MALDIVI, 20.2. - 28.2. - potovanje je potrjeno - zadnja 4 prosta mesta

• Termini: 23.- 31.1., 20.2. - 28.2. in 24.4. - 2.5.2021
• Za potovanje potrebujete: 9 dni
• Skupina: min. 8 – maks. 20
• Cena: le 790 eur/osebo pri 14 osebah + letalska karta ca 674 eur z vključeno prtljago in vsemi taksami - leti iz Ljubljane
• Info: Uroš Ravbar
• Gsm: 031 684 651
• E-mail: uros.ravbar@gmail.com
www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje je idealno tudi za družine. 

V februarskem terminu 20. - 28.2.2021 so na voljo zadnja 4 prosta mesta.  

Za zaključene skupine oz. individualne potnike lahko potovanje organiziramo kadarkoli oz. po dogovoru.

Maldivi so še eden zadnjih rajev na zemlji. Z nami jih boste odkrivali na aktiven, popotniški način s spanjem na otoku, kjer živijo tudi domačini. Vsak dan boste lahko na izletih spoznali prave lepote Maldivov. Na vas čaka odkrivanje čudovitih koralnih grebenov, snorkljanje z želvami, nenevarnimi morskimi psi, nešteto ribami in celo ogromnimi kitovci. Kopali se boste na lepih peščenih plažah, hodili po peščenih otočkih in se prepustili radostim življenja. Kdaj, če ne zdaj?

Maldive sestavlja 1192 otočkov, ki ležijo blizu ekvatorja sredi Indijskega oceana. Vprašanje je, koliko let bomo lahko še hodili na te krasne otočke, saj se gladina morja dviguje, zato svetujemo, da si jih pogledate čimprej, dokler še obstajajo. Opozorilo – ne odgovarjamo, če mogoče kdo ne bo želel iti več domov.

Za potovanje potrebujete le 5 dni dopusta! 

Potujemo v top sezoni, ko je vreme najbolj primerno za potovanje na Maldive (december - maj je najboljše).

Dodatno

 • Predvideni so leti iz Ljubljane z dobro letalsko družbo Turkish Airlines, ki je že vrsto let izbrana za najboljšo evropsko letalsko družbo.
 • Bivanje ni na otoku, kjer je samo en resort (kot si večina predstavlja Maldive), ampak se spi v prijetnem hotelu 4* (ob peščeni plaži) na otoku, kjer živijo tudi gostoljubni domačini in kjer je veliko več življenja. Kjer dobite največ za vaš denar. Hkrati pa je otok odlično izhodišče za vse enodnevne izlete.
 • Če želite bivati v resortu na otoku, ki je namenjen zgolj turistom (bolj umirjeno), vam raje organiziramo individualno potovanje na enega od njih.
 • Ponudba hrane (za večerjo) je velika. Jedli bomo lahko v hotelu ali pa v dobrih bližnjih lokalnih restavracijah po normalnih cenah (ca 10 eur/obrok). Morska hrana je odlična.
 • Maldivi so ena najboljših destinacij na svetu za snorkljanje in potapljanje – kot bi plavali v čudovitem akvariju.
 • Na svoj račun boste prišli ljubitelji morja in raziskovalci po duši.
 • Slogan Maldivov je »sončna stran življenja«. Je potrebno sploh še kaj dodati?
 • Temperature so okoli 30 stopinj, voda pa ima idealnih ca 27 - 29 stopinj. 

Nastanitev na otoku

 • Vaša nastanitev je skrbno izbrana in je že rezervirana za januarski in februarski termin.
 • Vaš hotel na otoku ima najboljšo lokacijo na otoku, saj leži ob peščeni plaži.
 • Je bolj družinskega tipa (ca 50 sob) in ima 4* zvezdice.
 • Eco friendly hotel (okolju prijazen hotel), ki ima poskrbljeno vse glede varnosti – posebni varnostni protokoli (na otoku je tudi bolnica).
 • Znan je po dobri hrani (tako lokalna, kot mednarodna) in prijaznem osebju.
 • Pitje kave in čaja je vključeno v ceno.
 • Ima bazen in organizira številne dodatne aktivnosti (ob doplačilu vam lahko uredijo romantično večerjo ob svečah na plaži).
 • Vsaka soba ima wi-fi, klimo, sef, minibar, satelitsko TV, sušilec za lase ... (vključeno) 

Naša prednost je tudi fleksibilnost.

Po želji vam lahko uredimo podaljšanje na istem otoku oz. spanje v resortu na kakem drugem otoku. Dodatno lahko uredimo tudi individualno potovanje oz. potapljaške počitnice. Na našem otoku je tudi potapljaški center in namesto izletov si lahko privoščite odlične potope.

Maldivi - program potovanja po dnevih

H – spimo v prijetnem hotelu 4*, ki leži ob peščeni plaži (odlična lokacija) v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom

1. dan: zvečer iz Ljubljane poletimo proti Maldivom (letalo, obroki na letalu).

2. dan: sredi dneva priletimo v glavno mesto Maldivov - Male, od koder se s hitrim gliserjem (speedboat) zapeljemo do našega izbranega otoka. Po nastanitvi v hotelu nas že čaka bližnja peščena plaža s palmami in skok v toplo turkizno morje. Spanje hotel 4* ob peščeni plaži

3. dan: gremo na krasen izlet z ladjico (vključen v ceno) odkrivat čudovite koralne grebene, kjer bomo snorkljali na treh različnih lokacijah med nešteto ribami in koralami. Lahko bomo plavali z želvami in z malo sreče videli tudi veličastne mante. Eden od vrhuncev bo tudi postanek na peščeni sipini sredi morja (sand bank), kjer bomo lahko spet postali mali otroci. Med vožnjo je velika verjetnost, da nam bodo delali družbo delfini. V ceni izleta imamo tudi pijačo, kosilo in vso potrebno opremo za snorkljanje. Sledi vrnitev do hotela in prosto. Spanje hotel 4* ob peščeni plaži (zajtrk in kosilo vključeno)

4. dan: svetujemo, da gremo na izlet (opcijsko) z ladjico, kjer bomo lahko odkrivali še en otok s krasno peščeno plažo. Potem nas čakata še sprehod po idiličnem peščenem nasipu in snorkljanje, kjer se nam bodo lahko pridružili delfini in nenevarni morski psi (nurse sharks). V ceni izleta so tudi pijača, kosilo in vsa potrebna oprema za snorkljanje. Sledi vrnitev do hotela in prosto. Spanje hotel 4* ob peščeni plaži (zajtrk vključen)

5. dan: svetujemo, da gremo na daljši izlet (opcijsko) z ladjico. Pluli bomo vse do atola South Ari, kjer nas čaka unikatno doživetje - plavanje s kitovci, največjimi ribami sveta. Plavanje z nenevarnimi planktonojedimi kitovci (lahko so veliki tudi 15 metrov) je neverjetna izkušnja, kjer boste lahko ostali brez besed od navdušenja. Dostikrat se na poti lahko vidi tudi delfine. Sledi vrnitev do hotela. Če kdo ne bi šel na izlet se lahko kopa na peščeni plaži oz. mu lahko uredimo kak bližji izlet. Spanje hotel 4* ob peščeni plaži (zajtrk vključen)

6. dan: svetujemo, da si privoščimo izlet (opcijsko) na mali otoček z resortom 5 zvezdic. Kako to izgleda? Zjutraj nas bodo z ladjico zapeljali do resorta, kamor pridemo okoli 9.00 ure zjutraj, in do ca 17.30 ure bomo koristili vse storitve resorta 5*, kot bi bili njihovi redni gosti (s tem, da boste lahko plačali 5x manj za to). Imeli boste vse vključeno (all inclusive): neomejeno pijačo, kosilo, ležalnike, bazen, peščeno plažo ... Lahko boste snorkljali po okolici ali pa samo uživali na sončku in v toplem morju. Sledi vrnitev do hotela. Spanje hotel 4* ob peščeni plaži (zajtrk vključen)

7. dan: svetujemo dve opcijski turi. Dopoldansko snorkljanje z nenevarnimi morskimi biči (ste ga že kdaj pobožali?), opazovanje koral in pisanih rib. Čez dan kopanje na peščeni plaži. Pozno popoldne pa se lahko podamo na ribolov ob sončnem zahodu. Prava terapija za odklop. Sledi vrnitev do hotela. Spanje hotel 4* ob peščeni plaži (zajtrk vključen)

8. dan: prost dopoldan za uživanje na peščeni plaži in kopanje v turkiznem morju. Popoldne se s hitrim gliserjem (speedboat) zapeljemo nazaj do letališča, kjer počakamo na nočni let proti domu. Če bi kdo želel, mu lahko organiziramo odhod prej in si ogleda še glavno mesto Male. Sledi nočni let proti domu.

9. dan: prihod domov.

Cena: le 790 eur/osebo pri 14 osebah + letalska karta ca 700 eur z vključeno prtljago in vsemi taksami (s tem, da se leti v soboto in se vrača v nedeljo). Doplačilo za manjšo skupino 10 – 13 oseb je 90 eur/os. Brez popusta za stalne potnike na tem potovanju.  

Cena vključuje:

 • 6x spanje v prijetnem hotelu 4*, ki leži ob peščeni plaži (odlična lokacija) v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom,
 • hrano (6x zajtrk), na opcijskih izletih je kosilo v ceni,
 • vse povratne prevoze po programu (povratna vožnja s hitrim gliserjem do otoka),
 • izlet z ladjico (odkrivanje koralnih grebenov, snorkljanje z želvami, peščena sipina ....). V ceni je tudi pijača, kosilo in vsa potrebna oprema za snorkljanje,
 • vključene aktivnosti v sklopu hotela,
 • voda, čaj in kava v hotelu,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS (ki bo z vami na vseh turah, tudi opcijskih),
 • organizacijo. 

Cena ne vključuje: dodatnih obrokov in osebnih izdatkov, opcijskih izletov (opis spodaj), napitnin. Če je karkoli kar ni pod cena vključuje (npr. covid test).

Cene opcijskih izletov:
4. dan: ca 43 eur/os (odkrivanje lokalnega otoka s krasno peščeno plažo, idiličen peščeni nasip, snorkljanje z delfini in nenevarnimi morskimi psi/nurse shark. V ceni izleta je tudi pijača, kosilo in vsa potrebna oprema za snorkljanje);
5. dan: ca 85 eur/os (atol South Ari in plavanje s kitovci, največjimi ribami sveta, v ceni je tudi kosilo);
6. dan: ca 105 eur/os koriščenje resorta 5* z vsemi storitvami (hrana in neomejena pijača vključeni);
7. dan: 10 eur/os (snorkljanje z morskimi biči) in ca 22 eur/os (ribolov ob sončnem zahodu);
Odvisno od vas, koliko si lahko privoščite oz. si želite.

Na otoku so tudi potapljaški centri, če bi se kdo želel potapljati oz. lahko organiziramo potapljaške izlete. Dodatno organizirajo tudi deskanje na vodi, kajtanje, najem kajaka in supa ...

Prijava: z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 8 prijavljenih), se plača 200 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen na katere nimamo vpliva, se lahko cena spremeni. Objavljene cene aktivnosti so glede na menjalni tečaj 1$=0.85 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o.  

Vodnik na potovanju: Peter Eržen, vodnik z licenco GZS, ki komaj čaka, da se mu pridružite na potovanju.       

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Z hitrim gliserjem (speedboat) do našega otoka. Na izletih z ladjico.  
 • NASTANITEV: Spimo v prijetnem hotelu 4*, ki leži ob peščeni plaži (odlična lokacija) v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom.  
 • HRANA: Jedli bomo v dobrih lokalnih restavracijah ali v hotelu. V ceni so vsi zajtrki (6x) in 1x kosilo. Poskusili bomo lahko različno tipično lokalno hrano (curry), sveže tropsko sadje in morsko hrano. Privoščili si bomo lahko različne ribje oziroma morske specialitete (večerje so ca 10 eur/os). Poskrbeli bomo tudi za vegetarijance. Alkohola ni (razen v resortih), imajo pa zato na otoku posebne plavajoče bare, kjer se ga da dobiti po zelo visokih cenah.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli.
 • ŠTEVILO OSEB: Najmanj 8, največ 20. 
 • VREME: Med decembrom in majem je najboljše obdobje za obisk Maldivov, saj je suho obdobje. Temperature so okoli 30 stopinj, morje pa ima idealnih ca 27 - 29 stopinj. Potovanje se lahko organizira tudi od maja do oktobra, ko je vreme bolj nestabilno z večjo možnostjo dežja (ponavadi kratkotrajne tropske nevihte); je pa zato to obdobje najboljše za opazovanje mant.
 • ZDRAVJE: Obveznih oz. priporočljivih cepljenj ni. Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • VARNOST: Maldivi so varna država za potovanje. Kriminala je zelo malo, domačini pa so prijetni.  
 • SPOMINKI: Maldivi imajo kar nekaj spominkov (lesene maske, ogrlice, školjke ...). Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter Maestro BA/Cirrus kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih, ki pa znajo biti nezanesljivi. Zato svetujemo, da imate s seboj dovolj gotovine (plačuje se v glavnem z ameriškimi dolarji oz. se že ob prihodu lahko zamenja denar v lokalno valuto, maldivsko rupijo ali v hotelu plačujete s kreditno kartico.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Maldivov potrebujemo vizum, ki ga dobimo ob vstopu v državo in je brezplačen. Za vstop potrebujemo tudi potni list, veljaven še vsaj 6 mesecev. 

Peščene plaže, kokosove palme, turkizna barva morja in čudovit podvodni svet ... Maldivi, prihajamo.

Greste z nami odkrivat čudovite Maldive?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2021 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media