Sejšeli 16. - 25.1., 18. - 27.2., 24.4. - 1.5. in 29.7. - 7.8.2022, 10 dni - jan. je polno; feb. še 2-3 osebe in potrdimo

• Termini: 16. - 25.1., 18. - 27.2., 24.4. - 1.5. in 29.7. - 7.8.2022 
• Za potovanje potrebujete: 10 dni
• Skupina: min. 8 – maks. 20
• Cena: 1.345 eur/os pri 14 osebah + letalska karta od ca 700 eur/os naprej z vključeno prtljago in vsemi taksami (ter vključen notranji let) 
• Info: Uroš Ravbar
• Gsm: 031 684 651
• E-mail: uros.ravbar@gmail.com
www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje je idealno tudi za aktivne družine. 

Januarska skupina ima odlične lete iz Ljubljane, nazaj na Benetke z Emirati. 

Za zaključene skupine oz. individualne potnike lahko potovanje organiziramo kadarkoli oz. po dogovoru.

Obstaja mnogo tropskih rajskih arhipelagov, a prav noben se ne more primerjati s Sejšeli. So veliko več kot le njegove neverjetno lepe peščene plaže in zalivi, ki jih dodatno krasijo veliki granitni balvani. Samotni otoki, kot dragulji raztreseni po zahodnem Indijskem oceanu, le nekaj stopinj pod ekvatorjem, z najbližjim sosedom Madagaskarjem in velikim črnim kontinentom Afriko, so nekaj prav posebnega. Tu je bila “mati narava” še posebej radodarna.  Sejšeli so ena od najboljših točk za opazovanje morskih ptic in orjaških kopenskih želv v naravnem okolju. Pod turkizno modrino morja se skriva pester podvodni svet. Tu je doma botanična kraljica, skrivnostna palma Coco de Mer. Arhipelag 115 otokov z bujno tropsko vegetacijo, čudovito floro in favno, odlično kreolsko kulinariko ter vedno sproščenimi prijaznimi ljudmi, spremenijo potovanje na Sejšele v nepozabno doživetje.

 • Sejšeli so ena najboljših destinacij za snorkljanje in potapljanje, ter opazovanje morskih ptic in orjaških kopenskih želv.
 • Ponudba hrane (za večerjo) je velika. Jedli bomo lahko v hotelu ali pa v dobrih bližnjih lokalnih restavracijah. Morska hrana je zelo dobra.
 • Na svoj račun boste prišli ljubitelji morja in raziskovalci po duši.
 • Temperature so čez vse leto okoli 30 stopinj, voda pa ima idealnih ca 27 - 29 stopinj.
 • Plaže na Sejšelih spadajo med najlepše plaže na svetu.

Sejšeli - program potovanja po dnevih

1. dan: let iz Ljubljane oz. bližnjih letališč (prevoz bo urejen za skupino) proti Sejšelom.

2. dan: predvidoma zjutraj priletimo na največji otok Sejšelov – Mahé. Po opravljenih letaliških formalnostih se odpeljemo v glavno mesto Victoria, eno najmanjših prestolnic na svetu. Ogledamo si mesto in zanimivo lokalno tržnico. Nadaljujemo do zaliva Beau Vallon z najdaljšo in najbolj popularno plažo na otoku. Po nastanitvi v hotelu nas čaka uživanje na beli peščeni plaži, ki jo obdajajo palme in zimzelena tropska drevesa. Spanje – Beau Vallon

3. dan: Dan bo namenjen panoramski vožnji prek celotnega otoka. Na svoj račun boste prišli tako ljubitelji morja in čudovitih plaž, kot tudi tisti pravi popotniki. Zapeljali se bomo po slikoviti cesti Sans Soucis, skozi narodni park Morne Seychellois. Skozi gost deževni gozd se bomo povzpeli do lepe razgledne točke Morne Blanc (tja in nazaj 1h45, zmerno zahtevno) in do skritega slapu, kjer se bomo lahko tudi okopali. Ustavimo se v slikovitih zalivih in na lepših plažah otoka. Tudi umetniški ateljeji so ena od otoških znamenitosti. Spanje – Beau Vallon

4. dan: Dopoldan se odpravimo na treking do skrite in osamljene plaže Anse Major (tja in nazaj 3h, nezahtevno). Čaka nas zaslužen skok v toplo morje in poležavanje na pesku.  Lahko pa se odločite le za počitniško uživanje na »domači plaži«, do odhoda v pristanišče. Popoldan se s hitrim katamaranom premaknemo na otok Praslin. Na poti do naše namestitve na »zlati obali« (Cote D’Or), se ustavimo v muzeju, kjer se spoznamo s tradicijami in kulturo Sejšelcev. Po namestitvi prosto za raziskovanje vasice. Spanje – Anse Volbert

5. dan: Zjutraj se odpeljemo do narodnega parka Praslin in največjo znamenitost v njem - Vallée de Mai. Tu se bomo spoznali z endemično vrsto palme Coco de Mer, ki je poznano po največje semenu v botaničnem svetu, težkem kar 30 kg. Sprehodili se bomo po izredno ohranjenem gozdu mogočnih palm, kjer boste dobili občutek kot, da ste v rajskem vrtu. Posebno doživetje. Vallée de Mai je zaradi svoje enkratnosti in biotske pomembnosti zaščiten pod Unescovo zaščito. Popoldne se odpeljemo do ene od najlepših plaž na Sejšelih, čudovite Anse Georgette. Rajski občutki, na drugačen način. Spanje – Anse Volbert

6. dan: Priporočamo celodnevno turo z ladjo (opcijsko) na kateri bomo videli tri otoke: Cousin Island, Curiouse Island in St. Pierre. Ta dan bomo lahko občudovali številne morske ptice, se slikali s prostoživečimi orjaškimi želvami, se sprehodili med mangrovami in snorkljali. Otoki so zaščiteni in so del morskega narodnega parka ter naravnega rezervata. Sledi vrnitev do nastanitve in prosto. Spanje – Anse Volbert

7. dan: Dopoldne preživimo na najbolj slikoviti plaži na otoku - Anse Lazio, ki je bila večkrat ocenjena kot najlepša plaža na Praslinu in ena najlepših na Sejšelih. Odlična tudi za snorkljanje. V popoldanskih urah se z ladjo preselimo na sosednji otok La Digue. Tropski paradiž, kot smo ga že kdaj občudovali na naslovnicah potovalnih revij ali v reklamnih televizijskih spotih. Tu, boste lahko to doživeli v živo. La Digue je popolnoma obkrožen s koralnim grebenomčudovitimi plažami, dramatičnimi granitnimi balvani in znan po sproščenem vzdušju. Glavno prevozno sredstvo na otoku je kolo. Tu se bo čas ustavil. Nastanitev in raziskovanje okolice. Spanje – La Passe

8. dan: Zjutraj zajahamo najeta kolesa in se odpeljemo do morda največkrat fotografiranih granitnih balvanov na svetu, slovite plaže Anse Source d'Argent. Na poti se ustavimo v L’Union Estate Farm, na še vedno delujoči plantaži kopre in vanilije. Po skoku v morje, se odpeljemo na vzhodno stran otoka do zaliva in plaže Grand Anse ter drugih bližnjih plaž, ki jih dosežemo s krajšim trekingom skozi džunglo. Lahko pa se odločite le za poležavanje, kopanje, snorkljanje na vam najljubši plaži ali za samostojno raziskovanje otoka. Prosto popoldne. Spanje – La Passe

9. dan: Prosto za samostojno raziskovanje do povratka s katamaranom nazaj na otok Praslin. Sledi transfer do letališča in povratek z letalom na Mahé in nato večerni let proti domu.

10. dan: Prihod domov.

Cena: 1.345 eur/os pri 14 osebah + letalska karta od ca 700 eur/os naprej z vključeno prtljago in vsemi taksami (ter vključen notranji let)
Doplačilo za manjšo skupino 10 – 13 oseb je 120 eur/os. Brez popusta za stalne potnike na tem potovanju.  

Cena vključuje (zelo veliko):

 • 7x spanje v popotniškem hotelu 3* oz. butičnem družinskem hotelu (enaka kvaliteta) v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom,
 • hrano (7x zajtrk), 
 • vse prevoze med otoki po programu (vožnja s katamaranom Mahé – Praslin, povratna vožnja Praslin – La Digue, notranji let Praslin - Mahé),
 • najem koles na otoku La Digue
 • vstopnine (Vallée de Mai - UNESCO, muzej Praslin),
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS (ki bo z vami na vseh turah, tudi opcijskih),
 • organizacija.

Cena ne vključuje: dodatnih obrokov in osebnih izdatkov, morebitnih opcijskih izletov (npr. 6. dan), napitnin. Če je karkoli kar ni pod cena vključuje (npr. covid test).

Prijava: z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 8 prijavljenih), se plača 200 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen na katere nimamo vpliva, se lahko cena spremeni. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o.  

Vodnik na potovanju: Klavdij Lukežič, vodnik z licenco GZS, ki komaj čaka, da se mu pridružite na potovanju. Klavdij je tudi avtor tega programa.       

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Z najetimi kombiji/minibusi, kolesi po otokih in s hitrim katamaranom ter mini letalom med otoki.  
 • NASTANITEV: Spimo v prijetnih popotniških hotelih 3* oz. butičnih družinskih hotelih (enaka kvaliteta) v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom.  
 • HRANA: Jedli bomo v dobrih lokalnih restavracijah ali v hotelu. V ceni so vsi zajtrki 7x. Poskusili bomo tipično kreolsko hrano, torej hrano v kateri se čuti vpliv azijske, indijske, afriške in evropske kuhinje. Priporočamo odlično morsko hrano, različne karije (curry) z obveznim rižem in sveže tropsko sadje. Privoščili si bomo lahko različne ribje oziroma morske specialitete (večerje so ca 10 eur/os). Poskrbeli bomo tudi za vegetarijance. Pili bomo odlične sveže stiskane sadne sokove, lokalni rum ali lokalno pivo Seybrew in Ecu.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki je vsaj malo popotnika po duši.
 • ŠTEVILO OSEB: Najmanj 8, največ 20. 
 • VREME: Sejšeli ležijo na ekvatorju, zato je klima tropska. Temperature se prek celega leta gibljejo med 25 in 30 stopinjami, morje pa ima idealnih ca 27 - 29 stopinj. Vreme uravnavajo pasatni vetrovi. Med oktobrom in aprilom je bolj vlažno, več dežja. Med majem in septembrom je bolj suho in manj padavin. Močni nalivi se sicer lahko pojavijo kadarkoli v letu, posebej v popoldanskem času, običajno so to kratkotrajne tropske nevihte.
 • ZDRAVJE: Obveznih oz. priporočljivih cepljenj ni (je pa potrebno imeti negativen PCR covid test pri prihodu star največ 72 h, vključno s tistimi, ki so že preboleli ali so bili cepljeni). Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • VARNOST: Sejšeli so varna država za potovanje. Kriminala je zelo malo, domačini pa so prijetni. Potrebna je običajna previdnost.
 • SPOMINKI: Popularni spominki na Sejšelih so izdelki iz kokosa, nakit (črni biseri, školjke), slike ali kipci lokalnih umetnikov. Lahko se kupi tudi začimbe, čaj, lokalne parfume in dišave ter lokalni rum Takamaka.
 • DENAR: Lokalna valuta je Sejšelska rupija. Ne bo potrebno zamenjati veliko denarja v rupije, saj se lahko precej nakupov in plačil lahko opravi v tuji valuti, predvsem z evri. Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter Maestro BA/Cirrus kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih, ki pa znajo biti nezanesljivi. Zato svetujemo, da imate s seboj dovolj gotovine.
 • VIZUM: Ni potreben. Potni listi vam morajo veljati vsaj še 6 mesecev po odhodu iz Sejšelov.

Rajske peščene plaže, kokosove palme, turkizna barva morja in čudovit podvodni svet ... Sejšeli, prihajamo.

Greste z nami odkrivat čudovite Sejšele?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2021 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media