Potovanja‎ > ‎Azija‎ > ‎

Transsibirska

Transsibirska železnica od Moskve do Pekinga

 • Termin: 18. julij – 5. avgust 2018, 4.- 21. avgust 2018 in 1.- 18. september 2018 
 • Za potovanje potrebujete: 18 dni 
 • Cena: od 3.099 eur/osebo
 • Skupina: min. 4 osebe
 • Info: Damjan Končnik 
 • Gsm: 040 246 833
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com 
 • Web: www.ravbar.org
 
Za zaključene družbe kadarkoli oz. po dogovoru.

Potovanje se organizira preko agencije EKO POTOVANJA Damjan Končnik s.p. kateri pomagamo pri promociji in ni del RAVBAR POTOVANJ. 
 
14 dnevno potovanje po tirih transsibirske železnice od Moskve do Pekinga je posebno doživetje. Potovanje je skrbno pripravljeno, kjer boste spoznali posebno pokrajino Sibirije, Mongolije in Kitajske ter izjemno kulturo treh dežel, preko katerih je speljana najslavnejša železnica. 

Program potovanja:

1. dan: LJUBLJANA ali bližnje letališče – MOSKVA
Let iz Dunaja v Moskvo. Pristanek na letališču Šeremetjevo in transfer (to vedno pomeni, da vas pričaka voznik z napisom vašega priimka in/ali imena na listu formata A4, v tem primeru na izhodu letališča, ko boste opravili carinske formalnosti) do hotela Ismailovo Alfa. Nočitev. Trenutno je predviden pristanek na Šeremetjevo ob 16:40, kar pomeni, da boste imeli po transferju z letališča do hotela tudi čas, da se z metrojem zapeljete na Rdeči trg in doživite večerni utrip mesta. 

2. dan: MOSKVA
Prtljago lahko shranite v hotelu do odhoda. Po zajtrku sledi tri urno vodenje v angleškem jeziku po zgodovinskem centru Moskve. Z metrojem se zapeljete v središče mesta in si z vodnikom ogledate Kremelj. Prosto popoldne, z metrojem se zapeljete do hotela in na železniško postajo Jaroslav. Transsibirska železnica je bila zgrajena med leti 1891 do 1916 in je mreža železnic, ki povezuje evropski del Rusije in pokrajine Ruskega Daljnega vzhoda. Dolžina železnice do Pekinga je skoraj 8.000 kilometrov. Odhod vlaka okoli pol noči, nastanitev v štiri posteljnih kabinah, opcijsko v dvo posteljnih kabinah.

3. in 4. dan: NA VLAKU
Približali se boste gorovju Ural, ki ločuje Evropo od Azije. Iz mešanih gozdov preidemo na področje tajge in gozdne stepe. S transibirsko železnico se peljemo mimo Jekaterinburga, kjer so umorili carja Nikolaja II in njegovo družino. Sledi vožnja skozi stepsko pokrajino Zahodno Sibirskega nižavja. 

5. dan : NOVOSIBIRSK
Prihod v Novosibirsk okoli poldneva. Po prihodu sledi 3-urno vodenje po Novosibirsk. Prtljago deponirate na železniški postaji. Sporočite vodnici in nam, če bi se radi po vodenem ogledu mesta zapeljali z ladjico po reki Ob ali obiskali živalski vrt v Novosibirsku. Odhod vlaka je ob 1:21 (to je že 6. dan) proti Irkutsku. 

6. dan: TRANSSIBIRSKA ŽELEZNICA
Sledil Krasnojarsk, ki leži ob reki Jenisej. Zadnji del poti do Irkutska bo pokrajinsko posebej slikovit.

7. dan: IRKUTSK
Zjutraj prispete v najlepše mesto Sibirije - Irkutsk. Transfer do hotela v zgodovinskem delu mesta. Zajtrk. Okoli 10.00 ure začnete s 3 urnim vodenjem v angleškem jeziku po mestu z obiskom ene od obnovljenih vil dekaberistov. Prosto popoldne.

8. dan: BOLSCHOJE GOLOUSTNOJE
Transfer z avtom ali minibusom v ribiško vas Bolschoje Goloustnoje. Nastanjeni boste v tipičnem lesenem hotelu Ussádba Achótnika (4-posteljna soba TWC) na brežini s pogledom na vas in veliko Bajkalsko jezero. Zajtrk ni vključen v ceno. 

9. dan: BAJKAL 
Prosto do odhoda za mirno doživljanje vodnjaka našega planeta v vasi Bolschoje Goloustnoje. V okolici se ponujajo čudovite pešpoti ob Bajkalskem jezeru. Okoli 18:30 se boste poslovili od Bajkala, sledi transfer z avtom ali minibusom do istega prenočišča v Irkutsku.

10. dan: V MONGOLIJO
Zjutraj je transfer na železniško postajo, odhod vlaka je ob 7:45. Vožnja s transmongolsko železnico. Vlak nima restavracije, v Nauškiju pa je daljši postanek in tam lahko kupite živila v nekaj manjših trgovinah. 

11. dan: ULAN BATOR 
Prihod vlaka zjutraj okoli 6:00 v Ulan Bator, prestolnico Mongolije. Transfer do hotela 3* Kaiser, ki leži v zgodovinskem centru mesta. Vodnik pride po vas okoli pol desete, 4 ure preživite peš z vodnikom po zgodovinskem centru mesta. Odpravite se do Gandan templja, kjer lahko opazujete jutranje ceremonije menihov. Nadaljujete z ogledom glavnega trga Suhe Bator. Priporočamo vam, da se za kosilo odpravite v restavracijo Monet v 17. nadstropje za odličen pogled na mesto. Zvečer smo za vas vključili še folklorni program od 18:00 – 19:15, potem pa vam predlagamo, da se odpravite še v kakšno restavracijo na mongolsko večerjo. Vključeni niso transferji. 

12. dan: ULAN BATOR - NARAVNI PARK TERELJ
Dopoldne vas voznik zapeljal okoli 100 km vzhodno od Ulan Batorja, kjer srečate preproste nomade in njihovo življenje. Prenočite v jurti, ki je v kampu, ki je zgrajen kot v času Džingiskana. Tukaj ni elektrike, zato imejte s sabo čelno svetilko. Hrana je tipična mongolska. Obiščete lahko šest različnih »kampov«, šolo, knjižnico, kamp, kjer vzrejajo kamele, vojaško postojanko, šamanski kamp in jurte, ki služijo verovanju.

13. TERELJ – ULAN BATOR na vlak 
Po zajtrku imate vodenje po kampu. Na poti nazaj se ustavite še pri največjem spomeniku Džingiskana, ki je tudi največji spomenik jezdeca na svetu. Nanj se lahko tudi povzpnete, vstopnina ni vključena. Sledi še transfer na železniško postajo in odhod vlaka št. 34 okoli pol devete zvečer proti Pekingu preko Hohhota. Na kitajski strani mongolsko kitajske meje zaplenijo vse žepne nože, večje in manjše! Če ga slučajno potrebujete, si ga kupite na poti in ga podarite kakšnemu Mongolcu. 

14. dan: NA VLAKU
Prihod v Hohhot na končno postajo ob 21:37. Greste do izhoda, kjer vas pričaka naš predstavnik z napisom vašega imena in priimka in vam preda vozovnice za Peking. Odh
od vlaka za Peking ob 22:57. 

15. dan: PRIHOD V PEKING
Prihod v Peking ob 7:20 na zahodno železniško postajo. Transfer do čudovitega tradicionalnega hotela View v tipično kitajsko četrt z ozkimi ulicami – kjer boste imeli - China live. Zadnji del poti, 250 m greste peš do hotela, ker je v hotel v lepi ozki ulici in ni možen dostop s taksijem. 

16. dan: PEKING 
Opcijski izlet: Okoli 7:30 se lahko priključite skupini z angleško govorečim vodnikom do mogočnega Kitajskega zidu, ki se vije več kot 3.400 kilometrov daleč skozi severno Kitajsko. Zgraditi so ga dali cesarji dinastije Ming med 14. in 16. stoletjem. Pravijo, da je edina gradbena stvaritev na zemlji, ki jo je s prostim očesom mogoče videti z lune. Do kitajskega zidu vozi gondola, ki stane 100 RMB (okoli 15 €), ki ni vključena v ceno. Nadaljevali boste z ogledom znamenitih grobnic dinastije Ming, kjer je pokopanih 13 njenih cesarjev. Edini grob, ki je danes odprt za javnost je grob cesarja Wanlija, ki je spremenjen v muzej, v katerem so shranjene čudovite starine in umetnine iz časa Mingov. Na poti boste imeli tudi kosilo. Do hotela vas bodo pripeljali okoli 17:00. Časi so okvirni, morda bo odhod zgodnejši glede na promet, o tem vas bodo partnerji pravočasno obvestili. Izlet stane 85 € na osebo in vključuje vstopnini, kosilo, transfer in vodenje.

17. dan: PEKING 
Opcijski izlet: Priključite se lahko skupini (angleško govoreči vodnik) in obiščete Prepovedano mesto, Poletno palačo in Nebeški tempelj. Vključeno je kosilo in vstopnine. Izlet bo trajal informativno od 8. do 18. ure, vmes imate dva postanka za nakupovanje. Izlet stane 90 € na osebo in vključuje vstopnini, kosilo, transfer in vodenje. Okoli 22:30 transfer na letališče in polet v Moskvo ob 2:30 (to je že 18. dan). 

18. dan: MOSKVA – DUNAJ (bližnje letališče) 
Pristanek v Moskvi ob 6:40 in nato še let na Dunaj, kamor prispete ob 11:15. ure. 

Cena na osebo v dvoposteljni sobi pri 4-8 potnikih znaša 3.099 € in vključuje: 
 • lete: Dunaj – Moskva in Peking – Moskva – Dunaj s taksami; 
 • povabilo v Rusijo in registracija;
 • vabilo in vavčer za Mongolijo in potrebno dokumentacijo za Kitajsko;
 • vožnjo z vlakom v 2. razredu v 4 posteljnih kabinah; 
 • prenočišča po programu v dvoposteljnih sobah z zajtrkom (razen na vlaku). Hoteli in penzioni imajo lokalno kategorizacijo, jurta je 4 posteljna;
 • vsi transferji skladno s programom;
 • lokalne vodnike skladno s programom v Moskvi, Novosibirsku, Irkutsku in Ulan Batorju;
 • organizacijo;
Ni vključeno:
 • hrana, ki ni vključena, stroški osebne narave in vse, kar ni navedeno pod vključeno; 
 • vize (ruska, mongolska in kitajska informativno 180 €), mi vam bomo priskrbeli vso dokumentacijo, da si boste sami uredili vize;
 • Metro v Moskvi in Pekingu, vstopnine v muzeje, stroške osebne narave;
 • Opcijska izleta v Pekingu, 85 € in 90 € na osebo; 
 • Transfer na Dunaj in nazaj
Možna doplačila: 
 • riziko odpovedi potovanja 
 • zdravstveno zavarovanje Coris, ki je obvezno
 • dvoposteljna kabina na vlaku, informativno 390 € na osebo
Prosim upoštevajte: ure, navedene v programu so lokalni časi krajev, kamor boste potovali ali iz njih odpotovali. 
Vizum: Za vize potrebujete vsaj še šest mesecev veljaven potni list, tri fotografije in izpolnjene obrazce, ki jih vam bomo poslali. Potni list mora biti nepoškodovan. 

Možna je krajša varianta, da izpustite 3 dni in se priključite v Novosibirsku.
Cena 15 dnevnega potovanja od Novosibirska do Pekinga je od 2.890 € na osebo.
V času do oktobra do maja je cena potovanja nižja za 100 € na osebo. 
Tudi v jesenskem, zimskem in spomladanskem delu leta ima potovanje s transsibirsko železnico svoj čar. 
Program je narejen po voznem redu, ki velja za leto 2017, možna je kakšna manjša sprememba programa (ne vsebinska).

Potovanje se izvaja v organizaciji potovalne agencije EKO POTOVANJA DAMJAN KONČNIK s.p. 

RAVBAR POTOVANJA - odkrivajte svet z nami