Potovanja‎ > ‎Azija‎ > ‎

Nepal

Nepal  Potovanje lahko kadarkoli organiziramo tako za individualne potnike kot zaključene skupine.  


Nepal je ena naših najljubših držav za potovanje. Ne samo zaradi čudovite narave ampak predvsem zaradi ljudi. 

In Slovenci imamo do Nepala še prav poseben odnos. 
Nasmejani domačini vas vabijo, da se prepričate, zakaj imamo tako radi Nepal. 

Na vas čaka 14 dnevno odkrivanje Nepala: kraljeva mesta in čudoviti templji (Unesco), stik s tibetanskim budizmom in hinduizmom, pet dnevni treking po enem najlepših delov Himalaje in na koncu uživanje v lepi naravi narodnega parka Chitwan.

Posebnost potovanja: potovanje lahko kadarkoli organiziramo za zaključene skupine in individualne potnike (celotna organizacija in vodenje lokalnega vodnika v angleščini) in je primerno tudi za družine. Vabljeni na 14 dnevno odkrivanje najlepših predelov Nepala. Po želji lahko organiziramo individualno podaljšanja v Tibet, Butan ali Indijo. 

Zakaj z nami na pot:

 • Ker boste odkrivali pristne predele Himalaje (kar pomeni dom bogov).
 • Odkrivali boste Katmandu – eno najzanimivejših mest sveta s svojimi templji, kraljevimi palačami, "živo" boginjo, raj za nakupe.
 • Zaradi ljudi iskrenih nasmehov po katerih Nepal slovi.
 • Čaka vas aktiven dopust: v parku Chitwan – se boste vozili s kanuji, opazovali ptiče, spoznali boste pleme Tharu, njihovo tradicionalno kulturo in plese ... 
 • "Trekali" boste po lepem delu trekinga okoli Anapurn in Gorepanija. Treking okoli Anapurn šteje za enega najlepših trekingov sveta.
 • Ker gre za potovanje za dušo in telo.
 • Ker ta predel sveta zelo dobro poznamo, saj smo ga prepotovali po dolgem in počez (izvedli smo tudi že veliko uspešnih potovanj za skupine in posameznike). 
PROGRAM: Začnemo s Katmandujem, kjer si pogledamo Durbar trg (s kraljevo palačo in številnimi templji starih nepalskih kraljestev) ter živo boginjo Kumari, sledi Pashupatinath (najsvetejši center hindujcev s svojimi svetimi možmi – saduji), največjo in najlepšo stupo v Nepalu - Bodnath (center tibetanskega budizma in izžareva posebno energijo), fascinantni opičji tempelj Swayambhunath z lepim pogledom in Unescov Bhaktapur - kraljevo mesto s posebno arhitekturo in posebnimi templji. Katmandu slovi po sproščenem vzdušju in popotnikih iz celega sveta, kjer bo vsak večer veselo. Sledi vožnja do Pokhare in ogled glavnih znamenitosti tega lepega mesta (s čolnom po jezeru Fewa, tempelj Barahi in World peace pagoda ...). Sledi pet dnevni treking po lepem delu znamenitega trekinga okoli Anapurn s kombinacijo Gorepani trekinga (hoja mimo prijetnih vasi s simpatičnimi domačini, krasni pogledi na gore od osemtisočakov Daulagirija do Anapurn, svete gore Machapuchare in uživanje v lepi naravi v prvobitnem stiku z deželo ...). Po trekingu vas čaka še poseben razgled iz hriba Sarangot (pogled na Himalajo), rafting po reki Trisuli in odkrivanje narodnega parka Chitwan, kjer vas čaka odkrivanje džungle peš in s kanujem, z iskanjem nosorogov, krokodilov in ptičev in stik z lokalnim plemenom Tharu. Na koncu se vrnemo v Katmandu, kjer boste nakupili zadnje spominke in polni vtisov poleteli domov. Potovanje je namenjeno ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet.

Nepal, program po dnevih, 14 dni   
Katmandu - Pokara – treking okoli Anapurn s kombinacijo Gorepani trekinga – Pokara - Chitwan – Katmandu 
H – spanje v preverjenih popotniških hotelih (dvoposteljne sobe z zajtrkom) 
Č – spanje v ličnih čajnih hiškah na trekingu 
R – 2x spanje v resortu – park Chitwan

1. dan - let iz Ljubljane oz. bližnjih letališč proti Katmanduju (obroki na letalu)

2. dan - predviden je dopoldanski prihod v Katmandu, glavno mesto Nepala, prevoz do hotela in začetek odkrivanja tega zanimivega mesta. Odkrivanje začnemo z Durbar square – njihovim glavnim trgom (s kraljevo palačo in s svojimi lepimi templji starih nepalskih kraljestev), živo boginjo Kumari, ulico Freak street (ki je bila glavno zbirališče hipijev), za zaključek dneva pa nas čaka še posebna stupa Swayambunath (Unesco), kjer se bomo podrobneje spoznali z budizmom in uživali v lepih pogledih. Spanje Katmandu, H (zajtrk vključen)

3. dan
 - celodnevno odkrivanje ostalih glavnih znamenitosti okolice Katmanduja, ki je nekaj posebnega. Najprej nas čaka najbolj svet hindujski tempelj Pashupatinath (kar je Varanasi za Indijo je Pashupatinath za Nepal) ob reki Bagmati, kjer se boste družili s svetimi možmi (saduji), potem je tukaj Unescov kraljevi Bhaktapur, ki je bilo največje newarsko kraljestvo in nekdanja prestolnica. Ponaša se z najbolj ohranjenim starim centrom in bogatimi templji. Za konec pa vas čaka še fascinanten tempelj Bodnath stupa, ki je ena največjih stup na svetu in je center tibetanske budistične kulture v Nepalu. V okolici je 50 tibetanskih samostanov in kraj izžareva posebno energijo, ki jo boste deležni. Sledi vrnitev v center mesta, kjer boste lahko uživali v vseh ugodnostih Katmanduja (dobra hrana, pestro večerno dogajanje, poceni nakupi …), spanje Katmandu, H (zajtrk vključen) 

Pokara
4. dan
 – najprej nas čaka zanimiva vožnja po razgibani pokrajini vse do Pokare, drugega največjega mesta v Nepalu in izhodišča za številne lepe trekinge po okolici v čigar okolici ležita dve od desetih najvišjih gora sveta (Dhaulagiri in Annapurna I, malo naprej pa je še Manaslu). Popoldan se bomo zapeljali s čolni po jezeru Fewa, ki je duša Pokhare. Sledi ogled templja Barahi, ki predstavlja Šakti in kamor domačini nosijo živali, da jih žrtvujejo svojemu božanstvu. Sledi še ogled World Peace Pagode, budistične stupe, ki leži ob jezeri in od koder se v primeru lepega vremena vidi pogorje Anapurn. Spanje Pokara, H (zajtrk vključen) 

5. dan - vožnja do Nayapula (1.070 m) in začetek pet dnevnega trekinga po delu znamenitega trekinga okoli Anapurn s kombinacijo Gorepani trekinga (hoja mimo prijetnih vasi s simpatičnimi domačinipogledi na gore in lepo naravoprvobiten stik z deželo ...). Današnji cilj je vas Tikhedunga (1.525m) – ca 4 ure mimo zanimivih vasi Birethanti (1.065 m) in Hille (1.495 m). Enostaven dan. Spanje v čajni hiški, Č (zajtrk vključen)

6. dan - treking do Ghorepanija (2.775m) – ca 6 ur. Ta dan bo veliko vzpona do vasi Ulleri. Po počitku in postanku za čaj se vzpnemo do vasi Banthanti. Med hojo boste uživali ob pogledu na hrastova drevesa in rododendrum vse do Ghorepanija. Spanje v čajni hiški, Č (zajtrk vključen)

7. dan
 - najprej se boste vzpeli do Poon hilla (3.210 m) od koder je eden najlepših razgledov v Himalaji. Lahko boste uživali ob pogledu na osemtisočaka Daulagiri in Anapurno in številne druge visoke gore pogorja Anapurn. Po zajtrku bomo hodili do Tadapanija, ki leži na višini 2.600 m (skupaj bo ca 6 ur hoje). Spanje v čajni hiški, Č (zajtrk vključen)

8. dan treking Tadapani – Ghandruk (2.000 m) – ca 4 ure. Po lepi potki boste obiskali vas Ghandruk, kjer boste uživali ob pogledih na Annapurno South (7.219m), Hiunchuli (6.441m) in Machapuchhare (6.993m) – eno najlepših gora na svetu. Ker je za domačine sveta (zaradi boga Šive) se nanjo ne sme povzpeti. Spanje v čajni hiški, Č (zajtrk vključen)

9. dan - treking Ghandruk – Phedi. Ta dan vas čaka v glavnem spust. Če bi se spuščali po daljši (lepši) poti (bomo videli glede na skupino) je ca 7 ur, mimo Modi Khole, kjer boste uživali ob pogledu na terasasta polja, prečili viseči most in uživali ob počitku s čajem v Landruku. Sledi uživaška hoja mimo malih vasi s prijetnimi domačini vse do Dhampusa in do Phedija od koder nas čaka še ena ura vožnje nazaj do Pokhare. Spanje Pokhara, H (zajtrk vključen)

10. dan
 – dan začnemo zgodaj in se odpeljemo do bližnjega Sarangota, kjer imamo ca eno uro do vrha od koder bomo še zadnjič na tem potovanju občudovali visoke himalajske vrhove od pogorja Anapurn do Daulagirija. Sledi vožnja proti parku Chitwan. Ko bomo prišli do reke Trisuli bo možno del poti prevoziti z raftom (opcijsko, ca 2 urni spust), kjer boste lahko iz druge perspektive opazovali lepe naravo. Popoldan pa se v Chitwanu začne uživaški zadnji del potovanja. Vaš lodge je na prijetni lokaciji in omogoča odkrivanje parka Chitwan, kot tudi samostojno odkrivanje okolice s kolesom. V sosednjih vaseh živi pleme Tharu in jih boste lahko obiskali in spoznali njihov način življenja. Predvidoma pa vas bodo oni obiskali in pripravili za vas kulturni program v tradicionalnih oblačilih. Vsekakor pa vas čaka ležeren zadnji del poti. Spanje v Chitwanu v resortu (zajtrk in večerja vključeni)

11. dan
 – na vas čaka odkrivanje parka Chitwan ter uživali ob pogledu na številne ptice. Od odkrivanja reke s kanujem (to je najboljši način za opazovanje okolice), potem pa z lokalnim vodnikom “jungle walk” (odkrivanje džungle). Dodatno boste lahko na jeep safariju obiskali "breeding" center krokodilov in odkrivali zanimivo floro in favno. Spanje v Chitwanu v resortu (zajtrk, kosilo, večerja vključeni)

12. dan – vožnja do Khatmanduja, kjer boste lahko nakupili zadnje spominke oz. ga boste lahko samostojno odkrivali (v primeru, da bi bil ugodni večerni let se lahko že 12. dan zvečer proti domu in se pride domov tako 13. dan potovanja), spanje Katmandu, H

13. dan – vožnja na letališče in polet proti domu (obroki na letalu)

14. dan - prihod domov.
 
Cena: 1.150 eur/os + let. karta s taksami ca 700 eur/os 
Cena je narejena pri 14 potnikih. Doplačilo 100 eur za manjšo skupino 10 - 13 oseb.
Popust 40 eur za vse, ki ste že potovali z nami. 
 
Cena vključuje praktično vse:
 • vse namestitve v preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom,
 • 2x spanje v resortu v Chitwanu, ki vključuje vse obroke,   
 • pet dnevni treking z vsemi vključenimi namestitvami v čajnih hiškah in vključenim zajtrkom,  
 • privatno vozilo za prevoz po Nepalu z vsem gorivom, 
 • vodene oglede v Katmanduju z vsemi prevozi in vstopninami po programu (Durbar square, Swayambunath, Bodnath stupa, Pashupatinath, Bhaktapur, Patan …),
 • vodene oglede po Pokhari z vsemi prevozi in vstopninami po programu (s čolnom po jezeru Fewa Tal, Barahi temple, World Peace Pagoda),
 • vožnjo na hrib Sarangkot (pogledi na Himalajo),
 • v resortu v Chitwanu so vključeni vsi obroki, vstopnina v narodni park in vse aktivnosti (od vožnje s kanujem, treking po džungli, jeep safari ...), 
 • vstopnino v narodni park (Anapurna treking) in vsa potrebna dovoljenja, 
 • lokalnega vodnika od začetka do konca potovanja,  
 • profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.
Cena ne vključuje le: napitnino za lokalnega vodnika/šoferja (zaželjeno), ostalih obrokov, strošek vize, osebnih izdatkov, eventuelnega prevoza do/iz letališča.  
Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi. 

Plačila: 200 eur akontacije se nakaže na račun agencije Manager ob prijavi. S plačano akontaciji in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav se akontacijo vrne. Takoj ko se zbere deset prijav je potovanje potrjeno in takrat se plača letalska vozovnica. Preostanek plačila se plača najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o. iz Velenja.

Predviden vodnik na potovanju: Damjan Glinšek oz. Peter Eržen, oba sta kvalitetna vodnika z licenco GZS.

Nepal zelo dobro poznamo in komaj čakamo, da se vrnemo v ta poseben del sveta.  

Pogledi na osemtisočaka Daulagiri in Anapurno

SPLOŠNE INFORMACIJE:

 • Kako potujemo? Z privatnim avtobusom oz. kombijem (odvisno od velikost skupine).   
 • Nastanitev: Spi se preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom, 2x v resortu v Chitwanu (vključeni vsi obroki) in 5x na trekingu v prijetnih čajnih hiškah (z vključenim zajtrkom),  
 • Hrana in pijača: Poskusili boste številne lokalne specialitete (potovanje je primerno tudi za vegetarijance). Na voljo so vse možne pijače. 
 • Zahtevnost poti: Vsak z normalno kondicijo bo zmogel turo ter tudi treking pod Anapurnami. 
 • Število oseb: min 10 – maks. 20
 • Vreme: Meseca marec in oktober sta odlična za obisk Nepala saj je v tem času suho obdobje z najbolj konstantnim vremenom. 
 • Zdravje: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. 
 • Varnost: Nepal je varna država. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: Nepal ima veliko lepih spominkov. Katmandu slovi kot raj za nakupovanje poceni spominkov.
 • Vizum: Zaenkrat je potreben in se dobi na letališču ob prihodu v Nepal (strošek ca 30$).

Nekaj komentarjev potnikov iz prejšnjih potovanj po Nepalu:

Veličastna Bodnath stupa
Ocena potovanja: 10
Vsebinsko dobro zastavljeno, pripravljeno in izpeljano. Ves čas smo vpeti v dogajanje in še več.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10. Suvereno vodenje, posluh za potrebe in interese potnikov, pomoč v vsakem trenutku, tudi za kakšno kaprico. Najlepši na potovanju so bili pristni medčloveški odnosi med potniki in tudi z vodnico.
Dragica

Potovanje, od katerega sem zelo veliko pričakoval in me ni pustilo na cedilu.
Sam sem se odločil za to potovanje zaradi narave, za katero sem pričakoval, da bo drugačna, mogočna in nasploh čisto druga, kot pri nas in moram reči, da sem dobil ravno to kar sem iskal.
Urban

Iz individualnega potovanja:
Ocena 10!!!
Sestava individualnega potovanja po Nepalu je bila izjemna, saj sva imela priložnost doživeti Nepal skozi zgodovino, sedanjost, naravo z najvišjimi vrhovi sveta, trekingom in vsemi kulturnimi znamenitostmi in posebnostmi v 14 dnevnem potovanju. Organizacija z Nepalsko agencijo je potekala brezhibno in odlično. Najlepši je bil pogled na mogočne gore pred seboj v sončnem vzhodu iz Poon Hill-a!
Tatjana in Marko

Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju.

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651, email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica se nahaja spodaj (kliknite na puščico na desni strani). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo poskenira in pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

ĉ
Ravbar org,
16. sep. 2018 08:09