VIETNAM, 14 dni (22.12.2024 - 4.1.2025, novo leto) - še 2 osebi in potrdimo - naša uspešnica

 • Termini: 22.12.2024 - 4.1.2025 (novo leto), januar 2025, marec 2025
 • Trajanje potovanja: 14 dni 
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: paket 2.070 eur/os pri številu 15 oseb + let. karta od 750 eur/os naprej (pri zgodnji prijavi); v novoletnem terminu so cene let. kart od 1.100 eur/os naprej 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje je primerno tudi za aktivne družine.   

NAŠA USPEŠNICA! 

Iz ankete: Ocena potovanja (1-10): 10
Potovanje v Vietnam je res eno mojih najlepših potovanj. Vse je potekalo brezhibno. Izleti in program odlično organizirani. Hoteli super, tudi na super lokacijah. Super skupina. Vodič odličen, predan, skrben,... Tudi po končanih ogledih je svoj čas namenil nam in poskrbel, da smo poskusili še kakšno lokalno dobroto ali podoživeli lokalni utrip mesta.

Maja

Vietnam očara popotnike zaradi edinstvenega prepleta starega in novega, eksotičnega in urbanega, tradicionalnega in modernega. Ponaša se z lepo naravo, ki jo prebivalci pridno obdelujejo (deželo imenujejo tudi dežela riževih polj), dolg nižinski obalni pas Južno kitajskega morja krasijo cesarska mesta, pozabiti pa ne smemo tudi na poseben zaliv Halong in zanimivo delto reke Mekong. Za konec pa še uživanje na peščeni plaži idiličnega otoka Phu Quoc.  

VIETNAM, program po dnevih, 15 dni
H – spi se v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na ladjici – kvaliteta hotela 3* (dvoposteljne kabine), 
Vključeno Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja
V ceni so vsi zajtrki, 9x kosil ter 2x večerja 

1. dan – prevoz do letališča in večerni let proti Vietnamu (obroki na letalu).

2. dan – popoldanski prihod v Hanoj, vožnja do hotela in po želji možnost prvega nočnega odkrivanja mesta. Nočitev v Hanoju, H.

3. dan – je namenjen ogledu Hanoja, ki je politični in upravni center dežele. Mesto s svoji jezerci, pagodami, ljubko staro četrtjo in vplivom francoskega kolonialnega duha deluje prav posebno. Ogledate si glavne znamenitosti– Trg Ba Dinh, kjer je nekdanji predsednik Ho Shi Minh razglasil neodvisnost Vietnama 2. septembra 1945, monumentalni Ho Shi Minhov mavzolej in pagodo enega stebra iz 11. st., ki simbolizira lotusov cvet ter Tempelj literature, največji tempeljski kompleks v Hanoju. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldne si ogledate okolico »jezera vrnjenega meča«, ki je središče javnega življenja, nato pa z rikšo (kolesom) raziščete staro četrt s 36. ulicami … Zvečer pa vas čaka obisk tradicionalnega in zelo posebnega vietnamskega gledališča vodnih lutk. H (Z, K)

4. dan celodnevni izlet v Hoa Lu, kjer je bila v 10. stoletju prestolnica dinastije Dinh. Pokrajina je prava paša za oči z visokimi kraškimi stožci (Unesco). S čolni se boste na krožni panoramski vožnji zapeljali med stožci in ponekod lahko celo zaveslali v manjše kraške jame. Sledi kosilo v lokalni restavraciji in dodatno odkrivanje okolice. Sledi vrnitev v Hanoj. Možnost odkrivanja živahnega nočnega življenja oz. pokušina lokalne hrane. H (Z, K)

5. dan – vožnja do slikovitega zaliva Halong in vkrcanje na posebno ladjico. Zapeljemo se po zalivu, ki je od leta 1994 uvrščen na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Več kot tri tisoč apnenčastih otočkov, čeri in skal se dviga iz smaragdno zelene vode in ustvarja enega najlepših pogledov. Z ladjico se vozimo med lepimi otoki in odkrivamo zanimivo okolico (možnost veslanja v kanuju ...). Spanje na ladjici. (Z, K, V)

6. dan – odkrivanje lepega zaliva Lan Ha, kjer navdušujejo zeleni hribčki, modro nebo in raznolika flora in favna. Vmes si po želji privoščimo še veslanje v kajaku in od blizu občudujemo lepe otočke. Sledi vrnitev v pristanišče in vožnja proti Hanoiju. Večerni let v Hue in transfer do hotela. Nočitev v hotelu v Hue. H (brunch – zajtrk in kosilo skupaj)

7. dan - celodnevno raziskovanje mesta Hue, ki je bil 150 let glavno cesarsko mesto dinastije Nguyen, ki je vladala Vietnamu vse do leta 1945. Mesto leži ob Dišeči reki ter slovi po svojem prepovedanem mestu in palači, ki je nastala kot replika pekinške cesarske palače. S čolnom se zapeljemo po reki in obiščemo simbol mesta Hue, mogočno svetišče sedem nadstropne pagode Thien Mu in monumentalni cesarski mavzolej Ming Manga. Po kosilu v lokalni restavraciji pa vas čaka še popoldansko odkrivanje kraljevega mesta, Stolpa zastave (Flag Tower), Noon Gate, Devet svetih topov (Nine Holy cannons) … Nočitev v hotelu v Hue. H (Z, K)

8. dan - prečkali bomo prelaz Hai Van, obiskali muzej Chamov, ki so vladali temu predelu pred 1000 leti in se ustavili za ogled Marble mountains (kjer imajo lepe spominke – kristali, marmor…). Popoldan pa pridemo v simpatično mesto Hoi An (Unesco), nekoč poznanega kot Faifo zahodnim trgovcem in pomorščakom, ki so od tod v Evropo vozili svilo, papir, porcelan in druge izdelke. V mestu se je do danes ohranil poseben duh starega sveta – staro mestno jedro krasi množica različnih arhitekturnih stilov, ki kažejo na bogato in pestro zgodovino mesta. Peš si ogledamo glavne znamenitosti– japonski most s streho, pagode, templje … Nočitev v hotelu v Hoi An. H (Z, K)

9. dan - zjutraj nas čaka prevoz do letališča Da Nang in jutranji let do Ho Chi Minha (Saigona). Sledi dve urna vožnja do podzemnega labirinta tunelov Cu Chi, enega najpomembnejših pomnikov moderne vietnamske zgodovine: sistem preko 250 km podzemnih rovov je nastal v času bojev proti ameriški vojski in je omogočal hitre ter neopazne premike gverilcev. Sledi povratek v Ho Shi Minh, ki je največje mesto v državi in gospodarski center dežele. Sledi kratek avtobusni ogled glavnih znamenitosti mesta, kjer bomo od zunaj videli opero, neoromansko katedralo Nôtre Dame, nekdanjo predsedniško palačo … in vožnja do hotela. Nočitev Ho Shi Minh. H (Z, K)

10. dan - izlet v delto reke Mekong, kjer boste spali v lodgu (nastanitvi) na lepi lokaciji ob Mekongu. Največja atrakcija južnega Vietnama je delta reke Mekong, ki se po 4.500 km dolgem toku končno sreča z morjem ter tu z rečnimi nanosi ustvarja najplodnejši del dežele. Bogata delta v izobilju ponuja riž, domačini jo imenujejo kar skleda riža, saj prehranjuje ogromno število domačinov. Tu uspevajo tudi kokosovi orehi, sladkorni trs, sadje, ribe …Z ladjico se boste zapeljali vašega "lodga" ki vam bo služil kot izhodišče za odkrivanje lepe okolice. Po kosilu se boste s kolesom (lahko tudi drugače) zapeljali do bližnjega otoka, kjer se boste s čolnom odkrivali kanaleSpoznavali pristno življenje domačinovposkušali tropsko sadje in poslušali njihovo tradicionalno glasbo. Zvečer pa vas čaka še okusna večerja. Spanje na Mekongu v lodgu, ki ga imenujejo "zeleni biser reke Mekong" H (Z, K, V) 

11. dan - po zajtrku boste uživali v lepi okolici in se potem vrnili na letališče Ho Shi Minh za popoldanski notranji let na lep otok Phu Quoc. Transfer do prijetnega hotela, ki leži na dobri lokaciji ob peščeni plaži. Spanje Phu Quoc, H (Z, K)

12. dan otok Phu Quoc je pravi biser in idealna lokacija za konec potovanja. Vaš hotel leži blizu peščene plaže, kjer boste lahko uživali v toplem morju, masažah, koktejlih ali pa v aktivnostih hotela. Spanje Phu Quoc, H (Z) 

13. dan - dopoldan uživanje na peščeni plaži. Popoldan pa sledi notranji polet do Ho Shi Minha in potem naprej let proti domu. (Z)

14. dan - polni novih vtisov boste prišli domov. 

Cena: paket 2.070 eur/os pri številu 15 oseb + let. karta od 750 eur/os naprej z vključeno takso in prtljago (pri zgodnji potrditvi); v novoletnem terminu so cene let. kart od 1.100 eur/os naprej 
V primeru majhne skupine 11 – 14 oseb je doplačilo 130 eur/osebo. Popust 50 eur/os za vse, ki ste z nami že potovali. 

Cena vključuje SKORAJ VSE stroške: 

 • namestitve v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na posebni ladjici v zalivu Halong (dvoposteljne kabine, kvaliteta hotela 3*),  
 • vsi zajtrki, 9x kosil (1x brunch) ter 2x večerja,
 • 4 notranje lete Hanoi – Hue, Da Nang – Ho Chi Minh, Ho Chi Minh – otok Phu Quoc, otok Phu Quoc – Ho Chi Minh z vsemi taksami,
 • prevoze in oglede s privatnim klimatiziranim prevozom (avtobusom - velikost je odvisna od števila oseb), vse vožnje s čolni in ladjami po programu,
 • dvo dnevno križarjenje po zalivu Halong z vso vključeno hrano in ogledi na posebni ladjici,
 • vse izlete po programu (Hoa Lu, po Mekongu, Cu Chi …),
 • vse vstopnine po programu, 
 • vodenje lokalnih vodnikov, 
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje le: prevoz do letališča (bo urejen za skupino), vize (bomo uredili), stroške ostale hrane in osebnih izdatkov, napitnin.

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 do 2.5 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Lahko vam uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi.

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača let. karto in potem še 400 eur/osebo akontacije. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po zoom srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o.  

Vodnik na turi: Damjan Glinšek oz. Klavdij Lukežič oz. Jure Podobnik oz. Alex Fernandez, profesionalni vodniki z licenco GZS (prepričani smo, da boste zadovoljni z vodenjem in organizacijo). Na licu mesta vas bodo dodatno spremljali različni lokalni vodniki, vsak specialist za svojo regijo, kar bo gotovo še dodatno obogatilo potovanje.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? S privatnim klimatiziranim avtobusom, posebno ladjico, s čolni, letali. 
 • NASTANITEV: namestitve so v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na posebni ladjici v zalivu Halong (dvoposteljne kabine, kvaliteta hotela 3*).
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote. Specifika potovanja je, da se boste prehranjevali v preverjenih lokalnih restavracijah, kjer bo vsak prišel na svoj račun. V ceni so vsi zajtrki, 9x kosil ter 2x večerja.  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki je vsaj malo popotnika po duši.
 • ŠTEVILO OSEB: min 10, maks. 20 oseb.
 • VREME: Vietnam ima več podnebnih področij (odvisno od tega, kje se nahajamo). Temperature bodo podobne kot pri nas sredi poletja. Novo leto, januar in marec so zelo dobri termini za potovanje v Vietnam. 
 • CEPLJENJE: Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • VARNOST: Vietnam slovi kot varna država, domačini so zelo gostoljubni.
 • SPOMINKI: Je pravi raj za nakupovanje spominkov.
 • VIZUM: Vizum je potreben in stane ca 40 eur (stroški vize + urejanje vize).  

Nekaj vtisov naših potnikov iz potovanja po Vietnamu:

Ocena potovanja:  +10
Moj komentar: še nikoli v lajfu se nisem imela na kakšnem organiziranem/skupinskem potovanju tako fantastično. Ko sem prišla domov, sem se kar zjokala, ker je bilo tako lepo in sem bila lahko del takšnega veličastja. Nemogoče je izluščit "NAJLEPŠE"... Vietnam je cel navdihujoč. Je bil pa res, da kaj tako kičasto lepega kot Ha Long Bay še nisem videla. In tako odlične potovalne družine tudi se nisem doživela. Neskončno sem uživala v vsakem trenutku tega čudovitega potovanja.
Kristina

Pozdravljen Uroš,
Potovanje je bilo res nepozabno, kot skupina smo se čudoviti ujeli, za Damjana pa res nimam besed s katerimi bi ga lahko pohvalila. Potovanje v Kubo z Alexom in Mehiko z Tomažem sta naju prepričali, da so vaša potovanja spiljena v nulo, za skupino pa nihče ne more garantirat.
Ocena potovanja (1-10): Čista 10 – program potovanja odličen
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10+ za Damjana ni besed s katerimi bi se lahko zahvalila za vodenje
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Ne morem izluščiti, ker je bilo vse Čudovito.
Irena in Jože

Ocena potovanja (1-10): 10. Odlična organizacija in izbira lokacij ogledov. Odlična izbira vodnika. Majhna skupina potnikov, ki imajo podobne interese.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo zadovoljni. Zelo povezovalen, družaben, strokoven in organiziran. Odločen, ko je treba.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Doživetje drugačnih kultur, zgodovine, kulinarike.
Mojca

Ocena potovanja (1-10): Ocena 10+, odlično načrtovano, organizirano in izpeljano potovanje
Vse je bilo vredno samo pohval; program zanimiv, dinamičen in ravno prav naporen, zelo dobrodošli tudi zadnji dnevi za sproščanje; odlična tudi lokalna agencija in vsi vodniki, vse potekalo brez kakršnegakoli zapleta ali nervoze, tudi izbor lokalov za kosila primeren; destinacija čudovita in raznolika, vključitev bivanja v delti Mekonga zelo posrečena; vse namestitve odlične po kvaliteti in lokaciji, ki praktično povsod omogočajo peš raziskovanja središč krajev. Odlično vzdušje v skupini.
Nataša in Bojan

Ocena potovanja (1-10): Ocena 10
Rada bi se vam zahvalila za odlično potovanje v Vietnam. Kar veliko potujem in to potovanje je preseglo vsa pričakovanja. Odličen program, organizacija, vodnik in sopotniki. Leti in prevozi so bili odlični, saj nikjer nismo nič čakali. Že kar neverjetno je bilo, kako so tudi avtobusi v Vietnamu kljub gostemu prometu vedno prišli takoj, ko smo zaključili z ogledi. Videli in izkusili smo ogromno, povsod je bilo vse odlično organizirano. Pohvaliti velja tudi lokalne agencije, s katerimi sodelujete.
Predvsem bi pa rada pohvalila odličnega vodnika, saj je odlično povezal skupino in nam podajal znanje o Vietnamu in ljudeh. Ima neverjetno energijo, ves čas je bil z nami in vsak večer nam je pokazal še dodatne stvari in nas peljal v tipične lokale, kjer smo jedli tipične jedi in seveda tekoče zadeve. Čeprav potujem sama, sem se počutila, kot da smo skupina dobrih prijateljev, ki se želi dobro imeti. Hvala tudi sopotnikom.

Najlepše je bilo vse – od ladje po Halong Bayu, Hoi Ana in Hueja do spanja in vožnje s čolni in kolesi v delti Mekonga in lepega resorta na otoku do skuterjev, odlične hrane in neverjetne izbire morskih jedi na jugu, najboljše kave, prijaznih ljudi….
Spremenila ne bi prav nič – še naprej delajte tako, ostanite majhna agencija z odličnimi vodniki in programi. Za potovanje z vami sem se odločila zato, ker rada potujem z agencijami, ki nudijo nekaj več, ne samo turistično potovanje z ogledi znamenitosti, ampak tudi izkušnje.
Še enkrat najlepša hvala in upam, da se kmalu spet vidimo.
Cilka

Greste z nami v Vietnam?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media