Potovanja‎ > ‎Azija‎ > ‎

Best of Filipini

Ki samo čakajo da jih odkrijemo

 
BEST OF FILIPINI – najlepše lepote Filipinov
 • Termin: 26.2. - 17.3.2019; če se izpusti Palawan zadnjih 5 dni (15 dni); lahko pa se izpusti riževe terase na začetku in se vključi Palawan - 15 dni)
 • Trajanje potovanja: 15 oz. 20 dni  
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 1.840 eur (20 dni) + let. karta od 600 eur/os oz. 1.495 eur (15 dni) + let. karta od 600 eur
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651, 
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za skupine oz. individualne potnike. Potovanje je primerno tudi za družine.

Potovanje je potrjeno. Skupina ima odlične lete s Qatar Airways iz Zagreba. 

Vabljeni, da se nam pridružite pri odkrivanju rajskih Filipinov!

Za vas smo pripravili ogled najlepših lepot dežele po vseh velikih otočnih skupinah (best of) v najboljšem terminu v letu.

Gre za prave bisere: od odkrivanja krasnih riževih teras in druženja s simpatičnimi domačini (štejejo med najbolj srečne narode sveta), do uživanja na čudovitih plažah, snorkljanja po koralnih grebenih, plavanja z ogromnimi kitovci, razgledi na čokoladne hribčke, raziskovanjem eksotičnih in odmaknjenih plaž Palawana, križarjenjem z ladjico po arhipelagu kraških otočkov s skritimi lagunami in peščenimi plažami (pravi raj za vse raziskovalce po duši). 

Pohitite, preden ta skriti raj odkrijejo drugi. Prepustite se NAŠI USPEŠNICI. Smo edini, ki peljemo na vse štiri glavne otoške skupine
.
Ocena potovanja: 10, krasna destinacija, turkizno čisto morje, vse je bilo organizirano ok in je teklo kot po maslu. Najlepše mi je bilo na riževih poljih in križarjenje med otočki s prekrasnim morjem... Nepozabno potovanje
Petra

Vrhunci Filipinov - program potovanja po dnevih (15 oz. 20 dni)

Vključeno Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja
H – preizkušeni popotniški hoteli z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe)
H* – hotel 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe)
B – bungalovi (dve osebi na bungalov)

1. dan: dan odhoda iz LJ – oziroma bližnjega letališča
Let proti Filipinom (letalo, obroki na letalu).

2. dan: letališki transfer – Manila (obroki na letalu)
V popoldanskih (večernih) urah pristanemo v Manili, glavnem mestu Filipinov. Kdor bo želel, lahko že to noč odkriva bogato nočno življenje (odprti bari in glasba v živo). Spanje v H* v Manili (obroki na letalu).

3. dan: Manila
Mesto kontrastov začnemo raziskovati na glavnem trgu, kjer stoji najbolj sveta cerkev države s kipcem črnega Jezusa. Sledi sprehod skozi zanimivo mestno tržnico in odkrivanje posebne četrti Intramuros z njenim obzidjem. Sledi sprehod skozi mestni park, kjer se igra šah in spuščajo zmaji in ogled modernega „Ocean parka“ s številnimi morskimi živalmi. Nato pa lahko obiščete bar s karaokami, ki je priljubljena zabava domačinov. Spanje v hotelu H* v Manili (Z).

4. dan: Manila – Banaue
Po jutranjem zajtrku sledi vožnja proti severu, vse do mesta Banaue. Priložnost, da poskusimo lokalno filipinsko specialiteto „balut“ in kokosove gastronomske poslastice. Po mestnem vrvežu se nam svež zrak in mirno življenje potomcev nekdanjih bojevitih plemen več kot prileže. Pred nami zaživi pričakovanje pred prvim vrhuncem našega potovanja, to so svetovno znane in od UNESCA zaščitene riževe terase. Spanje Banaue (H, Z).

5. dan: Banaue – Hapao
Za začetek se spoznamo z življenjem nekdanjih lovcev na glave, potem se s filipinskim unikatnim prevoznim sredstvom „jeepney“ zapeljemo do izhodiščne točke našega trekinga. Panoramski pogled na zelene terase in treking čez njih je paša za oko, dušo in srce. Enkrat popoldne prispemo v odmaknjeno vasico sredi razigranih živo zelenih polj, napojenih z vodo in svežimi sadikami, k našemu gostitelju. Morda nam postreže z riževim vinom in zaigra kitaro? (Z, sadno kosilo, V, Hapao – lokalna namestitev pri domačinih)

Treking po riževih terasah je primeren za vsakogar (prilagojen je najšibkejšemu sopotniku). V primeru, da je takih več, se razdelimo v dve skupini. Za treking potrebujete lažje pohodniške čevlje, lahko tudi dobre oprijete sandale, pohodne palice po želji, kratko majico, pokrivalo za glavo, manjši oprijeti nahrbtnik. Za nagrado pa boste občutili pristen stik z domačini in čudovito naravo stran od turističnih poti.

6. dan: Hapao
Še en lep dan je pred nami. Poleg zelenih teras lahko danes spoznamo unikatne orhideje, rastoče iz tal in rastline mesojedke. Le kako so pred več kot 2.000 leti zgradili tako mogočne terase iz kamenja, se sprašujemo in čudimo njihovi volji. Potem se kar naenkrat znajdemo v izvirih vroče vode. Na poti nazaj proti domu naberemo školjke in oluščimo riž za organsko večerjo. Vsaka filipinska vas ima svoje košarkarsko igrišče, tudi tukaj ni izjeme. Sestavimo ekipo in vržemo žogo. Poražena ekipa plača rundo. Potem pa še en poseben večer sredi narave ob zvokih kitare. (Z, sadno kosilo, V, Hapao – lokalna namestitev pri domačinih)

Skrajšano potovanje po Filipinih se prične 6. dan potovanja z letom iz Evrope do Manile (kamor se pride 7. dan potovanja). Naslednje jutro (8. dan) se na letališču srečate s preostalo skupino in vodnikom in skupaj nadaljujete potovanje. 

7. dan: Hapao – Batad – Banaue – nočni bus za Manilo
Danes se z „jeepneyi“ premaknemo na drugo, turistično stran riževih teras. Kar naenkrat pred nami zaživi majhna vasica na dnu stotine padajočih teras. To je posnetek za dušo!  Potem se vrnemo do izhodiščne točke in vkrcamo na nočni avtobus za Manilo. (Z, sadno kosilo, nočni avtobus)

Plavanje z nenevarnimi kitovci
8. dan: Manila – Bohol – Panglao
Zgodaj zjutraj, takoj po prihodu v Manilo, se odpravimo na letališče. Zapustimo prvo veliko otočno skupino Luzon in poletimo na otočno skupino Visayas, na otok Bohol, od koder se takoj premaknemo na majhen sosednji otoček Panglao, znan med potapljači in po dolgi beli peščeni plaži. Prvi stik z morjem in turkiznimi barvami, prvi stik s peščeno plažo, prvi stik s koralami, z masažo ... Privoščimo si zaslužen počitek za morske radosti. Spanje Panglao (notranji let, H)
9. dan: Panglao – Bohol (celodnevni izlet s tarziji in čokoladnimi hribčki) 
Danes vas čaka odkrivanje otoka Bohol, kjer se postavljajo z najmanjšimi primati na svetu – tarsiusi (pol opica v velikosti dlani) in čokoladnimi hribčki (naravna posebnost). Sledi prijetno križarjenje po smaragdni reki. Po celodnevnem izletu po Boholu sledi vrnitev na Panglao. (H)

10. dan: Panglao – izlet na kitovce
Zjutraj se vkrcamo na ladjico, ki nas zapelje na obalo otoka Cebu, kjer se poženemo v sinje modre globine tropskega morja med največje morske ribe. Plavanje z nenevarnim planktonojedim kitovcem je neverjetna izkušnja, kjer boste lahko ostali brez besed od navdušenja. Dostikrat se na poti do Cebuja vidi tudi delfine. Po izletu sledi prosto za uživanje na peščeni plaži Alona beach. Spanje Panglao (H). 

Odkrivanje rajskega Camiguina
11. dan: Panglao – Camiguin  
Prosto do odhoda in vožnja do pristanišča Jagna od koder vas bo ladja pripeljala na Camiguin. Sledi lokalni prevoz do vašega resorta. Tukaj vstopamo v naslednjo veliko otočno skupino Mindanao. Na Camiguinu nas pričakajo črne plaže in visoka zaraščena gorata notranjost. Mnogi ga imenuje rajski otokturizem ga še ni odkril in njegovi čari so dobro znani lokalnemu prebivalstvu in peščici popotnikov. Spanje Camiguin (H oziroma B).

12. dan: Camiguin – izlet po otoku – izlet na Mantique island, naravni park
Z najetimi vespami (za dve osebi) oz. lahko tudi z avtom (če ne vozite vesp) se odpravimo do lokalnih vrelcev in obiščemo 76 m visok slikovit slap. Osvežitev pod mogočnim slapom je več kot dobrodošla. Sledi obisk vulkanskega observatorija, kjer se seznanimo z vulkanskimi aktivnostmi. Potem se zapeljemo do izhodišča za zaščiten otoček Mantique z belimi plažami, na katerem živi ribiška komuna. Podvodno življenje je tukaj zelo bogato. Pri domačinih naročimo morsko pojedino (na žaru). Spanje Camiguin (H oziroma B, Z).

13. dan: Camiguin – izlet po otoku
Ta dan se z ladjico odpravimo uživat na beli peščeni nasip sredi morja, po katerem je Camiguin najbolj poznan. Nato se lotimo raziskovanja preostalih otoških skrivnosti. Za začetek gremo pogledat, kako ogromne so lahko školjke (največje tehtajo čez 200 kg). Kosilo si privoščimo v laguni, sledi obisk potopljenega pokopališča, ki ga je v morje potisnila eksplozija starega vulkana. Snorkljanje med grobovi je posebna izkušnja. Današnji večer namenimo namakanju v termalnih vrelcih. Spanje Camiguin (H oziroma B, Z).

Čudovite bele plaže
14. dan: Camiguin – Cebu – Puerto Princesa
Po zajtrku vas čaka krajši transfer do letališča in let do Puerto Princese (preko Cebuja). Danes vstopamo v zadnjo veliko otoško skupino Palawan, za mnoge najlepšo. Palawan je dom rajskih in odmaknjenih plaž s slabo razvito turistično infrastrukturo in prvinskostjo, kar sleherni popotnik danes mrzlično išče. Otočje so odkrili pri „National Geographicu“ in ga označili za eno od desetih destinacij, ki jih mora človek za časa življenja obiskati. Prepuščeni njihovemu nasvetu poletimo do Puerto Princese (predviden je popoldanski prihod). Sledi transfer do hotela in samostojno odkrivanje. Spanje Puerto princesa (H, Z).

15. dan: Puerto princesa – otočni izlet v arhipelag TayTay – El Nido
Zjutraj nas čaka vožnja do Tay Taya, kjer bomo z ladjico odkrivali otočke na vzhodni strani Palawana. Vrhunec tokratnega otočnega raziskovanja je skrita laguna na Slonjem otoku. Obiskali bomo še druge otočke in občudovali zaščiten podvodni svet. Sledi transfer do popotniškega bisera El Nida, kamor prispemo v večernih urah. Spanje v El Nidu (B oziroma H, Z).

Odkrivanje rajskega arhipelaga Bacuit
16. dan: El Nido – izlet z ladjico v Bacuit arhipelago
Stojimo pred vhodom v raj – arhipelag 45 kraških otočkov. Vkrcamo se na ladjico, sliši se samo še čp čp čp ... Potem se naenkrat znajdemo pred vhodom v veliko smaragdno zeleno in modro-belo laguno obdano z visokimi apnenčastimi klifi. Ni naključje, da se tukaj ljudje poročajo ali da so tukaj snemali „Surviver“ serijo preživetja v naravi. Podvodni svet in koralne grebene občasno obiščejo mante. Potem odkrivamo malo laguno in kraško jamo na pol potopljeno v laguno. Na otočkih so plaže prvinske, uživamo na eni od njih, privoščimo si kosilo in počitek. Popoldne obiščemo še Skrito laguno, preden se izpod razklanih apnenčastih sten ne vrnemo nazaj v El Nido, kjer si boste lahko dali duška ljubitelji morske hrane. Spanje v El Nidu (B oziroma H, Z, K). 

17. dan: El Nido – izlet z ladjico v Bacuit arhipelago
Danes se bolj osredotočimo na plaže in podvodno življenje. Domačini nam pripravijo kosilo. Ko odkrivamo odročne zalivčke in lepe skrivnostne plaže, se nam čas ustavi. Še en poseben dan brez mobitela in vseh skrbi. Spanje v El Nidu (B oziroma H, Z, K). 

18. dan: El Nido – Sabang
Po zajtrku sledi vožnja do Sabanga, ki se ponaša z lepo peščeno plažo z visokimi kokosovimi palmami
Sproščen dopust na arhipelagu Bacuit
Popoldne nas čaka ogled bližnjega narodnega parka „St. Paul Underground River“, poznanega po podzemni reki, ki se tukaj izliva v morje skozi nekaj km dolgo jamo z velikimi jamskimi sobanami in naravno izklesanimi podobami. Kraj je bil izbran za novo sedmo čudo sveta. Dobrodošli v čarih naravne lepote! Sledi še ena zanimiva izkušnja, spuščanje po jeklenici "zipline" preko zaliva (opcijsko). Ste za „shake“, ribjo pojedino ... s pogledom na morje? Spanje Sabang (H, Z) 

19. dan: Sabang – Puerto Princesa – Manila – večerni let proti Evropi 
Prosto za uživanje na lepi peščeni plaži. Sledi vožnja do Puerto Princese in lokalni let do Manile. Zvečer poletimo polni novih doživetij proti domu. (Z, notranji let, let proti domu, obroki na letalu)

20. dan: Prihod domov

Lahko vam organiziramo podaljšanje potovanja glede na vaše želje. 

Program je tako vrhunski, da boljši sploh ne more biti. 
Komentar vodnika Peter po prihodu iz potovanja

Cena: 1.840 eur za 20-dnevno potovanje pri 14 potnikih + letalska karta od 600 eur/os 
1.495 eur za 15 dnevno potovanje + let. karta od 600 eur/os
V primeru manjše skupine (10 – 13 oseb) je doplačilo 125 eur/osebo.
Vsi, ki ste že potovali z nami, imate 40 eur popusta. 

Cena vključuje (pri 20-dnevnem programu):
 • 12x spanje v prijetnih popotniških hotelih (oz. bungalovih) v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom razen štirikrat, ko ni možno, v Manili 2x spanje v hotelu 3*, 2x se spi pri domačinih v bolj preprosti nastanitvi (večposteljne sobe po 6),
 • hrano (13x zajtrk, 5x kosilo, 2x večerjo),
 • 4 notranje lete po Filipinih (Manila – Bohol, Camiguin – Cebu (Manila), Cebu (Manila) – Puerto Princesa, Puerto Princesa – Manila),
 • 3 dnevno turo med riževe terase (Unesco), spanje pri domačinih in dodatno lokalno vodenje (vsa hrana je vključena),
 • izlet z ladjico v „Underground river NP“ (Unesco in novo sedmo čudo sveta),
 • 2x enodnevno križarjenje s privatno ladjico (El Nido –arhipelag Bacuit – El Nido),
 • križarjenje z privatno ladjico v okolici Tay Taya,
 • glavne prevoze po programu (lokalni avtobus Manila – Banaue, nočni avtobus Banaue – Manila, vse prevoze na 3-dnevni uri med terasami, ladja Bohol – Camiguin, Palawan),
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 
Vabljeni da se nam pridružite na potovanju na Filipine
Cena ne vključuje:
napitnin, drugih vstopnin oziroma manjših transferjev glede na program, letaliških in izstopnih taks (notranji leti in mednarodni let), pristaniških taks, izletov (kitovci in na Bohol, na otok Mantigue in White island, rezervat Calm shells, Manila Ocean park, San Augustin, Fort Santiago, metro …), kopanja v vodnih vrelcih, dvodnevnega najema motorja na Camiguinu z bencinom, eko taks … (vsi ti ocenjeni stroški znašajo približno 160 eur/osebo in se plačujejo sproti na licu mesta), dodatnih obrokov in osebnih izdatkov, asistence Coris, eventuelnega prevoza do/z letališča (bo urejen za skupino).

Iz skupne blagajne se plačujejo samo tisti stroški, pri katerih ste vsi kot skupina udeleženi. V primeru, da kdo ne želi določene storitve, se mu denar v višini ocenjene storitve povrne.  

DODATNO: V kolikor si kdo ne bi želel ogledati severnega dela (riževe terase), je možnost, da izpusti prvih 5 dni potovanja in se nam priključi kasneje (15 dni). Cena paketa je v tem primeru 1.695 eur/os + letalska karta.

Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo oziroma se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena, se plača letalska karta, preostanek pa en mesec pred odhodom. Kalkulacija je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. V primeru spremembe cene letalskih kart, cene storitev in valutnega razmerja si pridržujemo pravico do spremembe cene. Program se uradno izvaja preko agencije Manager, d. o. o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Filipini so raj za Slovence. Imajo čudovito pokrajino, prekrasne domačine in so destinacija, kjer si lahko privoščiš.

Predviden vodnik: Senad Osmanaj oz. Alex Fernandez oz. Peter Eržen,vodniki z licenco GZS, ki Filipine odlično poznajo in smo prepričani, da boste tako z vodenjem kot organizacijo zadovoljni.      

SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Z lokalnimi prevoznimi sredstvi (avtobus, jeepney, ladja, kombiji, najeti motorji oz. avto, s posebno privatno ladjico med otoki ...). Večinoma so prevozi le za našo skupino. V ceni so notranji leti Manila – Bohol, Camiguin –Cebu, Cebu – Puerto Princesa in Puerto Princesa – Manila. 
 • NASTANITEV: Spi se v preizkušenih popotniških hotelih in bungalovih (dvoposteljne sobe), med riževimi terasami v vasi pri domačinih 2x bolj preprosta nastanitev (6 v sobi), v Manili v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), 1x nočna vožnja z avtobusom. 
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, dobra in poceni je morska hrana. Privoščili si boste različne ribje oziroma morske specialitete in eksotično hrano.  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha.
 • ŠTEVILO OSEB: Najmanj 10, največ 20. 
 • VREME: Februarja in marca je na Filipinih suho obdobje in zato najboljši čas za obisk dežele. Morje je takrat prijetno toplo in umirjeno. 
 • ZDRAVJE: Ne zahtevajo nobenih obveznih cepljenj. Več na www.zdravinapot.si 
 • VARNOST: Filipini so varna država, domačini pa štejejo med ene najbolj srečnih narodov sveta. Kriminala je malo, saj domačini slovijo kot eni najgostoljubnejših na svetu. Edina nevarnost je, da ne boste hoteli več domov. 
 • SPOMINKI: Filipini imajo precej lepih spominkov (lesene figure, starodavna glasbila, maske ...). 
 • VIZUM: Slovenci za obisk Filipinov do treh tednov ne potrebujemo vize. 

Nekaj komentarjev naših potnikov:

Potovanje po Filipinih ocenjujem s čisto desetko, saj je preseglo moja pričakovanja. Navdušila me je preprostost domačinov in tamkajšnjega življenja, čisto morje in nebeške plaže, pisan podvodni svet, neokrnjena narava in zanimivo rastje, dobra kulinarika, sanjske riževe terase, spanje pri domačinih in pod milim nebom, večeri polni smeha. Potovanje je bilo zame nekaj posebnega in bo vedno ostalo v lepem spominu. 
Teja

Potovanje ocenjujeva z oceno 10. Organizacija je bila že od samega začetka (uvodni sestanek, jasna navodila in napotki po e- pošti pred potovanjem) zelo dobra. Vodič je znal povezati skupino. Program popotovanja je bil lepo zastavljen. Skupna blagajna in transparentnost je dobra in praktična. In nenazadnje ni bilo jalovih obljub. 
Potovanje je bila čudovita izkušnja srečanja z zanimivimi ljudmi, z vrednotami spoštovanja, skromnosti, ter doživetja lepot narave.
Andreja in Janko 

Ocena potovanja: 10+
Kot vedno, se je vodnik Peter odlično izkazal in nimam pripomb. Samo pohvale.
Najlepše je bilo plavanje s kitovci, trek po riževih poljih, ... Vsekakor odlično zaporedje ogledov.
Predvsem pa odlična družba vseh sopotnikov
Janez 

Snorklanje v morju turkizne barve
Ocena potovanja: 9+ (preprosto nepozabno in vredno vsakega evrčka)
Senad je vedno poskrbel da je vse potekalo brez zapletov, kljub 18 zelo različnim karakterjem. 
Andreja

Ocena potovanja: 10 
-doživeto (veliko stika z naravo, domačini),
-veliko presenečenj izven programa...
-veliko narave, morja (obiskali smo kraje kjer ni preveč turistov kar je bilo super),
-prepotovali smo veliko razdalje - km in tako videli mnogo...
-potovanje deluje antistresno, sproščujoče, pozabiš na vse vsakdanje težave... 
Z vodičem sem zelo zadovoljna: ocena 10. Že na nekaj potovanj sem bila toda doslej najboljši vodič. 
Zaenkrat še ne morem reči kaj je bilo najlepše, ker se je zgodilo preveč lepih stvari v 3 tednih: treking, obisk šole, plavanje s kitovci, lepe plaže in morje, spanje na otoku, križarjenje, skupne večerje, dobra skupina, vodič in seveda program.
Vida
 
Prepustite se eni naših najljubših dežel sveta.

FILIPINI so pravi raj za ljubitelje narave. Dežela ki te prevzame in ti zleze pod kožo. 

Za avtorja programa: »Destinacija kamor bi šel na poročno potovanje hkrati pa dežela, kjer že vnaprej veš, da se boš v njo nekoč vrnil.«

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com 

Prijavnica se nahaja spodaj (kliknite na puščico). Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

ĉ
Ravbar org,
16. sep. 2018 07:44