Potovanja‎ > ‎

Azija

 • Best of Filipini15 oz. 20 dni (27.2. - 13.3. oz. 18.3.2018) - skriti biseri, rajske plaže, odkrivanje riževih terasah (Unesco), kitovci in delfini, čokoladni hribčki, posebni Palawan s svojo kraško pokrajino in rajskimi neodkritimi plažami, odkrivanje najlepših predelov Filipinov. 
 • Vrhunci Indonezije16 dni (21.4. - 6.5. in 28.7. - 12.8.2018) - posebno potovanje po otokih Indonezije od Jave (vulkan Bromo in biser Ijen, tempelj Borobudur - Unesco in posebni Prambananom), Bali (z delfini, čudovitimi templji in krasnimi zelenimi terasami), Flores (s svojo posebno kulturo in plemeni), Komodo (z ogromnimi kuščarji in lepimi plažami). Na vas čaka bogat program in simpatični domačini. Možnost podaljšanja na Sumatro (orangutani).  
 • Uživaška Indonezija15 dni (28.7. - 11.8.2018) od Jave (vulkan Bromo in biser Ijen, tempelj Borobudur - Unesco in posebni Prambananom), Bali (z delfini, čudovitimi templji, krasnimi zelenimi terasami in razvajanjem v Ubudu) do uživanja na idiličnem otoku Gili Trawangan. 
 • Eksotični Borneo (Malezija), 15 dni (28.7. - 11.8.2018) - na vas čakajo safari sredi nedotaknjenih deževnih gozdov in fotolov na bornejskih veliki pet divjih živali (
  slon, orangutan, opica z velikim nosom, krokodil in kljunorožec), največja roža sveta rafflesia, največje podzemne jame i
  n na koncu rajski otok Mataking s peščeno plažo in bogatim podvodnim življenjem. Posebno potovanje za vse ljubitelje narave in eksotike.
 • Gruzija in Armenija (Kavkaz), 12 dni (25.4. - 6.5. in 28.7. - 8.8.2018) - potovanje vodi v deželi pod Kavkazom, ki ponujajo poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. V Gruziji bomo odkrivali lepote Tbilisija, visokogorje čudovitega Kavkaza, gruzinsko »Kapadokijo« in degustirali odlična lokalna vina. V Armeniji se bomo družili s simpatičnimi domačini, opazovali biblični Ararat in se izgubljali v mitih, številnih starodavnih cerkvah in templjih. 
 • Iran, 13 dni (6. - 18.3. in 24.4. - 6.5.2018od čudovitega Esfahana, Persepolisa, Yazda in Shiraza do odkrivanja puščave, prekrasnih panoram in skrivnosti gradu Alamuta. Na vas čaka eden najbolj gostoljubnih narodov sveta. Posebno potovanje.
 • Mističen Tibet in Peking15 dni (20.10. - 3.11.2018) - od kitajskega zidu, panoramske vožnje z vlakom do Lhase, odkrivanja mističnega Tibeta (sveta jezera Nam Tso, Yamdrok Tso, tibetanske zastavice na prelazih), fascinantnih samostanov (Tashilumpo, Sakya, Palcho), zanimive budistične kulture, do odkrivanja najlepših predelov Himalaje (pet osemtisočakov).
 • Mjanmar (Burma)15 dni (25.12.2018 - 8.1.2019) - odkrivanje 
  izjemne kulturne in naravne zapuščine 
  dežele tisočerih zlatih pagod, kjer na vas čakajo iskreni nasmehi na obrazih domačinov in 
  številni vrhunci: svetovno znana Shwedagon pagoda, Bagan s svojimi starodavnimi templji, misteriozni Mandalay z okolico in križarjenjem po reki Irrawaddy, jezero Inle s svojimi vasmi, plavajočimi vrtovi in unikatnimi ribiči ter za konec peščena plaža Ngapalija. 
 • Vietnam in Kambodža, 18 dni (23.12.2018  - 9.1.2019) - najlepše lepote Vietnama: od križarjenja po Halong Bayu, prijetnega Hoi ana in delte Mekonga do vrhuncev Kambodže z Angor Watom, kopanjem na peščeni plaži Otres in prijetnimi domačini.
 • Vietnam, 12 dni (23.12.2018 - 2.1.2019) - najlepše lepote Vietnama: od križarjenja po Halong Bayu, hoje med plemeni in riževimi terasami, do prijetnega Hoi ana in delte Mekonga.
 • Mongolija za popotnike, 20 dni (24.7. - 12.8.2018) - Prostranstva, jahanje po čudoviti pokrajini, stik z domačini in festival, puščava Gobi s sipinami in kamelami, budistični samostani, nešteto konj in svež zrak, raj za 
  ljubitelje narave in avanture. 
 • Japonska14 dni (30.3 - 12.4.2018) - od svetišč, obdanih s pravljičnimi gozdovi, gore Mt. Fuji in sramežljivih gejš, tradicionalnih lesenih hiš, ultra-modernih nebotičnikov do kulinaričnih dobrot japonske kuhinje. 
 • Nepal, 14 dni (kadarkoli za indiv. potnike) – Treking po Himalaji, prelepi razgledi, park Chitwan, fascinantni Katmandu, kraljevo mesto Bhaktapur in popotniška Pokhara, prijetni domačini in uživanje v lepi naravi.
 • Vrhunci Indije, 14 oz. 20 dni (kadarkoli za indiv. potnike) - od Tadž Mahala, svetega Varanasija, pisanega Radžastana s fascinantnimi mesti, do čajnih plantaž in čudovite Kerale, z zaključkom na peščeni plaži.
 • Šri Lanka12 dni (kadarkoli za indiv. potnike) - od znamenite levje skale v Sigiriyi, do veličastnih templjev in plantaž čaja, panoramske vožnje, druženja s sloni in safari v parku Yala. Potem pa uživanje na peščenih plažah v prijetnem Indijskem oceanu, v družbi prijaznih domačinov, ob svežem tropskem sadju in odlični morski hrani. 
 • Vrhunci Tajske, 11 oz. 15 dni (11. - 21. oz. 25.11.2018) - od glavnih znamenitosti Bangkoka (palače, plavajoča tržnica ...) do narodnega parka Erawan, mosta na reki Kwai in čudovite narave Kanchanaburija, odkrivanja starodavne prestolnice Ayutthaye (Unesco), pa druženja s sloni, slikanja s tigrom, stika s plemeni, tečaja tajske kuhinje in eksotične tržnice v Chiang Maiju in za konec tridnevno uživanje na otoku Koh Samet z lepimi peščenimi plažami, tajskimi masažami ...
 • Transsibirska železnica, 18 dni (kadarkoli za indiv. potnike) - potovanje po najslavnejši železnici od Moskve, preko Mongolije do Pekinga, kjer se boste spoznali s posebno pokrajino Sibirije, Mongolije in Kitajske ter njihovo izjemno kulturo. 
 • Filipini s Palawanom, 12 dni (kadarkoli za indiv. potnike) - simpatični domačini, uživanje na čudovitih plažah, raziskovanje Palawana, križarjenje z ladjico po arhipelagu kraških otočkov s skritimi lagunami in lepimi plažami. 
 • Jemen in Sokotra, 9 oz. 15 dni (ko bo spet varno) - vrhunci Jemna (Unescova mesta in trdnjave), gostoljubni domačini in deviška narava Sokotre z rajskimi peščenimi plažami.