Potovanja‎ > ‎Azija‎ > ‎

Transibirska

Transsibirska železnica od Moskve do Pekinga

 • Termin: kadarkoli (prvi dan mora biti sobota) 
 • Za potovanje potrebujete: 14 dni 
 • Cena: od 2.699 eur/osebo
 • Skupina: min 2 osebi  
 • Info: Damjan Končnik 
 • Gsm: 040 246 833
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com 
 • Web: www.ravbar.org
 
Za zaključene družbe kadarkoli oz. po dogovoru.


Potovanje se organizira preko agencije EKO POTOVANJA Damjan Končnik s.p. kateri pomagamo pri promociji in ni del RAVBAR POTOVANJ. 
 
14 dnevno potovanje po tirih transsibirske železnice od Moskve do Pekinga je posebno doživetje. Potovanje je skrbno pripravljeno, kjer boste spoznali posebno pokrajino Sibirije, Mongolije in Kitajske ter izjemno kulturo treh dežel, preko katerih je speljana najslavnejša železnica. 

Program potovanja:

1. dan: LJUBLJANA ali bližnje letališče – MOSKVA
Let iz Brnika ali bližnjega letališča v Moskvo. Pristanek na letališču in transfer (to vedno pomeni, da vas pričaka voznik z napisom vašega priimka in/ali imena na listu formata A4, v tem primeru na izhodu letališča, ko boste opravili carinske formalnosti) na železniško postajo Jaroslav. Prosto do odhoda, lahko se odpravite na Rdeči trg in nazaj in podoživite nočno rusko prestolnico. Transsibirska železnica je bila zgrajena med leti 1891 do 1916 in je mreža železnic, ki povezuje evropski del Rusije in pokrajine Ruskega Daljnega vzhoda. Odhod vlaka ob 23:55, nastanitev v štiri posteljnih kabinah. Če želite obiskati Moskvo in Kremelj ga lahko dodamo proti doplačilu na začetku potovanja. 

2. – 4. dan: NA VLAKU
Približali se boste gorovju Ural, ki ločuje Evropo od Azije. Iz mešanih gozdov boste kmalu prišli na področje tajge in gozdne stepe. S transibirsko železnico se boste peljali mimo Jekaterinburga, kjer so umorili carja Nikolaja II in njegovo družino. Sledila bo vožnja skozi stepsko pokrajino Zahodno Sibirskega nižavja. Sledila bodo mesta Novosibirsk in Krasnojarsk, prečkali boste veletoke Irtiš, Ob in Jenisej. Zadnji del poti do Irkutska bo še posebej slikovit.

5. dan: IRKUTSK
Dopoldne ob 8:53 boste prispeli v najlepše mesto Sibirije - Irkutsk. Transfer do hotela Rus ali Victory v zgodovinskem centru mesta. Zajtrk. Okoli 11.00 ure boste imeli tri urno vodenje po mestu z obiskom ene od obnovljenih vil dekaberistov. Prosto popoldne.

6. dan: BAJKALSKO JEZERO – IRKUTSK - VLAK
Odpravili se boste do Listvjanke, ki leži ob Bajkalu. Na poti si boste lahko ogledali muzej lesene arhitekture na prostem – »Talzy«, v katerem je lepo predstavljena tradicionalna sibirska arhitektura. Obiskali boste lahko tudi muzej posvečen Bajkalskemu jezeru in se seznanili z rastlinskim in živalskim svetom. V akvariju boste lahko opazovali znamenite bajkalske tjulnje – nerpe. Popoldne povratek v Irkutsk. Preostanek dneva boste prosti v Irkutsku. Transfer na železniško postajo in odhod vlaka ob 22:15 v Ulan Bator. 

7. dan: V MONGOLIJO
Vožnja s transmongolsko železnico. Vlak nima restavracije, v Nauškiju pa je daljši postanek in tam lahko kupite živila v nekaj manjših trgovinah. 

8.dan: ULAN BATOR 
Prihod vlaka ob 6:10 v Ulan Bator, prestolnico Mongolije. Transfer do hotela, ki leži v neposredni bližini Gandan templja. Zajtrk. Cel dan boste preživeli peš z vodnikom po zgodovinskem centru mesta. Odpravili se boste do Gandan templja in opazovali jutranje ceremonije menihov. Nadaljevali boste z ogledov glavnega trga Suhe Bator, si ogledali naravosloven muzej z impresivnimi okostji dinozavrov, izjemno bogat Bogh-Kahn narodni muzej, nekdanjo zimsko palačo. Vstopnine so vključene. Večerja v restavraciji z mongolskimi specialitetami, vključeno s sokovi. Nočitev v hotelu.

9. dan: ULAN BATOR - NARAVNI PARK TERELJ
Odpravili se boste v naravni park Terelj in se seznanili z njegovimi naravnimi lepotami ob najjužnejših obronkih tajge. Nastanjeni boste v neturistični vasi v geru (jurti). Polni penzion.

10. dan: TERELJ – ULAN BATOR 
Po kosilu se boste vrnili v Ulan Bator in si spotoma ogledali še kakšne zanimive skalne formacije. Za zaključek potovanja po Mongoliji vas čaka zvečer še zanimiv folklorni program z mongolsko glasbo, plesi in pesmimi. Sledi še transfer na železniško postajo in odhod vlaka ob 20.10 proti Pekingu preko Hohhota. Ta vlak nima restavracije, hrano si boste lahko kupili na nekaj postankih. 

11. dan: NA VLAKU
Prihod v Hohhot na končno postajo ob 21:37. Greste do izhoda, kjer vas bo nekdo z napisom vašega imena in priimka počakal in predal vozovnice za Peking. Odhod vlaka za Peking ob 22:57. 

12. dan: PRIHOD V PEKING
Prihod v Peking ob 7:20 na zahodno železniško postajo. 
Transfer do lepega tradicionalnega hotela View v tipično kitajsko četrt z ozkimi ulicami. Zajtrk. Obiskali boste Prepovedano mesto in Nebeški tempelj. Zvečer lahko obiščete proti doplačilu kitajsko opero. 

13. dan: PEKING
Po zajtrku se boste odpravili na izlet do mogočnega Kitajskega zidu, ki se vije več kot 3.400 kilometrov daleč skozi severno Kitajsko. Zgraditi so ga dali cesarji dinastije Ming med 14. in 16. stoletjem. Pravijo, da je edina gradbena stvaritev na zemlji, ki jo je s prostim očesom mogoče videti z lune. Nadaljevali boste z ogledom znamenitih grobnic dinastije Ming, kjer je pokopanih 13 njenih cesarjev. Edini grob, ki je danes odprt za javnost je grob cesarja Wanlija, ki je spremenjen v muzej, v katerem so shranjene čudovite starine in umetnine iz časa Mingov. Na poti boste imeli tudi kosilo. Vrstni red ogledov je lahko spremenjen. Okoli 22:30 transfer na letališče in polet v Moskvo ob 2:30 (to je že 14. dan). 

14. dan MOSKVA – LJUBLJANA (bližnje letališče) 
Pristanek v Moskvi ob 6:40 in nato še let v Ljubljano ali na bližnje letališče.

Cena potovanja: od 2.699 eur/osebo

V ceno je vključeno: 

 • leti: Ljubljana (bližnje letališče) – Moskva in Peking – Moskva – Ljubljana (bližnje letališče) s taksami; 
 • povabilo v Rusijo in registracija;
 • povabilo v Mongolijo; 
 • vožnja z vlakom v 2. razredu v 4 posteljnih kabinah; 
 • prenočišča po programu v dvoposteljnih sobah z zajtrkom (razen na vlaku); hoteli in penzioni imajo lokalno kategorizacijo, ger (jurta) je 4 posteljna; 
 • polni penzion v Terelju;
 • vsi transferji skladno s programom;
 • vključeni ogledi: v Irkutsku ogled ene od vil dekaberistov, ogled muzejev v Ulan Batorju skladno s programom; 
 • lokalni vodniki skladno s programom v Pekingu;
 • organizacijo in angleško govoreči lokalni vodnik;
V ceno ni vključeno: 
 • hrana, ki ni vključena, stroški osebne narave in vse, kar ni navedeno pod vključeno; 
 • ogled muzejev Talzy in muzeja, ki je posvečen bajkalskemu jezeru;
 • vize (ruska, mongolska in kitajska vse skupaj stanejo okvirno 180 eur), mi vam bomo priskrbeli vso dokumentacijo, da si boste uredili vize. Mongolsko vizo boste uredili na Dunaju, kitajsko in rusko pa v Ljubljani na konzulatih. 
 • transfer na letališče in nazaj
Možna doplačila: 
 • riziko odpovedi potovanja 
 • asistenca Coris
 • nočitev v Moskvi in obisk Kremlja z ali brez vodnika

Pomembno: Ure, navedene v programu so lokalni časi krajev, kamor boste potovali ali iz njih odpotovali. 
Vizum: Za vize potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list, 3 fotografijo in izpolnjene obrazce, ki jih vam bomo poslali. Potni list mora biti nepoškodovan. 

Potovanje se izvaja v organizaciji potovalne agencije EKO POTOVANJA DAMJAN KONČNIK s.p. 

RAVBAR POTOVANJA - odkrivajte svet z nami