MALDIVI, 21.2. - 1.3., 5. - 13.3. in 23.4. - 1.5.2022 - prvi maj le še 2-3 os. in potrdimo

• Termini: 21.2. - 1.3., 5. - 13.3. in 23.4. - 1.5.2022
• Za potovanje potrebujete: 9 dni
• Skupina: min. 8 – maks. 20
• Cena: le 790 eur/osebo pri 14 osebah + letalska karta od 700 eur/os z vključeno prtljago in vsemi taksami  
• Info: Uroš Ravbar
• Gsm: 031 684 651
• E-mail: uros.ravbar@gmail.com
www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje je idealno tudi za družine. 

Za zaključene skupine oz. individualne potnike lahko potovanje organiziramo kadarkoli oz. po dogovoru.

Maldivi so še eden zadnjih rajev na zemlji. Z nami jih boste odkrivali na aktiven, popotniški način s spanjem na otoku, kjer živijo tudi domačini. Vsak dan boste lahko na izletih spoznali prave lepote Maldivov. Na vas čaka odkrivanje čudovitih koralnih grebenov, snorkljanje z želvami, nenevarnimi morskimi psi, nešteto ribami in celo ogromnimi kitovci. Kopali se boste na lepih peščenih plažah, hodili po peščenih otočkih in se prepustili radostim življenja. Kdaj, če ne zdaj?

Maldive sestavlja 1192 otočkov, ki ležijo blizu ekvatorja sredi Indijskega oceana. Vprašanje je, koliko let bomo lahko še hodili na te krasne otočke, saj se gladina morja dviguje, zato svetujemo, da si jih pogledate čimprej, dokler še obstajajo. 

Za potovanje potrebujete le 5 dni dopusta! 

Potujemo v top sezoni, ko je vreme najbolj primerno za potovanje na Maldive (december - maj je najboljše).

Dodatno

 • Predvideni so leti iz Ljubljane z dobro letalsko družbo Turkish Airlines, ki je že vrsto let izbrana za najboljšo evropsko letalsko družbo.
 • Bivanje ni na otoku, kjer je samo en resort (kot si večina predstavlja Maldive), ampak se spi v prijetnem hotelu 4* (ob peščeni plaži) na otoku, kjer živijo tudi gostoljubni domačini in kjer je več življenja. Kjer dobite največ za vaš denar. Hkrati pa je otok odlično izhodišče za vse enodnevne izlete.
 • Če želite bivati v resortu na otoku, ki je namenjen zgolj turistom (bolj umirjeno), vam raje organiziramo individualno potovanje na enega od njih.
 • Ponudba hrane (za večerjo) je velika. Jedli bomo lahko v hotelu ali pa v dobrih bližnjih lokalnih restavracijah po normalnih cenah (ca 10 eur/obrok). Morska hrana je odlična.
 • Maldivi so ena najboljših destinacij na svetu za snorkljanje in potapljanje – kot bi plavali v čudovitem akvariju.
 • Na svoj račun boste prišli ljubitelji morja in raziskovalci po duši.
 • Slogan Maldivov je »sončna stran življenja«. Je potrebno sploh še kaj dodati?
 • Temperature so okoli 30 stopinj, voda pa ima idealnih ca 27 - 29 stopinj. 

Nastanitev na otoku

 • Vaša nastanitev je skrbno izbrana.
 • Vaš hotel na otoku ima odlično lokacijo, saj leži ob peščeni plaži.
 • Je bolj družinskega tipa (ca 50 sob) in ima 4* zvezdice.
 • Eco friendly hotel (okolju prijazen hotel), ki ima poskrbljeno vse glede varnosti – varnostni protokoli (na otoku je tudi bolnica).
 • Znan je po dobri hrani (tako lokalna, kot mednarodna) in prijaznem osebju.
 • Pitje kave in čaja je vključeno v ceno.
 • Ima bazen in organizira dodatne aktivnosti (ob doplačilu vam lahko uredijo romantično večerjo ob svečah na plaži).
 • Vsaka soba ima wi-fi, klimo, sef, mini bar, satelitsko TV, sušilec za lase ... (vključeno) 

Naša prednost je tudi fleksibilnost.

Po želji vam lahko uredimo podaljšanje na istem otoku oz. spanje v resortu na kakem drugem otoku. Dodatno lahko uredimo tudi individualno potovanje oz. potapljaške počitnice. Na otoku je tudi potapljaški center in namesto izletov si lahko privoščite dobre potope.

Maldivi - program potovanja po dnevih

H – spimo v prijetnem hotelu 4*, ki leži ob peščeni plaži v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom

1. dan: zvečer iz Ljubljane poletimo proti Maldivom (letalo, obroki na letalu).

2. dan: sredi dneva priletimo v glavno mesto Maldivov - Male, od koder se s hitrim gliserjem (speedboat) zapeljemo do našega izbranega otoka. Po nastanitvi v hotelu nas že čaka bližnja peščena plaža s palmami in skok v toplo turkizno morje. Spanje hotel 4* ob peščeni plaži

3. dan: gremo na krasen izlet z ladjico (vključen v ceno) odkrivat koralne grebene, kjer bomo snorkljali na treh različnih lokacijah med nešteto ribami in koralami. Lahko bomo plavali z želvami in delfini. Eden od vrhuncev bo postanek na peščeni sipini sredi morja (sand bank), kjer bomo lahko spet postali mali otroci. V ceni izleta imamo tudi pijačo, kosilo ter masko in plavuti za snorkljanje, brisačo. Sledi vrnitev do hotela in prosto. Spanje hotel 4* ob peščeni plaži (zajtrk in kosilo vključeno)

4. dan: svetujemo, da gremo na celodnevni izlet (opcijsko) z gliserjem, kjer bomo lahko odkrivali še en otok s krasno peščeno plažo. Snorkljanje z delfini in nenevarni morski psi (nurse sharks) je prav posebna izkušnja. Raziskovali bomo tudi slikovito potopljeno ladjo. V ceni izleta so tudi pijača, kosilo in vsa potrebna oprema za snorkljanje. Sledi vrnitev do hotela in prosto. Spanje hotel 4* ob peščeni plaži (zajtrk vključen)

5. dan: svetujemo, da gremo na daljši izlet (opcijsko) z ladjico. Pluli bomo vse do atola South Ari, kjer nas čaka unikatno doživetje - plavanje s kitovci, največjimi ribami sveta. Plavanje z nenevarnimi planktonojedimi kitovci (lahko so veliki tudi 15 metrov) je neverjetna izkušnja, kjer boste lahko ostali brez besed od navdušenja. Dostikrat se na poti lahko vidi tudi veličastne mante. Kosilo bo na idiličnem otoku obraslem s kokosovimi palmami in belimi peščenimi plažami. Sledi vrnitev do hotela. Če kdo ne bi šel na izlet se lahko kopa na plaži oz. mu lahko uredimo kak bližji izlet. Spanje hotel 4* ob peščeni plaži (zajtrk vključen)

6. dan: svetujemo, da si privoščimo izlet (opcijsko) na mali otoček z resortom 5 zvezdic. Kako to izgleda? Zjutraj nas bodo z ladjico zapeljali do resorta, kamor pridemo okoli 9.00 ure zjutraj, in do ca 17.30 ure bomo koristili vse storitve resorta 5*, kot bi bili njihovi redni gosti (s tem, da boste lahko plačali cca. 5x manj za to). Imeli boste vse vključeno: pijačo, kosilo, ležalnike, bazen, peščeno plažo ... Lahko boste snorkljali po okolici ali pa samo uživali na sončku in v toplem morju. Sledi vrnitev do hotela. Spanje hotel 4* ob peščeni plaži (zajtrk vključen)

Opomba - ker zaradi trenutne situacije obisk resortnih otokov ni mogoč, predlagamo celodnevni izlet z gliserjem na nenaseljen otok. Poležavanje v toplih turkiznih lagunah pod zibajočimi kokosovimi palmami in snorklanje po lokalnem koralnem grebenu. Lokalna ekipa nam pripravi ribjo pojedino na žaru. Je lahko še kaj lepšega?

7. dan: svetujemo dve opcijski turi. Dopoldan snorkljanje na lepem koralnem grebenu ter na lokaciji, kjer je polno živahnih morskih skatov, moren in jate pisanih rib. Kosilo in plavanje imamo na peščenem otočku. Pozno popoldne pa se lahko podamo na ribolov ob sončnem zahodu z lokalnimi ribiči. Ulov nam ob vrnitvi pripravijo na lokalen način v izbrani restavraciji. Spanje hotel 4* ob peščeni plaži (zajtrk vključen)

8. dan: prost dopoldan za uživanje na peščeni plaži in kopanje v turkiznem morju. Zadnji nakupi spominkov in raziskovanje otoka. Popoldne se s hitrim gliserjem (speedboat) zapeljemo nazaj do letališča, kjer počakamo na let. Sledi nočni let proti domu.

9. dan: prihod domov.

Cena: le 790 eur/osebo pri 14 osebah + letalska karta od 700 eur/os z vključeno prtljago in vsemi taksami 
Doplačilo za manjšo skupino 10 – 13 oseb je 90 eur/os. Brez popusta za stalne potnike na tem potovanju.  

Cena vključuje:

 • 6x spanje v prijetnem hotelu 4*, ki leži ob peščeni plaži v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom,
 • hrano (6x zajtrk), na opcijskih izletih je kosilo v ceni,
 • vse povratne prevoze po programu (povratna vožnja s hitrim gliserjem do otoka),
 • izlet z ladjico (odkrivanje koralnih grebenov, snorkljanje z želvami, peščena sipina ....). V ceni je tudi pijača, kosilo in vsa potrebna oprema za snorkljanje,
 • vključene aktivnosti v sklopu hotela,
 • voda, čaj in kava v hotelu,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS (ki bo z vami na vseh turah, tudi opcijskih),
 • organizacijo. 

Cena ne vključuje: dodatnih obrokov in osebnih izdatkov, opcijskih izletov (opis spodaj), napitnin. Če je karkoli kar ni pod cena vključuje (npr. covid test).

Cene opcijskih izletov:

4. dan: ca 43 eur/os (odkrivanje lokalnega otoka s krasno peščeno plažo, idiličen peščeni nasip, snorkljanje z delfini in nenevarnimi morskimi psi/nurse shark. V ceni izleta je tudi pijača, kosilo in vsa potrebna oprema za snorkljanje);
5. dan: ca 85 eur/os (atol South Ari in plavanje s kitovci, največjimi ribami sveta, v ceni je tudi kosilo);
6. dan: ca 105 eur/os koriščenje resorta 5* z vsemi storitvami (hrana in neomejena pijača vključeni) oz. ca 60 eur/os za celodnevni piknik izlet na nenaseljen otok. V ceni je prevoz, oprema za snorkljanje, ribja pojedina in pijača;
7. dan: ca 40 eur/os (snorkljanje z morskimi biči ter na koralnem grebenu, kosilo na peščenem nasipu) in ca 22 eur/os (ribolov ob sončnem zahodu in večerja);
Odvisno od vas, koliko si lahko privoščite oz. si želite.

Na otoku so tudi potapljaški centri, če bi se kdo želel potapljati oz. lahko organiziramo potapljaške izlete. Dodatno organizirajo tudi deskanje na vodi, paragliding, kajtanje, najem kajaka in supa ...

Prijava: z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 8 prijavljenih), se plača 200 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen na katere nimamo vpliva, se lahko cena spremeni. Objavljene cene aktivnosti so glede na menjalni tečaj 1$=0.85 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o.  

Vodnik na potovanju: Peter Eržen, vodnik z licenco GZS, ki komaj čaka, da se mu pridružite na potovanju.       

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Z hitrim gliserjem (speedboat) do našega otoka in na izbranih otokih.  
 • NASTANITEV: Spimo v prijetnem hotelu 4*, ki leži ob peščeni plaži (odlična lokacija) v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom.  
 • HRANA: Jedli bomo v dobrih lokalnih restavracijah ali v hotelu. V ceni so vsi zajtrki (6x) in 1x kosilo. Poskusili bomo lahko različno tipično lokalno hrano (curry), sveže tropsko sadje in morsko hrano. Privoščili si bomo lahko različne ribje oziroma morske specialitete (večerje so ca 10 eur/os). Poskrbeli bomo tudi za vegetarijance. Alkohola ni (razen v resortih), imajo pa zato na otoku posebne plavajoče bare, kjer se ga da dobiti po zelo visokih cenah.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli.
 • ŠTEVILO OSEB: Najmanj 8, največ 20. 
 • VREME: Med decembrom in majem je najboljše obdobje za obisk Maldivov, saj je suho obdobje. Temperature so okoli 30 stopinj, morje pa ima idealnih ca 27 - 29 stopinj. Potovanje se lahko organizira tudi od maja do oktobra, ko je vreme bolj nestabilno z večjo možnostjo dežja (ponavadi kratkotrajne tropske nevihte); je pa zato to obdobje najboljše za opazovanje mant.
 • ZDRAVJE: Obveznih oz. priporočljivih cepljenj ni (je pa potrebno imeti negativen covid test pri prihodu in odhodu). Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • VARNOST: Maldivi so varna država za potovanje. Kriminala je zelo malo, domačini pa so prijetni.  
 • SPOMINKI: Maldivi nimajo dosti svojih spominkov (izdelki iz kokosa, razne skodelice, nakit iz školjk, slike lokalnih umetnikov na kokosih ali platnu, oblačila ...).
 • DENAR: Maldivska valuta je Rufija. Vse se lahko plačuje v ameriških dolarjih, drobiž se dobi vrnjen v lokalni valuti. Dolarji naj ne bodo starejši in nikakor ne strgani ali poškodovani, saj le takih ne jemljejo. Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter Maestro BA/Cirrus kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih, ki pa znajo biti nezanesljivi. Zato svetujemo, da imate s seboj dovolj gotovine. 
 • VIZUM: Slovenci za obisk Maldivov potrebujemo vizum, ki ga dobimo ob vstopu v državo in je brezplačen. Za vstop potrebujemo tudi potni list, veljaven še vsaj 6 mesecev. 

Nekaj komentarjev naših potnikov:

Ocena potovanja (1-10): Čista 10 ( desetka ). Maldivi so mi po enem letu potovalnega posta napolnili baterije do maximuma.
Maldive ocenjujem kot čisto in urejeno državo same prebivalce pa za delovne in urejene ter poštene. Počutil sem se popolnoma varnega. Tega potovanja ne priporočam tistim, ki niso pripravljeni vsak dan koristiti raznih izletov. Izleti so odlični in polni doživetij (plavanje s kitovci, delfini, morskimi psi sesači, mantami, morskimi biči,...). Vsi izleti so popolnoma varni, ladja pa je zelo kvalitetna. Všeč mi je bilo, ker je bilo vedno dovolj pitne vode in jo nisem potreboval kupovati.
Najlepši je bil odklop od tega ponorelega sveta in spoznanje, da so še dežele, kjer niso izgubili zdravega razuma glede obnašanja zaradi Covid 19 in je življenje še normalno.
Janez

Ocena potovanja (1-10): 10, odlična kombinacija počitnic in potovanja. Vsak dan smo imeli na razpolago čudovit izlet. Bilo je vse na easy vendar dovolj aktivnosti, če si želel. Za zimske mesece odlično. Tudi dolžina potovanje je bila ustrezna.
Rudi 

Ocena potovanja (1-10): 10*****
Najlepše je vsakodnevno raziskovanje bogatega podvodnega sveta na najlepših delih Maldivov, kjer je narava še ohranjena. Čudoviti otoki s peščenimi plažami in biserno čisto vodo. 
Marinka

Peščene plaže, kokosove palme, turkizna barva morja in čudovit podvodni svet ... Maldivi, prihajamo.

Greste z nami odkrivat čudovite Maldive?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2022 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media