Potovanja‎ > ‎Južna Amerika‎ > ‎

Venezuela

Rajske plaže čakajo na vas
Najlepše lepote VENEZUELE  
 • Termin:  ko bo spet varno za potovanje  
 • Trajanje potovanja: 14 dni  
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb, 
 • Cena: ca 1.750 eurosebo pri 14 potnikih (skoraj vse vključeno) + let. karta od ca 900 eur naprej  
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651, 
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru.


Glede naravnih lepot uvrščamo Venezuelo med najlepše tri države sveta in za vas smo pripravili poseben 14 dnevni program. Potovanje je idealna kombinacija aktivnega dopusta z oddihom na rajskih plažah Karibov.
 
Venezuela je sanjska država za vse prave popotnike in ljubitelje morja. Domačini pravijo, da imajo nekaj kar nima nihče drug: Gran Sabano s svojimi unikatnimi "tepuji" - mizastimi gorami (iz vrha enega tepuja pada najvišji slap sveta - slap Angel) in arhipelag karibskih otokov s svojimi čudovitimi peščenimi plažami in turkiznim morjem Los Roques (raj za kopanje, snorklanje in potapljanje). Dodajte še fascinantno delto reke Orinoka, kjer boste doživeli stik z Warao indijanci in številnimi živalmi (piranhe, opice, sladkovodni delfini ...).
 
Jutranji žarki so obsijali slap Angel
PROGRAM:
Po prihodu v glavno mesto Caracas nas čaka let do kolonialnega mesta Ciudad Bolivar, kjer si bomo pogledali glavne znamenitosti mesta (muzej posvečen Simonu Bolivarju, glavni trg ...). Potem imamo panoramski let nad Amazonijo do Canaime, kjer nas čakajo Pemon indijanci in odkrivanje lagune s številnimi slapovi (hoja izza slapu, kopanje na peščeni plaži ...). Sledi vožnja z drevakom po mistični pokrajini, kjer kraljujejo tepuji (posebne gore mizastih oblik, ki so edinstvene v Venezueli), vse do 979 metrskega slapu Angel (najvišji na svetu), katerega si pogledamo na krajšem trekingu. Sledi vrnitev v Ciudad Bolivar in naslednji dan vožnja do delte reke Orinoko, ki je najpomembnejša reka v Venezueli (dolga prek 2000 km se na koncu razširi v ogromno kanalov, ki so raj za vse ljubitelje živali). Družili se boste z Warao indijanci, lovili piranhe, iskali opice, sladkovodne delfine in občudovali številne ptice. Pri hoji po džungli boste odkrivali eksotične rastline in živali ter ob koncu dneva uživali v sončnem zahodu. Sledi vrnitev do Maturina in let preko Caracasa do karibskega arhipelaga Los Roques, kjer nas čakajo čudovite peščene plaže (drobna mivka), turkizna barva morja in krasno snorklanje oz. potapljanje. Vsak dan bomo delali izlete na različne otoke, kjer se bo ustavil čas. Če bi kdo hotel ostati še dlje v tem raju, vam lahko uredimo tudi podaljšanje potovanja. Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta.  
 
POSEBNOST POTOVANJA: Potovanje vam lahko kadarkoli organiziramo (min 2 osebe).
V kolikor bi kdorkoli želel podaljšati potovanje in ostati dlje časa na Los Roquesu to lahko uredimo oz. lahko prilagodimo potovanje glede na vaše dodatne želje.
Potapljači: imate lahko 3 dni potapljanja na Los Roquesu.
 
Cena: ca 1.750 eur/os pri vsaj 14 potnikih (skoraj vse vključeno) + let. karta od ca 900 eur naprej
Doplačilo 120 eur za manjšo skupino (10 – 13 potnikov). 
Vsi, ki ste že potovali z nami imate 40 eur popusta. 

Cena vključuje skoraj vse stroške:

 • vseh 6 notranjih letov: Caracas – Ciudad Bolivar, Ciudad Bolivar – Canaima (povratna), Maturin – Caracas, Caracas – Los Roques (povratna)
 • tridnevno turo do slapu Angel z polnim penzionom in vsemi aktivnostmi po programu (spanje v dvoposteljnih sobah, 1x na viseči mreži),
 • tridnevno turo po delti reke Orinoko z polnim penzionom in vsemi aktivnostmi po programu (spanje v bungalovih v dvoposteljnih sobah),
 • 3x spanje z zajtrkom v posadi (popotniški hotel) v dvoposteljnih sobah v Ciudad Bolivarju, 1x spanje v hotelu Caracas (letališče),
 • 4x namestitev v posadi (popotniški hotel) v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona na Los Roquesu,
 • 4 izlete s čolnom po programu na Los Roquesu (vsak dan izlet na različne otoke),
 • ogled kolonialnega Ciudad Bolivarja (muzej Simona Bolivarja, glavni trg ...),
 • lokalne vodnike na vseh turah,
 • slovenskega vodnika/co,
 • organizacijo potovanja. 
Cena ne vključuje: le nekaj lokalnih obrokov, ca 70 eur (za napitnine lokalnih vodnikov, vstopnine Los Roques, Canaima in let. taks), asistence Coris, spominkov, eventuelnega prevoza na/iz letališča.
 
Ob minimalnem številu vplačanih prijav - 10 oseb zagotovimo vodenje s slovenskim vodnikom (v primeru manjšega števila vas čaka vodenje v angleškem jeziku). Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije na agencijo Manager. Z plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.
Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Venezuela, program po dnevih, 14 dni   

Caracas – Ciudad Bolivar – Canaima – slap Angel – Ciudad Bolivar – delta Orinoca - Los Roques 
Spi se v preizkušenih popotniških hotelih (posadah) v dvoposteljnih sobah in 1x v viseči mreži. 
H – spanje v posadah, kvalitetnih popotniških namestitvah (popotniški družinski hoteli) – dvoposteljne sobe
B – spanje v bungalovih (po dva v enem)
K – 1x spanje v viseči mreži pri slapu Angel
Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

1. dan - polet proti Caracasu, popoldanski prihod v Caracas in notranji let do Ciudad Bolivarja (opcija Puerto Ordaz), spanje Ciudad Bolivar, H (obroki na letalu)

Čaka nas adrenalinska hoja pod slapom Sapo
2. dan
 - odkrivanje kolonialnega mesta Ciudad Bolivar, ki leži ob reki Orinoko, obisk muzeja Simona Bolivarja, videli boste tudi letalo s katerim je Jimmy Angel odkril slap Angel; spanje Ciudad Bolivar (zajtrk vključen), H (Z) 

Narodni park Canaima & Angelov slap: Najvišji slap na svetu se ponaša s 979 m prostim padom vode in se skriva sredi deževnega gozda v odročnem svetu indijancev Pemonov, obdan s čudovito naravo in mistiko mizastih gora.

3. dan - panoramski let do Canaime (v primeru lepega vremena krasni pogledi na amazonsko džunglo) in začetek tridnevnega odkrivanja lepe Gran Sabane; ob prihodu vas čaka kopanje v laguni (peščena plaža s posebno rdeče črno barvo vode zaradi vsebnosti tanina) in odkrivanje krasnih slapov: Golondrina, Sapo, Ucaima, Canaima ... (čaka vas hoja izpod slapu Sapo – posebno doživetje), spanje v vasi Pemon indijancev; spanje v preprostih nastanitvah (polni penzion), H (Z, K, V)

4. dan – danes nas čaka panoramska vožnja po reki Carrao, pogledi na tepuje s posebnimi skalnatimi formacijami in številnimi slapovi vse do Auyan tepuja (gora mizaste oblike), kjer bomo lahko občudovali najvišji slap na svetu, kar 979 m visok slap Angel, ki leži v krasni naravi (krajši treking do slapu); spanje na viseči mreži (polni penzion), Z, K, V

5. dan - vožnja nazaj po reki, lepi pogledi na tepuje, prihod v Canaimo za kosilo, možnost nakupa lepih spominkov in panoramski let v Ciudad Bolivar kamor pridemo popoldan, spanje Ciudad Bolivar, H (Z, K)

Džungelska avantura s plemenom WARAO v DELTI REKE ORINOKO. V naslednjih dneh spoznavamo pravi deževni gozd in indijansko pleme Warao v tem posebnem predelu Venezuele.

6. dan
 – iz Ciudad Bolivarja se zapeljemo do vasice San Jose de Buja, kjer nas bo čakal čoln s katerim se bomo zapeljali do našega kampa sredi delte Orinoka. Kosilo in namestitev v bungalovih na kolih tik ob reki in sredi džungle. Po ‘siesti’ nadaljujemo s našim raziskovanjem po kanalih Orinoka. Preizkusili bomo našo srečo z ribolovom piranj, ogledali si bomo tudi opice kapucinke in če bo sreča nas bodo pričakali ptiči tukani. Zapeljali se bomo vse do lepe haciende, kjer si bomo ogledali pridelave različnih vrst tropskega sadja in zelenjave, ter počakali na sončni zahod. Vrnitev v kamp na večerjo. Po večerji se bomo odpravili na nočni safari oz. nočno vožnjo z drevaki, kjer bomo lahko videli nočne živali, ki domujejo v tem predelu. Spanje v bungalovih, B (Z, K, V)

7. dan – ob zori se odpravimo na kratek ogled kanalov iz drevakov. Čudovita izkušnja ob času bujenja te bogate narave. Po zajtrku bomo s čolnom nadaljevali našo avanturo po kanalih reke Orinoko. Spoznali bomo divjo naravo deževnega gozda, njene prebivalce in kulturo bivanja indijancev Warao, ki nam bodo nemalokrat prečkali pot v svojih lesenih kanujih. Spoznavamo bujno vegetacijo deževnega gozda, mangrove in lokalne živali. Vrnitev v kamp na kosilo. Popoldne se podamo na kratek treking. Lokalni indijanec nas bo seznanil z življenjem in preživetjem v džungli. Skozi oči domorodcev bomo spoznali vegetacijo in življenje tropskega gozda. Večerja v kampu in čas za prijetno druženje. Spanje v bungalovih, B (Z, K, V) 

8. dan – po zajtrku sledi s čolnom do mesta San Jose de Buje ter naprej po cesti do Maturina. Sledi let do Caracasa in spanje v hotelu blizu letališča, spanje Caracas, H (Z, K)   

Najlepše plaže Južne Amerike v narodnem parku Los Roques čakajo na vas, da jih odkrijete.

Vsak dan bomo delali izlete do najlepših peščenih plaž
9. dan
 - jutranji let na otočje Los Roques, kjer pravijo, da so najlepše plaže v Južni Ameriki, vožnja do plaže Madrisqui; spanje Los Roques na bazi polpenziona, H (Z, V)

10. dan - Los Roques je narodni park od leta 1972 in je sestavljen iz 42 otokov in 250 malih otočkov, vsak dan bomo delali izlete s čolni do najlepših peščenih plaž (npr. Francisqui in Nordisqui); spanje Los Roques, H (Z, V)

11. dan - zapeljali se bomo vse do zahodnega dela arhipelaga do čudovite plaže Cayo de Agua, ustavili se bomo na raziskovalnem centru, kjer se boste spoznali z malimi želvami, za konec pa se boste lahko snorklali na Espenquiju; spanje Los Roques, H (Z, V)

12. dan - odkrivali bomo lepe plaže Noronquisesa in Crasquija; spanje Los Roques, H (Z, V)

13. dan - dopoldan notranji let do Caracasa in popoldanski let proti domu, 

14. dan - prihod domov

Predviden vodnik na turi: Alex Fernandez, vodnik z licenco GZS, ki destinacijo zelo dobro pozna in smo prepričani, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni. 

SPLOŠNE INFO
 • Kopanje na otoku FrancisquiKAKO POTUJEMO? Venezuelo raziskujemo z vsemi možnimi prevoznimi sredstvi: avti, čolni, letala. V ceni je že 6 notranjih letov Caracas – Ciudad Bolivar, Ciudad Bolivar – Canaima (povratna), Maturin – Caracas, Caracas – Los Roques (povratna), ter vožnje z lesenim čolnom do slapu Angel in po delti reke Orinoka.  
 • NASTANITEV: Spi se v preizkušenih popotniških hotelih (posadah), 1x na viseči mreži v kampu pod slapom Angel. 
 • HRANA: Jedli bomo lokalno hrano, ki nam jo bodo pripravljali domačini na vseh naših turah (Angel slap, delta Orinoca, Los Roques ...). Poskusili bomo različno tipično hrano, zelo dobra je morska hrana na Los Roquesu. Imajo veliko najrazličnejšega sadja (poskrbljeno bo tudi za vegetarijance). 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki je vsaj malo popotnika po duši.
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20.
 • VREME: V centralnem delu pričakujemo kakšne plohe (ampak za dežjem vedno posije sonce), visoke temperature in veliko vlage. Karibski arhipelag Los Roques ima čisto svojo klimo (toplo in precej bolj suho) s konstantnimi visokimi temperaturami. Karibsko morje bo toplo za kopanje.   
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.si. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Venezuela je nekoč slovela kot nevarna dežela zaradi ropov (sploh Caracas je še danes na slabem glasu). Glede na to, da si megalomanskega Caracasu ne bomo posebej ogledovali in bomo večino časa preživeli v naravi je nevarnost minimalna oz. taka kot v kaki drugi turistični destinaciji. Na našem odkrivanju Venezuele je ravno pozitiven občutek varnosti (glede na negativne predsodke) naredil na avtorja programa največji vtis.
 • SPOMINKI: Venezuela ima kar nekaj lepih spominkov (leseni izdelki, obeski, majice), sploh v Canaimi in Los Roquesu.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Venezuele ne potrebujemo vize.

Nekaj komentarjev naših potnikov iz potovanja po Venezueli:

Ocena potovanja:  10. Zakaj? 
Ker je bilo to potovanje nekaj najlepšega v mojem življenju, odlična skupina, perfekten vodič Alex, enkratne dogodivščine, še posebej hoja po dežju v Caraimi, spanje v jungli je bilo nekaj edinstvenega, Los Roques .... ostal sem brez besed in samo užival 
Glede vodnika - bil sem z njim v sobi celo potovanje, lahko rečem da je Alex več od vodnika, njegova vnema in energija sta neverjetni.
S. 

Ocena potovanja: 10
Program je super, ravno prav razporejen, skoraj ni voženj z avtobusom, ki včasih pomenijo pol potovanja. Kar dosti stvari doživljaš prvič (npr. spanje v viseči mreži, spanje “na kolih” sredi divjih živali v delti Orinoka ...). 
Alex je bil sigurno največ, kar bi si lahko želeli. Brez njega, njegovega znanja jezika in poznavanja razmer bi težko shajali. Super vodnik in krasen človek.
K. 

Ocena potovanja: 10! Prvič sem potovala tako daleč in prvič z vašo agencijo. Moram reči, da sem bila več kot zadovoljna. Toliko novih izkušenj, doživetja, zabave, pravih prijateljev, da res komaj čakam, da spet odpotujem z vami. 
Vodnik je bil res super. Vedno nasmejan, prijazen, za akcijo :) Res je lepo poskrbel za nas, da je potekalo vse brez problemov in razvila só se zelo dobra prijateljstva. Bili smo kot prava skupina.
S. 

Kopanje na osamljenem peščenem nasipu
Zdravo!
Same pohvale na organizaciji in izvedbi, res top:) Bilo je nepozabno:)
Ocena potovanja: 10 (brez komentarja - super je bilo - res nepozabno...)
Najlepše je bila hoja izza slapu in seveda Los Roques pa celotno doživetje.
Lep sončen dan,
Andreja
 
Ocena potovanja: 10, dobil več kot sem pričakoval
Kako ste zadovoljni z vodičem? Zelo zadovoljen, njegova umirjenost in strokovnost, pripravljenost pomagat in uredit zadeve za 10-ko
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Hoja pod slapom, vožnja po reki, peščene plaže Roquesa
Tomislav
 
Ojla!
Pa smo se vrnili iz čudovite Venezuele. Skupina je bila zelo fajn taboljša do sedaj, pa tudi vodiču vsaka čast, tako dobrega, umirjenega in potrpežljivega vodiča pa še nisem imela na nobeni skupinski turi.
Ocena potovanja: ČISTA 10-SUPER NASTAVLJENO POTOVANJE
Skratka še bom potovala z vami. Moja želja je Kolumbija, sam karibskega morja bi moglo bit kaj saj to obožujem.
Lep pozdrav
Danijela
 
Uroš (avtor programa) pravi: “Po ca 100 prepotovanih državah sveta je zame Venezuela med prvimi tremi po naravnih lepotah. Če ste občudovali filme o Indiani Jonesu boste očarani nad Venezuelo, ki navduši vsakega pravega popotnika.“
 
Greste z nami v Venezuelo?
Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijave: gsm 031-684 651 (Uroš), e-mail uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica se nahaja spodaj (kliknite na puščico na desni strani). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo poskenira in pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami  

ĉ
Ravbar org,
16. sep. 2018 06:15