Potovanja‎ > ‎Južna Amerika‎ > ‎

FILIPINI - morska odisejada

 
FILIPINI - morska odisejada 

Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za skupine. Potovanje je primerno tudi za družine.


Vabljeni, da se nam pridružite pri odkrivanju rajskih Filipinov, kjer bo vrhunec posebno pet dnevno Robinzonsko križarjenje.
Pred vami je nov program, ki vključuje prave bisere: od druženja s simpatičnimi domačini (štejejo med najbolj srečne narode sveta), do uživanja na čudovitih plažah, snorkljanja po koralnih grebenih, plavanja z ogromnimi kitovci, razgledi na čokoladne hribčke, raziskovanjem eksotičnih in odmaknjenih plaž Palawana, 5 dnevnim križarjenjem z našo ladjico po arhipelagu kraških otočkov s skritimi lagunami in peščenimi plažami (pravi raj za vse raziskovalce po duši). 

Pohitite, preden ta skriti raj odkrijejo drugi. 

Leti skupine so odlični (leti se z eno najboljših letalskih družb Qatar Airways iz Zagreba). 

PROGRAM PO DNEVIH:
H* - spanje v hotelu 3*** po dve osebi v sobi
H – spanje v popotniškem hotelu (hostlu) po dve osebi v sobi
L – spanje popotniški lodge s sobami oz. bungalovi (po 2 osebi v sobi oz. bungalovu)
K – kampiranje v šotoru (1x), po 2 osebi v šotoru (vso opremo uredi lokalna agencija)
Vključeno: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

Dan 1 (26.01.2019): Ljubljana oz. bližnja letališča – polet proti Manili
Let proti Filipinom (letalo, obroki na letalu)

Dan 2 (27.01.): Prihod v Manila (obroki na letalu)
V poznih popoldanskih urah pristanemo v Manili. Po spoznavni uri in vrču fermentirane ječmenove kaše se spoznamo še s filipinsko gastronomijo. Potem se začne zares. Manila zaživi šele zvečer. Odprti bari, karaoke, glasba v živo, prvi stik z domačini. Spanje Manila, H* (letalo, H)

Dan 3 (28.01.): Manila – polet v Tagbilaran (Bohol) - Panglao
Jutranji odhod na letališče in polet na otok Bohol. Čez dan odkrivamo lepote Bohola. Za začetek se spoznamo z miniaturnimi opicami - Tarsius syrichta. Njihove oči so večje od možganov in glavo lahko premikajo za 180 stopinj. Opica je manjša od dlani, res zanimiva kreacija narave. Nadaljujemo s kosilom na ladji, medtem ko pluje po reki skozi deževni pragozd. Sledi še obisk največje otoške atrakcije s pogledom na slikovite čokoladne hribčke. Nočitev na otočku Panglao, ki slovi po svoji peščeni plaži Alona beach. H (notranji let, Z, K)

Dan 4 (29.01.): Panglao – Izlet na delfine ali izlet na kitovce oz. kopanje na plaži Alona beach 
Na današnji dan imate možnost, da sami ustvarite svojo potovalno izkušnjo. Pripravili smo dva možna izleta, ki ju izberete na kraju samem. Prvi izlet je izlet na delfine in obisk otoka bivših lovcev na kite. Drugi izlet je plavanje z kitovci ob sosednjem otoku Cebu. Lahko pa samo uživate na peščeni plaži Alona beach, si privoščite masažo ... Spanje Panglao, H 
Plavanje z nenevarnimi kitovci

Prvi izlet: zgodaj zjutraj je največja možnost videti delfine, ki se brezskrbno poigravajo v večjih skupinah. Zato ne tratimo časa z jutranjim poležavanjem, pričakamo sončni vzhod in poiščemo razigrane delfine. Včasih se nam čisto približajo. Sledi postanek na otoku bivših lovcev na kite, kjer so še nedavno lovili velike morske sesalce. Tukaj se okopamo v vodozaščitenem območju, sprehodimo okoli otoka, zmasiramo na plaži ...

Drugi izlet: zgodaj zjutraj se vkrcamo na ladjico, ki nas zapelje v bližino obale otoka Cebu. Ko zagledamo prvega kitovca se v trenutku poženemo v sinje modre plitvine tropskega morja med največje morske ribe, ki so v zadnjih letih začele zahajati na omenjeno obalo. Plavanje z največjim (nenevarnim) morskim psom na svetu je posebna izkušnja. 

Dan 5 (30.01.): Panglao – Bohol – Camiguin
Na poti proti pristanišču Jagna si ogledamo spomenik posvečen premirju in krvni zavezi med španskim vladarjem Legazpijem in lokalnim plemenskim vladarjem. Takrat sta si prerezala žili na zapestju, njuna kri je stekla v kozarec iz katerega sta vsak posebej srknila. Sledi obisk najstarejše cerkve na Boholu in miniaturni živalski vrt z najdaljšim pitonom. Sledi popoldanski ladijski transfer (cca. 3h) do otoka Camiguin. Transfer do resorta in prosto. Spanje Camiguin v prijetnem lodgu, L 

Odkrivanje rajskega Camiguina
Dan 6 (31.01.): Camiguin – izlet na Mantique island naravni park
Zjutraj se z ladjico odpravimo na beli peščeni nasip sredi morja, ki se kot tujek odslikava na površini vode in deluje kot močna protiutež črnim otoškim plažam. Ravno po tem naravnem nasipu je Camiguin najbolj poznan. Z najetimi vespami (za dve osebi) obiščemo 76 m visok slikoviti slap. Osvežitev pod mogočnim slapom je več kot dobrodošla. Potem se zapeljemo do izhodiščne točke na zaščiten otoček Mantique z belimi plažami, na katerem živi ribiška komuna. Podvodno življenje je tukaj zelo bogato. Pri domačinih naročimo morsko pojedino (na žaru). A bi kdo morsko iglo in zelene alge kot dodatek? Spanje Camiguin v prijetnem lodgu, L (najete vespe/motorji, Z)

Dan 7 (01.02.): Camiguin- izlet po otoku
Za začetek obiščemo potopljeno pokopališče, ki ga je v morje potisnila eksplozija starega vulkana, konec 19. stoletja. Snorklanje med grobovi je prav posebna misteriozna poslastica. Kdo gre prvi? Nato si gremo pogledat kako neverjetno velike so lahko školjke („Clam shells“). Tukaj najdemo 6 od 9 vrst školjk, ki obstajajo, v nekaj tisoče primerkih. Največje merijo čez 1 m v dolžino in tehtajo čez 200 kg. Ali ste vedeli da imajo te školjke sposobnost menjavanja spola na vsakih nekaj let? Kosilo si privoščimo v laguni. Vrnitev v resort nato pa nočno namakanje v termalnih vrelcih. L (najete vespe/ motorji, Z)

Dan 8 (02.2): Camiguin – Puerto Princesa Palawan
Prosto za uživanje do transferja na letališče ter opoldanski let Camiguin – Cebu ter naprej polet Cebu do Puerto Princese, kamor pridemo popoldan in imamo nekaj časa za dodatno odkrivanje. Za večerjo svetujemo obisk posebne restavracije Kalui, kjer si lahko privoščimo gastronomske presežke. Spanje Puerto Princesa H (dva notranja poleta, Z)

Dan 9 (03.2): Puerto Princesa – Ugong rock – Sabang – Robinzonski otok
Jutranji obisk skalnega osamelca, ki ga napademo oboroženi s čeladami. Skozi manjše jame se s pomočjo „zajl“ vzpenjamo do vrha osamelca. Sledi superman spust z zipline nazaj v dolino. Po prihodu v Sabang si privoščimo kopanje na lepi peščeni plaži Sabang. Potem pa z našo ladjico odrinemo proti prvemu Robinzonskemu otočku, sredi lepe narave. Zvečer pa večerja, taborni ogenj, petje in gledanje zvezd. Je kdo za nočno kopanje? K (Z, V, križarjenje z ladjico)

Dan 10 (04.2.): Robinzonski otok – otočkanje v arhipelagu Port Barton – Port Barton
Dan namenimo obisku arhipelaga Port Barton, kjer so koralni grebeni še najmanj poškodovani in kjer prevladujejo številni samski otočki v vseh odtenkih modro-zelene. Uživanje za kopanje in snorklanje po neturističnih predelih. Popoldne prispemo v kraj, ki ga poznajo samo nahrbtnikarji in kjer ni infrastrukture za masovni turizem. Tudi Port Barton ima lepo peščeno plažo s palmami. Spanje Port Barton, H ( Z, K, križarjenje z ladjico)

Dan 11 (05.2.): Port Barton – Inadelan island – San Vicente
Po zajtrku se najprej odpravimo z našo ladjico do idiličnega otočka Inadelan, kjer obiščemo slap in si privoščimo kosilo ter seveda skopamo na lepi plaži, potem pa nadaljujemo do najdaljše bele peščene plaže na Palawanu, dolge kar 14 km v San Vicente. Prosto popoldne za uživanje na plaži in vodnih radostih. Spanje San Vicente H (Z, K, križarjenje z ladjico)

Ki samo čakajo da jih odkrijemo
Dan 12 (06.2.): San Vicente - celodnevno otočkanje – El Nido
Po zajtrku se odpravimo z našo ladjico proti El Nidu. Danes bomo odkrivali južni del čudovitega arhipelaga Bacuit, se kopali in uživali kot otroci. Domačini nam vmes pripravijo kosilo. Še en poseben dan brez mobitela in vseh skrbi. Popoldan z ladjico priplujemo v popotniški kraj El Nido, kjer se zvečer prileže ribja pojedina v romantičnem ambientu, kje drugje kot na obali plaže. Spanje v El Nidu. Za konec spimo 2x v 
hotelu H (Z, K, križarjenje z ladjico).

Dan 13 (07.2.):  Celodnevno otočkanje Bacuit arhipelag - El Nido 
Ta dan nas čaka odkrivanje rajskega Bacuit arhipelaga, ki s svojimi lagunami, apnenčastimi klifi, skritimi peščenimi plažami, jamami in bogatim morskim svetom privablja popotnike iz celega sveta. Z maskami skačemo kot otroci v morje in se čudimo igri narave. Ko odkrivamo odročne zalivčke in lepe skrivnostne plaže, se nam ustavi čas. Zvečer pa spet uživanje v prijetnem vzdušju popotniškega El Nida. Spanje El Nido v hotelu  H (Z, K, križarjenje z ladjico)

Dan 14 (08.2.): Prosto za El Nido – polet El Nido do Manile
Prosto za samostojno odkrivanje El Nida do odhoda na letališče. Sledi transfer na letališče in notranji let El Nido – Manila. Potem pa transfer do hotela v centru Manile. Spanje Manila, H* (notranji let, Z)
Važno: v primeru pozne potrditve in zasedenosti notranjega leta El Nido – Manila sledi v tem primeru zjutraj vožnja do mesta Puerto Princesa in popoldanski let Puerto Princesa – Manila oz. let iz San Vicenteja do Manile (Clark airport).
 
Dan 15 (09.2): Manila – večerni let za EU
V Manili si pogledamo sodobno mestno četrt Makati, obiščemo Ocean park in za konec še največji nakupovalni center v Aziji. Sledi večerni let proti Evropi. (Z, let proti domu, obroki na letalu)
 
Dan 16 (10.2.): Prihod v Ljubljano oz. bližnje letališče (v tem primeru se bo organiziral prevoz) 

Cena: cena paketa 1.945 eur/osebo pri 14 osebah + let. karta od 750 eur/os z leti iz Zagreba (odlični leti)
Maksimalna velikost skupine je 16 potnikov ter vodnik.
V primeru majhne skupine 10 – 13 oseb je doplačilo 110 eur/os.
Vsi, ki ste že potovali z nami imate 40 eur/os popusta.

Snorklanje v morju turkizne barve
V ceno je vključeno:
 • nastanitve v popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah oz. ponekod lahko bungalovi (Manila 2x spanje hotel 3* z zajtrkom, Alona Beach 2x spanje popotniški hotel, Camiguin 3x spanje prijeten lodge z zajtrkom, Puerto Princesa 1x spanje popotniški hotel z zajtrkom, Robinzonov otok 1x spanje v šotoru z zajtrkom, Port Barton 1x spanje popotniški hotel/hostel z zajtrkom, San Vicente 1x spanje v popotniškem hotelu/hostlu z zajtrkom, El Nido 2x spanje v hotelu z zajtrkom),
 • povsod so zajtrki vključeni (razen 2x Panglao), v ceni je dodatno 5x kosil in 1x večerja, 
 • prevoze v Manili do hotela in hotel letališče,
 • 4 notranji leti Manila – Tagbilaran (Bohol), Camiguin – Cebu, Cebu – Puerto Princesa in El Nido – Manila,
 • tura po otoku Boholu (tarsiusi, tura z ladjo, čokoladni hribčki ...) z vključenim kosilom,
 • prevoz do Jagne (z ogledi na poti) in ladja do Camiguina,
 • prevoz do lodga Camiguin in prevoz do letališča Camiguin,
 • prevoz iz letališča Puerto Princesa do hotela,
 • transfer do Ugong skale in zipline, transfer do Sabanga,
 • ladjica do Robinzonovega otočka (island hoping), kjer imate dodatno vključeno večerjo (križarjenje z ladjico),
 • island hoping – odkrivanje otokov z ladjico v predelu Port Barton z vključenim kosilom in eko taksami (križarjenje z ladjico),
 • island hoping – odkrivanje otokov do otoka Inadelan z vključenim ogledom slapu in kosilom (križarjenje z ladjico),
 • island hoping v arhipelagu Bacuit z vključenim kosilom (6.2.) – križarjenje z ladjico,
 • island hoping v arhipelagu Bacuit v vključenim kosilom (7.2.) – križarjenje z ladjico, 
 • vse takse in eko takse za island hopinge, 
 • transfer do letališča El Nido, 
 • transfer v Manili iz letališča do hotela,
 • najem vozil za odkrivanje Manile zadnji dan in prevoz do letališča, 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 
Cena ne vključuje: ostale hrane (ni veliko), osebnih izdatkov in stvari, ki se na licu mesta plačujejo iz skupne blagajne  ca 110 eur/os (napitnine, letališke takse notranji leti, pristaniške takse, izlet kitovci/delfini, izlet na otok Mantigue in White island, rezervat Calm shells, dvodnevnega najema motorja na Camiguinu z bencinom, takse, Manila Ocean park ...), prevoza na/iz letališče v kolikor bo potreben. 

Iz skupne blagajne se plačujejo samo tisti stroški, pri katerih ste vsi kot skupina udeleženi. V primeru, da kdo ne želi določene storitve, se mu denar v višini ocenjene storitve povrne.  

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi. 
Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo oziroma se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena, se plača letalska karta, preostanek pa en mesec pred odhodom. Kalkulacija je narejena pri menjalnem tečaju 1 eur = 61 php (filipinski peso). V primeru spremembe cene letalskih kart, cene storitev in valutnega razmerja si pridržujemo pravico do spremembe cene. Program se uradno izvaja preko agencije Manager, d. o. o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Filipini so raj za Slovence. Imajo čudovito pokrajino, prekrasne domačine in so destinacija, kjer si lahko privoščiš.

Vodnik na potovanju: Senad Osmanaj,vodnik z licenco GZS, ki Filipine odlično pozna in smo prepričani, da boste z vodenjem zadovoljni.      
SPLOŠNE INFO
 • Odkrivanje rajskega arhipelaga BacuitKAKO POTUJEMO? Z lokalnimi prevoznimi sredstvi (avtobus, ladja, kombiji, najeti motorji/vespe, s posebno privatno ladjico med otoki pet dnevno križarjenje ...). V ceni so štirje notranji leti Manila – Bohol, Camiguin –Cebu, Cebu – Puerto Princesa in El Nido – Manila. 
 • NASTANITEV: Spi se v popotniških hotelih (hostlih)/lodgih v dvoposteljnih sobah, v Manili v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), 1x se spi v šotoru (vso opremo priskrbi lokalna agencija). 
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, dobra in poceni je morska hrana. Privoščili si boste različne ribje oziroma morske specialitete in eksotično hrano. Povsod so zajtrki vključeni (razen 2x Panglao), v ceni je dodatno 5x kosil in 1x večerja.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha.
 • ŠTEVILO OSEB: Najmanj 10, največ 16. 
 • VREME: Konec januarja in februarja je na Filipinih suho obdobje in zato najboljši čas za obisk dežele. Morje je takrat prijetno toplo in umirjeno. 
 • ZDRAVJE: Ne zahtevajo nobenih obveznih cepljenj. Več na www.zdravinapot.si 
 • VARNOST: Filipini so varna država, domačini pa štejejo med ene najbolj srečnih narodov sveta. Kriminala je malo, saj domačini slovijo kot eni najgostoljubnejših na svetu. Edina nevarnost je, da ne boste hoteli več domov. 
 • SPOMINKI: Filipini imajo precej lepih spominkov (lesene figure, starodavna glasbila, maske ...). 
 • VIZUM: Slovenci za obisk Filipinov do treh tednov ne potrebujemo vize. 
Komentarja naših potnikov:
Ocena potovanja: 10, krasna destinacija, turkizno čisto morje, vse je bilo organizirano ok in je teklo kot po maslu. Nepozabno potovanje
Petra

Potovanje po Filipinih ocenjujem s čisto desetko, saj je preseglo moja pričakovanja. Navdušila me je preprostost domačinov in tamkajšnjega življenja, čisto morje in nebeške plaže, pisan podvodni svet, neokrnjena narava in zanimivo rastje, dobra kulinarika, sanjske riževe terase, spanje pri domačinih in pod milim nebom, večeri polni smeha. Potovanje je bilo zame nekaj posebnega in bo vedno ostalo v lepem spominu. 
Teja

Prepustite se eni naših najljubših dežel sveta. FILIPINI so pravi raj za ljubitelje narave. Dežela ki te prevzame in ti zleze pod kožo. 

Vabljeni, da se nam pridružite pri odkrivanju rajskih Filipinov!

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com 

Prijavnica se nahaja spodaj (kliknite na puščico). Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

ĉ
Ravbar org,
9. okt. 2018 08:09