Kako smo se imeli na našem popotniškem srečanju

Danes sem prebral tole misel: »Pomisli, kako čudovito, kako spodbudno je vedeti, da lahko izboljšaš stanje, ki je na svetu, tako, da se spreminjaš v sebi in spremembe nato odsevaš navzven

Priznam, da mi v zadnjem tednu ni bilo enostavno, saj mi je šlo veliko stvari narobe. Lahko bi vam našteval pa bi res predolgo trajalo. Tudi vreme ni hotelo sodelovati za naše nedeljsko popotniško srečanje. Ko sem se v pravem nalivu peljal proti piknik parku Podpeč, sem se spet spraševal, kaj mi je tega treba. In v glavi so mi odzvanjale misli vseh, ki so mi svetovali, da naj raje piknik odpovem.

Ko sem prišel na piknik prostor je bilo stanje res zanemarjeno (kasneje sem izvedel, da še od včerajšnje zabave in da snažilka ni uspela vsega pospraviti zaradi dežja). Tako sem sam začel pobirati čike in ostanke, da sem prostor vsaj malo spravil v red. Pustimo malenkosti, da mi tudi en zvočnik ni delal in da mi je miška zamrznila, ker na koncu se je čudežno kot vedno pri meni vse rešilo.

Ko bi se morali začeti zbirati ljudje je prišla gospodična iz Koroške in vesel sem rekel, da poleg vodnikov, da čisto sami pa res ne bomo. Ker zadnje dni sem bil deležen toliko izgovorov, zakaj že prijavljeni ljudje ne bodo prišli, da je bilo že kar komično. Ker piknik plac je res krasen v normalnem vremenu, samo v takem deževju, pa res marsikoga mine, da bi šel od doma. Da skrajšam zgodbo – ko sem že obupaval, kako bom plačal vso naročeno hrano za tako veliko število ljudi, ki ne bodo prišli, so kar naenkrat začeli prihajati ljudje, ki so se pripeljali iz vseh koncev Slovenije. Bil sem jih tako vesel, da bi vse najraje objel, pa sem imel kot organizator enostavno preveč stvari, ki sem jih moral urediti, da se je lahko obljubljeni program speljal.

Rekel bom samo to, da si upam trditi, da je bilo res lepo. Bilo je prijetno druženje in izmenjava popotniških izkušenj. Bile so zabavne igre, bili so vici in smeh, bila so zanimiva potopisna predavanja, dokumentarni filmi … Bil je tudi popotniški kviz in zmagovalka Marinka je nagrado 200 eur podarila raje za sadike dreves (za našo akcijo, ki bo skupaj z Zavodom za gozdove potekala letos predvidoma na Krasu v začetku novembra – datum še ni določen). Res lepo dejanje.

Zakaj sem začel z mislijo, da lahko izboljšamo svet. Ker res v to verjamem. Ko situacijo, ko ti gre vse narobe sprejmeš in jo obrneš v svoj prid je to nekaj najlepšega.

Ljudje so dobili najboljšo verzijo mene, saj v ekstremni situaciji odpreš srce in pride ven vsa iskrenost, vsa strast, vse veselje, vsa hvaležnost, vsa dobrota … in pokažeš kdo si v resnici. Človek, ki nima besede predaja v svojem besednjaku in ki s svojo pozitivno energijo vpliva na to, da kreira boljši svet. 

Tako se hvaležen vseh 86, ki ste prišli v nedeljo, da vam ne morem opisat. S tem ste pokazali kak je vaš karakter, da vas nič ne ustavi.

Tako sem se po dogodku peljal proti domu srečen, kot že dolgo ne … Ves trud je bil poplačan. Čutil sem ogromno olajšanje in notranje zadovoljstvo. Svet je postal spet lep …

Uroš Ravbar

Pozdravljeni,

mislim, da smo vsi skupaj obupavali nad vremenom na poti do piknik prizorišča, ampak sama sem v trenutku, ko sem izstopila iz avta, videla, da sem se še kako prav odločila, da sem prišla. Že da sem videla kar nekaj bivših sopotnikov, vodnika in preživela lep dan z istomislečimi ljudmi ter dobila ideje za nove poti. Odšla sem z nasmeškom na obrazu, napolnjena z dobro energijo, kot da bi prišla z ne vem kakšnega potovanja po svetu. Pa še vedno je deževalo…

Vsa pohvala vam za organizacijo, pripravo prostora in več kot odlično in raznoliko hrano. Na svoj račun smo prišli tudi vegetarijanci! Če je šlo v nedeljo vse narobe, si lahko samo mislim, kako fajn šele bo, ko se bo naslednjič vse poklopilo!

Cenim vaš trud in iskrenost pri pripravi in izvedbi programov. Z izvstnimi vodniki ste vedno malenkost boljši od ostalih, tako da komaj čakam, da zopet izpolnim kako prijavnico. ;)

Hvala in vse dobro želim,
Helena

Vsaka čast za prizadevanje, da bi se vam vsi napori poplačali z dobrim.
Jaz sem uživala, hrana je bila tako zelo okusna, predavanja prijetna. Nimam pripomb in sem vesela, da ste nam bil pripravljen polepšati dan.
Nekaj posebnega je piknik v dežju.
Pridem, ko se bo spet kaj dogajalo 🤗
Jana

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media