Potovanja‎ > ‎Azija‎ > ‎

Japonska

JAPONSKA 
 • Termin: v pripravi 
 • Trajanje potovanja: 14 dni 
 • Cena: 
 • Število oseb: 
 • Web: www.ravbar.org 


SPODNJI PROGRAM BO SPREMENJEN


Foliage in Nikko
PROGRAM:
1. dan: začetek potovanja na Japonsko
Transfer na letališče iz Ljubljane v Benetke in začetek potovanja na Japonsko, ki bo v znamenju pravih jesenskih barv. S prestopanjem poletimo na Japonsko, natančneje v Tokio 

2. dan: Smo že na Japonskem
Pozno popoldne ali zvečer srečamo našega lokalnega vodnika, se vkrcamo v vlak ter se zapeljemo do Asakuse. Zvečer se odpravimo na ramen in začenjamo spoznavati dobrote japonske kuhinje. 

3. dan: Začetek spoznavanja Japonske: ribja tržnica, železniška postaja, cesarska palača, stolp Sky tree 
Po poznem zajtrku začnemo s spoznavanjem največje grosistične ribje tržnice na Japonskem – Tsukiji. Ribjo tržnico prestavljajo, tako da bomo šli morda na novo lokacijo. To ne bo običajen ogled ribje tržnice, z lokalnim vodnikom gremo v del tržnice, kjer poteka prodaja rib na debelo. Nadaljujemo do cesarske palače in mimo stare železniške postaje. Potovanje po Japonski zaključimo na prav poseben način, odpravimo se lahko na nov televizijski stolp Sky tree, ki je z višino 634 metrov najvišja stavba na Japonskem in druga najvišja zgradba na svetu, v času zaključka gradnje. Nočen pogled nad mestom nas bo lahko navdušil. V sebi skriva velik nakupovalni kompleks in tudi akvarij.

4. dan: Tokio, Shibuya, Harajuku
Spoznali bomo Sinjuku in se odpravili v park, kjer bomo občudovali jesenske barve. Morda se odpravimo tudi izven samega mesta v kakšen park. Popoldne se odpravimo še v nakupovalno četrt Shibuya, ki je center mode in trendov za mlade. Fotografirali bomo iz najboljše točke znamenito križišče, ki ga prečka na uro okoli 100.000 ljudi. Prav tako spoznamo še najstniško četrt Harayuku. 

5. dan: Prost dan v Tokiu ali doživetje gore Fuji 
Želite doživeti goro Fuji oz. Fujisan, ki je s 3776 metri najvišja gora Japonske in ena od treh svetih gora Japonske. Naš cilj bo dolina Owakudani kjer se aktivna vulkanska cona (trenutno deloma zaprta), kjer se nahajajo fumarole, vroči vrelci in ostali geološki fenomeni. Če bo vreme lepo, se ponuja nekaj lepih pogledov na goro Fuji. Vrstni red ogledov v Tokiu bomo spremenili tako, da gremo v okolico gore Fuji. Ta izlet stane 65 € na osebo.

6. dan: Matsumoto 
Dopoldne se odpravimo v Matsumoto, popoldne pa si ogledamo enega najlepših gradov Japonske Matsumotojō. Poleg glavnega grajskega stolpa ima prizidan še sekundarni stolp. Po končanih spopadih leta 1635 so zgradili še stolp za opazovanje lune. Tudi notranjost gradu je avtentična in je brez železobetona. Sprehodili se bomo po nekaj strmih stopnicah in občudovali odprtine za metanje kamnov na sovražnika ter odprtine za strelce in lokostrelce. Ogledamo si še muzej in se seznanimo z zgodovino Japonske. Tudi zvečer se bomo odpravili do gradu, ker je lepo osvetljen, lani v zeleno in belo barvo, bomo videli, kako bo letos osvetljen. 

7. dan: Matsumoto – Takayama
Po zajtrku se odpravimo v Takayamo. Mesto je zaslovelo in si pridobilo bogastvo po visoko kvalitetnem lesu v okolici in po izjemno sposobnih tesarskih mojstrih. Takayama je znana po zelo lepo ohranjenem mestnem jedru, ki si ga bomo tudi ogledali. Odpravili se bomo na obrobje mesta in občudovali jesenske barve. 

8. dan: Hida Furukawa 
Najprej se sprehodimo po tržnici Takayame, potem pa se odpravimo v sosednjo mestece – Hida Furukawa, ki nas bo navdušila z dvema muzejema, prvi je posvečen spomladanskemu festivalu, drugi pa tesarskim mojstrom in po izjemnem ginku, pod krošnjo znamenitega ginka se bo nabralo ogromno rumenih listov. Tudi po izdelavi sveč je znana Hida Furukawa. Popoldne se vrnemo v Takayamo. 

9. dan: Takayama - Kjoto 
Po zajtrku se odpravimo v Kyoto, najprej se zapeljemo ekspresnim vlakom, nato še s šinkansnom, da začutimo hitrost japonskih vlakov. Odpravimo se v vzhodni del Kyota. Začnemo z ogledom enega izmed najbolj poznanih templjev na Japonskem Kiyomizudera. Leta 1994 je bil tempelj dodan na seznam UNESCO-ve dediščine svetovne. Za popolno doživetje dodajte še jesenske barve. Tempelj Kiyomizudera je najbolj znan po svojem lesenem odru, ki je visok 13 metrov. Popoldne se sprehodimo še po četrti Higashiyama, ki je ena izmed najbolje ohranjenih zgodovinskih četrti Kyota in po četrti Gion, kjer nam lahko z nekaj sreče prekriža pot tudi kakšna geiša. Zvečer se lahko opcijsko odpravimo še na predstavo z gejšami. 

10. dan: Kjoto – zlati tempelj, jesenske barve ob svetiščih, gejše 
Najprej se odpravimo na zahodno obrobje Kjota, v prijetno četrt Arashiyama. Območje je priljubljena destinacija že vsaj od konca 8. stoletja, ko so plemiči uživali v njegovem naravnem okolju. Arashiyama je še posebej priljubljena spomladi, kot tudi v sezoni jesenskih barv. Najbolj nas bo navdušil ogled zlatega paviljona Kinkakuji. Zgornji dve nadstropji sta v celoti obdani z zlatimi lističi. Zvečer gremo v četrt, kjer upamo, da bomo z veliko verjetnostjo videli kakšno gejšo in/ali maiko. 

11. dan: Nara – prva stalna prestolnica Japonske
Za začetek si ogledamo svetišče Fushimi Inari, ki nas navduši z več stotimi oranžnimi toriji. Svetišče je najpomembnejši kraj čaščenja šintoistične boginje riža Inari. Zapustili bomo Kjoto in se odpravili v Naro. Navdušila nas bo največja lesena zgradba na svetu, tempelj Todaiji, ki skriva v sebi enega največjih kipov Bude na Japonskem. Tempelj je iz leta 1692, prvotno pa je bil še za tretjino večji. Uživamo v sprehodu po parku, po katerem se prosto pase še čreda jelenov in uživamo v pravih jesenskih barvah. Popoldne se odpravimo v Kjoto. 

Closeup japanese sushi
12. dan: pohod po poti Yamanobe-no-Michi 
Za konec smo prihranili še izjemen pohod Yamanobe-no-Michi v okolici Nare. Pot po podeželju v jesenski odeji barv bo posebna. Pot je pretežno ravninska in dolga okoli 17 kilometrov in se vije ob številnih poljih, rastlinjakih in sadovnjakih ob vznožju svetih gora, starih torijev, ki jih ne vidimo praktično nikjer drugod, templjev in svetišč. 

13. dan: zaključek potovanja po Japonski
Z vlakom se odpravimo na letališče v Tokiu, sledi prijava na let z vmesnim prestopanjem do Benetk. Sledi še transfer do Ljubljane. Prihod domov 13. ali 14. dan. 

Cena:  
Pri 8 – 13 potnikih je cena višja za 120 € na osebo. Največje število potnikov je 18.

V ceno je vključeno:
 • transfer na letališče in nazaj;
 • povratno letalsko karto v ekonomskem razredu na relaciji Benetke – Tokio, Osaka – Benetke s taksami; (letimo z letalsko družbo Air France, Lufthansa, Turkish airlines, Emirates ali podobno) 
 • vse nastanitve v hostlih, japonskih gostiščih in 1 x v hotelu;
 • vse transferje po Japonski z vlaki, avtobusi, šinkansnom, ves mestni promet;
 • vstopnine v tempelj Todaiji, vsa svetišča in templji v Kyotu skladno s programom, grad v Matsumotu, nekatera svetišča nimajo vstopnine;
 • lokalnega in slovenskega vodnika;
 • organizacija potovanja.
Cena ne vključuje:
 • prehrane, morebitnih vstopnin izven programa, predstave geiš, informativno 25 €, nekajkrat bomo deponirali prtljago na železniški ali avtobusni postaji (300 – 600 ¥), Sky tree, informativno 18 €. Večina hostlov in hotelov je blizu železniških postaj, kamor prispemo. Za doplačilo je možen transfer do hostla ali hotela, če so 3 ali 4 osebe v taksiju je informativna cena transferja 3 – 5 € na osebo.  
 • stroški osebne narave in vse kar ni navedeno pod vključeno.
Možna doplačila:
 • Zavarovanje rizika odpovedi v vrednosti 4% - 5,55 % aranžmaja;
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini; 22,48 €;
 • dvoposteljna soba v hotelu ali njihovih penzionih in gostiščih ves čas potovanja, 250 € na osebo;
 • celodnevni izlet gora v okolici gore Fuji 65 €/os
Ravbar Potovanja - Odkrivajte svet z nami