Vprašanja in odgovori

Ravbar Potovanja d.o.o. delujemo že od leta 2003. Organizacija potovanj je naša strast in to delamo s srcem. V vseh teh letih smo si pridobili zaupanja vredno ime (pošten odnos do strank) kar nam veliko pomeni, hkrati pa nam nalaga dodatno odgovornost, da upravičimo vaše zaupanje. 

Prepričani smo, da imamo pri nas najboljše razmerje med ceno in kvaliteto storitev. Se pravi pri nas potniki dobite največ za vaš denar. Znani smo predvsem po kvalitetni organizaciji, odličnih programih, dobrih vodnikih in po sproščenem vzdušju.  

Zaradi vedno večjega števila zadovoljnih potnikov, ki so z nami že potovali, nam uspeva, da se vsako leto širimo in izboljšujemo. Vsako leto organiziramo precej popotniških in turističnih potovanj po vsem svetu, v zadnjih letih pa tudi veliko potovanj po meri (za zaključene skupine ...).   

Naši vodniki so profesionalci, ki imajo vse potrebne licence Gospodarske zbornice Slovenije, občutek za skupino in uživajo v vodenju. Predvsem pa so tudi sami popotniki, ki so prepotovali zelo velik del sveta. Gonilna sila Ravbar Potovanj je Uroš Ravbar, ki je dvakrat obkrožil svet (prepotoval ca 100 držav in sedem kontinentov, prvi Slovenec z avtom okoli sveta ...). Tako države kamor peljemo potnike dobro poznamo in zato so tudi naši programi skrbno pripravljeni. 

NAŠA FILOZOFIJA IN POSLANSTVO je delati pošteno, odgovorno in v dobrobit naših potnikov ter matere Zemlje. Ključno nam je spoštovanje do narave in povezovanje s podobno mislečimi partnerji, da bi čim bolj zmanjšali ogljični odtis in ohranili naš čudoviti planet za prihodnje rodove.

Hkrati pa je naš fokus usmerjen v izboljševanje kvalitete, ohranjanje osebnega pristopa ter ustvarjanje harmonije med popotniki na naših skupinskih potovanjih. Kjer na potovanju prej popolni tujci med seboj, z različnimi karakterji in prepričanji, delujejo usklajeno kot ena velika srečna družina. Skupaj z vami želimo kreirati boljši svet!

In tako na potovanjih nastanejo fantastične zgodbe, ki so vaše darilo, ki vam ga ne more nihče vzeti. In naša želja je, da prenesete v domače okolje to pozitivno energijo in vsa nova spoznanja, da boste pozitivno vplivali na svojo okolico. 

Veseli bomo, če se nam boste pridružili pri naših potovanjih.

Ekipa Ravbar Potovanja (Uroš, Peter, Alex, Damjan, Jure, Senad, Klavdij, Meri, Vid, Miha ...)

Spodnji del je namenjen vsem, ki bi se radi prijavili na naša vodena popotniška potovanja

Vsi, ki vas zanimajo individualna potovanja kliknite POTOVANJA PO MERI

1. Kaj je naša naloga kot organizatorja potovanj in vaša naloga kot potnika na potovanju?

Naša naloga kot organizatorja: kot organizatorji se bomo maksimalno potrudili, da boste imeli čim lepše potovanje. Znani smo po kvalitetni organizaciji, dobrih programih ter preizkušenih vodnikih (tako da ste na poti v varnih rokah). Pred vsakim potovanjem imamo zoom srečanje vseh udeležencev (ca en mesec pred potovanjem), kjer podrobno predstavimo celoten program in specifične značilnosti posameznega potovanja. Ta zoom srečanja pred potovanjem so se izkazala kot ključna za vaš sproščen dopust. Po potovanju pa je dostikrat navada, da se naredi srečanje sopotnikov, kjer se pogleda slike, druži in obuja spomine na potovanje.

Vaša naloga kot potnika na potovanju: po drugi strani pa se morate zavedati, da imate tudi vi svoje obveznosti, v kolikor si želite imeti lepo na skupinskem potovanju. Prosti čas je vrednota, ki nam vsem veliko pomeni. S težko prisluženim denarjem greste na potovanje, kjer bi se radi odklopili od vsakodnevnih težav, spoznali nove kulture, videli nove kraje ... Vse lepo in prav, ampak včasih se zgodi, da kdo ni pripravljen na skupinsko vzdušje oz. se težko prilagaja. Za osebe, ki se ne želijo prilagoditi skupinski dinamiki potovanja, so zato idealna individualna potovanja po meri, katera tudi organiziramo.
Podobni ljudje se privlačijo med seboj. Raje vzamemo na pot manj ljudi, pa te prave. Tako lahko pride do neverjetne kemije in ljudje postanejo med seboj pravi prijatelji. Številna druženja in naknadna srečanja to lepo potrjujejo. Ključ do uspeha je tako harmonija v skupini (oz. v odnosih, ki se bodo med vami vzpostavili v skupini), za kar se trudite vsi udeleženci potovanja po najboljših močeh.

2. Kakšni potniki so primerni za naša skupinska (vodena) potovanja: 

1. pošteni in optimistični,
2. se veselijo spoznavanja drugih kultur in običajev,
3. spoštujejo domačine, vodnika in sopotnike v skupini,
4. so se pripravljeni prilagajati skupini,
5. se zavedajo, da je slovenski vodnik avtoriteta na potovanju, ki deluje v dobrobit celotne skupine,
6. prispevajo svoj doprinos k temu, da bi se vsi skupaj imeli lepo na potovanju,
7. so sproščeni in neobremenjeni z vremenom in malenkostmi,
8. se trudijo ohranjati naravo,
9. nimajo (pre) velikih pričakovanj in se znajo prepustiti toku,
10. verjamejo, da je življenje čudovita pustolovščina (kljub marsikateri nepredvidljivi situaciji na potovanjih). 

V kolikor izpolnjujete omenjene lastnosti, smo prepričani, da se boste imeli lepo na vseh naših potovanjih kot lahko razberete iz spodnjih komentarjev:

 • Takšnega potovanja še nisem nikoli doživela. Celotna skupina skupaj z vodnikoma in šoferjem smo bili kot ena velika družina :) To, da so tekle solze ob odhodu in poslavljanju pove veliko več kot besede :) Sara
 • To je bil moj najboljši dopust do sedaj in tako dobro, kot sem se zabavala z vami v Ameriki, se nisem že nekaj let ali pa nikoli. Bilo je res fenomenalno. Alenka  
 • Imeli smo čudovito, nepozabno, smeha polno potovanje po Kolumbiji. Nataša
 • Ocenjujem da je bilo to potovanje »moje življenjsko potovanje« saj je bilo vsak dan toliko lepot, da je kar zapiralo dah. Janez

V kolikor pa ne izpolnjujete omenjenih lastnosti so za vas bolj primerna naša potovanja po meri za individualne potnike.  

3. Komu odsvetujemo z nami na pot?

 • ljudem, ki imajo težave s prilagajanjem skupini in se stalno pritožujejo,
 • ljudem, ki spravljajo ob živce vodnika in sopotnike, ki uživajo svoj težko prisluženi dopust,
 • ljudem, ki imajo hujše zdravstvene težave s katerimi bi lahko ogrožali izvedbo potovanja.

4. V Sloveniji je kar nekaj ponudnikov popotniških potovanj, v čem smo drugačni od drugih?

Potniki, ki so z nami že potovali so izpostavili naslednje kvalitete:

 • delamo s srcem;
 • organizacija je na zelo visokem nivoju;
 • pristen osebni pristop;
 • programe odlikuje pestrost in popotniški način odkrivanja sveta;
 • na naših potovanjih lahko zares doživite kulturo in običaje;
 • skupine so majhne (med 6 in maksimalno 20 oseb; povprečno je ca 15  popotnikov);
 • za vaše zadovoljstvo se potrudimo več kot ostali;
 • imamo kvalitetne in profesionalne vodnike (vsi imajo licenco pri GZS), ki imajo ogromno izkušenj, znanja in  občutka za delo z ljudmi kar pripomore k sproščenemu vzdušju;
 • med ljudmi ne delamo razlik, za nas ste vsi enakovredni (ker plačate enako vsoto);
 • zaradi naših dolgoletnih popotniških izkušenj znamo tudi v nepredvidljivih okoliščinah ustrezno odreagirati;
 • imamo odlične programe, ki omogočajo, da tudi občutite neko državo;
 • čuti se, da nam je iskreno mar za naše stranke;

5. Zakaj potovati z nami?

 • ker imamo odlične profesionalne vodnike, ki vodijo z veseljem in strastjo, kar se čuti na potovanju (po vseh teh letih so z nami ostali samo "top" vodniki) ,
 • ker izbiramo spanja v simpatičnih popotniških hotelih (tukaj je zelo velika razlika med cenejšo konkurenco in nami), kjer se lahko zares počutite domače,
 • ker praktično povsod koristimo privatne prevoze samo za našo skupino, 
 • ker na večini tur koristimo lokalne vodnike, kateri vam bodo še bolj približali neko deželo,
 • ker sodelujemo z preizkušenimi lokalnimi agencijami, kar je ključnega pomena za kvalitetno izvedbo potovanja (in so nam na razpolago 24 ur/dan),
 • ker nas odlikuje poznavanje dežele in njenih ljudi ter pripravljenost na vsako dogodivščino,
 • ker imamo najboljše razmerje med ceno in kvaliteto,
 • ker se trudimo uresničevati vaše želje (npr. lahko vam dodatno omogočimo, da podaljšate potovanje - to številni zelo cenijo),
 • ker boste lahko spoznali številne nove ljudi, ki so vam podobni in boste lahko dobili nove prijatelje,
 • ker je naša želja, da bi z nami preživeli čudovit dopust in da bi se naužili čimveč pozitivne energije,
 • ker že pri pripravi programov gledamo, kako bi vam čim več dali,
 • ker pri varnosti ne delamo kompromisov in je vedno na prvem mestu. 

6. Kdo potuje z nami?

Za takšna potovanja se po dosedanjih izkušnjah odločajo osebe, ki hočejo od potovanj več kot jim ponujajo klasične agencije. Hkrati pa pričakujejo ustrezno kvaliteto vodenja, organizacije in nastanitev, katero jim druge avanturistične agencije ne nudijo. Do sedaj so z nami potovali potniki stari od 3 – 80 let (študenti, pari, samski, družine, veliko je takih z odraslimi otroci, ki si vsako leto privoščijo potovanje in upokojencev, ki so dostikrat celo bolj aktivni in polni življenja kot mladina). Na turi se ponavadi razvije izreden kolektivni duh in pripadnost skupini, ki se odraža v skupnih druženjih tudi po samih potovanjih.

Ponavadi bodo sopotniki zelo podobni prav vam. Vse druži želja po aktivnem preživljanju dopusta in popotniški duh. Na naših turah dostikrat odkrivamo skrite bisere držav, ki so stran od množičnega turizma.

7. Kakšna je naša kvaliteta potovanj?

Smo med bolj ugodnimi agencijami, hkrati pa nudimo ustrezno kvaliteto storitev, katero si tudi zaslužite. Številni dlje časa delate za prisluženi dopust, ko se želite sprostiti, si nabrati nove energije in si tudi privoščiti. Starejši kot smo, več nam pomenijo dobre nastanitve in ne drenjanje v popotniških luknjah z namenom privarčevati nekaj evrov. Kvaliteta je osnova za vaše zadovoljstvo, zato naši vodniki na turah dajejo vse od sebe, da bi vam polepšali vsakdan. Kvaliteta se nenehno povečuje, kar dokazuje vedno večje število ljudi, ki z nami potujejo in nam zaupajo.

V vseh teh letih smo pridobili zaupanja vredno ime, kar nam veliko pomeni, hkrati pa nam nalaga dodatno odgovornost, da upravičimo vaše zaupanje. Dodatno se večinoma poslužujemo lokalnih vodnikov, ki s svojim znanjem dvigujejo kvaliteto. Hkrati nam servis lokalne agencije zagotavlja mirnost in privatno storitev samo za našo skupino. Če se naprimer pokvari naše privatno vozilo nam lahko hitro priskrbijo novega in tudi v takem primeru lahko naš program brezhibno izpeljemo. 

8. Kaj je in kaj ni vključeno v ceno?

Cene so objavljene pri programih na naši internetni strani www.ravbar.org 
Ker se programi med seboj razlikujejo vas vabimo, da si jih podrobneje pogledate saj so tam navedene vse potrebne informacije. Pri vsakem programu piše, kaj je vključeno v ceno in kaj ni vključeno v ceno. Ko je potovanje zagotovljeno, sem vam pošlje program z vsemi cenami, tako da preden karkoli plačate imate vpogled v končno ceno (saj se cene let. kart vsakodnevno spreminjajo).  

9. Kako je z objavljenimi datumi odhoda – so fiksni?

Datum potovanja se lahko spremeni za +/- 1 dni, saj vedno iščemo čim bolj ugodne letalske karte. 

10. Kako je s ceno letalske karte?

V naših programih smo ceno paketa ločili od letalske karte. Letalske karte se kupi šele takrat, ko je potovanje potrjeno. Cene letalskih kart se spreminjajo vsak dan in je nemogoče vnaprej vedeti, kolikšna bo dejanska cena na dan plačila. Pri vsakem programu na naši internetni strani je navedena ocena stroška letalske karte (se pa cene hitro spreminjajo). Svetujemo vam čimprejšnjo prijavo, saj prej kot se potrdi skupina, večja je verjetnost, da bomo lahko dobili let. karte po ugodni ceni. Ko se nakaže za let. karte (in dobimo 10 vplačil) se potem 100% potrdi potovanje. Preden karkoli plačate boste imeli končno ceno let. karte in paketa.     

11. Koliko denarja potrebujem dodatno s seboj na poti?

Na zoom srečanju (ponavadi se organizira en mesec pred potovanjem) boste dobili vse informacije glede predvidenih stroškov na poti. Veliko je odvisno od vašega stila potovanja (koliko si dodatno privoščite za spominke) ter ali boste želeli koristiti vse dodatne aktivnosti. Višina dodatnih stroškov je odvisna od potovanja. 

12. Kaj potrebujem s seboj na pot?

Po zoom srečanju udeležencev (ca 1 mesec pred potovanjem) vam bomo na vaš elektronski naslov poslali seznam priporočljive opreme, ki jo potrebujete s seboj.

13. Kako poteka komunikacija z organizatorjem potovanja?

Komunikacija poteka preko elektronske pošte (izjemoma, če je nimate vam pošljemo informacije po pošti). Po emailu vam pošljemo program po dnevih, seznam vse priporočljive opreme, vse specifike države kamor potujete (zdravje, varnost, stroški ...), vse potrebne kontakte (telefon vodnika, prevoznika ...) itd. Asistenco Coris in print letalske karte prinese vodnik ob odhodu (oz. vam jih pošljemo že vnaprej po elektronski pošti).

14. Samo informativno se zanimam za potovanje, kaj naj naredim?

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com in poslali vam bomo dodatne informacije o potovanju. Prednost je tudi to, da boste med prvimi obveščeni, ko bo vaše potovanje zagotovljeno. 

15. Kako se prijavim?

Prijave sprejemamo na email: uros.ravbar@gmail.com  oz. telefonsko na 031 684 651 (Uroš) v času uradnih ur (ponedeljek - petek med 08.00 - 17.00 uro). 
Po elektronski pošti vam bomo poslali prijavnico, kjer so navedeni vsi plačilni pogoji. Izpolnjeno prijavnico nam pošljete nazaj na elektronski naslov: uros.ravbar@gmail.com. V primeru, da nimate emaila in bi se prijavili, nas telefonsko obvestite in nam prijavnico pošljite na naslov Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto. Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu oseb (ponavadi 10 potnikov) zagotovimo odhod. Ko je skupina potrjena se kupi letalsko karto in potem vplača akontacijo (400 eur/osebo), preostali znesek pa se ponavadi nakaže ca en mesec pred potovanjem (oz. po zoom srečanju udeležencev potovanja) razen, če je v programu drugače določeno (npr. pri ekspedicijskih križarjenjih se ponavadi plača tri mesece pred potovanjem celoten znesek). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, se lahko sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje (v kolikor se s tem strinjajo potniki). 

16. Kje lahko dobim dodatne informacije o samem potovanju?

En mesec pred potovanjem organiziramo zoom srečanje, kjer se spoznate z vodnikom, organizatorjem potovanja in se preko kamere vidite z ostalimi sopotniki. Na zoom srečanju vam odgovorimo na vsa vprašanja. Dodatne uporabne informacije lahko dobite na internetni strani wikipedije in v popotniški literaturi (npr. vodniki Lonely Planet).  

17. Zakaj je dobro čimprej izraziti interes za turo, ki vas zanima?

Iz več razlogov. Prvi je ta, da se naša vodena skupinska potovanja lahko hitro napolnijo. V kolikor imamo več interesentov kolikor je možnih mest na potovanju, se upošteva, kdaj ste poslali prijavo. Tisti ki ste se prej zanimali imate prednost pred ostalimi, ki so se kasneje. Hkrati vam lahko ob zgodnji prijavi zagotovimo bolj ugodno cene letalske karte.  

18. Kaj se zgodi, če zaradi višje sile (bolezen, poškodba ...) ne bom mogel iti na potovanje?

Svetujemo vam, da si za take primere preko nas uredite zavarovanje rizika odpovedi potovanja. Če hočete vplačati riziko odpovedi nam morate to navesti na prijavnici, ko se prijavljate za potovanje.   

19. Kako vem ali bo potovanje izpeljano ali ne?

Naredili bomo vse, da se naša razpisana potovanja izpeljejo. Ponavadi imamo za vsako potovanje malo razpisanih terminov in še to v najboljšem možnem času za potovanje na destinacijo, kar nam omogoča, da lažje zagotovimo naša potovanja. Takoj, ko je dovolj prijavljenih oseb (glede na minimalno število oseb za izvedbo ture – ponavadi 10 oseb) se potovanje zagotovi. Na naši internetni strani pri stanju prijav dobite sprotne informacije, kako se skupine polnijo. Če piše potovanje je potrjeno - na voljo še pet mest pomeni, da je odhod potrjen in da bo skupina kaj hitro polna. Če piše kmalu potrjeno pomeni, da potrebujemo le še nekaj oseb, da potrdimo potovanje, zato je najbolje, da nam čimprej sporočite, če bi se prijavili za potovanje. Če piše zbiramo prijave, pomeni da še ni dovolj prijav, da bi potovanje potrdili, vas pa vabimo, da vseeno čimprej pošljete prijavo. Ko je enkrat na internetni strani napisano, da je potovanje potrjeno in so letalske karte kupljene je to 100% garancija, da bo potovanje izpeljano. Ne odpovedujemo že potrjenih potovanj (saj takrat kupimo tudi let. karte) in imamo pošten odnos do potnikov, kar pomeni, da vam bomo kadarkoli realno povedali, kakšna je verjetnost, da bo neko potovanje izpeljano. V kolikor imate kakšne slabe izkušnje z odpovedjo vašega potovanja (pri kaki drugi agenciji) vas vabimo, da nam pošljete samo informativno prijavo in vam bomo sporočili, ko bo potovanje zagotovljeno. 

20. Preko koga poteka poslovanje?

Organizator potovanj je Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto. Smo tour operator/organizator potovanj z licenco Turistično gostinske zbornice Slovenije in delujemo preko spleta (nimamo fizične pisarne). Ravno tako imamo vplačana vsa potrebna zavarovanja za zaščito potnikov, ki so potrebna za vsakoletno potrjevanje licence pri GZS.
Številka licence 2296 – za opravljanje dejavnosti organiziranja turističnih aranžmajev
Številka licence 2297 – za opravljanje dejavnosti prodaje turističnih aranžmajev 

21. Zakaj potovati z nami v prihodnosti:

 • Na prvem mestu bo vedno varnost naših potnikov in bomo poskrbeli, da boste varno potovali.
 • Po svetu bomo koristili privatne prevoze samo za našo skupino.
 • Sodelujemo z odličnimi lokalnimi partnerji, ki so nam 24 ur na razpolago.
 • Izbiramo destinacije, ki so najbolj primerne za potovanja.
 • Vedno bomo imeli na prvem mestu pošten odnos do naših potnikov in to je temelj zaupanja.

Do sedaj smo imeli na potovanjih zelo dobre izkušnje glede varnosti in zdravja. Največ pa lahko sami naredite za svoje zdravje s tem, da si že pred potovanjem maksimalno okrepite vaš imunski sistem, da živite čim bolj zdravo in da pozitivno razmišljate.

22. Kako je z cepljenji?

Vse informacije glede cepljenj dobite na internetni strani www.zdravinapot.si ter na sami zoom predstavitvi potovanja cca en mesec pred odhodom. V kolikor je za vstop v državo potreben negativen covid test oz. cepljenje, vas bomo o tem pravočasno obvestili. 

23. Kakšno je vzdušje na potovanjih?

Naša potovanja so znana po sproščenem vzdušju. Številni zadovoljni potniki vedo, kaj pomeni potovanje v naši organizaciji. Kljub našim najboljšim vodnikom, pa je največ odvisno od vas samih oz. od skupine, kako bo potovanje uspelo. 

24. Kako velika je skupina na potovanju?

Na naših potovanjih je število udeležencev omejeno na maksimalno 20 oseb. Ponavadi je povprečna velikost skupine cca 15 oseb.

25. Na potovanje se odpravljam sam/a. Kako je s tem?

Če potujete sami se bomo potrudili, da vam najdemo sopotnico/ka s katero si boste delili sobo. Izjemoma, če se sopotnika/sopotnice ne bo dalo najti, pokrijemo mi polovico doplačila za enoposteljno sobo, polovico zneska pa pokrije potnik (ca). 

26. Kakšno nastanitev lahko pričakujem?

Izbiramo prijetne popotniške hotele, čiste in urejene, na dobrih lokacijah (v večini potovanj se spi ves čas v dvoposteljnih sobah; se razlikuje od programa do programa). Na nekaterih potovanjih se nekaj noči lahko prespi v šotoru (tako da smo v stiku z naravo sredi narodnih parkov). Ker se programi med seboj razlikujejo vas vabimo, da nas predhodno obvestite, če imate kakršnekoli želje glede nastanitve (npr. enoposteljna soba).

27. Kako je s hrano (vegetarijanci)?

Dostikrat poslušamo, da na potovanjih jemo bolje kot doma. Na potovanjih po ZDA, Kanadi ... si nekaj časa celo sami pripravljamo obroke (teamsko delo), v Etiopiji imamo lastnega kuharja, ki nam pripravlja lokalne specialitete, večinoma pa hodimo jest v lokalne preizkušene restavracije. Povsod se trudimo poskusiti lokalne dobrote na preizkušenih mestih. Z veseljem poskrbimo tudi za vegetarijance in jim priskrbimo ustrezno hrano oz. organiziramo, da jo dobijo. 

28. Koliko so potovanja naporna?

Vsako potovanje ima svojo specifiko. Človek z normalno kondicijo bo užival na naših potovanjih.  Vsi trekingi (na določenih aktivnih potovanjih) bodo prilagojeni vašim sposobnostih. Radi vidimo ob sebi aktivne ljudi polne energije. Še v večje zadovoljstvo pa nam je, ko ture zmorejo tudi tisti, ki sami dvomijo ali so dovolj sposobni in pripravljeni. Če imate kakršnekoli zadržke glede tega nas pokličite in vam bomo svetovali, katero potovanje bi bilo za vas primerno. 

29. Kako je z zdravstvenim zavarovanjem z asistenco v tujini?

Z veseljem vam lahko uredimo asistenco v tujini Coris. Ponavadi se uredi skupinska polica in pride ceneje za udeležence, ko če bi se urejalo individualno. 

30. Kaj narediti v primeru, da vas je več oseb pa nimamo razpisanega termina potovanja glede na vaše želje oz. nimamo razpisane destinacije kamor si želite?

V kolikor vas je nekaj popotnikov, ki potujete skupaj in želite iti na skupinsko potovanje s slovenskim vodenjem (oz. imate želje potovati v drugem terminu oz. destinaciji kot imamo razpisano) lahko razpišemo poseben termin samo za vas in zraven dodamo še ostale naše potnike ter slovenskega vodnika, kar se je že večkrat izkazalo za dobitno kombinacijo. Isto imamo možnost organizacije potovanj v številne države, ki jih na naši internetni strani ne omenjamo, jih pa tudi organiziramo. Prej nam sporočite vaše želje na uros.ravbar@gmail.com, lažje vam bomo ustregli.  

31. Ali so potovanja primerna za družine?

Potovanja so primerna tudi za družine oz. svetujem, da nas prej kontaktirate in vam bomo z veseljem svetovali. Z nami so že potovale številne družine. Najmlajši udeleženec potovanja po Ekvadorju je imel 3 leta in je bil prava maskota v skupini. Na istem potovanju smo enkrat imeli tudi že družino s šestimi udeleženci. Tako da najbolj, da nas kontaktirate in vam bomo razložili katera potovanja so bolj primerna za družine.

32. Zakaj potovati?

Ker je to življenjska šola, ki ti je ne more dati nobena fakulteta. Ker spoznaš nove kulture, običaje in predvsem ljudi. Ker potovanja bogatijo človeka, predvsem pa nam dajo potrebno širino. Vabljeni, da se nam pridružite pri odkrivanju čudovitega sveta. 

Bil sem na koncu zemlje.
Bil sem na koncu voda.
Bil sem na koncu neba.
Bil sem na koncu gora.
Ničesar nisem našel, kar ne bi bilo moj prijatelj.
Rek plemena Navaho

Življenje je potovanje, za katerega nihče ne dobi zemljevida. Vsakdo potuje po svoje in si sproti riše svoj zemljevid.
Vsaka risba je nov smerokaz za vse, ki hodimo po čudovitih poteh življenja.

Imate še kakšno dodatno vprašanje na katerega nismo odgovorili? Na voljo smo vam na emailu: uros.ravbar@gmail.com

Ravbar potovanja - planer (vaših) potovanj.

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media