Poročilo glede zbiranja sredstev za sajenje dreves – s prispevki smo nabavili kar 1000 sadik trokrpega javorja

Kar 500 ljudi se pričakuje, da bo 26.11. sadilo na Krasu v večji akciji Zavoda za gozdove

Najprej bi se rad iskreno zahvalil vsem našim potnikom, ki ste zbirali denar in prispevali k zmanjševanju ogljičnega odtisa. Z vašimi prispevki in še našim doprinosom smo uspeli v zadnjem letu zbrati kar 2700 eur. Res sem ponosen na vas. Zavod za gozdove je preko drevesnice Štivan iz Prestranka s tem denarjem nabavil natanko 1000 sadik trokrpega javorja, ki se bo sadil v večji akciji 26.11. na Krasu, ko bo kar 500 prostovoljcev pomagalo saditi drevesa.

Kras je bil najbolj prizadet v največjem požaru v zgodovini Slovenije in ga potrebno rešiti.

Tako da vabimo vse prostovoljce, da se nam prijavijo za delovno AKCIJO SAJENJA DREVES, ki bo v soboto 26. novembra ob 09.00 uri pri Pomniku miru Cerje na Krasu (kdor je že prijavljen se ne rabi še enkrat prijavljat)

Lokacija je: Pomnik miru in razgledni stolp Cerje, Lokvica, 5291 Miren

Več tukaj: https://www.visitkras.info/pomnik-miru-in-razgledni-stolp-cerje

Trajanje bo med 09.00 – 13.00 uro, ko bo malica (vključena je za vse, ki boste sadili)

Če bo kdo želel še podaljšati pa se bo delalo še po malici. Potrebujemo ljudi, ki so pripravljeni nameniti svoj čas za dober namen in ki so navajeni dela. Vse skupaj bo potekalo pod organizacijo Zavoda za gozdove in gozdarji nam bodo pomagali in svetovali. Delalo se bo v parih (en bo kopal, drug sadil – npr. moški koplje, ženska sadi). Od opreme, ki jo je potrebno imeti s seboj je najbolj primeren kramp (bolj kot matika), gojzarji, rokavice, pelerina (za vsak slučaj), voda (npr. 1 plastenka). 

Zadnji rok za prijave je torek 22.11.

Imamo že kar nekaj prostovoljcev. Če bi se še kdo rad prijavil mi čimprej pošljite na uros.ravbar@gmail.com vaš email + telefon + število oseb, da vas bomo mi prijavili na uradni strani akcije https://www.skupajzakras.si/

Prepričan sem, da kdor bo prišel pomagat, bo odšel notranje srečen in zadovoljen. To pa si vsi želimo, saj take stvari dajejo smisel našemu življenju. In kaj je lepšega kot obujati spomine na stare čase, ko smo znali skupiti skupaj za višje cilje. 

Toplo vam vsem priporočam ogled dokumentarnega filma Drevesa – svetovna supersila, ki se nahaja na tej povezavi https://365.rtvslo.si/arhiv/tuji-dokumentarni-filmi-in-oddaje/174912695

Drevesa so naši največji zavezniki pri reševanju planeta in najboljša rešitev za podnebne spremembe. Nujno je treba ukrepati TAKOJ, če želimo ohraniti naš prečudoviti planet. Prostora imamo za 1,2 bilijona novih dreves in s tem lahko zmanjšamo za 2/3 izpust ogljika v ozračje.

Priključite se vseslovenski akciji SKUPAJ ZA KRAS in naredite nekaj dobrega za našo čudovito Slovenijo.

Hvala
Uroš Ravbar

P.S. Vaši otroci in prihodnje generacije vam bodo hvaležne. 

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media