Potovanja‎ > ‎Severna Amerika‎ > ‎

Havaji

Vrhunci Havajev
Havaje dobro poznamo in smo sem že organizirali potovanje za skupino (15 oseb) po otokih Oahu, Kauai, Maui in Hawaii (Big island). Sporočite nam vaše želje in z veseljem vam bomo pripravili program ter ponudbo. 

SPLOŠNE INFO
KAKO POTUJETE: Z večjimi in udobnimi avti (npr. Dodge Grand  Caravan). Vožnja po Havajih je enostavna in nestresna  (več šoferjev). Za najem avtov je potrebna kreditna kartica udeleženca na vsak najet avto. Pred potovanjem (ca 1 – 2 meseca prej) se na srečanju vseh udeležencev dogovorimo o vseh podrobnostih.    
HRANA: Havaji imajo precej sadja in zelenjave, na svoj račun pa boste prišli tudi ljubitelji rib. V mestih se boste prehranjevali v lokalnih restavracijah oz. v hotelih. Večinoma pa boste imeli apartmaje, kjer se bo dalo pri hrani tudi precej privarčevati (oz. si boste nakupili hrano v supermarketu).   
ZAHTEVNOST POTI: Potovanje po Havajih je enostavno in brez stresa. Vsi krajši trekingi oz. sprehodi po parkih se bodo prilagojeni vašim zmožnostim.  
VREME: Havaji razlike med zimo in poletjem skoraj ne poznajo, temperature pa se skozi celo leto gibljejo okoli prijetnih 27 stopinj Celzija. Deževno obdobje traja med decembrom in marcem, sicer pa najmanj padavin pade med poletnimi meseci od maja do avgusta. Bi vas pa radi opozorili na visoko vlažnost. 
ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. Ravno tako ni potrebno imeti kakih cepljenj ali podobnega. Svetujemo obisk strani www.zdravinapot.si za več informacij.
VARNOST: Havaji so varni za potovanje. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
SPOMINKI: Havaji imajo precej spominkov (ki pa niso poceni). Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter Maestro BA/Cirrus kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih.
VIZUM: Slovenci za Havaje (ZDA) ne potrebujemo vize, se pa moramo najaviti preko elektronske prijave vsaj 72 ur pred prihodom (ESTA), strošek je 14$. V primeru da ste bili v zadnjih petih letih v Iranu, Iraku, Siriji oz. Sudanu pa je potrebna viza. 

Vsi ki vas zanima potovanje na Havaje nam pošljite povpraševanje na email: uros.ravbar@gmail.com

Greste v naši organizaciji na Havaje?

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami