Namibija, Bocvana, Zimbabve (Viktorijini slapovi)

 • Termin: 21.10. - 11.11.2023
 • Za potovanje potrebujete: 22 dni oz. 13 dni (samo Namibija)
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 popotnikov
 • Cena: 3.040 eur/osebo pri vsaj 14 potnikih + let. karta od ca 750 eur/os naprej z vključeno prtljago  (pri zgodnji prijavi)
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
  www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine lahko kadarkoli organiziramo. Potovanje je primerno tudi za aktivne družine. 

Potovanje je namenjeno vsem ljubiteljem narave (živali) in fotografije, saj bo lepih motivov zelo veliko. Namibija je država, ki očara še tako zahtevnega popotnika s svojimi prostranstvi, peščeno puščavo Namib, čudovitim narodnim parkom Etosha (levi, sloni, žirafe, nosorogi ...), fotogeničnimi Himbami in s svojo urejenostjo. Bocvana navduši z svojim narodnim parkom Chobe (sloni), delto reke Okavango, puščavo Kalahari in tradicionalnimi Bušmani. Eden od vrhuncev bo tudi ogled Viktorijinih slapov (Zimbabve in Zambija) in to, da ne boste samo videli, ampak tudi doživeli Afriko. Program je namenjen ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet. 

Potovanje je z najetim prirejenim safari tovornjakom (maks. 20 potnikov + slovenski vodnik + lokalni vodnik/šofer in spremljevalec). 
VSI OBROKI SO VKLJUČENI (21 dnevni program) razen: Windhoek (2), Swakopmund (1x), Victoria falls (4x).

Program po dnevih, 22 dni
H - namestitev v prijetnih guesthousih (hostlih oz. popotniških hotelih) v dvoposteljnih sobah
K – namestitev v kampih, po 2 osebi na šotor (šotore in ostalo opremo razen spalne vreče priskrbi lokalna agencija; veliko kampov ima bazen)
Vključen Z – zajtrk, K- kosilo, V - večerja

1. dan - let proti Windhoeku,

2. dan – prihod v Windhoek, glavno mesto Namibije in ogled glavnih znamenitosti: Cristuskirche, parlament Tintenpalast in trdnjava Alte Feste (od zunaj) ... Spanje v prijetnem guesthousu (hostlu), v dvoposteljnih sobah, H (obroki na letalu),

3. dan – po zajtrku sledi vožnja proti narodnemu parku Namib Naukluft. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, ki je izhodišče za odkrivanje ene najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib, spanje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

4. dan – navsezgodaj se bomo odpravili v sipine (Soussosvlei), se povzpeli na eno izmed njih in potem odkrivali področje imenovan Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Popoldan si bomo pogledali bližnji kanjon Sesriem in na panoramskem poletu preleteli puščavo Namib (opcijsko), zvečer pa boste lahko uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd, kampiranje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

5. dan – vožnja po neskončnih prostranstvih Namibije, prihod do Atlantskega morja pri Walvis bayu, kjer se ustavimo ob zaščiteni laguni (flamingi …). Sledi prihod v prijetno mesto Swakopmund, kjer svetujemo opcijsko vožnjo s štirikolesniki (quad biking) po neskončnih sipinah oz. bo prosti čas za ogled mesta. Spanje v prijetnem hostlu/popotniškem hotelu (dvoposteljne sobe), H (Z, K)

6. dan – vožnja proti severu po »Skeleton coast«, kjer boste opazovali neskončno število tjulnov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce), kjer bomo kampirali sredi lepe narave, ki kar kliče po odkrivanju. Ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine? K (Z, K, V)

7. dan – v Damaralandu si pogledamo poslikave po skalah v Twyfelfontain ter obiščemo »živi muzej« plemena Damara enega najbolj pristnih plemen tega dela Afrike (v repliki njihove vasi predstavijo zdravilne rastline in njihovo življenje in na koncu zapojejo in zaplešejo), spanje v kampu, K (Z, K, V).

8. dan - vožnja proti severu do Opuwa in popoldansko druženje s Himbami v okoliški vasi (enim najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki), spanje v popotniškem hotelu v mestu Opuwo, H (Z, K, V) 

9. dan – prosto za odkrivanje Opuwa, sledi vožnja do farme Otjitotongwe, kjer živijo gepardi. Sledi popoldanski ogled farme in druženje z gepardi – najhitrejšimi kopenskimi živalmi sveta, K (Z, K, V) 

10. dan – boste na svoj račun prišli ljubitelji živali, saj se preko Outja zapeljemo vse do narodnega parka Etosha, ki ga imajo enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer vas bodo kot v dokumentarnem filmu čakale številne živali (popoldanski safari), spanje v kampu Okaukejo, kamp z bazenom (park Etosha), K (Z, K, V)

11. dan – cel dan imamo na voljo za odkrivanje parka Etosha (safari), ki ga imenujejo tudi »Kraj čudežev«, vas pa bodo lahko navdušili pogledi na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge ... in številne ostale živali, ki živijo v narodnem parku; Ne pozabite na daljnogled in tele objektiv za foto safari, spanje v parku Namutoni (park Etosha), K (Z, K, V)

Za vse ki potujete samo po Namibiji je program sledeč: 11. dan imate pozno popoldan po safariju urejen privaten transfer do mesta Otjiwarongo in spanje v popotniškem hotelu (dvoposteljna soba), H (Z, K, V)
12. dan imate zjutraj privaten prevoz do letališča Windhoek in let proti domu (Z, obroki na letalu)
13. dan prihod domov

12. dan – vožnja vse do kampa, ki leži v zahodnem Capriviju ob reki Okavango, spanje v kampu, K (Z, K, V)

13. dan – prečenje meje v Bocvano in vožnja čez narodni park Chobe do Kasaneja. Če bo le možno in boste prišli v Kasane pravočasno si boste lahko opcijsko pogledali sunset cruise (vožnja z ladjico ob sončnem zahodu) po reki Chobe (opazovanje številnih živali, ki se hodijo napajat k reki). Spanje v Kasaneju (kampiranje), K (Z, K, V)   

14. dan – že navsezgodaj vaš čaka jutranji safari z jeepi v narodni park Chobe, ki je bogat z živalmi (v njem živi ena največjih populacij slonov v Afriki). Polni vtisov boste nadaljevali pot v bližnji Zimbabve. Popoldan vas čaka ogled Viktorijinih slapov, ki jih je raziskovalec Livingstone poimenoval po angleški kraljici, popoldan občudovanje slapov (široki so 1,7 km in visoki 108 metrov), ki jih je pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Sprehod po pešpoti in skozi deževni gozd, spanje v hostlu/popotniškem hotelu (dvoposteljne sobe), H (Z)
V primeru, da bi bil hostel/popotniški hotel v Victoria falls zaseden (zaradi pozne potrditve skupine) si pridržujemo pravico do ustreznega zvišanja cene, če bi bilo potrebno spati v dražjem hotelu. 

15. dan – je namenjen počitku, kopanju v bazenu, uživanju oz. opcijskim aktivnostim: svetujemo rafting po reki Zambezi oz. prečenje v Zambijo, kjer si lahko pogledate slapove še iz zambijski strani, spanje v hostlu/popotniškem hotelu (dvoposteljne sobe), H (Z)

16. dan – se vrnemo nazaj v Bocvano in se premaknemo po asfaltni cesti vse do Nate in Gwete, kjer boste uživali ob prizorih na velika drevesa baobabe, kjer spimo v prijetnem kampu z bazenom, K (Z, K, V)

17. dan – čas za odkrivanje okoliških bao babov oz. uživanje v bazenu. Sledi vožnja do Mauna, ki je izhodišče za odkrivanje delte reke Okavango (svetujemo opcijski polet s helikopterjem nad delto Okavanga), spimo v kampu, K (Z, K, V)

18. dan – ta dan boste šli na celodnevni izlet odkrivat delto reke Okavango z lokalnimi čolni in poskušali izslediti čimveč živali, ki živijo v delti, spimo v kampu, K (Z, K, V)

19. dan – vožnja preko Kalaharija vse do predela Ghanzi, kjer se boste družili s plemenom Bušmani (pleme San) in izvedeli več o tem, kako se prehranjujejo in njihovih običajih. V njihovi okolici bomo tudi prespali in uživali v njihovih plesih in petju. Spanje v kampu, K (Z, K, V)

20. dan - prečenje meje in prihod nazaj v Namibijo. Sledi vožnja do Windhoeka in spanje v prijetnem guesthousu (hostlu), v dvoposteljnih sobah, H (Z, K)

21. dan - prosto za odkrivanje mesta (nakupovanje) do odhoda na letališče, sledi transfer na letališče in let proti domu. (Z vključen)

22. dan - polni novih vtisov boste prileteli domov.

CENA: 3.040 eur/osebo pri vsaj 14 potnikih + let. karta od ca 750 eur/os naprej z vključeno prtljago
Doplačilo za majhno skupino (10-13 oseb). 50 eur popusta, če ste že potovali z nami.

Cena vključuje:

 • namestitve 5x v prijetnih popotniških guesthousih (hostlih oz. popotniških hotelih) v dvoposteljnih sobah, 1x v hotelu v dvoposteljni sobi (Opuwo) in 13x v kampih – po dva v šotoru (veliko je kampov z bazenom, 1x preprost "bush" kamp),
 • najem prirejenega safari tovornjaka (maksimalno število udeležencev je 20 + slovenski vodnik),
 • gorivo,
 • najem vse potrebne opreme za kampiranje od šotorov do podlog (potrebujete le spalno vrečo),
 • najem vse opreme za kuhanje/stole/mize/pribor,
 • kamping takse in vstopnine glede na program,
 • praktično vso hrano (vključenih je kar 19x zajtrkov, 16x kosil in 14x večerij), 
 • vse vstopnine po programu (Namib Naukluft park, shuttle do Sossusvlei, Deat Vlei, Sesriem canyon, laguna s flamingi, Cape Cross, Twyfelfontein, “living” muzej plemena Damara, obisk vasi Himb, ogled farme z gepardi, Etosha narodni park, druženje in aktivnosti pri Bušmanih, Viktorijini slapovi, vstopnine v Windhoeku),
 • enodnevno turo po delti Okavanga,
 • safari z terenci v parku Chobe (Bocvana) in dva dni safarija po parku Etosha (Nambija),   
 • profesionalnega lokalnega vodnika,
 • lokalnega asistenta (pomaga pri pripravi hrane …) v primeru večje skupine,
 • vse stroške za prečenje meje za tovornjak,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 

Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (bo organiziran za celo skupino), nekaj obrokov hrane, ustekleničene vode oz. pijače, osebnih izdatkov, opcijskih aktivnosti, stroškov pridobivanja viz (Namibija, Zimbabve/Zambija), napitnin. 

Lahko vam uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi.

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača 400 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1 eur = 16,5 namibijskih $. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

ZAKAJ POTOVATI Z NAMI NA TAK NAČIN?

 • Imate kvalitetnega lokalnega vodnika (ki bo poskrbel, da boste še bolj doživeli Namibijo).
 • Lokalni vodnik ima s seboj pomočnika, ki poskrbita za pripravo obrokov (vi samo malo pomagate zraven).
 • Tovornjak je posebej prirejen za tako potovanje (udobni sedeži in velika panoramska okna skozi katera boste lahko ves čas opazovali pokrajino).
 • Praktično vso hrano imate vključeno: kar 19x zajtrkov, 16x kosil in 14x večerij.
 • Lokalni vodnik je tudi voznik (vožnja po afriških cestah v "terencih" je bolj naporna kot si večina predstavlja). Se pravi ni treba nič vozit – le uživate, ko gledate skozi okno.
 • Ker je tukaj vse organizirano in v paketu (vso opremo za kampiranje imate na tovornjaku: šotore, kamping opremo, mize, stole, pribor …).
 • V ceni je tudi že vse gorivo, vstopnine v narodne parke in vsi transferji.
 • Vse skupaj je bistveno manj naporno in je primerno za kogarkoli, ki si želi potovati na popotniški način.

Predviden vodnik na turiJure Podobnik oz. Peter Eržen oz. Damjan Glinšek, vsi omenjeni vodniki so z licenco GZS, ki se tukaj počutijo kot doma in smo prepričani, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni. 

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Z prirejenim safari tovornjakom (sedeži kot v avtobusu, panoramska okna).  
 • NASTANITEV: 5x se spi v prijetnih popotniških hotelih (guesthouse/hostli) v dvoposteljnih sobah, 1x v hotelu v dvoposteljnih sobah (Opuwo), 13x v kampih – po dva v šotoru (veliko je kampov z bazenom, 1x preprost "bush" kamp). Šotore in ostalo opremo (razen spalne vreče) priskrbi lokalna agencija.
 • HRANA: Kuhal nam bo lokalni vodnik oz. v hostlih bo vključen zajtrk. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. Praktično vsi obroki so vključeni razen nekaj v Windhoeku, Swakopmundu in Viktorijinih slapovih. Vključenih imate kar 19x zajtrkov, 16x kosil in 14x večerij.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki želijo doživeti Afriko.  
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20.
 • VREME: Konec aprila oz. začetek maja oz. konec oktobra je primerno obdobje za obisk tega dela Afrike. Pričakujemo dnevne temperature med 20 – 35 stopinj Celzija, noči pa znajo biti hladne (v spomladanskem terminu). Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). 
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • VARNOST: Namibija in Bocvana slovita kot varni državi, Viktorijini slapovi (Zimbabve, Zambija) pa so turistični in tudi varni.
 • SPOMINKI: Ta del Afrike ima veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa). 
 • VIZUM: Je potreben za Namibijo (uredimo na Dunaju ob doplačilu) in Zimbabve/Zambijo (dobimo na meji).   
 • VODENJE: Poleg slovenskega vodnika vas čaka še lokalni vodnik, kar bo še dodatno obogatilo potovanje. 

DODATNO: Viktorijini slapovi so precej mogočnejši v spomladanskem terminu kot v jesenskem, živali pa se ponavadi vidi več v jesenskem terminu kot spomladanskem. Temperature so precej višje v jesenskem terminu (tudi ponoči so za ca 10 stopinj C višje kot v spomladanskem).

Nekaj vtisov potnikov iz naših prejšnjih potovanj po Namibiji, Bocvani in Viktor. slapovih:

Ocena potovanja (1-10): 10+, celotno potovanje je bilo odlično organizirano. Želela bi pohvaliti celotno ekipo - vodnika Damjana in seveda sodelavca namibijske agencije, ki so svoje delo opravili vrhunsko, srčno in predvsem z velikim nasmeškom. Vse je bilo neverjetno odlično organizirano, vtisi so neverjetni in z veseljem rečeva, da se bomo še kdaj priključili kakšnemu vašemu potovanju. Hvala za vse. Lep pozdrav, Doris in Davorin

Optimalna kombinacija potovanja za ta del sveta. Najet tovornjak z lokalnim vodnikom in voznikom, ki sta istočasna tudi odlična kuharja, popotnika razbremeni obveznosti, tako da se lahko popolnoma posveti potovanju. Skupina je bila odlična, ves čas skupaj. Oba vodnika lokalni (Andreu, kot izjemen poznavalec lokalnih razmer) in Tomaž sta pripomogla, da je potovanje potekalo v zadovoljstvo večine udeležencev. Težko se je odločiti kaj me je najbolj prevzelo - vsekakor pa puščava, magična svetloba, pastelne barve, množica živali in vseskozi nasmeh na ljudeh, ki smo jih srečevali. Janez

Ocena potovanja (1-10): ČISTA 10. Vodnik Damjan je bil odlično pripravljen, deloval pošteno in korektno. Ocenjujem da je bilo to potovanje »moje življenjsko potovanje« saj je bilo vsak dan toliko lepot, da je kar zapiralo dah.Ocena potovanja: Odlično! Čista desetka! Polno doživetij, čudovita narava, udoben prevoz, skratka, takoj grem še enkrat! Ni bilo niti enega neprijetnega doživetja, niti ene zoprnije. Je pa še posebej bila lepa narava, živali, pa tudi Himbe in Sani so bili doživetje zase. Pa ta naša skupina, res ne vem, od kod so se vzeli ti ljudje, bili so čudoviti, prijazni, idealni sopotniki skratka. Z njimi kamorkoli, in to čimprej! Julija

Najlepše je bilo: rafting - Zambezi, Etosha – levi, sloni, puščava Namib,... pravzaprav je bilo vsak dan eden ali več vrhunskih popotniških lepot in doživetij
Janez

Greste z nami na potovanje v Namibijo, Bocvano in Vikt. slapove?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2022 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media