Vprašanja in odgovori

Ravbar Potovanja se samostojno pojavljamo od decembra 2009, s potovanji pa se ukvarjamo že več kot 20 let.  
Ravbar Potovanja je blagovna znamka potovanj, ki se izvajajo preko Agencije Manager d.o.o. iz Velenja. 
V zadnjih letih smo si pridobili zaupanja vredno ime (pošten odnos do strank) kar nam veliko pomeni, hkrati pa nam nalaga dodatno odgovornost, da upravičimo vaše zaupanje. 

Prepričani smo, da imamo pri nas najboljše razmerje med ceno in kvaliteto storitev. Se pravi pri nas potniki dobite največ za vaš denar. Znani smo predvsem po kvalitetni organizaciji, odličnih programih, dobrih vodnikih in po sproščenem vzdušju.  
Zaradi vedno večjega števila zadovoljnih potnikov, ki so z nami že potovali, nam uspeva, da se vsako leto širimo in izboljšujemo. Vsako leto organiziramo precej popotniških in turističnih potovanj po vsem svetu, v zadnjem času pa tudi precej potovanj po meri (za zaključene skupine, podjetja in posameznike).   

Naši vodniki so profesionalci, imajo vse potrebne licence Gospodarske zbornice Slovenije, občutek za skupino in uživajo v vodenju. Predvsem pa so tudi sami popotniki, ki so prepotovali velik del sveta. Gonilna sila Ravbar Potovanj je Uroš Ravbar, ki je dvakrat obkrožil svet (prepotoval ca 100 držav in sedem kontinentov, projekt Z avtom okoli sveta ...). Tako države kamor peljemo potnike dobro poznamo in zato so tudi naši programi skrbno pripravljeni. 

NAŠA FILOZOFIJA IN POSLANSTVO je delati pošteno, odgovorno in v dobrobit naših potnikov ter matere Zemlje.
Naše vodilo je usmerjeno v izboljševanje kvalitete, ohranjanje osebnega pristopa ter ustvarjanju harmonije med popotniki na naših potovanjih. Kjer na potovanju prej popolni tujci med seboj, z različnimi karakterji, različnimi službami in prepričanji funkcionirajo usklajeno kot ena velika srečna družina. 
In tako na potovanjih nastanejo fantastične zgodbe, ki so vaše darilo, ki vam ga ne more nihče vzet. In naša želja je, da prenesete v domače okolje to pozitivno energijo in vsa nova spoznanja, da boste pozitivno vplivali na svojo okolico. 

Veseli bomo, če se nam boste pridružili pri naših potovanjih.

Ekipa Ravbar Potovanja (Uroš, Peter, Alex, Damjan, Dejan, Jure, Senad, Klavdij ...)

Spodnji del je namenjen vsem, ki bi se radi prijavili na naša vodena popotniška potovanja

Vsi ki vas zanimajo individualna potovanja kliknite POTOVANJA PO MERI

1. Kaj je naša naloga kot organizatorja potovanj in vaša naloga kot potnika na potovanju?

Naša naloga kot organizatorja: kot organizatorji se bomo maksimalno potrudili, da boste imeli čim lepši dopust. Znani smo po kvalitetni organizaciji, dobrih programih ter preizkušenih vodnikih (tako da ste na poti v varnih rokah). Pred vsakim potovanjem imamo srečanje vseh udeležencev (ca en mesec pred potovanjem), kjer podrobno predstavimo program, celoten potek potovanja in specifične značilnosti posameznega potovanja. Za vse, ki še niste potovali z nami je ta sestanek obvezen. Po potovanju pa je navada, da se naredi srečanje, kjer se pogleda slike, druži in obuja spomine na potovanje.

Vaša naloga kot potnika na potovanju:
Po drugi strani pa se morate zavedati, da imate kot potniki tudi vi svoje obveznosti, v kolikor si želite imeti lepo na potovanju. Prosti čas je vrednota, ki nam vsem veliko pomeni. S težko prisluženim denarjem greste na potovanje, kjer bi se radi odklopili od vsakodnevnih težav, spoznali nove kulture, videli nove kraje ... Vse lepo in prav, ampak dostikrat se zgodi, da kdo ni pripravljen na skupinsko vzdušje, da je po naravi samotar, drugi se težko prilagaja, tretji gre s partnerjem in se na poti skregata, četrti se ves čas pritožuje, da je vse narobe, peti se ima za izkušenega popotnika, ki vse ve in bi sam vse bolje organiziral.
Podobni ljudje se privlačijo med seboj. Raje vzamemo na pot manj ljudi, pa te prave. Tako lahko pride do neverjetne kemije in ljudje postanejo med seboj pravi prijatelji. Številna druženja in naknadna srečanja to lepo potrjujejo. Na naših potovanjih ni važno kaj ste po poklicu in koliko imate materialnega bogastva. Za nas ste vsi enaki, saj vsi enako plačate in do vseh imamo enak odnos.
Ključ do uspeha ni samo kakšne lepote boste videli in kaj vse doživeli, ampak predvsem harmonija v skupini (oz. v odnosih, ki se bodo med vami vzpostavili v skupini), za kar se trudite vsi udeleženci potovanja po najboljših močeh.

2. Kakšni potniki so primerni za naša popotniška potovanja: 

1. pošteni in optimistični,
2. se veselijo spoznavanja drugih kultur in običajev,
4. spoštujejo domačine, vodnika in sopotnike v skupini,
5. so se pripravljeni prilagajati skupini,
6. se trudijo, da bi se vsi skupaj imeli lepo na dopustu,
7. so sproščeni in neobremenjeni z vremenom in malenkostmi,
8. nimajo (pre)velikih pričakovanj in se znajo prepustiti toku,
9. se ne obremenjujejo, če pride do nepričakovanih zapletov (višja sila), saj bodo imeli doma za pripovedovanje krasno zgodbo.

V kolikor izpolnjujete omenjene lastnosti, smo prepričani, da se boste imeli lepo na vseh naših potovanjih kot lahko razberete iz spodnjih komentarjev:

 • Takšnega potovanja še nisem nikoli doživela. Celotna skupina skupaj z vodnikoma in šoferjem smo bili kot ena velika družina :) To, da so tekle solze ob odhodu in poslavljanju pove veliko več kot besede :) Sara
 • To je bil moj najboljši dopust do sedaj in tako dobro, kot sem se zabavala z vami v Ameriki, se nisem že nekaj let ali pa nikoli. Bilo je res fenomenalno. Alenka  
 • Imeli smo čudovito, nepozabno, smeha polno potovanje po Kolumbiji. Nataša
 • Ocenjujem da je bilo to potovanje »moje življenjsko potovanje« saj je bilo vsak dan toliko lepot da je kar zapiralo dah. Janez

V kolikor pa ne izpolnjujete omenjenih lastnosti je bolje za vas in za vse ostale v skupini, da se ne odločite za popotniška potovanja v naši organizaciji oz. so za vas primerna naša potovanja po meri za individualne potnike.  

3. Komu odsvetujemo z nami na pot?

 • ljudem, ki imajo težave s prilagajanjem skupini,
 • ljudem, ki se stalno pritožujejo,
 • parom, ki se že doma stalno kregajo,
 • ljudem, ki mislijo, da si bodo na potovanju pozdravili komplekse,
 • ljudem, ki stalno sitnarijo, nergajo in spravljajo ob živce vodnika in sopotnike, ki uživajo svoj težko prisluženi dopust,
 • ljudje, ki imajo kakršnekoli zdravstvene težave s katerimi bi negativno vplivali na skupino.

4. V Sloveniji je kar nekaj ponudnikov popotniških potovanj, v čem smo drugačni od drugih?

Potniki, ki so z nami že potovali so izpostavili naslednje kvalitete:

 • organizacija je na zelo visokem nivoju,
 • pristen osebni pristop,
 • programe odlikuje pestrost in popotniški način odkrivanja sveta,
 • na naših potovanjih lahko zares doživite kulturo in običaje,
 • skupine so relativno majhne (med 10 in maksimalno 20 oseb; povprečno je med 14 in 15 popotnikov),
 • za vaše zadovoljstvo se potrudimo več kot ostali,
 • imamo kvalitetne in licencirane vodnike, ki imajo občutek za skupino, kar pripomore k sproščenemu vzdušju,
 • med ljudmi ne delamo razlik, za nas ste vsi enakovredni, vsi si zaslužite enako pozornost,
 • radi pozitivno presenečamo in se ves čas dodatno trudimo za vaše zadovoljstvo,
 • zaradi naših dolgoletnih popotniških izkušenj znamo tudi v nepredvidljivih okoliščinah ustrezno odreagirati.
 • ker so programi skrbno načrtovani, tako da boste spoznali vse glavne znamenitosti države, hkrati pa bo dovolj časa, da jo boste lahko tudi občutili.

5. Zakaj potovati z nami?

 • ker imamo odlične profesionalne vodnike, ki vodijo z veseljem za nas, kar se čuti na potovanju,
 • ker se večinoma spi v simpatičnih popotniških hotelih, kjer se lahko počutite domače,
 • ker na večini tur koristimo lokalne vodnike, kateri vam bodo še bolj približali neko deželo,
 • ker sodelujemo z preizkušenimi lokalnimi agencijami, kar je ključnega pomena za kvalitetno izvedbo potovanja,
 • ker nas odlikuje poznavanje dežele in njenih ljudi ter pripravljenost na vsako dogodivščino,
 • ker imamo najboljše razmerje med ceno in kvaliteto,
 • ker se trudimo uresničevati vaše želje,
 • ker boste lahko spoznali številne nove ljudi, ki so vam podobni (z nami hodijo različne strukture ljudi: od študentov do aktivne populacije srednjih let in upokojencev),
 • ker je naša želja, da bi z nami preživeli čudovit dopust in da bi se naužili čimveč pozitivne energije,
 • ker že pri pripravi programov gledamo, kako bi vam čim več dali (da bi čimveč videli in maksimalno doživeli neko deželo).

6. Kdo potuje z nami?

Za takšna potovanja se po dosedanjih izkušnjah odločajo osebe, ki hočejo od potovanj več kot jim ponujajo klasične agencije. Hkrati pa pričakujejo ustrezno kvaliteto vodenja, organizacije in nastanitev katero jim nekatere druge avanturistične agencije ne nudijo. Do sedaj so z nami potovali potniki stari od 3 – 74 let (študenti, pari, samski, družine, veliko je takih z odraslimi otroci, ki si vsako leto privoščijo potovanje in upokojencev, ki so dostikrat celo bolj aktivni in polni življenja kot mladina). Na turi se ponavadi razvije izreden kolektivni duh in pripadnost skupini, ki se odraža v skupnih druženjih tudi po samih potovanjih.

Ponavadi bodo sopotniki zelo podobni prav vam. Vse druži želja po aktivnem preživljanju dopusta in popotniški duh. Na naših turah dostikrat odkrivamo skrite bisere držav, ki so daleč stran od množičnega turizma.

7. Kakšna je naša kvaliteta potovanj?

Smo med bolj ugodnimi agencijami, hkrati pa nudimo ustrezno kvaliteto storitev, katero si tudi zaslužite. Številni celo leto delate za trdno prisluženi dopust, ko se želite sprostiti, si nabrati nove energije in si tudi privoščiti. Starejši kot smo več nam pomenijo normalne postelje in ne drenjanje v popotniških luknjah z namenom privarčevati nekaj evrov. Kvaliteta je osnova za vaše zadovoljstvo, zato naši vodniki na turah dajejo vse od sebe, da bi vam polepšali vsakdan. Kvaliteta se nenehno povečuje kar dokazuje vedno večje število ljudi, ki z nami potujejo in nam zaupajo.

V zadnjih letih smo si že pridobili zaupanja vredno ime, kar nam veliko pomeni, hkrati pa nam nalaga dodatno odgovornost, da upravičimo vaše zaupanje. Dodatno se večinoma v državah poslužujemo lokalnih vodnikov, ki s svojim znanjem dvigujejo kvaliteto. Hkrati nam servis lokalne agencije zagotavlja mirnost na potovanju. Če se naprimer pokvari avtobus nam v trenutku lahko priskrbijo novega in tudi v takem primeru lahko naš program brezhibno izpeljemo. 

8. Kaj je in kaj ni vključeno v ceno?

Cene so objavljene pri programih na naši internetni strani www.ravbar.org 
Ker se programi med seboj razlikujejo vas vabimo, da si jih podrobneje pogledate saj so tam navedene vse potrebne informacije. V primeru višjih dejavnikov npr. sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni (kar se zgodi zares redkokdaj). 

9. Kako je z objavljenimi datumi odhoda – so fiksni?

Datum potovanja se lahko spremeni za +/- 1 dni, saj vedno iščemo čim bolj ugodne letalske karte. 

10. Kako je s ceno letalske karte?

V naših programih smo ceno paketa ločili od letalske karte. Letalske karte kupimo šele takrat, ko je potovanje potrjeno. Cene letalskih kart se spreminjajo vsak dan in je nemogoče vnaprej vedeti, koliko bo dejanska cena na dan plačila. Pri vsakem programu na naši internetni strani je navedena realna cena letalske karte. Kasneje ko se prijavite, težje vam lahko zagotovimo omenjeno ceno. Tako da vam svetujemo čimprejšnjo prijavo, ko so tudi letalske karte ugodnejše.  

11. Koliko denarja potrebujem dodatno s seboj na poti?

Na predstavitvenem sestanku (ponavadi se organizira en mesec pred potovanjem) boste dobili vse informacije glede predvidenih stroškov na poti. Veliko je odvisno od vašega stila potovanja (koliko si dodatno privoščite za spominke) ter ali boste želeli koristiti vse dodatne aktivnosti. Višina dodatnih stroškov je odvisna od potovanja. 

12. Kaj potrebujem s seboj na pot?

Pred odhodov vam bomo na vaš elektronski naslov poslali seznam vse potrebne opreme, ki jo potrebujete s seboj.

13. Kako poteka komunikacija z organizatorjem potovanja?

Komunikacija poteka preko elektronske pošte (če je nimate vam pošljemo informacije po pošti). Po emailu vam pošljemo program po dnevih, osnovne značilnosti potovanja ter seznam vse potrebne opreme, ki jo potrebujete na poti. Asistenco Coris in print letalske karte prinese vodnik ob odhodu. 

14. Samo informativno se zanimam za potovanje, kaj naj naredim?

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com in poslali vam bomo dodatne informacije o potovanju oz. vas bomo obvestili, ko bomo imeli predstavitev vašega željenega potovanja.  Prednost je tudi to, da boste med prvimi obveščeni v kolikor bo vaše željeno potovanje zagotovljeno. 

15. Kako se prijavim?

Prijave sprejemamo na email: uros.ravbar@gmail.com 
Po elektronski pošti vam bomo poslali prijavnico, kjer so navedeni vsi plačilni pogoji. Izpolnjeno prijavnico nam pošljete nazaj na elektronski naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. se jo lahko pošlje po pošti na naslov agencije Manager, ki je na prijavnici (kar vam je lažje). Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu oseb (ponavadi 10 potnikov) zagotovimo odhod. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta in akontacija (200 eur/osebo), preostali znesek pa se nakaže en mesec pred potovanjem razen, če je v programu drugače določeno. V primeru da ne zberemo dovolj prijav se lahko sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje (v kolikor se s tem strinjajo potniki). 

16. Kje lahko dobim dodatne informacije o samem potovanju?

En mesec pred potovanjem organiziramo predstavitveni sestanek v Ljubljani, kjer se lahko spoznate z vodnikom, organizatorjem in med seboj. Na sestanku vam odgovorimo na vsa vprašanja. Dodatne uporabne informacije lahko dobite na internetni strani wikipedije in v popotniški literaturi (npr. vodniki Lonely Planet). Na začetku potovanja boste dobili brošurico z osnovnimi karakteristikami države, zanimivostmi, zgodovino in koristnimi informacijami. 

17. Zakaj je dobro čimprej izraziti interes za turo, ki vas zanima?

Iz več razlogov. Prvi je ta, da se naša vodena potovanja lahko hitro napolnijo. V kolikor imamo več interesentov kolikor je možnih mest na potovanju se upošteva, kdaj ste poslali informativno prijavo. Tisti ki ste se prej zanimali imate prednost pred ostalimi, ki so se kasneje. Hkrati vam lahko ob zgodnji prijavi zagotovimo cenejšo letalsko karto.  

18. Kaj se zgodi, če zaradi višje sile (smrt družinskega člana, huda bolezen, poškodba ...) ne bom mogel iti na potovanje?

Svetujemo vam, da si za take primere vplačate zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki znese ca 4,1% od vrednosti aranžmaja. Če hočete vplačati riziko odpovedi nam morate to navesti na prijavnici, ko se prijavljate za potovanje.   

19. Kako vem ali bo potovanje izpeljano ali ne?

Naredili bomo vse, da se vsa naša razpisana potovanja izpeljejo. Ponavadi imamo za vsako potovanje le 1- 2 termina na leto in to v najboljšem možnem času, kar nam omogoča, da lažje zagotovimo naša razpisana potovanja. Takoj ko je dovolj prijavljenih oseb (glede na minimalno število oseb za izvedbo ture – ponavadi 10 oseb) se potovanje zagotovi. Na naši internetni strani pri stanju prijav dobite sprotne informacije, kako se skupine polnijo. Če piše potovanje je potrjeno - na voljo še pet mest pomeni, da je odhod potrjen in da bo skupina kaj hitro polna. Če piše kmalu potrjeno pomeni, da potrebujemo le še nekaj oseb, da potrdimo potovanje, zato je najbolje, da nam čimprej sporočite, če bi se prijavili za potovanje. Če piše zbiramo prijave, pomeni da še ni dovolj prijav, da bi potovanje potrdili, vas pa vabimo, da vseeno čimprej pošljete prijavo. Ko je enkrat na internetni strani napisano, da je potovanje potrjeno in so letalske karte kupljene je pri naši agenciji to 100% garancija, da bo potovanje izpeljano. Nikoli ne odpovemo že potrjenega potovanja in imamo pošten odnos do potnikov, kar pomeni, da vam bomo kadarkoli realno povedali, kakšna je verjetnost, da bo neko potovanje izpeljano. V kolikor imate kakšne slabe izkušnje z odpovedjo vašega potovanja (pri kaki drugi agenciji) vas vabimo, da nam pošljete samo neobvezujočo informativno prijavo in vam bomo sporočili, ko bo potovanje zagotovljeno. 

20. Preko koga poteka poslovanje?

Programi se uradno izvajajo preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje, ki vam bodo poslali vse račune. Če potrebujete kak poseben račun na vaše podjetje nam morate to sporočiti na prijavnici ob prijavi na potovanje.  

21. Kdaj in kje bodo predstavitvena predavanja za potencialne interesente?

Vsi termini bodo sproti objavljeni na naši spletni strani. Vse ki se boste informativno zanimali za potovanje, ki bo na predstavitvi, bomo dodatno obvestili preko elektronske pošte. Še en dodaten razlog, da nam na uros.ravbar@gmail.com sporočite vaš email in potovanje katero vas zanima. Predstavitve bodo na različnih lokacijah v Ljubljani in drugje po Sloveniji. 

22. Kako je z varnostjo na potovanjih?

Vsa naša potovanja peljemo na varne destinacije. Če je v kaki državi nevarno, tam ne bomo organizirali potovanja, ker je varnost naših potnikov na prvem mestu. Do sedaj imamo na naših potovanjih zelo pozitivne izkušnje glede varnosti.

23. Kako je z cepljenji?

Vse informacije glede cepljenj dobite na internetni strani www.zdravinapot.si ter na sami predstavitvi potovanja en mesec pred odhodom.

24. Kakšno je vzdušje na potovanjih?

Naša potovanja so znana po sproščenem vzdušju, popotniškem odkrivanju in druženjih z domačini. Številni zadovoljni potniki vedo, kaj pomeni potovanje v naši organizaciji. Kljub našim najboljšim vodnikom pa je največ odvisno od vas samih oz. od skupine, kako bo potovanje uspelo. 

25. Kako velika je skupina na potovanju?

Na naših potovanjih je število udeležencev omejeno na 20 oseb. Na večini potovanj je povprečna velikost skupine od 14 - 15 oseb.

26. Na potovanje se odpravljam sam/a. Kako je s tem?

Že na predstavitvenem srečanju pred potovanjem se ljudje hitro povežejo med seboj. Če potujete sami se bomo potrudili, da vam najdemo sopotnico/ka s katero si boste delili sobo in ne bo potrebno doplačati za enoposteljno sobo. 

27. Kakšno nastanitev lahko pričakujem?

Izbiramo prijetne popotniške hotele, čiste in urejene, na dobrih lokacijah (večinoma se spi v dvoposteljnih sobah; se razlikuje od programa do programa). Na nekaterih potovanjih se nekaj noči lahko prespi v šotoru (tako da smo v stiku z naravo sredi narodnih parkov). Ker se programi med seboj razlikujejo vas vabimo, da nas predhodno obvestite, če imate kakršnekoli želje glede nastanitve (npr. enoposteljna soba).

28. Kako je s hrano (vegetarijanci)?

Dostikrat poslušamo, da na potovanjih jemo bolje kot doma. Na potovanjih po ZDA, Kanadi, Avstraliji ... si nekaj časa celo sami pripravljamo obroke (teamsko delo), v Etiopiji imamo lastnega kuharja, ki nam pripravlja lokalne specialitete, večinoma pa hodimo jest v tipične lokalne preizkušene restavracije ... Povsod se trudimo poskusiti čimveč lokalnih dobrot. Z veseljem poskrbimo tudi za vegetarijance in jim priskrbimo ustrezno hrano oz. organiziramo, da jo dobijo. 

29. Koliko so potovanja naporna?

Vsako potovanje ima svojo specifiko. Človek z normalno kondicijo bo zmogel naša potovanja. Npr. na določenih potovanjih (npr. ameriški narodni parki, Kanada ...) vam lahko svetujemo dodatne ture oz. le te prilagojene vašim željam in sposobnostih. Radi vidimo ob sebi ljudi polne energije. Še v večje zadovoljstvo pa nam je, ko ture zmorejo tudi tisti, ki sami dvomijo ali so dovolj sposobni in pripravljeni. 

30. Kako je z zdravstvenim zavarovanjem z asistenco v tujini?

Lahko vam uredimo asistenco v tujini Coris. Kartico zavarovanja dobite ob odhodu.

31. Kaj pomeni napis čakalna lista (pri stanju odhodov)?

Pomeni, da je potovanje polno, da pa lahko vseeno pustite vaše podatke (email in telefon), da vas lahko naknadno kontaktiramo, če bi kdo odpovedal potovanje zaradi višje sile. Dostikrat se lahko zgodi kaj nepredvidljivega in mora kdo odpovedati potovanje in v tem primeru vas lahko dodatno vzamemo na potovanje. 

32. Kaj narediti v primeru, da vas je več oseb pa nimamo razpisanega termina potovanja glede na vaše želje oz. nimamo razpisane destinacije kamor si želite?

V kolikor vas je nekaj popotnikov, ki potujete skupaj in želite iti na skupinsko potovanje s slovenskim vodenjem (oz. imate želje potovati v drugem terminu oz. destinaciji kot imamo razpisano) lahko razpišemo poseben termin samo za vas in zraven dodamo še ostale naše potnike ter slovenskega vodnika, kar se je že večkrat izkazalo za DOBITNO KOMBINACIJO. Isto imamo možnost organizacije potovanj v številne države, ki jih na naši internetni strani ne omenjamo, jih pa tudi organiziramo. Prej nam sporočite vaše želje na uros.ravbar@gmail.com, lažje vam bomo ustregli.     

33. Ali so potovanja primerna za družine?

Potovanja so primerna tudi za družine. So nekatera katera bi vam prej svetovali kot druga. Z nami so že potovale številne družine. Najmlajši udeleženec potovanja po Ekvadorju je imel 3 leta in je bil prava maskota v skupini. Na istem potovanju smo enkrat imeli že družino s 6 udeleženci. Tako da najbolj, da nas kontaktirate in vam bomo razložili katera potovanja so bolj primerna za družine.

34. Zakaj potovati?

Ker je to življenjska šola, ki ti je ne more dati nobena fakulteta. Ker spoznaš nove kulture, običaje in predvsem ljudi. Ker potovanja bogatijo človeka, predvsem pa nam dajo potrebno širino. Vabljeni, da se nam pridružite pri odkrivanju čudovitega sveta. 

Bil sem na koncu zemlje.
Bil sem na koncu voda.
Bil sem na koncu neba.
Bil sem na koncu gora.
Ničesar nisem našel, kar ne bi bilo moj prijatelj.
Rek plemena Navaho

Življenje je potovanje, za katerega nihče ne dobi zemljevida. Vsakdo potuje po svoje in si sproti riše svoj zemljevid.
Vsaka risba je nov smerokaz za vse, ki hodimo po čudovitih poteh življenja.

© 2019 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media