Potovanja‎ > ‎Južna Amerika‎ > ‎

Kolumbija

Kolumbija – skriti biser Južne Amerike

Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru. 
 
 
Za vas imamo pripravljeni krajše (14 dni) oz. daljše (21 dni) potovanje  
 • 14 dnevno (prvi del poti) je namenjen vsem,
 • drugi del s 5 dnevnim trekingom »Izgubljeno mesto« ter z odkrivanjem parka Tayrona pa je namenjen popotnikom po duši (oz. lahko namesto pet dni na trekingu preživite pet dni na plaži)

Smo eni prvih, ki smo organizirali potovanje v Kolumbijo in v tem delu sveta smo kot doma.
V Kolumbiji smo preživeli pet mesecev in raziskovali njene skrite kotičke, potem pa sem organizirali štiri uspešno izpeljana potovanja. Kolumbija ne samo, da je varna (predeli po katerih boste potovali), ampak je dežela, ki je nekaj posebnega zaradi lepe narave in domačinov polnih življenja. 

Program je obogaten s trekingom do Izgubljenega mesta. Za Kolumbijo je ta treking isto kot treking Macchu Picchu za Peru. Le da je "Izgubljeno mesto" še dokaj neturistično in ga boste zato lahko bolj doživeli. Če ste popotniki po duši smo prepričani, da vas bo Kolumbija navdušila. Po deželi se vozimo s privatnim vozilom (avtobus ...), koristimo dva notranja leta, spite pa v prijetnih popotniških hotelih in tudi na haciendi.

Zakaj z nami v Kolumbijo?

 • ker boste doživeli pristen stik z gostoljubnimi domačini, kjer je ples del njihovega vsakdana,
 • odkrivali boste najlepša kolonialna mesta (Kartagena - Unesco, Salento), 
 • spali boste v prijetnih popotniških hotelih (spanje na haciendi v idilični pokrajini), 
 • ker boste lahko doživeli številne aktivnosti (jahanje oz. hoja med palmami, spuščanje po vrvi - zip lining, odkrivanje posebne jame, kopanje v blatnem vulkanu ...), 
 • ker se boste lahko naplesali, 
 • ker boste raziskovali džunglo, eksotično pokrajino s palmami na višini preko 2.500 m, ležali na peščenih plažah in se namakali v toplem Karibskem morju, 
 • ker boste spoznali najbolj avtentičen del dežele - Zono Cafetero, s pridelavo kave in pristnimi domačini,
 • eden od vrhuncev bo pet dnevni treking, kjer se boste družili s tradicionalnim ljudstvom, kjer boste vpijali mistično energijo Izgubljenega mesta in kjer se boste lahko počutili kot Indiana Jones,
 • ker večino časa potujete z privatnim avtobusom, pomeni, da bo več časa namenjeno pravemu odkrivanju dežele (in ne čakanju na avtobusnih postajah), 
 • ker je naš program bogat in smo za vas izbrali najboljše stvari, ki jih ta čudovita dežela ponuja.

Gostoljubni domačiniProgram: Potovanje po Kolumbiji je varno (predeli, kjer mi potujemo) in tudi Lonely Planet je uvrstil Kolumbijo med najbolj željene popotniške destinacije. Na začetku si bomo pogledali Bogoto (La Candelaria – z lepo arhitekturo, Plazo Bolivar, Boterov muzej, enkratni muzej zlata ...), potem se zapeljemo do nekdanje haciende Pabla Escobarja (kjer se boste spoznali z zgodovino Kolumbije). Sledi raziskovanje skritega bisera rezervata Rio Claro. Spali bomo sredi džungle in se počutili kot pravi raziskovalci (čaka nas treking po džungli, odkrivanje posebne jame, spuščanje po jekleni vrvi - zip lining ...). Enkraten je tudi pogled z 200 m visoke skale El Penol na okoliško jezero. Ljubitelji plesa boste na svoj račun prišli v modernem mestu večne pomladi Medellinu, ki ga dodobra raziščemo (zapeljemo se tudi do favele). Za sprostitev pa se bomo prestavili v najbolj pristen konec Kolumbije (Zona Cafetera), kjer bomo obiskali kolonialno mesto Salento (idealno mesto za nakupe) in se prepustili Valle de Cocora (čudovita pokrajina polna palm), kjer nas čaka jahanje konj oz. hoja med palmami. Spali pa bomo na idilični haciendi (kjer se bomo seznanili s pridelavo kave). Sledi odkrivanje karibskega bisera, najlepšega kolonialnega mesta na svetu Kartagene, kjer se bomo lahko najprej zapeljali na čudovito peščeno plažo Playo Blanco, potem pa uživali v tem romantičnem mestu. V Kolumbiji je ples način življenja in ta nas bo spremljal v vseh mestih. Eno od posebnih izkušenj bo kopanje v blatnem vulkanu El Totumo in odkrivanje lepih karibskih plaž narodnega parka Tayrona in Tagange. Vrhunec potovanja pa bo pet dnevni treking do Izgubljenega mesta, ki ga imajo za enega najbolj mističnih trekingov sveta. Obiskali bomo tudi vasi Kogi indijancev (tradicionalno leme), se kopali v številni tolmunih in srkali energijo mističnega "Izgubljenega mesta". To so kraji, ki navdušujejo prave popotnike, katerim je potovanje tudi namenjeno.

Kolumbija, program po dnevih

Muzej zlata
21 dni (14 dni, domov potujete po Santi Marti oz. Tagangi)  
Bogota – Rio Claro - Medellin – Pereira - Kartagena – Santa Marta – Taganga- Ciudad Pedida - Tayrona 
H – spanje v popotniškem hotelu v dvoposteljnih sobah
K – kampiranje (spanje na žimnicah, 1x na viseči mreži)
Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

1. dan - let do Bogote (prihod predvidoma popoldan), prevoz do hotela v centru mesta, spanje Bogota, H (obroki na letalu)

2. dan - ogled glavnega mesta, pogledali smo bomo vse glavne znamenitosti (poseben muzej zlata, La Candelaria – kolonialni delPlaza Bolivar, obiskali bomo muzej Botera in se povzpeli z vzpenjačo več kot 3.000 m visoko, od koder je najlepši pogled na Bogoto ...), vsak večer v mestih boste lahko dodatno izkoristili za odkrivanje nočnega življenja, spanje Bogota, H (Z)

3. dan – s privatnim avtobusom se zapeljemo do haciende, kjer je živel Pablo Escobar, kokainski kralj (danes je hacienda preurejena v muzej, videli boste zanimivo kolekcijo avtov, hkrati se bomo tam družili s številnimi živalmi ...), sledi vožnja do narodnega parka Rio Claro, kjer se bomo znašli sredi narave, spanje Rio Claro, H (Z, V)

4. dan – ta dan vas čaka hoja po džungli in odkrivanje kraške jame (za raziskovalce po duši), v jami se boste spuščali kot po toboganu, notri pa živi tudi poseben ptič guacharo; preizkusili boste lahko tudi canopy – zip lining (adrenalinski spusti po jeklenici preko reke) oz. se boste lahko spuščali po reki na zračnicah in kopali v idilični naravi, spanje Rio Claro, H (Z, K, V)  

5. dan - vožnja in vzpon na 200 metrski monolit El Penol, od koder je krasen pogled, odkrivanje prijetnega mesteca Guatape (za kosilo vas čaka odlična postrv), vožnja do Medellina, ki slovi po nočnem življenju, spanje Medellin, H (Z)

6. dan - odkrivanje glavnih znamenitosti Medellina, ki ga imenujejo mesto večne pomladi; z metrojem bomo odkrivali glavni trg, Boterove umetnine, čas bo za nakup spominkov, hkrati pa se bomo z gondolo zapeljali tudi nad favelo, spanje Medellin, H (Z)

7. dan – daljša vožnja do Zone Cafetere, spanje v prijetnem malem mestu Salento, H (Z)

8. dan – krajša vožnja do Valle de Cocora, čudovite pokrajine polne palm (na višini preko 2500 m), kraj je idealen za jahanje oz. hojo po idilični pokrajini; po kosilu bomo odkrivali še kolonialno mesto Salento, ki je raj za nakupe, potem pa pridemo do naše haciende, ki leži sredi nasadov kave, spanje na haciendi, H (Z,V)

9. dan – uživaški dan, ki ga bomo izkoristili za seznanjanje s celotnim procesom pridelave kave, lahko se boste kopali v bazenu oz. odkrivali okolico haciende (kjer vas čakajo eksotične rože in ptiči), spanje na haciendi, H (Z, K, V) 

10. dan - zgodnje vstajanje in krajši prevoz do Pereire od koder letimo do Kartagene, sledi ogled prelepega mesta (UNESCO); Kartageno imajo za najlepše kolonialno mesto in vsi romantiki boste prišli na svoj račun. Lahko se boste zapeljali s kočijo ali pa uživali na Chiva busu; spimo v hotelu, v starem delu mesta, spanje Kartagena, H (Z)

11. dan – opcijska tura s čolnom do ene najlepših plaž Karibov, Playe Blance, kjer se boste lahko prepustili masaži na peščeni plaži, si privoščili morske dobrote in se odpočili od vseh stresov; popoldan se vrnemo v Kartageno, kjer si pogledamo največjo utrdbo, ki so jo kdajkoli zgradili Španci: Castillo San Felipe de Barajas (s številnimi podzemnimi tuneli) in od koder je lep pogled na mesto; odkrivanje nočnega življenja Kartagene, spanje Kartagena, H

12. dan – s privatnim avtobusom se bomo zapeljali do posebnega vulkana El Totumo, kjer nas čaka kopanje v zdravilnem blatu, sledi vožnja do Santa Marte (krajši ogled centra mesta), spanje Santa Marta oz. Taganga, H 

13. dan – skupina, ki potuje domov ima čas za kopanje na lepi plaži Grande, popoldan sledi notranji let Santa Marta – Bogota in polet domov, kamor pridete naslednji dan; popotniška skupina, ki ostane pa dan začne z prevozom do izhodišča 5 dnevnega trekinga Ciudad Perdida (Izgubljeno mesto), po kosilu se začne ca 4 urni treking do našega kampa (vso kuhinjo, posode, hrano, pijačo, viseče mreže ...) nam bodo transportirali z osli, nosili boste le svoje stvari; v naslednjih dneh boste resnično uživali v pristni naravi, hodili boste po pravi džungli in vmes bo dovolj časa za kopanje v čudovitih tolmunih; spanje v visečih mreži, K (Z, K, V) 

Fascinantno Izgubljeno mesto (Lost City)14. dan – treking do vasi Kogijev, potomcev Tayrona indijancev; Kogiji še danes živijo tradicionalno življenje, verjamejo, da so reke vene matere, pogorje Sierra Nevada po katerem bomo hodili, pa je mati Zemlja; med hojo po džungli boste opazovali bogato floro in favno (ca 4 ur hoje) prihod v naš kamp je predviden popoldan, tako da bo dovolj časa za namakanje v bližnji reki; spanje na žimnicah, K (Z, K, V)

15. dan – ta dan bo najbolj zahteven (ca 5 ur hoje) saj nas čaka nekajkratno prečenje reke, potem pa vzpon po 1270 stopnicah (večinoma poraščenih) v lepem okolju (počutili se boste lahko kot Indiana Jones, ki odkriva novo arheološko najdišče); prihod do Izgubljenega mesta, ki leži v lepi naravi in kjer je čutiti posebno energijo. Tam se boste lahko naužili energije tega mističnega kraja, kjer so živeli Tayrona indijanci; nočitev v kampu, spanje na žimnicah, K (Z, K, V)  

16. dan – po zajtrku nas čaka še jutranji ogled Izgubljenega mesta in povratek po isti poti (vmes možnost kopanja), spanje v kampu, kjer smo drugič prespali na žimnicah, K (Z, K, V)

17. dan – zadnji del trekinga do civilizacije, kjer si privoščimo piknik pred vrnitvijo do Tagange, spanje Taganga, H (Z, K)

18. dan – zjutraj nas čaka vožnja s čolnom v park Tayrona, vse do naše plaže Cabo de San Guia, kjer nas čaka zaslužen dopust na karibski obali, kopanje na peščeni plaži; K (spimo v preprostih šotorih s podlogo) (Z)

19. dan – prosto za uživanje v toplem karibskem morju in lenarjenje na peščenih plažah; za tiste s preveč energije je možen treking do vasi El Pueblito, kjer so ostanki naselja, kjer so živeli Tayrona indijanci, pozno popoldan vrnitev v Tagango, kjer nas čaka zaključna večerja, spanje Taganga, H 

20. dan – dopoldan prosto (možnost kopanja na plaži Grande ...), popoldan nas čaka polet Santa Marta – Bogota in nočni polet proti domu, (Z, obroki na letalu)

21. dan - prihod domov

Cena: 1.495 eur/osebo pri 14 dnevnem potovanju + let. karta, ki vključuje dva notranja leta (ca. 1.150 eur/os)
1.745 eur/osebo pri 21 dnevnem potovanju  + let. karta, ki vključuje dva notranja leta (ca. 1.150 eur/os) 
Cena velja pri vsaj 14 potnikih. V primeru manjše skupine (10 - 13 oseb) se potovanje vseeno izpelje ob doplačilu 130 eur/os. 
Vsem, ki ste že potovali z nami priznavamo 40 eur popusta. 

V ceno je vključeno (21 dni):
 • vse namestitve z zajtrkom (razen 2x v Kartageni in 1x v parku Tayrona): 12x spanje v popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah, 2x spanje na haciendi v dvoposteljnih sobah, 1x v šotoru na blazini v parku Tayrona, 1x spanje v visečih mrežah in 3x na žimnici na trekingu Izgubljeno mesto),
 • večino hrane (vključeni so vsi zajtrki razen 2x, na trekingu je vključen 4x polni penzion, v Rio Claru 2x polni penzion, na haciendi 2x polni penzion),
 • najem privatnega vozila (avtobus ...) po programu, 
 • najem čolna za povratni prevoz Taganga – park Tayrona – Taganga,
 • pet dnevni treking do Izgubljenega mesta (vse vključeno),
 • vstopnina v muzej zlata, Boterov muzej in voden ogled plantaže kave,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika,
 • organizacija potovanja. 
V ceni ni vključeno: eventuelni prevoz na letališče in izstopna taksa (če bo), nekaj dodatne hrane in pijače, ca 190 eur/os bomo krili na licu mesta iz skupne blagajne (napitnine za lokalne vodnike, lokalni prevozi po mestih, nekatere vstopnine: park Tayrona, hacienda Escobar, Totumo vulkan, trdnjava San Felipe, El Penol, vzpenjača na Monserrat in opcijskih aktivnosti najem Chiva busa, izlet s čolnom do Playe Blance, canopy, jama Rio Claro, jahanje konj ...), asistenca Coris, stroški osebne narave.

Pri 14 dnevnem potovanju je vključeno v ceno vse enako, razen trekinga Ciudad Perdida pet dni, dva dni parka Tayrone in enkrat manj spite v Tagangi.

200 eur akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije Manager. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom na račun agencije. Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Predviden vodnik na turi: Alex Fernandez oz. Staša Kraljič, oba Kolumbijo odlično poznata in komaj čakata, da se vrneta v Kolumbijo. Info: Uroš, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com.  

Več o pet dnevnem trekingu Izgubljeno mesto:

Ta treking imajo za enega najbolj mističnih trekingov Južne Amerike. Končni cilj je Ciudad Perdida – Izgubljeno mesto, ki so ga odkrili šele leta 1972 in zanj predvidevajo, da je bila prestolnica Tayrona indijancev. Mesto je bilo predvidoma zgrajeno med enajstim in štirinajstim stoletjem, čeprav so osnove že iz sedmega stoletja. Na ozemlju velikem dva kvadratna kilometra je živelo med štiri do deset tisoč ljudi, leži pa na strmih pobočjih na višini med 950 – 1.300 metrov. Tayrona indijanci so živeli v lesenih kolibah katere so izginile, ostalo pa je 150 teras in številne kamnite strukture. Največja terasa je služila za ritualne ceremoniale, poglavar pa je živel na vrhu vasi (imeli so hierarhično ureditev). Med špansko okupacijo so bili Tayronci skoraj izbrisani iz obličja zemlje, Izgubljeno mesto pa je prekrila bujna vegetacija. Tako je bilo pozabljeno stoletja, dokler mesta niso odkrili lovci na zaklade leta 1975.
Treking je še dokaj neturističen, kar pomeni, da boste odkrivali pristno džunglo, se kopali v čudovitih tolmunih in se družili s tradicionalnimi Kogi indijanci (potomci plemena Tayrona).
Napornost trekinga: je srednje zahteven (ca 4-5 ur hoje dnevno), 1x se spi viseči mreži in 3x na blazini. Na trekingu ni tušev, zato pa se kopamo in umivamo v rekah. Klima na tem območju je tropska, z možnimi krajšimi nalivi in visokimi temperaturami. Ponoči se ohladi in je potrebno imeti dolge rokave in spalno vrečo. Na trekingu hodite na lastno odgovornost.
Dodatno: lahko se najame portirja, ki vam bo nosil prtljago celotno pot (in vam s tem precej olajša vse skupaj).

V ceni trekinga je vsa hrana in pijača, vsa oprema (viseče mreže z zaščito proti komarjem, kuhinja), vstopnina v narodni park Sierra Nevada in arheološki park Ciudad Perdida, lokalni vodnik, najem portirjev in mul (ki nosijo vso hrano, opremo in viseče mreže) ter lokalni kuhar (poskrbljeno bo tudi za vegetarijance).
Kaj potrebujete s seboj: nahrbtnik (za zaščito proti dežju), kvalitetno obutev, natikače, spalno vrečo, kopalke, čelno svetilko, insekt repelent, kremo za sonce, plastenko za vodo, prav pridejo tudi pohodne palice. Vsak nosi svoj nahrbtnik s svojimi stvarmi (oz. se najame portirja).
Zanimivost: V pogorju Sierre Nevade leži tudi najvišja gora Kolumbije, ki je visoka kar 5.775 m in je najvišja ležeča gora ob oceanih.
 
SPLOŠNE INFO:
 • KAKO POTUJEMO? Kolumbijo raziskujemo z privatnim vozilom (avtobus ...) Bogota - Pereira, dva daljša notranja leta Pereira – Kartagena in Santa Marta – Bogota, do plaže Blance in parka Tayrona se vozimo s čolnom, na izhodišče trekinga se peljemo z jeepi ... 
 • NASTANITEV: Spi se v simpatičnih popotniških hotelih na dobrih lokacijah, v narodnem parku Tayrona 1x kampiramo (šotore in podloge nam zagotovijo v parku), na trekingu Ciudad Perdida se 1x spi v visečih mrežah in 3x na žimnici.
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Na trekingu bomo imeli vso hrano v ceni (kuhal bo lokalni kuhar). Poskusili bomo različno tipično hrano, dobra je morska hrana na karibskem delu države. Čeprav so Kolumbijci navdušeni jedci mesa, je potovanje primerno tudi za vegetarijance. 
 • ZAHTEVNOST POTI: 14 - dnevna tura je primerna za kogarkoli, dodatnih 7 dni potovanja pa je primerno za popotnike po duši.
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20.
 • VREME: Marca je v Kolumbiji suho obdobje. Temperature bodo visoke (razen v Bogoti, ki leži na višini 2.600 metrov, kjer so lahko hladne noči). Karibsko morje je toplo za kopanje.  
 • ZDRAVJE: Ni potrebno nobeno obvezno cepljenje pri vstopu. Več na www.zdravinapot.si.     
 • VARNOST: Kolumbija se je v zadnjih dvajsetih letih zelo spremenila. Varnost je presenetljivo visoka, nevarni so le še odmaknjeni predeli, kamor pa mi itak ne gremo. Kriminala je zanemarljivo malo, saj domačini slovijo kot eni najgostoljubnejših na svetu. 100% varnosti vam ne moremo garantirati, se bomo pa gibali po varnih področjih. 
 • SPOMINKI: Kolumbija ima kar nekaj lepih spominkov (lesene figure, smaragdi ...).
 • VIZUM: Slovenci za obisk Kolumbije ne potrebujemo vize.
Vabljeni k ogledu filma o trekingu do Izgubljenega mesta:

YouTube Video

 
Ali ste vedeli: Kolumbijci slovijo kot eni najbolj srečnih ljudi na svetovni lestvici.

Nekaj vtisov naših potnikov iz potovanja po Kolumbiji:

Ocena potovanja: 9
Kolumbija je bila točno to, kar sva si želela za poletno potovanje – sproščeno počitniška s popotniškim pridihom. 
Navdušila naju je njena raznolikost – tako v pokrajini kot v ljudeh. Ko prideš iz svežih, toplo srčnih Andov v vroče, vlažne in zelo živahne Karibe, se ti odpre čisto drug svet. 
Nepopisno nama je bila všeč divja narava in neskončno zelenje, pa seveda “kolumbijska ravnica”
Ocena vodnika Alexa: 10 – boljši ne bi mogel biti. 
Njegovo poznavanje kulture in ljudi nam je odprlo marsikatera vrata in nam dalo marsikatero dodatno informacijo. Oba sva bila zelo navdušena nad njegovo srčnostjo, odločnostjo, zabavnostjo in fenomenalnim občutkom za vodenje skupine. Skratka top of the top
M. in G.

Mesto GuatapeOcena potovanja: glede na to da ponesreči nisva mogla iti na treking do Izgubljenega mesta, težko bi se odločil za čisto desetko, kar seveda ni vaša krivda. Glede tega ponesrečenega dogodka bi rad pohvalil tudi agencijo v Columbiji ker so se izredno potrudili in nama pomagali in tudi našega vodiča na katerega smo se lahko stoprocentno zanesli.
Prijetno sem bil presenečen kako je dežela lepa, čista, varna in mogoče so mi bili najbolj všeč sami Kolumbijci, ljudje čistega srca, narejeni za smeh, ples, muziko, zmeraj pripravljeni pomagati, ljudje tako enostavni, nekomplicirani in srečni....

Vodnik Alex je bil odličen, zabaven, iznajdljiv, razgledan, sposoben za prave odločitve v pravem trenutku. Srčno upam da se ne bomo srečali samo na naslednjih potovanjih ampak da bomo ostali prijatelji tudi v Sloveniji. Mislim da je za vašo agencijo pravo odkritje. Obdržite ga, prosim.....
J.

Zavedanje ostaja, da smo imeli čudovito potovanje, da so bili čudoviti oni tam, in da smo bili čudoviti mi, ki smo si vse naredili, da je bilo dobro, nepozabno, smeha polno... 
Kolumbija niso bili le ljudje, ampak nasmehi vseh barv in energija, mesta in živali, ni bila le pokrajina, ampak bele krave, visokorasle palme, sveže pražena kava, treking švic, hoja čez hlod in galop konj, niso bile le plaže in morje, ampak divji valovi, stopinje v pesku, masaže na plaži, skok v bazen, visenje v mreži in kokos z drevesa, ne le rafting, ampak jahanje valov in timski duh, adrenalinski zajling, doživetje vodne jame, pa mokra taxiboat vožnja, dež v džungli, piki mušic in blatna kopel.. ni bila le salsa, ampak plesni objem, rum-cola, cervezas in bovla, petje pesmi na avtobusu, chiva party bus, fuzbal, in bila so jajčka na razlicne nacine, ribe pečene in slastne, riž, banane, kava in sadni sokovi... ter se mnogo več. in bili ste vsi vi! 
Nataša 
P.s. "Naša Kolumbija" bo v srcih trajala dolgo. Zame večno ... 

Ocena potovanja: 9
Staša je super vodnica; profesionalka, vedno dobro razpoložena in za žur. Prijetna in sproščena, znala nas je motivirati, ko je nam zmanjkovalo energije (na trekingu), razveseljevala nas je s svojo dobro voljo in sproščenostjo, podala veliko informacij o deželi in njihovih ljudeh. Zelo natančno je vodila zapiske o stroških in argumentirano vse pojasnila, ko so bila vprašanja glede skupne blagajne in porabe denarja. Objektivno nam je predstavila svoje mnenje in nas pustila, da smo se odločili tudi po svoje. Izredno pozitivna in odločno za reševanje težav in ne iskanje le teh.
Program je tako zelo pester in doživi se tako veliko Kolumbije, da bi težko izpostavila kaj točno določenega, zagotovo pa bodo svojsten pečat pustili; Bogota s svojimi umetniškimi grafiti, Rio Claro zaradi pristnega stika z naravo in canopy, Medellin zaradi velikega umetnika Botera in njegovih del, vzdušje v tango baru in zabava v mestu, nepozabni treking s konji po dolini voščenih palm, romantična Kartagena in seveda treking do izgubljenega mesta, ki je naporen za telo in hkrati tako zelo sproščujoč za misli. Srečanje z indijanci je posebno doživetje, čeprav sva si želela, da bi turisti manj posegali v njihovo zasebnost. Kolumbijci so res neverjetno sproščeni in prijazni, izredno dobri plesalci, ki jih je veselje gledati in se od njih učiti.
Nina

Ocena potovanja: ocena 10
Izredno bogat in zanimiv program potovanja.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Super vodnica Staša, obvlada organiziranje. Dobro poznavanje dežele in kulture. Kljub napornim dnevom vedno za žur do jutra.
Matej

Ocena potovanja: 9 - potovanje je izredno, Kolumbija je dežela, ki se ti usede v srce, glavo in še kam po telesu... Navdušili so me ljudje, njihova glasba, dobra volja, lepota...
Vodenje: Izredno. Alex je vodič od glave do pete. Rojen, da poskrbi za nas popotnike. Upam, da bo razveseljeval še mnoge slovenske skupine po Južni Ameriki.
B.

Bilo je nepozabno. Če sem čez leto imela pomisleke glede potovanja, danes lahko rečem le, da sem vesela, da sem poslušala srce in vseeno odpotovala v Kolumbijo. Bilo je najlepše darilo za 30. rojstni dan. 
Maja 
 
Pohitite z obiskom, preden jo odkrijejo drugi popotniki. 

Info in prijave: gsm 031-684 651 (Uroš), e-mail uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica za potovanje se nahaja spodaj (kliknite na puščico na desni strani). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo poskenira in pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 
 
RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami
ĉ
Ravbar org,
16. sep. 2018 06:11