Potovanja‎ > ‎Azija‎ > ‎

Mjanmar (Burma)

Vrhunci MJANMARJA (Burme) 
 • Termin: 25.12.2017 - 7.1.2018, 24.12.2018 - 6.1.2019 oz. kadarkoli za individ. potnike oz. zaključene skupine
 • Trajanje potovanja: 14 dni (z možnostjo podaljšanja)
 • Cena: 1.590 eur/os pri 14 potnikih + let. karta ca 1000 eur/os (v novoletnem terminu, drugače je precej ceneje)
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651, 
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje v terminu 25.12.2017 - 7.1.2018 je polno.

Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za skupine oz. individualne potnike! 

Potovanje je primerno tudi za družine. Mjanmar (Burma), imenovan tudi dežela tisočerih zlatih pagod, je ena najbolj prijetnih držav za potovanje. Zaradi dolgotrajne osamitve je ohranila prvobitnost izjemne kulturne in naravne zapuščine. Večina pa si jo zapomni po ljudeh, ki imajo še dandanes iskren nasmeh na obrazih in so znani po svoji prijaznosti in predanosti budistični veri. Na vas čakajo številni vrhunci: svetovno znana Shwedagon pagoda, Bagan s svojimi starodavnimi templji, misteriozni Mandalay z okolico, jezero Inle s svojimi vasmi, plavajočimi vrtovi ter unikatnimi ribiči in uživanje na peščeni plaži Ngapali. Država je raj za fotografe po duši. 

Ena od posebnih stvari pa je to, da se ne boste veliko selili in sicer boste spali le na petih lokacijah, kar pomeni res uživaško potovanje. Videli boste pa vseeno ogromno, saj program zajame glavne vrhunce države.

Program potovanja:
Namestitev je v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom
Vključeno: Z - zajtrk, K - kosilo, V - večerja

1. dan – prevoz iz Ljubljane do bližnjega letališča in polet proti Mjanmaru, obroki na letalu 

2. dan – Mandalay
Prihod v Mandalay in popoldanski ogled. Najprej si boste ogledali drugo najbolj sveto pagodo v državi – Mahamuni Pagodo, kjer na Budin kip lepijo zlate lističe. Sončni zahod boste pričakali pri 200 let starem tikovem mostu U bein (najbolj fotografirana točka v deželi). Zvečer vas čaka odkrivanje nočne tržnice. Spanje Mandalay 

3. dan – Mandalay z okolico (reka Irrawaddy, Mingun)
Po zajtrku ogled Kuthodaw Pagode (Unesco), kjer se nahaja največja knjiga na svetu. Sledi ogled tikovega samostana Golden palace (Shwenandaw). Postanek pri ostankih kraljeve palače ter ogled Mahagandayaon, kjer boste opazovali mlade menihe. Potem se boste z lokalno ladjico zapeljali do Minguna, kjer si pogledate 87 ton težak zvon (naj bi šlo za najtežji zvon na svetu) in nedokončano Mingun Paya (ki so jo gradili, da bi bila najvišja pagoda na svetu). Tukaj je še posebna Hisnbyume PagodaSledi vrnitev v Mandalay. Spanje Mandalay (Z)

4. dan - Mandalay – Bagan z ladjico (river cruise)
Zgodaj zjutraj se boste vkrcali na rečno ladjo in pluli cel dan po reki Irrawaddy, ki je najpomembnejša reka v državi. Med celodnevno plovbo boste uživali ob vsakodnevnih prizorih njihovega življenja. Ustavili se boste tudi v lokalni vasici in imeli stik z domačini. Pozno popoldan prihod v Bagan in transfer do hotela. Spanje Bagan (Z)

Kot bi se prestavili 1000 let nazaj5. dan - Bagan 
Navsezgodaj vas čaka opazovanje sončnega vzhoda iz pagode in potem po zajtrku odkrivanje zanimive lokalne tržnice. Sledi odkrivanje arhitekturnih mojstrovin Bagana (pogledali si boste najpomembnejše pagode in templje). Pozno popoldan pa se boste povzpeli na vrh templja in uživali v prizorih zahajajočega sonca s posebnimi pogledi na starodavne pagode. Spanje Bagan (Z)

6. dan - Bagan 
Danes boste raziskovali Bagan in njegovo okolico z električnimi skuterji. Pokukali bomo v lokalno življenje domačinov z obiskom vasi. Sledi odkrivanje idilične pokrajine in izgubljanje med starodavnimi templji. Pozno popoldan pa vas čaka transfer do pristanišča, kjer vas čaka ladjica s katero boste pluli vse do Shwezigon Pagode in uživali v sončnem zahoduSpanje Bagan (Z)

7. dan - Bagan – jezero Inle 
Celodnevna vožnja z privatnim avtobusom, kjer boste uživali ob pogledih na zanimivo pokrajino vse do jezera Inle, ki je za mnoge vrhunec potovanja. Ustavili se boste tudi za slikanje samostana Shwe Yan Pyay, ki je znan po svojih ovalnih oknih. Spanje jezero Inle (Nyaung Shwe, Z) 

Z unikatnimi ribiči8. dan -  jezero Inle
Uživali boste na celodnevnem odkrivanju jezera z privatnimi čolni. Obiskali boste pagodo Phaung Daw Oo, ki je najbolj sveto religiozno mesto tega dela države. Na vas čakajo številni fotografski motivi: spoznali boste lahko, kako obdelujejo srebro, ročno tkanje svile,.... Obisk jezera ni samo vožnja po jezeru ampak tudi odkrivanje Shan in Intha vasic ob obali jezera. Na vas čakajo plavajoči vrtovi, hiše in samostani, ki stojijo na kolih. Postanek pri samostanu Nga Phe Kyaung in obisk vasi Nampan, kjer si pogledate, kako izdelujejo cigare. Ob sončnem zahodu pa se gre fotografirat unikatne lokalne ribiče, ki veslajo z nogo. Spanje jezero Inle (Nyaung Shwe, Z)

9. dan - jezero Inle - Indein
Dan boste začeli z lokalno tržnico kamor pridejo tudi lokalni prebivalci okoliških hribov.  Sledi odkrivanje jezera Inle in vožnja do fascinantne vasi Indein s kompleksom starodavnih oltarjev in stup. Tukaj gremo do vrha hriba za razgled in nato skozi bambusov gozd nazaj do čolnov. Slikali boste lahko tudi dolgovratke (long neck tribal women), kjer si ženske vstavljajo kovinske spirale okoli vratu (kar jim podaljša vrat). Lep motiv pa bo tudi lesen most prijateljstva. Spanje jezero Inle (Nyaung Shwe, Z)

10. dan - jezero Inle – Heho – plaža Ngapali 
Zjutraj transfer do letališča Heho in polet do Ngapalija, ki se ponaša z lepimi peščenimi plažami in kjer si boste lahko privoščili počitek na koncu poti. Na vas čaka kopanje v toplem morju in uživanje na peščeni plaži ter v lokalnih morskih dobrotah. Spanje Ngapali (Z)

11. dan – plaža Ngapali 
Kopanje v toplem morju, uživanje na peščeni plaži in v lokalnih morskih dobrotah. V okolici so prijetne ribiške vasice, ki ponujajo obilico fotografskih motivov. Spanje Ngapali (Z)

12. dan – Ngapali beach - Yangon
Dopoldan uživanje na plaži do odhoda na letališče in notranji let do Yangona. Sledi ogled nekdanje prestolnice (vse do leta 2005). Na vas čaka zanimiva mešanica arhitekture s številnimi zgodovinskimi stavbami, ki so ohranile kolonialni šarm. Postanek pri pagodi Sule Paya in znamenito Chauk Htat Kyi, 
dom 70 metrske ležeče Bude, kamor hodijo domačini  molit. Foto postanek pri posebni kraljevi barki Karaweik in za konec ogled fascinantne Shwedagon Pagode s svojo 98 metrov visoko bleščečo zlato stupo. Tam boste opazovali številne lokalne romarje in predane pobožne menihe. Sončni zahod boste preživeli pri sami pagodi. Spanje Yangon (Z)

13. dan – Yangon - let proti domu 
Zjutraj si ogledamo še tržnico Scott (Bogyoke Aung San), kjer na vas čakajo številni fotografski motivi in kjer se prodajajo vsi možni spominki. Sledi transfer do letališča in polni novih doživetij boste poleteli proti domu. 

14. dan – prihod domov

Dodatno: je možno podaljšanje v Ngapaliju (v tem primeru vam uredimo voden ogled Yangona z lokalnim vodnikom v angleščini). 

Cena: 1.590 eur/osebo pri 14 potnikih + let. karta ca 1000 eur/os (v novoletnem terminu, drugače precej ceneje)
Doplačilo za malo skupino (10 – 13 oseb) 100 eur/osebo.
Popust 40 eur za vse, ki ste že potovali z nami.  

V državi je ogromno budističnih samostanovCena vključuje:
 • 11x namestitev v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom,
 • vse transferje po programu z privatnim avtobusom (z klimo) z vsemi stroški,
 • 2 notranja leta (jezero Inle – Ngapali in Ngapali - Yangon),
 • celodnevno vožnjo z udobno ladjo po reki (Mandalay – Bagan) – river cruise,
 • privatni čolni za dvodnevno odkrivanje jezera Inle,
 • ladjica za Mingun,
 • ladjica Bagan (zahod), 
 • vse vstopnine po programu,
 • vse lokalne pristojbine (zone fees),
 • lokalnega vodnika v vsakem mestu,
 • vladne takse,
 • vodenje slovenskega profesionalnega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 
Cena ne vključuje le: dodatne hrane in pijače (ni veliko), Coris zavarovanja, prevoza na/iz letališče (ga bomo uredili za skupino), osebnih izdatkov in napitnin, vize (50$). 

200 € akontacije/osebo se vplača ob prijavi na račun agencije ter strošek let. karte. Preostanek plačila se izvede en mesec pred odhodom. Ponudba je narejena pri tečaju 1$ = 0,90 eur. V primeru sprememb cen (namestitev, prevozov, menjalnega tečaja …) na katere nimamo vpliva si pridržujemo pravico do spremembe cene. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

SPLOŠNE INFO
 • Z ladjo po reki IrrawaddyKAKO POTUJEMO? Z vsemi možnimi lokalnimi prevoznimi sredstvi (privaten avtobus, ladja, privatne ladjice, električni skuterji, letalo jezero Inle – Ngapali in Ngapali - Yangon). 
 • NASTANITEV: Spi se v prijetnih (preizkušenih) popotniških hotelih (dvoposteljne sobe) z vključenim zajtrkom.  
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo lahko različno tipično hrano (sploh na tržnicah). 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha.
 • VREME: Konec decembra, januarja in februarja je optimalni čas za obisk dežele. Temperature bodo prijetne med 25 – 35 stopinj. Pričakujemo stabilno (jasno) vreme.  
 • ZDRAVJE: Ne zahtevajo nobenih obveznih cepljenj. Več na www.zdravinapot.si (svetujemo da se posvetujete in se sami odločite glede zaščite). 
 • VARNOST: Mjanmar je varen za potovanje po turističnih predelih, kje boste potovali. Domačini štejejo za ene najbolj prijetnih ljudstev. So pa določeni odročni deli države zaprti za turiste.  
 • SPOMINKI: Mjanmar ima kar nekaj lepih spominkov (izdelki iz lesa – maske, svila, kipi, tradicionalna oblačila, nakit ...).
 • VIZUM: Je potreben in se uredi direktno na http://evisa.moip.gov.mm/    
Nekaj komentarjev potnikov iz našega potovanja po Mjanmarju (Burmi), ki je bilo izvedeno v naši organizaciji konec januarja 2017 (na željo brez imen):

Hisnbyume Pagoda
Ocena potovanja (1-10): Potovanje po Burmi se mi je vtisnilo globoko v spomin. Doživeti njihovo kulturo, naravo in vso to naravno prijaznost, je bilo nekaj enkratnega.
Potovanje lahko ocenim z debelo 9! Hvala vam!
Vodnik Peter je eden boljših, kar sem jih kdaj uspela srečati. Vedno pri roki, prijazen, ustrežljiv in iznajdljiv. Prisluhnil je našim željam in  potrebam, ter prilagajal program situaciji. Za vsako vprašanje je našel odgovor in s svojimi zanimivimi opisi Burmanske zgodovine, pokrajine, kulinarike ... popestril naše popotovanje. Tudi lokalni vodniki so bili zelo ustrežljivi in niso skoparili z informacijami in napotki.
Najlepše je bila razgibanost potovanja in uporaba različnih "prevoznih sredstev" : obiski vasic, druženje z domačini, dan preživet na el. skuterjih in potovanje po jezeru Inle. No, saj sem naštela  že skoraj ves program. Všečno je bilo tudi to, da nismo prav vsak dan menjali prenočišča, ter vstajali ob "normalni", ne prezgodnji uri.
Ocena potovanja: 9, sem porabil kar nekaj časa, da bi našel razlog za nižjo oceno, pa ga nisem...   
Peter je vedno vsebinsko pripravljen, bere tudi neizrečene komentarje in jih upošteva pri odločitvah.
V njegovem tretmaju tudi lokalni vodiči delujejo korektno in dodajo svojo vrednost potovanju.
Seveda pa ni le odličen vodič, ampak predvsem topla, lepa oseba.

Kraljeva barka Karaweik
Ocena potovanja: 9, mogoče bi le dodal 1 dan za kopanje v Andamanskem morju (opomba organizatorja: v novoletnem programu smo za naprej dodali 2 dni) 
Ocena vodnika:  10. Peter je odličen vodnik. Zares dobro se pripravi in sodelovanje na poti je res dobro. Ne najdem niti ene kritike na njegov račun in res ste lahko veseli, da imate takega vodiča. Mi pa še bolj, da nas lahko vodi in vsaj jaz ga želim kot vodnika tudi na naslednjih potovanjih.

Ocena potovanja: ocena 9,5 (za vsak primer, da ostanemo odprti tudi še za kako izboljšavo :-)
Ocena vodnika: ocena 10
Ni kaj. To je to, boljšega ni :-)
 
Ocena potovanja: 9. Drugi dan na jezeru Inle je bil vsebinsko manj poln.
Peter je odlično opravil svoje delo. Bil v stiku s skupino, pozoren na vsakega posameznika in njegove potrebe, toda nikoli v napoto ali vsiljiv.
Najlepše je bilo prvi dan na jezeru Inle in dan z motorji.
  
Ocena potovanja:  9, še vedno sem prepričan, da je najlepše še pred mano
Ocena vodnika: 9 (vse čestitke Petru)
Najboljše je bila dobra ekipa in to, da je teklo vse zelo gladko in umirjeno.

Greste v naši organizaciji v Myanmar?
Ocena potovanja:  10. Odlično zastavljeno. Videne vse ključne zanimivosti.
Res lepa popestritev so bili motorčki in pa ogledi s čolni, pa prevoz z ladjo. Popolnoma razbita monotonija, če bi se le z avtobusom prevažali.
Vodiču vse pohvale. Odlično pripravljen! V pripravo na potovanje se je res poglobil.

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651, email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica se nahaja spodaj (kliknite na puščico). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com  

Vabljeni, da se nam pridružite na potovanju v Mjanmar (Burmo).

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

ĉ
Ravbar org,
12. sep. 2017 03:54