Južna Afrika

 • Termini: 28.3. - 9.4., 25.9. - 7.10., oz. 17. - 29.10.2022
 • Za potovanje potrebujete: 13 dni 
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 popotnikov
 • Cena: 1.990 eur/osebo pri 13 osebah + let. karta ca 800 eur/os 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine oz. individualne potnike lahko potovanje kadarkoli organiziramo. 

Potovanje je primerno tudi za aktivne družine

Smo specialisti za ta del sveta.

Pred vami je program "Best of" Južna Afrika. Te predele zelo dobro poznamo in program je zelo bogat in skrbno pripravljen, saj boste lahko videli najlepše stvari tega prelepega dela Afrike. Zakaj bi gledali dokumentarne filme, če si lahko to pogledate v živo na našem potovanju. 

Potujemo v udobnem prirejenem safari tovornjaku, spimo pa v prijetnih hotelih in lodgih (do zdaj so še vsi pohvalili nastanitve na tem potovanju). Na prvem mestu je varnost in vaše dobro počutje.

Zakaj z nami na to potovanje:

 • sodelujemo s krasno lokalno agencijo, kar je v Afriki ključno (udobno vozilo, lokalni vodnik, poznavanja regije);
 • naši slovenski vodniki se v tem delu sveta počutijo kot doma in bodo z veseljem delili svoje navdušenje z vami;
 • vse nastanitve so skrbno izbrane, da se boste lepo počutili;
 • dober program je duša potovanja in če imate radi naravo in živali boste tukaj prišli na svoj račun;
 • od kitov, pingvinov, morskih psov, gepardov, levov, slonov, žiraf, leopardov, bivolov, nosorogov .... 
 • Capetown - eno najlepših mest sveta s svojo Mizasto goro in odličnimi vini;
 • Krasni izleti (Rt dobrega upanja, Agulhas - najbolj južna točka Afrike, kanjon reke Blyde ...);
 • Čudovita narodna parka Hluhluwe Umfolozi in Kruger (eden najboljših na svetu);
 • Adamov koledar - eden najbolj skrivnostnih krajev na svetu - afriški Stonehenge;
 • Noro lepa pokrajina in panoramske ceste;
 • Dobra hrana. Bi poskusili impalo, kuduja, krokodila (oz. lokalne ribe)?
 • Raj za fotografe po duši in raziskovalce. 

Program po dnevih
Spanje je v prijetnih in preizkušenih popotniških hotelih (z vključenim zajtrkom) v dvoposteljnih sobah (oz. lodgih oz. bungalovih).
Vključeno Z-zajtrk, K- kosilo, V - večerja

1. dan, let proti Južni Afriki (obroki na letalu)

2. dan, Capetown 

Prihod v Capetown in ogled enega najlepših mest sveta: najstarejši del mesta, Bo Kaap, mestna hiša ... Sprehodili se boste ob znameniti obmorski promenadi in odkrivali najlepši del mesta Victoria & Alfred Waterfront, kjer se znajo tekom dneva zadrževati tjulnji. V primeru lepega vremena si še isti dan ogledamo Mizasto goro - "Table mountain" (drugače naslednji dan). Zvečer svetujemo večerjo v afriški restavraciji z lokalnimi dobrotami (jedi iz antilop, krokodilov, nojev ...). Spanje Capetown (hotel z zajtrkom)

3. dan, Table mountain, rt Dobrega upanja in degustacija vin

Zjutraj nas čaka vzpon z vzpenjačo na Table mountain (Mizasto goro) od koder je fascinanten pogled na Capetown in Robben island (kjer je bil zaprt Nelson Mandela). Sledi vožnja s foto postanki (Hout Bay, plaža Noordhoek, lepe viktorijanske kopalne hiške ...) do rta Dobrega upanja, ki ga je prvi dosegel pomorec Bartholomeo Diaz, deset let kasneje pa ga je na prvi poti v Indijo obplul Vasco de Gama. Danes je rt zaščiten naravni rezervat, kjer je lep sprehod do točke Cape Point. Na poti nazaj proti Capetownu pa se ustavimo za na vinskem posestvu, kjer spoznamo klet in degustiramo odlična lokalna vina. Spanje Capetown (Z)

4. dan, Obalna cesta s pingvini in Hermanus s kiti

Vožnja po obalni panoramski cesti z ogledom kolonije pingvinov, vse do Hermanusa, ki velja za prestolnico  kitov, ki se v teh vodah zadržujejo med junijem in oktobrom. Z ladjico se lahko popeljemo na opcijski ogled kitov (potrebna je najava za izlet ob prijavi). Včasih se lahko največje živali na svetu  opazuje kar iz obale. Spanje Hermanus (Z)

5. dan, Gansbai z morskimi psi in najbolj južna točka Afrike - Agulhas

Dopoldan se gre v bližnji Gansbai, kjer bo prosto za odkrivanje okolice oz. bo čas za posebno doživetje (opcijsko - potrebna je najava za izlet ob prijavi) – opazovanje velikih morskih psov iz kletke oz. jih lahko opazujete iz ladje (posebno doživetje). Sledi vožnja do Agulhasa, kjer je stičišče Indijskega in Atlantskega oceana, kjer boste stali na najbolj južni točki Afrike. Na koncu dneva se zapeljemo še do obalnega mesteca Mossel bay. Spanje Mossel bay (Z)

6. dan, Garden route in stik z divjimi mačkami – Tsitsikama park – Port Elizabeth

Jutranji sprehod pri svetilniku Cape St Blaize ob klifasti obali Indijskega oceana. Sledi vožnja po znameniti cesti Garden route, do zavetišča za divje mačke Tenikwa (kjer nas čakajo leopardi, levi, gepardi in modri žerjav - simbol Južne Afrike). Z gepardom, ki je najhitrejša kopenska žival, se boste lahko pobližje spoznali, iz oči v oči. Sledi vožnja čez most z najvišjim bungee jumpingom na svetu, do narodnega parka Tsitsikama s subtropskim gozdom, kjer si privoščimo sproščen sprehod čez viseče mostove ob morju. Sledi vožnja do mesta Port Elizabeth. Spanje Port Elizabeth  (Z)

7. dan, Port Elizabeth - let do Durbana in vožnja do okolice parka Hluhluwe Umfolozija

Zjutraj si bomo pogledali Port Elizabeth, ki ga imenujejo Friendly city (prijazno mesto). Sprehod mimo mestne hiše in do modernega dela mesta  Boardwalk, kjer bo čas za kavo in sprehod ob obali na dolg pomol. Potem nas čaka notranji let Port Elizabeth – Durban. Mesto Durban je najbolj znano po Gandhiju, ki je tukaj živel in ustvarjal vrsto let. Sledi vožnja proti vzhodu, čim bližje okolici narodnega parka Hluhluwe Umfolozi. Če bo le možno bomo spali v lodgu v privatnem rezervatu (kjer se lahko opazuje živali v naravnem okolju). Spanje Bonamanzi oz. okolica (Z)

8. dan, Safari v Hluhluwe Umfolozi narodnem parku  

Jutranji safari, z 4x4 vozili narodnega parka, v enem najlepših parkov Južne Afrike – Hluhluwe Umfolozi, kjer boste lahko v naravi videli številne živali (sloni, bivoli, antilope ... kot v dokumentarnem filmu). Park se ponaša s številno populacijo belih nosorogov. Po safariju se vrnemo v naš prijeten lodge, kjer imamo prosto za odkrivanje lepe narave. Kdor bi želel si lahko opcijsko pogleda tradicionalno vas plemena Zulu. Dumazulu je največja kulturna vas v Južni Afriki, kjer se boste lahko pobližje spoznali z njihovo kulturo ali pa se gre na opcijski izlet po jezeru St Lucija (park Greater St Lucia Wetlends), kjer na vas čakajo nilski konji, krokodili, številne ptice in lepa narava. Spanje Bonamanzi oz. okolica (Z)

9. dan, Adamov koledar - skriti biser Afrike

Čaka nad daljša vožnja proti severu do fascinantnega skritega bisera Afrike. Odkrivali bomo Adamov koledar, ki ga imajo za najstarejšo strukturo, ki jo je ustvaril človek in ga zato imenujejo tudi afriški Stonehenge. Stoječi kamniti krog naj bi bil star več kot 75.000 let in afriške starešine ga poznajo kot "rojstno mesto sonca". Poleg kamnitih struktur pa najbolj fascinirajo zvočne frekvence kamnitih formacij, ki so oblikovane kot cvetovi svete geometrije. Te kamne imajo za monolitni kamniti koledar in na tem območju so izmerili posebno energijo. Je kdo za meditacijo na tem posebnem zaščitenem kraju, ki ga imajo za zibelko človeštva? Spanje v okolici v lodgu (Z)

10. dan, Odkrivanje narodnega parka Kruger 

Dopoldan se zapeljemo do enega najlepših narodnih parkov na svetu - znamenitega Krugerjevega narodnega parka, kjer nas (če bo le sreča) čaka velikih pet: leopard, lev, slon, bivol in nosorog. Park si ogledujemo z našim safari tovornjakom. Ne pozabite s seboj vzeti daljnogled in fotoaparata. Po želji si lahko zvečer privoščite še opcijski nočni safari po parku z vozilom narodnega parka. Spanje v bungalovu sredi parka. (Z)

11. dan, Safari - Krugerjev narodni park 

Odkrivanje Krugerjevega parka na safariju  z našim safari tovornjakom (Kruger je velik skoraj kot Slovenija). Poseben dan za vse ljubitelje živali (kot bi se znašli sredi dokumentarnega filma). Vozili se bomo po parku in iskali živali v naravnem okolju (od levov, gepardov, slonov ...). Po ogledih popoldan zapustimo narodni park in se zapeljemo do razgledne točke Božje okno. Spanje Grashop. (Z)

12. dan, Bourke's Lucky potholes – kanjon Blyde - glavno mesto Pretoria – okolica Johannesburga

Dopoldan odkrivamo lepo pokrajino. Najprej se sprehodimo do slapu Lisbon, potem pri naravni znamenitosti Burke's Lucky potholes, potem pa nas čaka še poseben pogled na kanjon reke Blyde (lepe razgledne točke). Sledi vožnja do glavnega mesta Pretorije in krajši ogled mesta (Union Buildings, kip Mandele ...). Prespimo v okolici Johannesburga, (Z)

13. dan, Johannesburg – let proti domu (prihod domov)

Zjutraj se zapeljemo do letališča, kjer polni vtisom letimo nazaj proti domu. V primeru kasnejšega leta se lahko pride domov 14. dan potovanja. 

Cena: 1.990 eur/os pri 13 osebah + let. karta ca 800 eur/os z vključeno takso in doplačilom za prtljago
Doplačilo v primeru manjše skupine (10 - 12 oseb) = 150 eur/os.  50 eur popusta, če ste že potovali z nami.

Cena vključuje (ogromno):

 • vse namestitve v prijetnih in preizkušenih popotniških hotelih (z vključenim zajtrkom) v dvoposteljnih sobah (oz. lodgih oz. bungalovih), 
 • notranji let Port Elizabeth – Durban z vsemi taksami in vključeno prtljago, 
 • najem vozila (npr. 24 sedežni safari tovornjak - odvisno od števila oseb) za celotno potovanje, 
 • vse stroške goriva in šoferja,
 • vse lokalne takse in dovoljenja, 
 • vse vstopnine in ture po programu (Table mountain, Stony point kolonija pingvinov, Cape Agulhas, Tsitsikamma conservation fee, God's Window, slap Lisbon, Burke's Lucky potholes, Blyde kanjon ...),
 • tura Cape point z vsemi vstopninami in vključenimi taksami,
 • ogled vinskega posestva z degustacijo vin, 
 • turo Tenikwa Wild cat experience (druženje z divjimi mačkami: leopardi, levi, gepardi ...), 
 • vodeno turo Adamov koledar, 
 • jutranji safari z odprtim vozilom narodnega parka v parku Hluhluwe – Umfolozi z vsemi vstopninami in "conservation fee",
 • safariji v Krugerjevem narodnem parku (prvi dan z našim safari vozilom, drug dan z našim safari tovornjakom od navsezgodaj do ca 15.00 ure) z vsemi vstopninami in "conservation fee", vključeno je spanje sredi narodnega parka,
 • lokalnega vodnika,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS, 
 • organizacijo. 

Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (če bo potreben), dodatne hrane in pijače, osebnih izdatkov (spominki...), vize (se uredi na Dunaju), napitnin (ca 50 eur) oz. če je še karkoli kar ni pod cena vključuje.

Opcijsko: ogled kitov ca 44 eur/os, opazovanje velikih morskih psov ca 110 eur/os, nočni safari Krugerjev park, tradicionalna vas plemena Zulu ca 15 eur/os, izlet po jezeru St Lucija (park Greater St Lucia Wetlends).

Dodatno lahko uredimo zavarovanje rizika odpovedi in asistenco Coris. 

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača 400 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1 eur = 17,9 randov. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

Predviden vodnik na turi: Dejan Marentič oz. Damjan Glinšek oz. Klavdij Lukežič, vsi omenjeni vodniki imajo licenco GZS in Južno Afriko zelo dobro poznajo. 

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO?  Z privatnim vozilom (prirejen udoben safari tovornjak) le za našo skupino. V narodnem parku Hluhluwe – Umfolozi na safariju koristimo njihovo vozilo (ponavadi ca 10 oseb/vozilo).
 • NASTANITEV: Vse namestitve so v prijetnih in preizkušenih popotniških hotelih (z vključenim zajtrkom) v dvoposteljnih sobah (oz. lodgih oz. bungalovih). 
 • HRANA: Jedlo se bo v preizkušenih lokalnih restavracij oz. hotelskih restavracijah. Poskusili boste lahko številne lokalne specialitete (impalo, kuduja, krokodila, ribe ...). Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki imajo radi naravo in živali.  
 • VREME: Med majem in oktobrom je najboljše obdobje za safarije, saj gre za suho obdobje in se vidi več živali kot drugače. Aprila bo večinoma od 14 - 26 stopinj (njihova jesen), julija je večinoma med 10 - 23 stopinj, oktobra pa se počasi končuje njihova pomlad kar pomeni, da so dnevi dolgi in bo temperatura večinoma med 15 - 28 stopinj.  
 • ZDRAVJE: Za vstop ni obvezno nobeno cepljenje, če se prileti iz Evrope. Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.  
 • VARNOST: Gibali se bomo po turističnih predelih. Sodelujemo samo s preizkušenimi nastanitvami (varnostni protokoli).
 • SPOMINKI: Ta del Afrike ima veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa). 
 • VIZUM: Se uredi na Dunaju (lahko uredimo za celo skupino).      

Nekaj vtisov potnikov iz prejšnjih potovanj:

Ocena potovanja: Potovanje je bilo odlično organizirano in izvedeno. Tudi pri nas se lahko kaj naučimo od Afričanov. 
Vodnik je bil res kompetenten, prijazen in ustrežljiv. Še večkrat bi šel z njim. 
Najlepša je bila narava, živali, pa tudi visoki nivo prenočišč, ki jih na potovanjih redko doživiš. Prijaznost domačinov. Skratka safariji so bili čudoviti. 
Janko

Ocena potovanja: 9/10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo zadovoljni, Dejan je družaben, fer, odgovoren, zavesten in izkušen. Z njem lahko navežeš pristne osebne stike, z njim bi takoj spet šla.
Martina in Alen

Pozdravljeni!
Srečno smo se vrnili. Še enkrat hvala za dobro pripravljeno potovanje. Mislim, da je to mnenje cele skupine. Sicer pa velja, da je potovanje odlično, če sta vodič in vreme dobra. Mi smo imeli oboje. Ocena potovanja: 10 – ker je vse potekalo kar se da dobro. Še enkrat hvala in lep pozdrav,
Tomaž 

Spoštovani, potovanje je bilo super, prav nič ne bi spreminjala. Vodnik je bil pa več kot odličen, zato vse pohvale. Vidi se mu, da ima za sabo že precej kilometrine, bil je zelo profesionalen, ima obilo znanja in odličen posluh za ljudi. Vsekakor si želim še potovati z njim. Lep pozdrav,
Tatjana 

Greste z nami odkrivat Južno Afriko?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2022 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media