Povzetek letne akcije zbiranja in sajenja dreves

Naši potniki so v zadnjem letu do 8.11.2023 zbrali 1.415 eur za sajenje dreves (vsem, ki ste prispevali hvala iz srca!) in z našim dodatnim denarjem Ravbar Potovanj smo potem preko Zavoda za gozdove kupili 1000 sadik (900 kom hrasta gradna in 100 kom gorskega javorja).

V soboto, 18.11. smo tako v organizaciji Zavoda za gozdove Republike Slovenije in prostovoljci – našimi potniki izpeljali akcijo sajenja v okolici Novega mesta.

Kot najbolj primerno lokacijo za sajenje so gozdarji izbrali (uničen) smrekov gozd, ki je bil že nekajkrat pod udarom vetrolomov, nato pa so se razmnožili še lubadarji in tujerodne invazivne rastlinske vrste (ameriška barvilnica).

V naši sobotni akciji smo posadili 600 dreves, za preostalih 400 pa je poskrbel Zavod za gozdove. V čudovitem dnevu smo naredili nekaj dobrega za naravo in vsi, ki so prišli so lahko odšli notranje zadovoljni in srečni. Najmlajši član prostovoljec Matic je imel 9 let, ki je ponosno posadil svoje prvo drevo. Hvala vsem, ki ste prišli pomagat in vsem, ki ste donirali in vam ni vseeno za naš planet.

Tako smo že tretje leto zapored posadili 1000 dreves (skupaj 3000) in želim, da se bo akcija sajenja dreves nadaljevala tudi za naprej.

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media