo: Program je okviren in se lahko spremeni. Vožnja je odvisna od vremenskih pogojev in samega ledu. Ravno tako ne moremo garantirati, da boste videli vse omenjene živali, saj gre za nepredvidljivo okolje. Fleksibilnost je ključ do uspeha ekspedicije. Program je okviren, ker se zaradi premikajočih se ledenih plošč in spremenljivega vremena nikoli ne ve točno, kje bo plula ladja. Antarktiko boste odkrivali v poletnem času, ko je vreme najbolj stabilno. Sezona na Antarktiki je zelo kratka (november – marec). Decembra in januarja so dnevi najdaljši (tudi do 20 ur sonca), temperature pa najvišje. Na našem zadnjem organiziranem potovanju je bila najnižja izmerjena temperatura dve stopinji Celzija. 

Vodič Lonely Planet pravi: »Noben prostor na zemlji se ne more primerjati z ogromno belo divjino sestavljeno iz snega, ledu, vode in skale. Antarktika te naravnost očara s svojo lepoto 

raj za fotografe
Antarktika je kontinent superlativov. Je najhladnejši, najbolj vetroven, najbolj suh, najbolj leden in najvišji od vseh kontinentov sveta (povprečno je visok prek 2.250 metrov). Je celina z najdaljšimi dnevi in hkrati najdaljšimi nočmi. Je dom največje koncentracije živali v naravnem okolju in je ena zadnjih pravih divjin, katero so odkrili prvi raziskovalci in lovci na kite pred manj kot dvesto leti. 

Antarktika - zakaj z nami na pot:
 • izbrali smo posebno ekspedicijsko ladjo, na kateri bodo predavatelji in strokovnjaki za Antarktiko, ki vam bodo odgovorili na vsa vprašanja,
 • počutili se boste kot prvi raziskovalci, ki odkrivajo nov, neodkrit kontinent,
 • ker ponujamo najboljšo kombinacijo med ceno in kvaliteto, 
 • ker si boste lahko dodatno pogledali najlepše mesto Južne Amerike, Buenos Aires,
 • odkrivali boste zanimivo Ushuaio z zanimivo okolico, ki resnično leži na koncu sveta.  

SPLOŠNE INFORMACIJE:

 • Kako potujete? Argentina – prevozi iz letališč z lokalnimi prevoznimi sredstvi, Antarktika – s posebnimi čolni zodiaki in ekspedicijsko ladjo.   
 • Nastanitev: 9-11x se spi na ladji (kabine za 2, 3 ali 4 osebe), 2x v Buenos Airesu, 1x v Ushuai hotel **** z zajtrkom v dvoposteljni sobi.
 • Hrana: Argentina slovi po kvalitetni hrani (sploh meso). Na ladji imate po tri obroke na dan (večinoma je buffet z pestro izbiro hrane). Hrana je prilagojena tudi za vegetarijance.  
 • vsak dan smo imeli dva ogledaZahtevnost poti: Tura je primerna za kogarkoli.
 • Število oseb: min. 1 - maks. 24 oseb.
 • Vreme: Antarktika je sinonim za hladno vreme. Na obali so običajne temperature med 0°C do 6°C v njihovih poletnih mesecih (v katerih boste potovali). Notranjost celine je precej hladnejša.   
 • Zdravje: Previdni morate biti, da vas ne opeče sonce. S seboj morate imeti kvalitetna sončna očala. Ravno tako je potrebno piti veliko tekočine, da ne pride do dehidracije. Obstaja nevarnost morske bolezni, zato so priporočljive tablete proti slabosti. Izpolniti bo potrebno poseben zdravniški formular. 
 • Varnost: Argentina je med najvarnejšimi državami Južne Amerike. Na turi z ladjo so nevarne ledene gore, vendar je naša ladja narejena za ekstremne pogoje. 
 • Spominki: Argentina ima kar nekaj lepih spominkov. Antarktika pa ima omejene spominke, vendar se jih tudi da dobiti (npr. nakup v angleški bazi Port Locroy).  
 • Vizum: Slovenci za obisk Antarktike in Argentine ne potrebujemo vize.  
 • Oblačila: So podobna kot pri hoji v gorah pozimi (goreteks spodnji in zgornji del in windstoper, za bolj občutljive puhovka, ki pa jo dobite na ladji). Posebne gumijaste škornje za hojo po Antarktiki, boste dobili na ladji. Seznam vseh oblačil boste dobili pred potovanjem.  
 • Elektrika: 220 V z evropskimi vhodi. 
 • Pranje: Na ladji je možno ob doplačilu urediti pranje. 
 • Plačevanje na ladji: Je možno s kreditnimi karticami in gotovino. 
 • Telefon in internet: Ob doplačilu se boste lahko po telefonu javili domačim iz ladje, ravno tako je možna uporaba interneta (počasna povezava, doplačilo).
Dodatne informacije:
1. Vsi udeleženci morajo izpolniti medicinski vprašalnik pred potovanjem. 
2. Na ladji je maksimalno 132 potnikov. 
3. Vsa hrana na ladji je vključena v ceno. Hrana je pripravljena po mednarodnih okusih, vsak dan bo na voljo veliko različnih jedi. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. 
4. V ceni je neomejeno pitje vode, kave in čaja.
5. Priporočljiva napitnina na ladji (za osebje na ladji in vse predavatelje) je od 10-15$/dan/osebo.
6. Svetujemo, da imate s seboj raje $ kot eur.

Nekaj vtisov potnikov iz našega potovanja po Antarktiki:

Ocena potovanja: 10 – vrhunsko potovanje
Zelo zadovoljen z vodnikom.
Najboljša je bila neokrnjena Antarktika, odlična posadka na ladji.
Boštjan
 
Ocena potovanja: 10 -odlično organizirano potovanje
Zelo zadovoljni z vodnikom. Najlepša je bila čarobna zasnežena pokrajina.
Marijana
 
Ocena potovanja: 10 – izvrstno potovanje – res nekaj posebnega
Čudovita narava in živalstvo na Antarktiki
Janez
 
Ocena potovanja: 9-10
Eno mojih najlepših in izpolnjenih potovanj doslej
Profesionalno vodenje
Doživljanje neokrnjene narave in srečanja z ljudmi celega sveta
Tomaž

Ocena potovanja: 10, vse je klapalo; maksimalno so se potrudili, da smo čim več videli in doživeli; osebje je bilo prijazno. Z vodnikom sem zadovoljen. Dobili smo dovolj informacij. Potovanje je bilo dobro organizirano. 
Najlepša je bila neokrnjena narava, živali, vožnja z zodiaki;  
Mirko
 
Ocena potovanja: 10+  
V spominu mi je ostalo hoja po ledu (zmrznjeno morje), izkrcanje na celino, kiti + tjulnji, modro zelene ledene gore, ledeniki, sterilno antarktično okolje (zrak, voda, tla), privilegij in čast biti tam...
Sašo
 
Greste z nami na čudovito Antarktiko?
Vabljeni, da se nam pridružite na tem nepozabnem potovanju, kjer boste Antarktiko resnično začutili.
 
Info in prijave: 031 684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com 

Prijavnica se nahaja spodaj (kliknite na puščico na desni strani). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 
ĉ
Ravbar org,
16. sep. 2018 08:37