Potovanja‎ > ‎Azija‎ > ‎

Mjanmar (Burma)

Vrhunci MJANMARJA (Burme) 
 • Termini: 25.12.2018 - 8.1.2019, 10. - 23.11.2019 in 25.12.2019 - 7.1.2020 oz. kadarkoli za individ. potnike oz. zaključene skupine
 • Trajanje potovanja: 15 dni (z možnostjo podaljšanja)
 • Cena: 1.690 eur/os pri 14 potnikih + let. karta 880 eur/os z letom iz Zagreba in na Ljubljano (v novoletnem terminu, drugače je ceneje)
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651, 
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja


Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za skupine oz. individualne potnike! 

Potovanje je zelo primerno tudi za družine. 


Mjanmar (Burma), imenovan tudi dežela tisočerih zlatih pagod, je ena najbolj prijetnih držav za potovanje. Zaradi dolgotrajne osamitve je ohranila prvobitnost izjemne kulturne in naravne zapuščine. Večina pa si jo zapomni po ljudeh, ki imajo še dandanes iskren nasmeh na obrazih in so znani po svoji prijaznosti in predanosti budistični veri. Na vas čakajo številni vrhunci: svetovno znana Shwedagon pagoda, Bagan s svojimi starodavnimi templji, misteriozni Mandalay z okolico, jezero Inle s svojimi vasmi, plavajočimi vrtovi ter unikatnimi ribiči in na koncu uživanje na peščeni plaži Ngapali. 
Država je raj za fotografe po duši. 

Ena od posebnih stvari pa je to, da se ne boste veliko selili in sicer boste spali le na petih lokacijah v preizkušenih hotelih, kar pomeni res uživaško potovanje. Videli boste vseeno ogromno, saj program zajame glavne vrhunce države.

Program potovanja:
Namestitev je v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom
Vključeno: Z - zajtrk, K - kosilo, V - večerja

1. dan – urejen bo prevoz iz Ljubljane do Zagreba od koder letimo proti Aziji, obroki na letalu 

2. dan – popoldanski prihod v Bangkok, prestolnico Tajske 
Sledi transfer do hotela in namestitev. Potem pa odkrivanje znamenite ulice Khao San, ki je prava paša za oči in kjer se boste spoznali z tajsko kulinariko, možnost masaže stopal ... Spanje Bangkok, H

3. dan, Mandalay
Dopoldanski let iz Bangkoka v Mandalay in ogled mesta, kjer vas bo lahko navdušila druga najbolj sveta pagoda v državi – Mahamuni Pagodo, kjer na Budin kip lepijo zlate lističe. Ne bo pa manjkal sprehod po 200 let starem tikovem mostu U bein (najbolj fotografirana točka v državi), kjer boste lahko pričakali sončni zahod. Zvečer vas čaka odkrivanje nočne tržnice. Spanje Mandalay 

4. dan – Mandalay z okolico (reka Irrawaddy, Mingun)
Po zajtrku ogled Kuthodaw Pagode (Unesco), kjer se nahaja največja knjiga na svetu. Sledi ogled tikovega samostana Golden palace (Shwenandaw). Postanek pri ostankih kraljeve palače ter ogled Mahagandayaon, kjer boste opazovali mlade menihe. Potem se boste z lokalno ladjico zapeljali do Minguna, kjer si pogledate 87 ton težak zvon (naj bi šlo za najtežji zvon na svetu) in nedokončano Mingun Paya (ki so jo gradili, da bi bila najvišja pagoda na svetu). Tukaj je še posebna Hisnbyume PagodaSledi vrnitev v Mandalay. Spanje Mandalay (Z)

5. dan - Mandalay – Bagan z ladjico (river cruise)
Zgodaj zjutraj se boste vkrcali na rečno ladjo in pluli cel dan po reki Irrawaddy, ki je najpomembnejša reka v državi. Med celodnevno plovbo boste uživali ob vsakodnevnih prizorih njihovega življenja. Ustavili se boste tudi v lokalni vasici in imeli stik z domačini. Pozno popoldan prihod v Bagan in transfer do hotela. Spanje Bagan (Z)

Kot bi se prestavili 1000 let nazaj6. dan - Bagan 
Navsezgodaj vas čaka opazovanje sončnega vzhoda iz pagode in potem po zajtrku odkrivanje zanimive lokalne tržnice. Sledi odkrivanje arhitekturnih mojstrovin Bagana (pogledali si boste najpomembnejše pagode in templje). Pozno popoldan pa se boste povzpeli na vrh templja in uživali v prizorih zahajajočega sonca s posebnimi pogledi na starodavne pagode. Spanje Bagan (Z)

7. dan - Bagan 
Danes boste raziskovali Bagan in njegovo okolico z električnimi skuterji. Pokukali bomo v lokalno življenje domačinov z obiskom vasi. Sledi odkrivanje idilične pokrajine in izgubljanje med starodavnimi templji. Pozno popoldan pa vas čaka transfer do pristanišča, kjer vas čaka ladjica s katero boste pluli mimo Shwezigon Pagode in uživali v sončnem zahoduSpanje Bagan (Z)

8. dan - Bagan – jezero Inle 
Celodnevna vožnja z privatnim avtobusom po zanimivi pokrajini vse do jezera Inle, ki je za mnoge vrhunec potovanja. Ustavili se boste tudi za slikanje samostana Shwe Yan Pyay, ki je znan po svojih ovalnih oknih. Spanje jezero Inle (Nyaung Shwe, Z) 

Z unikatnimi ribiči9. dan -  jezero Inle
Uživali boste na celodnevnem odkrivanju jezera z privatnimi čolni. Obiskali boste pagodo Phaung Daw Oo, ki je najbolj sveto religiozno mesto tega dela države. Na vas čakajo številni fotografski motivi: spoznali boste lahko, kako obdelujejo srebro, ročno tkanje svile,.... Obisk jezera ni samo vožnja po jezeru, ampak tudi odkrivanje Shan in Intha vasic ob obali jezera. Na vas čakajo plavajoči vrtovi, hiše in samostani, ki stojijo na kolih. Postanek pri samostanu Nga Phe Kyaung in obisk vasi Nampan, kjer si pogledate, kako izdelujejo cigare. Ob sončnem zahodu pa se gre fotografirat unikatne lokalne ribiče, ki veslajo z nogo. Spanje jezero Inle (Nyaung Shwe, Z)

10. dan - jezero Inle - Indein
Dan boste začeli z lokalno tržnico kamor pridejo tudi lokalni prebivalci okoliških hribov.  Sledi odkrivanje jezera Inle in vožnja do fascinantne vasi Indein s kompleksom starodavnih oltarjev in stup. Tukaj gremo do vrha hriba za razgled in nato skozi bambusov gozd nazaj do čolnov. Slikali boste lahko tudi dolgovratke (long neck tribal women), kjer si ženske vstavljajo kovinske spirale okoli vratu (kar jim podaljša vrat). Lep motiv pa bo tudi lesen most prijateljstva. Spanje jezero Inle (Nyaung Shwe, Z)

11. dan - jezero Inle – Heho – plaža Ngapali 
Zjutraj transfer do letališča Heho in polet do Ngapalija, ki se ponaša z lepimi peščenimi plažami in kjer si boste lahko privoščili počitek na koncu poti. Na vas čaka kopanje v toplem morju in uživanje na peščeni plaži ter v lokalnih morskih dobrotah. Spanje Ngapali (Z)

12. dan – plaža Ngapali 
Kopanje v toplem morju, uživanje na peščeni plaži in v lokalnih morskih dobrotah. Možnost poceni masaž. V okolici so prijetne ribiške vasice, ki ponujajo obilico fotografskih motivov. Spanje Ngapali (Z)

13. dan – Ngapali beach - Yangon
Dopoldan uživanje na plaži do odhoda na letališče in notranji let do Yangona. Sledi ogled nekdanje prestolnice (vse do leta 2005). Na vas čaka zanimiva mešanica arhitekture s številnimi zgodovinskimi stavbami, ki so ohranile kolonialni šarm. Postanek pri pagodi Sule Paya in znameniti Chauk Htat Kyi, 
domu 70 metrske ležeče Bude, kamor hodijo domačini  molit. Foto postanek pri posebni kraljevi barki Karaweik in za konec ogled fascinantne Shwedagon Pagode s svojo 98 metrov visoko bleščečo zlato stupo. Tam boste opazovali številne lokalne romarje in predane pobožne menihe. Sončni zahod boste preživeli pri sami pagodi. Spanje Yangon (Z)

14. dan – Yangon - let proti domu 
Če bo čas (odvisno od ure leta domov) si zjutraj pogledamo še tržnico Scott (Bogyoke Aung San), kjer na vas čakajo številni fotografski motivi in kjer se prodajajo vsi možni spominki. Sledi transfer do letališča in polni novih doživetij boste poleteli proti domu. 

15. dan – prihod domov

Dodatno: je možno podaljšanje v Ngapaliju (v tem primeru vam lahko uredimo voden ogled Yangona z lokalnim vodnikom v angleščini). 

Cena: 1.690 eur/osebo pri 14 potnikih + mednarodna let. karta 880 eur/os (v novoletnem terminu, drugače precej ceneje)
Doplačilo za malo skupino (10 – 13 oseb) 100 eur/osebo.
Popust 40 eur za vse, ki ste že potovali z nami.  

V državi je ogromno budističnih samostanovCena vključuje:
 • 12x namestitev v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom,
 • vse transferje v Mjanmarju po programu z privatnim avtobusom (z klimo) z vsemi stroški,
 • transfer v Bangkoku iz/na letališče,
 • 2 notranja leta (jezero Inle – Ngapali in Ngapali - Yangon),
 • celodnevno vožnjo z udobno ladjo po reki (Mandalay – Bagan) – river cruise,
 • privatni čolni za dvodnevno odkrivanje jezera Inle,
 • ladjica za Mingun,
 • ladjica Bagan (zahod), 
 • vse vstopnine po programu,
 • vse lokalne pristojbine (zone fees),
 • lokalnega vodnika v vsakem mestu,
 • vladne takse,
 • vodenje slovenskega profesionalnega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 
Cena ne vključuje le: dodatne hrane in pijače (ni veliko), prevoza na letališče Zagreb (ga bomo uredili), osebnih izdatkov in napitnin, vize (50$). 

200 € akontacije/osebo se vplača ob prijavi na račun agencije. Ko je skupina potrjena se uredi let. karte. Preostanek plačila se izvede en mesec pred odhodom. Ponudba je narejena pri tečaju 1$ = 0,90 eur. V primeru sprememb cen (namestitev, prevozov, menjalnega tečaja …) na katere nimamo vpliva si pridržujemo pravico do spremembe cene. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

SPLOŠNE INFO
 • Z ladjo po reki IrrawaddyKAKO POTUJEMO? Z vsemi možnimi lokalnimi prevoznimi sredstvi (privaten avtobus, ladja, privatne ladjice, električni skuterji, letalo jezero Inle – Ngapali in Ngapali - Yangon). Javni prevoz v Bangkoku (npr. vlak iz/na letališče). 
 • NASTANITEV: Spi se v prijetnih (preizkušenih) popotniških hotelih (dvoposteljne sobe) z vključenim zajtrkom.  
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo lahko različno tipično hrano (sploh na tržnicah). 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha.
 • VREME: Konec decembra, januarja in februarja je optimalni čas za obisk dežele. Temperature bodo prijetne med 25 – 35 stopinj. Pričakujemo stabilno (jasno) vreme.  
 • ZDRAVJE: Ne zahtevajo nobenih obveznih cepljenj. Več na www.zdravinapot.si (svetujemo da se posvetujete in se sami odločite glede zaščite). 
 • VARNOST: Mjanmar je varen za potovanje po turističnih predelih, kje boste potovali. Domačini štejejo za ene najbolj prijetnih ljudstev. So pa določeni odročni deli države zaprti za turiste.  
 • SPOMINKI: Mjanmar ima kar nekaj lepih spominkov (izdelki iz lesa – maske, svila, kipi, tradicionalna oblačila, nakit ...).
 • VIZUM: Je potreben in se uredi direktno na http://evisa.moip.gov.mm/    
Nekaj komentarjev potnikov iz našega potovanja po Mjanmarju (Burmi):

Hisnbyume Pagoda
Ocena potovanja (1-10): Potovanje po Burmi se mi je vtisnilo globoko v spomin. Doživeti njihovo kulturo, naravo in vso to naravno prijaznost, je bilo nekaj enkratnega.
Potovanje lahko ocenim z debelo 9! Hvala vam!
Vodnik Peter je eden boljših, kar sem jih kdaj uspela srečati. Vedno pri roki, prijazen, ustrežljiv in iznajdljiv. Prisluhnil je našim željam in  potrebam, ter prilagajal program situaciji. Za vsako vprašanje je našel odgovor in s svojimi zanimivimi opisi Burmanske zgodovine, pokrajine, kulinarike ... popestril naše popotovanje. Tudi lokalni vodniki so bili zelo ustrežljivi in niso skoparili z informacijami in napotki.
Najlepše je bila razgibanost potovanja in uporaba različnih "prevoznih sredstev": obiski vasic, druženje z domačini, dan preživet na elek. skuterjih in potovanje po jezeru Inle. No, saj sem naštela  že skoraj ves program. Všečno je bilo tudi to, da nismo prav vsak dan menjali prenočišča, ter vstajali ob "normalni", ne prezgodnji uri.
Anonimna

Ocena potovanja (1-10): 9, bil je zelo dober program
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10 super vodnik
Kraljeva barka Karaweik
Najlepša je bila dežela in ljudje. 
Nataša

Ocena potovanja (1-10): 9 (malce preveč etnološko obarvano)
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Odlično vodenje - 10
Jerica

Ocena potovanja (1-10): samo potovanje od Mandalaya do Yangona je bilo super, saj si zasluži 10. Končno oceno bi postavil na 8,5 ker jo zbija dolg transfer do precej oddaljenih odhodnih/prihodnih letališč. 
Super vodnik, zelo prijetna oseba. Kar bom pisal bodo same pohvale. Kar mi je bilo nadvse všeč pri njem, da nam je velikokrat dal možnost za okušanje "streetfooda". Čista 10-ka.
To je bilo zares uživaško - relax potovanje ... hotel z bazenom v Baganu, ladjica po jezeru Inle, sončni zahodi na Ngapali beach, zelo dobri hoteli oz. že nič več kaj "popotniški".
Janez

Ocena potovanja (1-10): 9 
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo, super vodnik. Z njim sem potovala že tretjič in vedno je svoje delo opravil odlično. 
Greste v naši organizaciji v Myanmar?
Navdušil me je Bagan, prav tako jezero Inle, čeprav nam je tam nagajalo vreme in pa seveda v Yangonu Shwedagon pagoda.
Valerija

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651, email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica se nahaja spodaj (kliknite na puščico na desni strani). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com  

Vabljeni, da se nam pridružite na potovanju v Mjanmar (Burmo).

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

ĉ
Ravbar org,
16. sep. 2018 07:59