INDIJA, 20 dni (11. - 30.11.2024) - zadnjih 5 prostih mest - prenovljen program

 • Termin: 11. - 30.11.2024 
 • Trajanje potovanja: 20 dni (oz. možnost skrajšanega 14 dnevnega potovanja)
 • Skupina: min. 10 oseb, maks. 20 oseb 
 • Cena: 2.390 eur/os pri 15 osebah + let. karta od 800 eur/os naprej z vključenimi taksami in doplačilom za prtljago
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Indija kar buhti od religije, kulture, zgodovine in pisanega življenja. 

Je mešanica različnih etničnih skupin, kjer vsaka s svojim jezikom, življenjskim slogom, religijo in miti pripomore h celovitosti indijske kulture. Težko si je predstavljati bolj neverjetno, raznoliko in mamljivo deželo, kot je Indija. To je edina dežela na planetu, kjer se vse, kar se je kdaj zgodilo v zgodovini, dogaja vsak dan pred vašimi očmi. Ta enormna podcelina, ta vrelec neukrotljivega iskanja in odkrivanja, je za vsakega radovednega popotnika enostavno nepogrešljiva izkušnja.

Program je zelo bogat, tako da boste ne samo videli ampak tudi doživeli najlepše stvari Indije: od glavnega mesta Delhija, do puščavskega Jaisalmerja (mesto iz Tisoč in ene noči, kamelji safari po sipinah), lepega »modrega« mesta Jodhpurja, indijske Benetke Udaipur, sveti Pushkar (s posebno energijo), do prestolnice Radžastana, Jaipur (s fotogenično Palačo vetrov in trdnjavo Amber s sloni), pa narodni park Keoladeo s ptiči, fascinanten Tadž Mahal v Agri in posebno romarsko središče Varanasi s svetim Gangesom in bližnjim Sarnathom (Buda). V zadnjem delu vas čaka še Madurai (barviti templji), čudovita pokrajina okoli Munnarja (čajne plantaže in plantaže začimb), odkrivanje Kerale - vožnja z ladjo po rečnih kanalih Backwatersa (lepa narava) in na koncu uživanje na morju na peščeni plaži. Vmes pa bo veliko fotografskih motivov. Vsak, ki ima rad življenju, se bo zaljubil v Indijo. Vabimo vas, da z nami odkrivate eno od najbolj fascinantnih držav svet. 

Potovanje je primerno za popotnike po duši.

VRHUNCI INDIJE, program po dnevih 
9x spanje v preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah, 2x nočitev na vlaku (spalniki), 1x nočitev v šotoru na kameljem safariju (za vso opremo bo poskrbljeno)
Vključeno: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja  

1. dan: LETALO 

Transfer do bližnjega letališča (bo organiziran) in polet proti Indiji (obroki na letalu). 

2. dan: Odkrivanje DELHIJA – nočni vlak v UDAIPUR

Ogled glavnih znamenitosti prestolnice Indije (kar 75 metrov visok minaret Qutab Minar, India gate, predsedniška palača in parlament …). Pogledali si bomo tudi Bahai Temple (Lotusov tempelj) – ki je namenjen vsem, ki iščejo notranji mir. Popoldan pa nas čaka ogled starega dela Delhija (obzidje Shanjahanbad, postanek pri Rdeči trdnjavi in ogled Jama Masjid – največje mošeje v državi, ki sprejme kar 25.000 ljudi, za konec pa še obisk marketa Chandni Chowk, kjer se bomo zapeljali z rikšami in se srečali s pravo Indijo ...). Zvečer se vkrcamo na indijski vlak, ki nas popelje do Udaipurja. Potovanje z indijski vlaki je svojevrstno in za marsikoga nepozabno doživetje. Nočitev na nočnem vlaku (spalnik).

3. dan: UDAIPUR

Danes bomo  raziskovali Udaipur, mesto na vodi, ki je včasih poimenovan kot »indijske Benetke«. Občudujemo najlepše templje ter si ogledamo najbolje ohranjeno palačo – City Palace, ki se ponaša s čudovitimi dekoracijami, paviljoni, terasami in vrtovi (je nekdanji dom Udaipurskega maharadže). Zapeljemo se z ladjico po zanimivem jezeru Pichola, ki je obkroženo s hribi, palačami in templji. Na jezeru pa sta na otočku tudi dve čudoviti palači Jag Mandir in Jagat Niwas. Seznanili se bomo tudi z umetnostjo risanja miniatur ter si pogledali radžastanske plese. Nočitev v hotelu v Udaipurju (Z)

4. dan: UDAIPUR - RANAKPUR - JODHPUR

Najprej se bomo zapeljali do Ranakpurja, kjer si pogledamo čudovit džainistični tempelj, ki predstavlja biser indijske arhitekture. Potem pa nas čaka vožnja mimo tradicionalnih vasic različnih kast in etničnih skupin s pisanimi oblačili vse do Jodhpurja, kjer si pogledamo fascinantno trdnjavo Mehrangarh in je znana po svojih palačah in dekoriranih muzejih ter Jaswant Thado – kraljevi spomenik. Sledi sprehod in odkrivanje t.i. »modrega« mesta z znamenitim Clock towrom (stolpom) in zelo barvito tržnico Sadar market, kjer prodajajo vse od tekstila, antičnih stvari do srebra in številnih ročnih izdelkov. V primeru da si ne pogledamo vsega si kakšno stvar lahko pogledamo tudi naslednji dan. Nočitev v hotelu v Jodhpurju (Z)

5. dan: JODHPUR - JAISALMER

Danes se bomo zapeljali vse do puščavskega t.i. »zlatega« mesta Jaisalmer. S svojimi prepletenimi ulicami, dvojnim obzidjem in peščeno trdnjavo, nas spominja na čase iz Tisoč in ene noči. Obisk lokalnega marketa in čas za odkrivanje mesta. Nočitev v hotelu v Jaisalmerju (Z)

6. dan: JAISALMER – PUŠČAVA

Vožnja iz mesta Jaisalmer do posebne puščavske pokrajine. Eden od vrhuncev potovanja bo kamelji safari in odkrivanje pristne narave. Obiskali boste tudi tradicionalne nomadske vasice in prisostvovali njihovemu plesu oz. petju. Ste za sončen zahod sredi sipin in večerjo ob tabornem ognju? Trenutki, ko se povežemo z naravo in se naužijemo pogleda na nešteto zvezd v dobri družbi. Nočitev v šotorih - za vso potrebno opremo bo poskrbljeno. (Z, K, V)

7. dan: PUŠČAVA – BIKANER

Zjutraj si privoščimo še jutranji kamelji safari z ogledom majhnih puščavskih vasic, kjer se družimo z domačini in spoznamo njihovo življenje, nato pa zapustimo puščavo in vasice za seboj ter se zapeljemo do mesta Bikaner, kjer si pogledamo fascinantno trdnjavo Junagarh Fort. Nočitev v hotelu v kraju Bikaner (Z)

8. dan: BIKANER – PUSHKAR

Danes nas čaka daljša vožnja do posebnega Pushkarja, ki ima eno najbolj svetih jezer v Indiji in je zato center hindujskih romarjev. Mesto ima posebno energijo in je eno najbolj fotogeničnih mest za slikanje domačinov. Pogledali si bomo edini tempelj na svetu, ki je posvečen lordu Brahmanu in raziskovali zanimive ozke ulice. Potem pa bomo uživali ob svetem jezeru, ki ima 52 ghatov, kjer romarji opravljajo ritualno kopanje. Nočitev v hotelu v Pushkarju (Z)

9. dan: PUSHKAR – JAIPUR

Zapeljemo se do Jaipurja, prestolnice Radžastana, ki slovi po svoji rožnati barvi, ki se povezuje z gostoljubnostjo v njihovi kulturi. Najprej si bomo pogledali fotogenični Hawa Mahal oz. Palačo vetrov (ki slovi po posebni arhitekturi) –poseben fotografski motiv.  Potem pa gremo do trdnjave Amber, nekdanje kraljeve prestolnice, ki leži na vrhu hriba. Tam boste lahko jahali slone vse do notranjosti trdnjave, kjer vas bodo lahko navdušili templji in posebne dvorane (Temple of Victory, Hall of Mirrors, Hall of Public Audience …). Sledi vrnitev v mesto, kjer si pogledamo kompleks palače – City palace, ki slovi po svoji mugalski arhitekturi. Muzej v palači ima izredno zbirko od ornamentov, starodavnega orožja, kraljevih oblačil, preprog, dekorativnih izdelkov in tradicionalne arhitekture. Blizu palače si bomo pogledali tudi Jantar Mantar (Unesco), največji astronomski observatorij. Zvečer obiščemo še tempelj Birla, kjer bomo prisostvovali ceremoniji Aarti (prayer ceremony) in se ustavili še pri dvorani Albert za foto postanek. Nočitev v hotelu v Jaipurju (Z)  

10. dan: JAIPUR – BHARATPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA

Najprej se zapeljemo do nacionalnega parka Keoladeo, ki je bil prej poznan kot Bharatour Bird Sanctuary, kjer opazujemo ptice in ostale živalske vrste. V parku je več kot 230 različnih vrst ptic in spada pod World Heritage Site. Sledi ogled fascinantnega Fatehpur Sikri-ja, nekdanje prestolnice, ki je bila zgrajena pod vladarjem Akbarjem. Naš končni cilj tega dneva pa je Agra, ki ga krasi sedmo čudo sveta – Tadž Mahal. Nočitev v hotelu v Agri (Z)

11. dan: AGRA - nočni vlak v VARANASI

Privoščimo si ogled veličastnega Tadž Mahala (spomenika ljubezni), ki ga je gradilo 20.000 delavcev s 1.000 sloni kar 22 let z umetniki od Italije, centralne Azije in Irana. Sledi ogled zanimive trdnjave Agra Fort (World Heritage Site), ki ima kar 2,5 km dolgo obzidje in je polna palač. Sledi ogled ostalih znamenitosti v Agri (npr. grobnici Itman Ud Daulah tomb oz. tomb of Mirza Ghiyas Beg). Zvečer se odpeljemo do 40 km oddaljene Tundale, kjer se vkrcamo na indijski vlak, ki nas popelje do svetega Varanasija. Nočitev na nočnem vlaku – v spalniku (Z)

12. dan: VARANASI

Jutranji prihod v Varanasi, ki velja za enega izmed sedmih najsvetejših hindujskih krajev, kamor hodijo hindujci molit, meditirat in umirat. Pogledali si bomo vse glavne znamenitosti tega posebnega mesta od templjev Kashi Vishwanatah, Durga Temple, Bharat Mata Temple … Potem pa se bomo z rikšami zapeljali do mesta, kjer se bomo sprehodili po kopalnih ploščadih. Vsekakor nekaj posebnega bo večerni obred posvečen reki Ganges. Nočitev v hotelu v Varanasiju. 

13. dan: VARANASI – polet do DELHIJA

Ob jutranjem svitu se z ladjico popeljemo po reki Ganges in opazujemo vsakdanje življenje in jutranjo molitev, duhovnike, pralce perila, svete može, berače, številne romarje ki se obredno kopajo v sveti reki  … Medtem ko mladi prihajajo sem iskat blaginjo in zaščito pred negativnimi vplivi, pridejo starejši očistit svoje duše v odpuščajoči reki Ganges. Peš odkrivamo še ozke ulice mesta s številnimi oltarji in trgovinami s spominki. Sledi izlet do bližnjega budističnega mesta - Sarnatha, ki je eno najbolj svetih budističnih mest na svetu. Tukaj je Buda prvič spregovoril svojim petim učencem in kjer se danes nahaja stupa in ostanki budističnega templja. V muzeju, ki se ponaša z izredno kolekcijo budistične umetnosti, ki so jih našli na tem območju se seznanimo še z budistično kulturo. Popoldan nas čaka let do Delhija in transfer do hotela blizu letališča (Z)

Možnost predčasnega odhoda domov (14. dnevno potovanje).

14. dan: DELHI – MADURAI

Na nas čak jutranji polet do južno indijskega mesta Madurai, ki je znan po svojih barvitih templjih značilnih za južno Indijo. Pogledali si bomo Meenakshi tempelj, ki je posvečen boginji Parvati in Shivi. Star je skoraj 2000 let in predstavlja čudovit primer dravidske arhitekture. Iz Maduraja se zapeljemo preko čudovite in zelene pokrajine čajnih nasadov, nasadov banan, kardamona, kokosovih palm … vse dokler ne prispemo v Munnar v večernih urah. Nočitev v hotelu v Munnarju (Z)

15. dan: MUNNAR

Današnji dan bo namenjen raziskovanju okolice, ki je znana po indijskem čaju. Privoščili si bomo izlet med plantažami čaja ter uživali v mamljivi okolici, ki kar jemlje dih. Vsekakor se bodo cimet, kardamom, sandalovina in čaji znašli v našem kovčku. V planu je obisk Devikulama, ki slovi po svoji lepoti in ki je znan po svojem kristalnem jezeru Sita Devi – po legendi iz Ramayame se je tukaj kopala Sita Devi in je jezero znano po svojih zdraviteljskih močeh. Posebna panoramska točka je tudi Pothamedu s pogledom na plantaže čaja, kave in začimb. V Nyayamakadu nas čaka lep slap, ustavili pa se bomo tudi v idiličnem mestecu Chithirapuram, ki je povezan z preteklostjo, ko so tukaj vladali Angleži (angleški stil arhitekture). Nočitev v hotelu v Munnarju (Z) 

16. dan: MUNNAR – KOCHIN

Kerala je znana kot zelena dežela kokosovih palm, rodovitnih polj in številnih cerkvic in jo je National Geographic označil kot eno od destinacij sveta, ki jo morate obiskati. Zapeljemo se do Kochina, ki še danes velja za eno od najbolj medkulturnih mest v Indiji, kjer najdemo pripadnike kristjanov, muslimanov, judov, sikhov, džainistov, hindujcev ... Izgubljamo se po mestnem starem jedru, si ogledamo cerkve (npr. St. Francis church – ki je najstarejša evropska cerkev v Indiji, kjer je bil pokopan Vasco de Gama), potem posebno oblikovane kitajske mreže za lovljenje rib, ki so ena znamenitosti regije, pogledamo si judovsko sinagogo in palačo Mattancherry, ki je krasen primer portugalske arhitekture. Lahko boste uživali na začimbni tržnici ali pa si privoščili ayurvedsko masažo. Zvečer si pogledamo ples kathakali (story play), ki je eden od najzanimivejših južno indijskih plesov in temelji na epih Ramajane in Mahabharate ter tempeljskih ritualov. Nočitev v hotelu v Kochinu (Z) 

17. dan: KOCHIN – BACKWATERS

Današnji dan je namenjen odkrivanju in spoznavanju ene največjih znamenitosti južne Indije, rečnih kanalov, bolj znanih pod imenom Backwaters. Gre za svetovno znamenitost, kjer se v dolžini več kot 900 kilometrov spletajo rečni kanali, ki so ponekod široki le nekaj metrov, spet drugje pa tudi preko sto metrov. Vkrcamo se na posebno keralsko ladjo in plujemo po pajčevini rečnih kanalov in se prepuščamo idili tradicionalnega življenja in okoliškega dogajanja. Med vožnjo opazujemo lokalne vasice, keralske cerkvice, kokosove palme in polja. Ko se čas ustavi in ste res lahko v trenutku zdaj. Uživanje v sončnem zahodu. Lahko pa se boste tudi izkrcali se sprehodili ob vodi oz. imeli stik z lokalnim prebivalstvom. Nočitev na ladjici (Z, K, V)

18. dan: BACKWATERS – KOVALAM (PLAŽA)

Po zajtrku se izkrcamo iz ladjice in se zapeljemo po panoramski poti do Kovalama, ki se ponaša z najlepšimi peščenimi plažami južne Indije, ki jih krasijo kokosove palme in prijetno morje. Uživanje na bližnji plaži ali v bazenu v hotelu. Spanje v hotelu (Z)

19. dan: KOVALAM (PLAŽA)

Prost dan za kopanje na peščeni plažiajurvedsko masažo, sprehode ... Spanje v hotelu (Z)

20. dan: KOVALAM – TRIVANDRUM – polet proti domu

Že malo po polnoči imamo transfer na bližnje letališče v Trivandrumu od koder poletimo proti domu (obroki na letalu). Domov pridemo še isti dan.

Cena: 2.390 eur/os pri 15 osebah + let. karta od 800 eur/os naprej z vključenimi taksami in doplačilom za prtljago.
Doplačilo za manjšo skupino (11-14 oseb) = 130 eur/os. Vsi, ki ste že potovali z nami imate 50 eur/os popusta. 

Cena vključuje ogromno (20 dnevno potovanje):

 • 9x spanje (severni del) v preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah, 2x nočitev na vlaku (spalniki), 1x nočitev v šotoru na kameljem safariju (za vso opremo bo poskrbljeno), 
 • 5x spanje (južni del) v preizkušenih popotniških hotelih oz. homestay (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na ladjici (dvoposteljne sobe),
 • vse nočitve z zajtrkom (razen, ko ste 2x na vlaku), 
 • polni penzion na kameljem safariju z vključeno hrano, 
 • polni penzion na ladjici v Kerali,
 • vse prevoze po programu z najetim privatnim klimatiziranim vozilom (avtobus/kombi), z vključenim gorivom in šoferjem,
 • vse prevoze z vlaki po programu,
 • notranji let Varanasi – Delhi z vsemi taksami, 
 • notranji let Delhi - Madurai z vsemi taksami,
 • vse oglede in vstopnine po programu,
 • jahanje slonov v trdnjavi Amber (Jaipur),
 • vožnjo z ladjico po jezeru Pichola – Udaipuer, 
 • vožnjo z čolnom po Gangesu v mestu Varanasi, 
 • vožnja z rikšo po Delhiju, Varanasiju ...
 • v Munnarju izlet čajne plantaže in plantaže začimb,
 • Kathakali ples v Kochinu, 
 • lokalnega angleško govorečega vodnika na lokacijah,
 • profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.  

Cena ne vključuje le: dodatne hrane, napitnin, osebnih izdatkov, indijskega vizuma (bomo pomagali urediti), prevoza na/iz letališča (bo organiziran). Če je karkoli kar ni pod cena vključuje.

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Lahko vam uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi.

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača letalsko karto in potem še 400 eur/osebo akontacije. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1 eur = 89 indijskih rupij. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o.  

Vodnik na potovanju: Katja Orehek Hati, profesionalna vodnica z licenco GZS, ki Indijo zelo dobro pozna. Prepričani smo, da boste zadovoljni z vodenjem in organizacijo. 

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Po Indiji bomo potovali z privatnim klimatiziranim avtobusom (kombijem), 2x z vlaki (spalnik), po Kerali bomo pluli s posebno ladjico med rečnim kanali.  
 • NASTANITEV: V prvem delu (14 dni) 9x spanje v preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah, 2x nočitev na vlaku (spalniki), 1x nočitev v šotoru na kameljem safariju (vso opremo priskrbijo), v drugem delu (20 dni) 5x spanje v preizkušenih hotelih oz. homestay (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na ladjici (dvoposteljne sobe).
 • HRANA: Je dobra in pestra ter pekoča. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši.
 • VREME: Konec januarja in februar je zelo primeren čas za obisk Indije. Ravno tako konec novembra, saj je med novembrom in marcem suho obdobje. 
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno. 
 • VARNOST: Indija je relativno varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča. Seveda pa moramo upoštevati navodila in pravila pri oblačenju in obnašanju, ki so nekoliko drugačna od naših.
 • SPOMINKI: Indija ima precej lepih spominkov.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Indije potrebujemo vizum (več na zoom srečanju pred potovanjem).

Nekaj komentarjev naših potnikov iz potovanja po Indiji:

Ocena potovanja: 9. Bilo je super. Program je bil v okviru mojih pričakovanj. Če bi hotela drugačno potovanje, ne bi izbrala programa doživeta Indija. Bivanje v hotelih 5 * me ne zanima. Res smo lahko videli kaj je življenje v Indiji. Lahko bi imeli bolj udoben avtobus. Meni je bila vodička super. Zelo veliko je vedela povedati o Indiji, o kulturi, zgodovini, življenju. Znašla se je tudi v indijskem okolju. Vsa čas, da nas je znala v vsej tej množici obvladovati in nas obdržati skupaj. Tudi lokalni vodič je lepo skrbel za nas. Všeč mi je bilo, da smo se družili z domačini, da smo obiskovali domačine v vaseh in da smo spoznali kaj je dejanska Indija. Za določene zadeve sploh nisem vedela, da so še možne v realnem življenju.
Andreja 

 

Ocena potovanja: 9 - Vredno je bilo videti Indijo, dobra organizacija
Ocena vodnice: 10 – Dobro pozna Indijo in to zna posredovati sopotnikom
Jožef
 
Ocena potovanja: 9. Potovanje mi je bilo pisano na kožo. Moj stil! Sama sem bila s potovanjem v celoti zadovoljna;
vsak dan se odpirajo novi trenutki spominov in vedno lepši so. 
Metka
 
Kako ste zadovoljni z vodnico? 10.
Najlepše je bila dinamika, slikovitost, drugačnost ....
Jože

Greste z nami v Indijo?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media