Morska odisejada po Palawanu

 • Termin: 9. - 20.3.2022 oz. kadarkoli za zaključene skupine
 • Trajanje potovanja: 12 dni  
 • Skupina: min. 8 – maks. 18 oseb (min. 2 osebi za individ. potovanje)
 • Cena: 1.390 eur/os pri 10 osebah + let. karta ca 600 eur z vključenimi taksami in prtljago  
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651, 
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje je idealno za družine.

Lahko ga kadarkoli organiziramo za skupine oz. individualne potnike. 

Čakamo, da sprostijo vstopne covid omejitve za Palavan (naj bi bilo sproščeno januarja). 

Prepustite se eni naših najljubših dežel sveta. 

Filipini so dragulj JV Azije. Na svoj račun boste prišli ljubitelji rajskih plaž, nenaseljenih otočkov in živo-pisanega podvodnega sveta. Skrivnostne plaže, potopljene v turkizne barve prostranih morij, speči zalivčki in dih jemajoče lagune so zdaj razkrite in vabimo, da jih obiščete. Otočje Palawan, ki ga štejejo za najlepši del Filipinov, smo prečesali po dolgem in počez in po vseh letih odkrivanj smo za vas pripravili najboljši možen program.

Na Filipinih se počutimo kot doma in na ta del sveta smo odpeljali že ogromno skupin. 
Sodelujemo s krasnimi lokalnimi partnerji, ki bodo dodatno poskrbeli, da bo vaše potovanje nekaj posebnega. 

Potovanje po krasnem Palawanu je potovanje za dušo. Zaslužite si ga.

Program po dnevih:
Z- zajtrk, K - kosilo,
H – prijeten popotniški in turistični hotel (spanje v dvoposteljni sobi) z vključenim zajtrkom

1. dan: Evropa - polet proti Manili.

Let proti Filipinom. (Letalo, obroki na letalu)

2. dan: Prihod v Manilo

V poznih popoldanskih urah pristanemo v Manili, prestolnici Filipinov. Vlaga in vročina nam zaželita dobrodošlico. Po spoznavni uri in vrču fermentirane ječmenove kaše se spoznamo še s filipinsko gastronomijo. Potem se začne zares. Manila zaživi šele zvečer. Odprti bari, karaoke, glasba v živo, prvi stik z domačini. „Hallou mister, hau are yu ...“ Spanje Manila. (Obroki na letalu, H)

3. dan: Manila - polet v Puerto Princeso - rajska plaža - Puerto Princesa

Jutranji transfer do letališča v Manili in polet v osrednji del otočja Palawan, v njegovo glavno mesto Puerto Princesa, ekološko prestolnico države. Po krajšem transferju sledi prvi skok v morje. Pred nami zaživi dolga, neobljudena peščena plaža, skrita med kokosovimi palmami, odlična za kopanje in poležavanje. Pozno kosilo tik ob morju, na meniju bo kakšna riba. Pred povratkom se razgledamo nad zlato barvo obale, kar nočemo nazaj. Večerja v tradicionalni restavraciji, ki slovi kot najboljša na otoku. Namestitev in nočitev Puerto Princesa. (H, letalo)

4. dan: Puerto Princesa - Port Barton/robinzonski otoček

Po zajtrku se odpravimo proti popotniškemu biseru, v Port Barton, od nedavnega povezan s cesto in redno električno oskrbo. Po prihodu „napademo“ dolgo peščeno plažo in se prepustimo masaži na plaži. Potem pa se odpravimo na naš robinzonski otoček, kjer se bomo lahko počutili kot da smo sredi raja. Lepa peščena plaža in mir v duši. Zvečer pa večerja, petje in gledanje zvezd. Glasba valov in vonj po morju nas odpeljeta v sanje. Namestitev in nočitev na robinzonskem otočku ali pa prespimo v Port Bartonu v primeru, da je otoček ob potrditvi skupine že zaseden. (H, Z, čolni)

5. dan: Otočkanje v arhipelagu Port Barton

Ta dan raziskujemo in odkrivamo arhipelag Port Barton. Snorklamo in odkrivamo različne otočke. Tukaj se nahajajo lepi koralni grebeni in turkizne barve morja bogate z želvami in ostalim podvodnim bogastvom. Uživanje za kopanje in snorklanje po neturističnih predelih. Pozno popoldne se z ladjico zapeljemo v zaliv, ujet med deževnim gozdom, nasadi kokosovih palm in bleščečimi otočki. Sprehod vzdolž ene najlepših plaž na Palawanu in uživanje. Namestitev in nočitev na robinzonskem otočku ali pa prespimo v Port Bartonu. (H, Z, K, čolni)

6. dan: Robinzonski otoček/ Port Barton - San Vicente

Po zajtrku se s čolnom najprej odpravimo do samotne dolge bele peščene plaže pod senco kokosovih dreves. Obiščemo bližnji slap, se osvežimo s kokosi, nato pa se počasi premikamo do San Vicenteja. Ob poti se kar ne moremo naužiti lepih odmaknjenih plaž, ki se belijo ena za drugo v senci kokosovih nasadov. V San Vicenteju obiščemo najdaljšo belo peščeno plažo na Filipinih, dolgo kar 14 km. Sledi prosto popoldne za uživanje na plaži in v vodnih radostih, kjer bomo lahko spet kot majhni otroci. Ob koncu dneva pa fotografiranje lepega sončnega zahoda in v kolikor bo sreča na naši strani, lahko prisostvujemo spuščanju mladih želvic nazaj v morje. Namestitev in nočitev v San Vicenteju oz. njegovi okolici. (H, Z, K, čolni)

7. dan: San Vicente - El Nido

Dopoldne prosto za uživanje na morju na krasni peščeni plaži. Sledi transfer do slapu v bližini popotniškega bisera, El Nida. Najprej se sprehodimo skozi gozd do slapu, potem pa počakamo še sončni zahod na lepi razgledni točki. Vmes bo čas za opcijski zipline ali za plažo. Sledi transfer do El Nida, ki ga poznamo po rajskem arhipelagu štiridesetih otočkov, ki s svojimi lagunami, apnenčastimi klifi, skritimi peščenimi plažami, dih jemajočimi jamami in bogatim morskim življenjem uresničujejo sanje slehernega popotnika. Namestitev in nočitev v El Nidu. (H, Z)

8. dan: El Nido - Otočkanje v arhipelagu Bacuit - El Nido

Ta dan nas čaka odkrivanje rajskega arhipelaga Bacuit, ki se razlikuje od prejšnjih po tem, da so plaže tukaj ob vznožju visokih ostrih klifov. Danes se  osredotočimo na plaže v skritih jamah in podvodno življenje. Raziščemo skrito laguno, domačini nam pripravijo kosilo. Ko odkrivamo odročne zalivčke in lepe skrivnostne plaže, se nam čas ustavi. Še en poseben dan brez mobitela in vseh skrbi. Zvečer pa  uživanje v prijetnem vzdušju popotniškega El Nida. Spanje v El Nidu. (H, Z, K, čolni)

9.  dan: El Nido - dvojna plaža - El Nido

Zjutraj se povzpnemo na vrh ostrih klifov, do koder vodi niz prosto visečih mostov. Vzpon je kratek in uživaški, na vrhu nas pričaka krasen pogled na El Nido pod nami in Bacuit arhipelag v ozadju. Sledi obisk 20 km oddaljene mogočne dvojne plaže v senci palm, kjer lahko ostaneš brez besed. Popoldan preživimo na eni najlepših plaž Filipinov. Sledi povratek v El Nido, večerni sprehod ali zabava. Današnji dan si lahko tudi sami začinite. Lahko si opcijsko najamete kajake in se popeljete po skrivnostnih plažah, ali pa motorje in raziščete bližnjo okolico samotnih zalivov in plaž. Lahko se udeležite še enega otočkanja po lastni izbiri. Vsak bo prišel na svoj račun. Za več informacij bo na voljo vodnik. Spanje v El Nidu. (H, Z)

10. dan: El Nido - Ugong rock - Sabang

Zjutraj nas čaka transfer v Sabang, dom novega sedmega čuda sveta St. Paul Underground River. Po daljšem transferju prispemo do kamnitega osamelca sredi riževih polj. S čeladami na glavi se prebijamo kot pravi raziskovalci skozi njegovo notranjost in manjše tunelčke, razpoke in sobane do samega vrha. Ko smo enkrat zgoraj, se odločimo za spust nazaj v dolino: zipline klasika ali Superman. Večina izbere Supermana. Nato pa v obmorsko vasico Sabang. Lepa peščena plaža in sproščeni duh nas objameta. Prosto do konca dneva. Namestitev in nočitev v Sabang. (H, Z)

11. dan: Sabang - Underground river - Puerto Princesa - polet v Manilo - polet v Evropo

Po zajtrku se z manjšimi čolni popeljemo do izliva podzemne reke v morje in vhoda v 4 km dolgo podzemno jamo, ki se ponaša kot najdaljša plovna jama in je pod zaščito Unesca ter izbrana za novo sedmo čudo sveta. Opremljeni s čeladami in rešilnimi jopiči presedlamo na manjše čolničke, potem pa se v črni temi prebijamo skozi glavni tunel in opazujemo raznolike naravne formacije. Z malo sreče v okolici srečamo še opice dolgorepke in velikanske vodne kuščarje dolge do dva metra. Sledi vrnitev v Sabang in prevoz do letališča v Puerto Princesi, od koder poletimo v  Manilo in naprej proti domu. (Z, notranji let, letalo)

12. dan: Polni novih vtisov boste prileteli domov.

Dodatno: po želji vam lahko podaljšamo potovanje (z več nočitvami v Sabangu).

Cena:  1.390 eur/osebo pri 10 osebah + let. karta ca 600 eur/os, ki vključuje takse in doplačilo za prtljago 
Potovanje lahko ob doplačilu organiziramo tudi za manjšo skupino 8 - 9 oseb. 50 €/os popusta, če ste že potovali z nami.

V ceno je vključeno:

 • nastanitve v prijetnih popotniških in turističnih hotelih v dvoposteljnih sobah. V okolici Port Bartona nočimo 2x na robinzonskem otočku v preprostih bungalovih, v dvoposteljnih sobah;
 • povsod so vključeni zajtrki razen v Manili. V ceni je dodatno zajeto 3 x kosilo;
 • 2 x letališki transfer v Manili;
 • 2 x notranji leti Manila – Puerto Princesa in Puerto Princesa – Manila;
 • dodatna teža za prtljago na notranjih letih skupne teže do 20 kg;
 • vsi privatni kopenski prevozi na Palawanu;
 • vstopnina Ugong rock z ziplinom;
 • ogled podzemne jame St. Paul Underground river NP;
 • island hoping – odkrivanje otokov z ladjico v arhipelagu Port Barton z vključenim kosilom (križarjenje z ladjico);
 • island hoping – odkrivanje otokov z ladjico med Port Bartonon in San Vicentejem z vključenim kosilom (križarjenje z ladjico);
 • island hoping v arhipelagu Bacuit z vključenim kosilom (križarjenje z ladjico);
 • vse takse in eko takse;
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS;
 • organizacija. 

Cena ne vključuje: ostale hrane (ni veliko), let. transfer (uredimo za skupino), osebnih izdatkov in stvari, ki se na licu mesta plačujejo iz skupne blagajne ca 50 eur/os (napitnine, dodatni izleti in ogledi, najem kajakov …), če je karkoli kar ni pod cena vključuje.

Iz skupne blagajne se plačujejo samo tisti stroški, pri katerih ste vsi kot skupina udeleženi. V primeru, da kdo ne želi določene storitve, se mu denar v višini ocenjene storitve povrne.

Lahko vam uredimo zavarovanje rizika odpovedi in Coris zavarovanje - za čas trajanja potovanja.

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 8 prijavljenih) se plača 400 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o.

Filipini so raj za Slovence. Imajo čudovito pokrajino, prekrasne domačine in so destinacija, kjer si lahko privoščiš.

Predviden vodnik na potovanjuSenad Osmanaj oz. Peter Eržen, vodnika z licenco GZS, ki Filipine odlično poznata in smo prepričani, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Z lokalnimi prevoznimi sredstvi (avtobus, ladja, kombi, s privatno ladjico med otoki na križarjenju ...). Prevozi so privatni, le za našo skupino. V ceni sta dva notranja leta Manila - Puerto Princesa in Puerto Princesa - Manila. 
 • NASTANITEV: Spi se v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah. V okolici Port Bartona nočimo 2x na robinzonskem otočku v preprostih bungalovih, v dvoposteljnih sobah;
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, dobra in poceni je morska hrana. Privoščili si boste različne ribje oziroma morske specialitete in eksotično hrano. Povsod so zajtrki vključeni (razen 1 x Manila). V ceni je dodatno 3 x kosilo.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha in ima rad morje.
 • ŠTEVILO OSEB: Najmanj 8, največ 18. 
 • VREME: Od januarja do aprila je na Filipinih suho obdobje, njihovo poletje in zato najboljši čas za obisk dežele. Morje je takrat prijetno toplo in mirno.
 • ZDRAVJE: Ne zahtevajo nobenih obveznih cepljenj. Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • VARNOST: Filipini so varna država, domačini pa štejejo med ene najbolj srečnih narodov sveta. Kriminala je malo, saj domačini slovijo kot eni najgostoljubnejših na svetu. Edina nevarnost je, da ne boste hoteli več domov. 
 • SPOMINKI: Filipini imajo precej lepih spominkov (lesene figure, starodavna glasbila, maske, perle, izdelki iz manga ...). 
 • VIZUM: Slovenski državljani ne potrebujejo vizuma za bivanje na Filipinih do 30 dni. Potrebujemo potni list, ki je veljaven vsaj 6 mesecev po zaključku potovanja.

Nekaj vtisov iz prejšnjih potovanj:
Potovanje po Filipinih ocenjujem s čisto desetko, saj je preseglo moja pričakovanja. Navdušila me je preprostost domačinov in tamkajšnjega življenja, čisto morje in nebeške plaže, pisan podvodni svet, neokrnjena narava in zanimivo rastje, dobra kulinarika... Potovanje je bilo zame nekaj posebnega in bo vedno ostalo v lepem spominu. 
Teja

Potovanje ocenjujeva z oceno 10. Organizacija je bila že od samega začetka (uvodni sestanek, jasna navodila in napotki po e- pošti pred potovanjem) zelo dobra. Vodič je znal povezati skupino. Potovanje je bila čudovita izkušnja srečanja z zanimivimi ljudmi, z vrednotami spoštovanja, skromnosti, ter doživetja lepot narave.
Andreja in Janko 

Ocena potovanja:  10, nimam niti kančka pripomb, zame je to prvo tako potovanje in mi je življenjsko potovanje, ki se ga bom spominjala vedno. Vse, čisto vse mi je bilo novo in bila sem kot radoveden vesel triletni otrok. Peter je bil čudovit vodnik, ki je poskrbel za vse. Bil je vodnik in istočasno član popotniške skupine. Z njim bom še potovala.
Agata

K oceni 10 za potovanje je največ  pripomogel vodnik Peter. Bila sva že na kar nekaj potovanjih, vendar takšnega vodnika pa še nikoli nisva imela. Fascinantno je bilo, kako se  je pripravil  na potovanje, je prava enciklopedija znanja, zelo topla oseba, vedno pripravljena ustreči vsakomur, pa ne samo kar se tiče njegovega profesionalnega dela, ampak tudi naprimer fotografije, pripovedovanja  izkušen s potovanj.... 
Matej in Bojana

Filipini so pravi raj za ljubitelje narave. Dežela, ki te prevzame in ti zleze pod kožo.  

Greste z nami odkrivat čudoviti Palawan (Filipine)?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2021 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media