Potovanja‎ > ‎Azija‎ > ‎

Peking, Tibet in Nepal

Peking, mističen Tibet in Nepal  

 • Termin: 13.10. - 1.11.2018
 • Trajanje potovanja: 20 dni oz. 15 dni    
 • Cena: ca 2.390 eur/os + let. karta ca 750 eur/os (ter doplačilo za let Lhasa Khatmandu ca 440 eur/os v kolikor se kopenska meja Tibet Nepal ne odpre)
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

VAŽNO: Trenutno je kopensko prečenje med Nepalom in Tibetom zaprto za tujce, zato se mora iz Lhase do Nepala leteti in se mora glede na to ustrezno temu prilagoditi program. Hkrati je bil Khatmandu prizadet v potresu let 2015 in vse zgodovinske stvari še niso obnovljene. 

Ta del sveta zelo dobro poznamo, saj smo ga prepotovali po dolgem in počez (uspešno smo tudi že izvedli 5 potovanj v ta del). 

Komentar naše potnice v Tibetu: 
Srečne moje oči vse kar so videle in noge, ki so me nesle in srce, da še bije. Marta

Odkrivanje Pekinga (Prepovedano mesto …), kitajskega zidu, panoramska vožnja z vlakom preko Kitajske in Tibeta, vožnja po mistični pokrajini Tibeta (sveta jezera Nam Tso in Yamdrok Tso), fascinantni samostani (Tashilumpo, Sakya, Palcho), mantranje domačinov, ki opravljajo koro, tibetanske zastavice na prelazih, zanimiva budistična kultura in odkrivanje najlepših predelov Himalaje (čaka nas 7 osemtisočakov). Nepal nas fascinira s svojimi arhitekturnimi mojstrovinami (stupe Bodnath, Swayambunath in Bhaktapur – kraljevo mesto), najsvetejšim centrom Pashupatinathom, kraljevimi palačami, svetimi možmi saduji, Sarangkotom s čudovitimi pogledi na gore (Annapurne in Dhaulagiri), safari na slonu in odkrivanje džungle narodnega parka Chitwan in predvsem stik s prijetnimi ljudmi, po katerih Nepal najbolj slovi.   

PROGRAM: Na začetku si pogledate glavno mesto Kitajske, Peking s svojim Trgom nebeškega miru in Prepovedanim mestom ter enim od čudes sveta – kitajskim zidom katerega boste aktivno odkrivali na neturističnem delu zidu. Potem pa se začne panoramska vožnja z vlakom preko Kitajske in Tibeta do Lhase. Vozili se boste prek 7 kitajskih provinc, zadnjih 960 km pa poteka po Tibetu na višini prek 4000 metrov, zato imajo to vožnjo za najvišjo na svetu in eno najlepših. V prestolnici Tibeta, Lhasi vas čaka domovanje Dalajlam - palača Potala, najpomembnejši tempelj Jokhang in številni domačini, ki opravljajo koro – molitveno pot v predelu Barkhor. Sledi vožnja med nomade in jake vse do svetega jezera Nam Tso, kjer boste zares mislili, da ste na koncu sveta. 360 stopinjski pogled iz vrha bližnjega hriba je ena najlepših panoram na svetu. Sledi panoramska vožnja preko Tibeta, mimo svetega jezera Yamdrok Tso (krasni pogledi) do Gyantseja, kjer vas čaka samostan Palcho z znamenitim Kumbumom – največjo stupo v Tibetu. V Shigatseju vas čaka posebni samostan Tashilumpo, ki ga je ustanovil prvi Dalajlama in kjer boste lahko precej spoznali o tibetanski kulturi, zanimiv pa je tudi samostan v mestu Sakya. Najlepša pa je panoramska cesta in vožnja prek 5000 metrov visokih prelazov. Na vas čakajo neskončna obzorja in najlepši predeli Himalaje, ko lahko zares začutiš veličino narave. V primeru lepega vremena boste lahko na prelazu v daljavi opazovali kar štiri osemtisočake (Everest, Lotse, Makalu in Čo Oju) preden se boste povzpeli vse do najvišjega samostana sveta Rongbuk in naprej vse do baznega tabora (višina 5.150 m) pod najvišjo goro sveta Mt. Everest (8.848 m). Naprej vas čaka še pogled na edini osemtisočak v Tibetu – Šišapangmo, molilne zastavice ki plapolajo na vsakem prelazu in pogledi za dušo. 
Pogledali si boste tudi jamo kjer je meditiral Milarepa in mogoče tudi vi tukaj doživite razsvetljenje. Sledi prihod v Nepal, državo kjer živijo prijetni domačini in ki je izredno bogata tako z naravo kot tudi arhitekturnimi mojstrovinami. V glavnem mestu Khatmanduju vas čakajo številni biseri: Durbar trg s kraljevo palačo in številnimi hindujskimi templji ter živo boginjo Kumari, Pashupatinath (najsvetejši center hindujcev, kremiranje umrlih, sveti možje - saduji ...), največja stupa v Nepalu Bodnath (Unesco) in fascinantni opičji tempelj Swayambhunath (Unesco). Sledi ogled Unescovega Bhaktapurja – kraljevega mesta s posebno arhitekturo. Katmandu pa slovi tudi po veselem in sproščenem vzdušju, popotnikih iz celega sveta in poceni nakupih. Sledi vožnja do drugega najpomembnejšega kraja države Pokhare, kjer si boste pogledali glavne znamenitosti (jezero Fewa, World Peace pagoda ...) Poseben bo tudi pogled iz bližnjega hriba Sarangkot na dva osemtisočaka Dhaulagiri in Annapurno s svojim pogorjem. Za konec pa se prestavite (med potjo bo možnost zanimivega opcijskega raftinga po reki Trisuli) v narodni park Chitwan, kjer vas čaka safari na slonu in odkrivanje džungle, nosorogov, ptičev ... Krasen resort je kot nalašč za počitek na koncu poti, lahko pa se boste tudi prepustili vožnji s kanujem, kopanjem na slonu, obiskali vzrejni center slonov, vas plemena Tharu ali pa samo uživali v lepi panorami. Na koncu se vrnete v Khatmandu, kjer bo čas za poceni nakupe, samostojno odkrivanje mesta, zvečer pa vas čaka zaključna večerja z lokalno glasbo in kulturnim programom za slovo od Nepala. Polni vtisov se boste vrnili domov. Potovanje je namenjeno ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet.

Peking, Tibet in Nepal, program po dnevih 
Peking – Kitajski zid - Lhasa – Nam Tso – Gyantse – Shigatsu – Sakya – Everest bazni tabor – Tingri – Nyalam – Khatmandu – Bhaktapur – Pokhara – Chitwan – Khatmandu       
Vključeno:
H - spanje v preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom
Z- zajtrk, K – kosilo, V –večerja 

Program po dnevih: 
1. dan: Let iz Ljubljane oz. bližnjih letališč proti Pekingu.

Odkrivanje kitajskega zidu
2. dan: Predviden je popoldanski prihod v Peking, glavno mesto Kitajske in ogled tržnice z eksotično hrano ...Že prvi večer boste lahko okušali pekinško raco, spanje v Pekingu (H)

3. dan: Po zajtrku sledi tura do znamenitega kitajskega zida, katerega boste aktivno odkrivali (hoja po neturističnem delu zidu Simatai je eden od vrhuncev potovanja), spanje v Pekingu (H, Z)

4. dan: Pogledali si boste glavne znamenitosti Pekinga: ogromen Trg nebeškega miru, fascinantno Prepovedano mesto in Temple of Heaven (Tempelj nebes), kjer so Ming in Qing dinastije častile nebesa in molili za dobro letino. Popoldan pa sledi vkrcanje na vlak Peking Lhasa (spanje na ležiščih - soft sleeper, po 4 osebe v kabini), (Z, K) 

5. dan: Vlak, ki povezuje Pekingom in Lhaso (3.753 kilometrov) je posebno doživetje. Vozili se boste preko sedem kitajskih provinc, 960 kilometrov pa je speljanih prek višine 4.000 metrov, zato ga imajo za “The world highest train” – vlak, ki vozi po najvišjih predelih sveta. Najvišja točka je 5.072 m visok prelaz Tanggula. (Spanje na ležiščih v kabinah - soft sleeper, po 4 osebe v kabini),  

6. dan: Pokrajina je še najbolj lepa v zadnjem predelu od Golmuda do Lhase, ki ga imenujejo “The Route to Heaven oz. Pot do nebes”. Popoldan sledi prihod v Lhaso, glavno mesto Tibeta. Ker leži na višini 3.500 m bo to popoldan namenjen aklimatizaciji in počitku oz. se lahko sprehodite po duši mesta - predelu Barkhor, kjer boste imeli največ fotografskih motivov domačinov, ki opravljajo koro, molitveno pot. Spanje Lhasa (H)

7. dan: Celodnevni ogled Lhase in ogledovanje glavnih znamenitosti mesta: od fascinantne palače Dalajlam – Potale, najpomembnejšega templja Jokhang (tibetanske molitve) do zanimivega samostana Sera (kjer domačini debatirajo o smislu življenja). Spanje Lhasa (H, Z)  

8. dan: Po zajtrku sledi celodnevni izlet do svetega jezera Nam Tso (višina 4.800 m), kjer se boste počutili kot da ste na koncu sveta. 360 stopinjski pogled iz vrha bližnjega hriba je ena najlepših panoram na svetu. Med potjo boste lahko uživali v panoramski vožnji (jaki, nomadi), vrnitev v Lhaso (H, Z)

9. dan: Vožnja po panoramski poti mimo svetega jezera Yamdrok (krasni pogledi), do Gyantseja, kjer si boste pogledali enega najlepših samostanov v Tibetu - Palcho samostan z znamenitim Kumbumom (največjo stupo v Tibetu). Sledi vožnja do Shigatseja in ogled posebnega Tashilumpo samostana, ki ga je ustanovil prvi Dalajlama in kjer se boste podrobno spoznali s tibetansko kulturo, spanje Shigatse (H, Z)

10. dan: Vožnja do mesteca Sakya, kjer si pogledate samostan Sakya, sledi panoramska vožnja čez prelaze do mesta Lhatse (H, Z)

11. dan: Čaka nas poseben dan - najprej boste prečili prelaz, kjer boste lahko videli kar 4 osemtisočake (Everest, Lotse, Makalu in Čo Oju) potem pa se zapeljete vse do baznega tabora pod Everestom (višina 5.150 m), kjer boste lahko občudovali najvišjo goro sveta (Mt. Everest 8.848 m) in si pogledali še najvišji samostan sveta Rongbuk. Sledi vožnja do Tingrija (H, Z) 

12. dan: Po zajtrku vas čaka panoramska vožnja do Nyalama. Na poti boste lahko občudovali najvišjo goro v Tibetu, osemtisočak Shishapangmo in si pogledali jamo, kjer je 6 let meditiral tibetanski budistični filozof Milarepa (mogoče tudi vi tukaj doživite razsvetljenje). Spanje Nyalam (H, Z) 

13. dan: Po zajtrku sledi vožnja do meje in po opravljenih mejnih formalnostih prihod v Nepal. Sledi še nekaj urna vožnja do glavnega mesta Khatmanduja, prosto za samostojno odkrivanje, (H, Z)

14. dan: Celodnevno odkrivanje glavnih znamenitosti Katmanduja in okolice (Swayambunath stupa - Unesco, Bodnath stupa - Unesco, sveti tempelj Pashupatinath s saduji - svetimi možmi, kraljevo mesto Bhaktapur – Unesco …), sledi vrnitev v hotel in odkrivanje nočnega življenja Khatmanduja, kjer se ves čas kaj dogaja (H, Z)

15. dan: Po zajtrku si pogledate še središče mesta - poseben trg Durbar (Unesco) in tempelj žive boginje Kumari, potem pa nas čaka vožnja do Pokhare, spanje Pokhara (H, Z)

Ta dan je možnost predčasnega odhoda domov - tako da se vrnete v Slovenijo še isti dan - 15. dan potovanja. 

Pogledi na Dhaulagiri in Annapurne
16. dan: Že navsezgodaj se bo šlo prevozom in potem še peš na vrh hriba Sarangkot (ca 1 ura hoje) od koder se lahko vidi 2 osemtisočaka Dhaulagiri in Annapurno (v primeru lepega vremena krasni pogledi). Sledi zajtrk in odkrivanje prijetne Pokhare oz. okolice: jezero Fewa, World Peace Pagoda in čas za samostojno odkrivanje (oz. mogoče krajši treking do kake lokalne vasi). Spanje Pokhara (H, Z)

17. dan: Prevoz do narodnega parka Chitwana (v kraljestvo tigra in nosorogov). Med vožnjo je možnost opcijskega raftinga po reki Trisuli (svetujemo). Prihod v Chitwan in obisk lokalne vasice kjer živi pleme Tharu, spite v resortu, (H, Z, V)

18. dan: Poseben dan – na vas čaka safari na slonu (nosorogi, ptiči, džungla …), odkrivanje z kanujem in hoja, kopanje na slonu, obisk “breeding centra” slonov …, spanje v resortu (H, Z, K, V)

19. dan: Po zajtrku sledi vožnja do Khatmanduja in prosto za zadnje nakupe in samostojno odkrivanje, zaključna večerja z lokalno glasbo in kulturnim programom v Katmanduju,

20. dan: Let proti domu in prihod domov.

Pridržujemo si pravico do spremembe oz. prilagoditve programa v primeru spremenjene politične situacije (Kitajska, Tibet in Nepal), zemeljskih plazov in drugih stvari na katere kot organizatorji nimamo vpliva. Dovoljenja za ogled Potale v Lhasi se lahko pridobijo šele ko je skupina v Lhasi in nimamo vpliva na to kdaj bo določena ura ogleda. Ravno tako je včasih težavno dobiti najboljše kabine v vlaku Peking Lhasa (soft sleaper) za skupino, zato je še toliko bolj pomembno, da je skupina čimprej potrjena.   
Dodatno: Na vlaku Peking Lhasa je možno jesti v njihovi restavraciji, so pa kabine opremljene z toplo vodo in večina potnikov si vnaprej kupi juhe oz. drugo hrano (noodles), čaj/kavo. Dodatno imajo na vlaku kisik (v primeru da bi se se kdo slabo počutil zaradi višine). Je pa vlak zgrajen in prilagojen ekstremom saj je skoraj 1000 km železnice speljanih prek višine 4000 metrov.

Cena: ca 2.390 eur/os + let. karta ca 750 eur/os (ter doplačilo za let Lhasa Khatmandu ca 440 eur/os v kolikor se kopenska meja Tibet Nepal ne odpre)

Potala, Lhasa
Cena vključuje:
PEKING (s kitajskim zidom) + TIBETANSKI DEL  
 • 9x spanje v preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom (Peking, Tibet),
 • potovanje z vlakom med Pekingom in Lhaso v kabinah – soft sleeper (4 osebe v kabini), 2x spanje
 • turo do kitajskega zidu z prevozom in vključenim kosilom,
 • prevoze iz letališča/do vlaka,
 • privatni prevoz za odkrivanje Tibeta (avtobus oz. kombi),
 • vse stroške goriva in šoferja,
 • angleško govorečega vodnika za cel Tibet,
 • vsa dovoljenja za Tibet,
 • celodnevni izlet do svetega jezera Nam Tso,
 • vse vstopnine po programu (Prepovedano mesto, Temple of Heaven, palača Potala, tempelj Jokhang, samostane Sera, Palcho, Tashilumpo, Sakya, Rongbuk …),
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS in organizacijo. 
NEPALSKI DEL POTOVANJA
 • angleško govorečega vodnika (Khatmandu, Pokhara, Chitwan),  
 • privaten prevoz po Nepalu z vsem gorivom,
 • vse stroške goriva in šoferja,
 • 5x namestitve v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom (preizkušeni popotniški hoteli) v Khatmanduju in Pokhari,
 • 2x spanje v resortu (po dve osebi v sobi) v parku Chitwan z vključenim polnim penzionom,
 • vožnjo na hrib Sarangkot (panoramski pogledi) - Pokhara, 
 • vse vstopnine po programu Swayambunath stupa, Bodnath stupa, Pashupatinath tempelj, Bhaktapur, Durbar Square, Kumari v Khatmanduju ter v Pokhari: jezero Fewa, World Peace Pagoda …), 
 • vse aktivnosti po programu v parku Chitwan (slonji safari, tura s kanujem, odkrivanje džungle, slonji breeding center …),
 • večerjo z lokalno glasbo in kulturnim programom v Katmanduju,
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS in organizacijo. 
Cena ne vključuje: vize, ki jo uredimo (Kitajska v Sloveniji, Nepal na meji), napitnin za lokalne vodnike/šoferje, raftinga, dodatne hrane, osebnih izdatkov, prevoza do/iz letališča, Coris zavarovanja.

Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. Z plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

VRHUNCI POTOVANJA:
 • Peking s Prepovedanim mestom in Trgom nebeškega miru; 
 • Aktivno odkrivanje neturističnega dela kitajskega zidu (eno od čudes sveta);
 • Panoramska vožnja z vlakom Peking Lhasa (zadnji del poti imenujejo Pot do nebes);
 • Lhasa – glavno mesto Tibeta z fascinantno Pokaro (bivališčem Dalajlam) in glavnim templjem Jokhang ter domačini, ki opravljajo "koro";
 • Tibetanska budistična kultura (številne zanimivosti o Dalajlami, budizmu …);
 • Nam Tso sveto jezero, kjer boste ostali brez besed (ena najlepših panoram na svetu) in sveto jezero Yamdrok Tso;
 • Odkrivanje najlepših predelov Himalaje (kar pomeni dom Bogov) in prelaz, kjer boste lahko opazovali kar 4 osemtisočake: Everest, Lotse, Makalu in Čo oju;
 • Fascinantni tibetanski samostani Tashilumpo, Sakya, Palcho samostan z znamenitim Kumbumom;
 • Panoramska vožnja preko Tibeta čez visoko planoto (pogled na osemtisočak Šišapangmo in prečenje visokih prelazov prek 5000 metrov visoko, jaki, nomadi);
 • Fascinantni Khatmandu - eno najbolj zanimivih mest sveta s Swayambunath in Bodnath stupo, Pashupatinath tempeljem in trgom Durbar s saduji;
 • Kraljevo mesto Bhaktapur z Unescovo zapuščino;
 • Hrib Sarangkot od koder boste občudovali 2 osemtisočaka Dhaulagiri in Annapurno s svojim pogorjem;
 • Narodni park Chitwan (slonji safari, nosorogi, ptice, džungla, vožnja s kanujem …);
 • Prijetni domačini v Nepalu;
Dodatno vam bomo pripravili vse informacije o Kitajski, Tibetu in Nepalu, katere boste dobili ob odhodu (veliko koristih in zanimivih informacij o deželi, zgodovina, zanimivosti ...).

Čudovita Bodnath stupaTibet se poslavlja od nas v pravljičnih podobah. Meglice in gore, ki so se dvigale nad njimi. Spet sem imel solzne oči. Cel Tibet smo imeli fenomenalno vreme. Srečen sem ...Dobil sem krasno darilo ... Vriskam ... 
Uroš 
 
Najvišji mir moje notranje sreče je notranji mir. Nič razen moje jeze ga ne more uničiti. Dalajlama

Predviden vodnik na potovanju: Peter Eržen, vodnik z licenco GZS, ki Peking, Tibet in Nepal odlično pozna. Gsm: 031–684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com

SPLOŠNE INFORMACIJE:
 • Kako se potuje? Z privatnimi kombiji, avtobusi, vlakom od Pekinga do Lhase, na slonu, s kanujem ...   
 • Nastanitev: Spi se v preizkušenih popotniških hotelih in v Chitwanu v resortu (izbrali smo najboljšo kombinacijo med ceno in kvaliteto). V Tibetu znajo biti noči hladne. 
 • Hrana in pijača: Poskusili boste vse možne lokalne specialitete. Na voljo so vse pijače. 
 • Zahtevnost poti: Vsak z normalno kondicijo bo zmogel turo. Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. Turo zaradi višine ne priporočamo srčnim in pljučnim bolnikom. 
 • Vreme: April kot tudi oktober je odličen čas za obisk Tibeta in Nepala saj naj bi bilo v tem času suho obdobje. 
 • Varnost: Predelih po katerih boste potovali so varni. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: Kitajska, Tibet in Nepal imajo ogromno lepih (in poceni) spominkov. 
 • Vizumi: Za Kitajsko ga uredimo v Sloveniji, dovoljenja za Tibet nam uredi lokalna agencija, za Nepal se dobi na meji. 

Komentarji potnikov iz našega zadnjega potovanja po Tibetu in Nepalu:

Jupiiii
1) ocena potovanja: če izvzamem nepotrebno zapravljanje časa z gužvanjem v Pekingu....absolutna desetka - potovanje me je presenetilo nad vsemi pričakovanji, še posebej tibetanski del. Česa tako veličastnega nisem pričakovala, moteči niso bili niti nešteti z busom oz. vlakom prevoženi kilometri. Kajti vožnja nam je večkrat ponudila izjemne fotografske poslastice :-). Tudi sicer bi rada izrekla posebno zahvalo ekipi Ravbar potovanja & vodniku Petru za ves trud, energijo in požrtvovalnost, ki je jasno rezultiral v odlični organizaciji potovanja.
2) vodnik: svoje delo je, kot vedno, opravil maksimalno. Z zakladnico svojega bogatega geografskega znanja je vestno skrbel za odlično informiranost, z dobro energijo pa za počutje in razpoloženje skupine. Bil suvereno kos izzivom (predvsem sneženemu), ki so na nas presenetili na poti.
3) najlepše na potovanju: vzdušje in posebna energija Tibeta, barviti mogočni samostani, različni pokrajinski obrazi dežele in dih jemajoči razgledi, ki jih nudi streha sveta. Nepal pa je ravno tako fasciniral s svojimi specifikami, dal vpogled v povsem drugačen svet...kjer pa kljub vsemu kaosu vse funkcionira boljše kot marsikje v naši bližini... k odlični oceni potovanja pa so pripomogli tudi zanimivi sopotniki :-)
lp
Kristina

Ocena potovanja: 10. 
Mistični Tibet in kaotični Nepal se te resnično dotakneta. 
Vodnik Peter je pravi profesionalec, dobro pripravljen in zna poskrbeti za vse potnike, odličen je bil tudi vedno nasmejani tibetanski vodič Lobsang, ki se je zares potrudil, da bi nam predstavil njihovo kulturo. Meni so bili najlepši samostani in Potala v Tibetu, poleg ljudi seveda. Ko vidiš te nasmejane stare in mlade obraze z posebnim žarom v očeh resnično začutiš globoko spoštovanje do njihove vere, ki jim omogoča preživetje v tako težkih pogojih.
Potovanje je bilo super in ga ne bi spreminjala. Za vas sem izvedela preko znancev in nato na googlu. Za to potovanje sem se odločila zaradi programa, ki je veliko ponujal za to ceno.
Še enkrat hvala za to doživeto potovanje,
Lp Silva

Pozdravljeni,
z ženo sva bila vaša potnika v Tibet in sva se že vrnila iz Katmanduja. Rad bi vam povedal,da sva Tibet doživela bolje kot sva upala pred odhodom, predvsem zaradi neoporečnega in pristnega vodenja vašega in lokalnega vodiča. Peter je vodič, ki obvlada vsako situacijo in zna poskrbeti, da se potniki počutimo sproščeno in varno.
Potovanje po Tibetu nama je dalo poglobljeno razumevanje ljudi in dežele,ki je tako zelo drugačna od naše.
Marija in Srečko

Greste z nami na to posebno potovanje?Ocena potovanja (1-10): ocena 9
Komentar: vse v programu je bilo izvedeno tako kot je bilo planirano, z izjemo samostana Ronbuk in baznega tabora Everesta (snežni zamet).
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo zadovoljni.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju?  kitajski zid, prepovedano mesto, tibetanska planota z vlaka/avtobusa, Barkor s koro, Potala, jezero Namtso, Tashilupo samostan, vrhunski kaos v Katmanduju, ogled Anapurn iz Pokare. Veliko kontakta z domačini v Tibetu, kjer se počutiš res kot izbranca (ker je drugih turistov zelo malo).
Darja in Milan 

Ocena potovanja (1-10): Moja ocena potovanja je čista 10.
Nisem si predstavljal, da je potepanje po Tibetu zvezano s toliko komplikacij, ki jih pa potniki nismo čutili kot obremenitev predvsem zaradi odlične priprave in vodenja s strani obeh vodnikov. 
Peter je vodnik, s katerim bi  potoval kadarkoli. Tibet je predstavil doživeto in naravno. Potnikom zna pustiti dovolj svobode za razmišljanje in predloge, hkrati je pa odločen, ko je to najbolj potrebno.
Dobil sem vpogled v zgodovino Tibeta, njihovo kulturo in budizem. Navdihnila me je pokrajina, ki ji ni para.
Srečko

Ste že videli filma Himalaja ali 7 let v Tibetu? Lahko pa si pogledate pokrajino in prizore kar v živo na našem potovanju – čaka vas potovanje v mistično Himalajo.  

Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju!

Prijavnica se nahaja spodaj (kliknite na puščico). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo poskenira in pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 
ĉ
Ravbar org,
12. sep. 2017 03:52