Križarjenje po ANTARKTIKI

 • Termin: kadarkoli med novembrom in marcem   
 • Trajanje potovanja: od 14 do 17 dni
 • Skupina: min. 1 oseba - maks. 20
 • Cena: križarjenje od 5.900 eur/os naprej (odvisno od termina, kvalitete kabine ...) + let. karta (z dvemi daljšimi notranjimi leti) od ca 1.300 eur/os naprej
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

VAŽNO: Potovanje na Antarktiko se rezervira PRECEJ VEČ KOT ENO LETO VNAPREJ, če želite dobiti najbolj ugodne kabine.

Smo specialisti za Antarktiko. Lahko vam organiziramo tudi potovanje na SEVERNI ali JUŽNI pol.

EKSPEDICIJA V DEŽELO LEDENIH SANJ - gre za naše najbolj ocenjeno potovanje. Ko ostaneš brez besed od naravnih lepot. 

Antarktika - zakaj z nami na pot:

 • Za vas smo izbrali posebno ekspedicijsko ladjo z odlično posadko. S to ladjo smo že potovali po Antarktiki in smo bili nad njo in njenim osebjem navdušeni.
 • Ladja lahko sprejme le ca 130 potnikov, kar zagotavlja pristno doživljanje na križarjenju. Na njej boste imeli pisano druščino popotnikov iz vseh koncev sveta. 
 • Predavatelji in ekspedicijska ekipa so odlični, tudi predavanja so izredno zanimiva.
 • Počutili se boste kot prvi raziskovalci, ki odkrivajo nov, neodkrit kontinent.
 • Na vas čaka opazovanje mogočnih ledenikov, navdihujoča pokrajina in edinstveno živalstvo (kolonije pingvinov, tjulnov, kiti, morski leopardi, albatrosi ...). 
 • Antarktiko dobro poznamo in smo že organizirali tako skupinsko vodeno potovanje (skupina ca 20 oseb) kot številna individualna potovanja na različnih ladjah.
 • Najverjetneje smo od slovenskih organizatorjev potovanj največji poznavalci Antarktike - zato vam bomo lahko dobro svetovali pri izbiri vašega križarjenja na čudovito Antarktiko.  

Program po dnevih 

1. dan: Ljubljana oz. bližnja letališča – Buenos Aires (obroki na letalu)

Polet proti Buenos Airesu.

2. dan: Buenos Aires, hotel z zajtrkom 

Jutranji pristanek v Buenos Airesu. Transfer v mesto. Svetujemo ogled glavnih znamenitosti argentinskega glavnega mesta, ki ga imenujejo tudi »Pariz Južne Amerike«. Od Obeliska, predela La Boca z najlepšim delom Caminito (četrt umetnikov in plesalcev tanga), zanimivo pokopališče Recoleta, kjer počiva Evita, predel San Telmoglavni trg (z znamenito Casa Rosado in katedralo). Zvečer svetujemo ogled predstave tanga. Spanje Buenos Aires (hotel z zajtrkom). 

3. dan: Buenos Aires – Ushuaia, hotel z zajtrkom

Dopoldan daljši let na skrajni jug Južne Amerike, do zanimivega mesta Ushuaia. Najverjetneje se boste počutili kot, da ste prišli na konec sveta. Prosto za odkrivanje mesta Ushuaia. Spanje Ushuaia (hotel z zajtrkom).

4. dan: Ushuaia – popoldan vkrcanje na ladjo (vključen zajtrk in večerja)

Dopoldan prosto za odkrivanje Ushuaie z okolico. Svetujemo poldnevni izlet v narodni park Tierra del Fuego in vožnjo z zgodovinskim vlakom (The end of the world train), ki je včasih prevažal kaznjence. Zanimiv je tudi ogled muzeja Maritimo & Museo del Presidio, kjer je bil nekoč zloglasni zapor. Pozno popoldan se boste vkrcali na posebno ekspedicijsko ladjo. Sledi plutje skozi Beaglov kanal. Prvo opazovanje sončnega zahoda na ladji (dnevi bodo izredno dolgi).       

5. - 6. dan: Plutje skozi Drakov preliv (vključen 2x polni penzion)

Vaša avantura se začne s ca 700 km dolgim prečenjem preliva, ki se imenuje po angleškem raziskovalcu Sir Francis Draku iz 16. stoletja. Vsakodnevno boste imeli predavanja vaših ekspedicijskih ekspertov za živalstvo/geografijo/zgodovino osvajanja Antarktike. Počasi bo vedno več pogledov usmerjenih proti morju in morda uzrete prvi ledenik, kite ali albatrose

7. - 12. dan: Antarktični polotok in Južni Šetlandski otoki (vključen 6x polni penzion) 

V naslednjih šestih dneh boste priča eni najbolj spektakularnih pokrajin sveta in uživali boste v opazovanju unikatnega živalstva. Vsak dopoldan in popoldan (2x dnevno, odvisno od vremenskih razmer) se boste s posebnim čolnom zodiakom zapeljali na celino, kjer boste lahko hodili po edinstvenih predelih (krajši trekingi). Čakajo vas različne vrste pingvinov, tjulnji in morski levi. Ne bo manjkalo samostojnega odkrivanja, kjer vas bo čakalo nešteto fotografskih motivov (čudovite ledene gore, ledeniki in divja pokrajina). Antarktika je tudi idealen kraj za opazovanje kitov

13. - 14. dan: Drakov preliv (vključen 2x polni penzion)

Začne se vaša pot proti severu in pristanišču Ushuaia. Čas bo za gledanje enkratnih posnetkov iz Antarktike in strokovnjaki za živalstvo nam bodo odgovarjali na vsa vprašanja. Lahko boste ugledali tudi kakšnega kita iz opazovalne ploščadi. 

15. dan: prihod v Ushuaio (vključen zajtrk), let v Buenos Aires  

Zjutraj bo ladja pristala v Ushuai, sledi izkrcanje, prevoz do letališča in popoldanski let proti Buenos Airesu. Transfer do hotela in prost večer za dodatno odkrivanje Buenos Airesa. Spanje Buenos Aires

16. dan: Buenos Aires – let domov 

Dopoldan prosto za odkrivanje Buenos Airesa (oz. nakup zadnjih spominkov) do odhoda na letališče. Sledi let proti domu.   

17. dan: prihod domov.

Cena: križarjenje od 5.900 eur/os naprej (odvisno od termina, kvalitete kabine ...) + od ca 1.300 eur/os za povratno let. karto z vsemi taksami, kjer sta vključena daljša notranja leta (Buenos - Ushuaia in Ushuaia - Buenos Aires).

Cena križarjenja vključuje:

 • 9 - 11x spanje na ladji v kabinah (dvoposteljne, triposteljne oz. štiriposteljne kabine), na ladji so vključeni vsi obroki – polni penzion,
 • 1x spanje v Ushuai v hotelu 3 oz. 4* - odvisno od ladje (nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi),
 • na ladji neomejeno pitje vode, kave in čaja,
 • predvidenih je 8-12 izletov s čolni zodiaki (možnost krajših trekingov po Antarktiki oz. panoramske vožnje s čolni) - odvisno od križarjenja,
 • kvalitetna predavanja in izobraževalni programi na ladji (v angleškem jeziku), 
 • najem škornjev za hojo po Antarktiki,
 • organizacijo.

Cena ne vključuje: dodatnega spanja v Buenos Airesu in transferjev iz/na letališča, opcijskih izletov in ogledov (Buenos Aires, Ushuaia), nekaj obrokov v Buenos Airesu in Ushuai, dodatnih pijač na ladji pri obrokih (voda je pri obrokih vključena), napitnin na ladji, osebnih izdatkov, eventuelnega prevoza na/iz letališča, zavarovanje v času potovanja.

DODATNO: Lahko vam organiziramo križarjenje z manj časa na sami Antarktiki oz. imamo ladjo za aktivne po duši, kjer imate v ceni vključene številne aktivnosti: od veslanja s kajakomlednega plezanja oz. hribolazenja, krpljanja, foto delavnicekampiranja na Antarktiki (za opremo poskrbijo na ladji). 

SPLOŠNI POGOJI: Ker za potovanje po Antarktiki veljajo drugačni pogoji kot za ostala naša potovanja, se plača ob prijavi ca 1000 eur/osebo (odvisno od ladje) kot depozit za križarjenje, potem se ob prijavi uredi in plača letalska karta, celoten znesek pa se nakaže najkasneje 3 mesece pred potovanjem (odvisno od ladje do ladje), ko je tudi zadnji rok za prijave. Zaradi nepredvidljivosti potovanja svetujemo doplačilo za zavarovanje rizika odpovedi. Hkrati je potrebno urediti tudi posebno zavarovanje za čas trajanja potovanja v vrednosti vsaj 200.000 eur/osebo. Cene garantiramo do zasedbe kabin (zaradi izredno kratke sezone, majhnega števila ladij in velikega povpraševanja se lahko kabine zasedejo tudi precej več kot eno leto vnaprej). Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

Dodatne informacije:

1. Vsi udeleženci morajo izpolniti medicinski vprašalnik pred potovanjem.
2. Vsa hrana na ladji je vključena v ceno. Hrana je pripravljena po mednarodnih okusih, vsak dan bo na voljo veliko različnih jedi. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. 
3. V ceni je neomejeno pitje vode, kave in čaja.
4. Priporočljiva napitnina na ladji (za osebje na ladji in vse predavatelje) je ca 10 eur/dan/osebo.

Pomembno opozorilo: Program je okviren in se lahko spremeni. Vožnja je odvisna od vremenskih pogojev in samega ledu. Ravno tako ne moremo garantirati, da boste videli vse omenjene živali, saj gre za nepredvidljivo okolje. Fleksibilnost je ključ do uspeha ekspedicije. Program je okviren, ker se zaradi premikajočih se ledenih plošč in spremenljivega vremena nikoli ne ve točno, kje bo plula ladja. Antarktiko boste odkrivali v poletnem času, ko je vreme najbolj stabilno. Sezona na Antarktiki je zelo kratka (november – marec). Decembra in januarja so dnevi najdaljši (tudi do 20 ur sonca), temperature pa najvišje. Na našem zadnjem organiziranem potovanju je bila najnižja izmerjena temperatura dve stopinji Celzija. 

Vodič Lonely Planet pravi: »Noben prostor na zemlji se ne more primerjati z ogromno belo divjino sestavljeno iz snega, ledu, vode in skale. Antarktika te naravnost očara s svojo lepoto.« 

Antarktika je kontinent superlativov. Je najhladnejši, najbolj vetroven, najbolj suh, najbolj leden in najvišji od vseh kontinentov sveta (povprečno je visok prek 2.250 metrov). Je celina z najdaljšimi dnevi in hkrati najdaljšimi nočmi. Je dom največje koncentracije živali v naravnem okolju in je ena zadnjih pravih divjin, katero so odkrili prvi raziskovalci in lovci na kite pred manj kot dvesto leti. 

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • Kako potujete? Argentina – prevozi iz letališč z lokalnimi prevoznimi sredstvi, Antarktika – s posebnimi čolni zodiaki in ekspedicijsko ladjo.   
 • Nastanitev: 9-11x se spi na ladji (kabine za 2, 3 ali 4 osebe), 2x v Buenos Airesu, 1x v Ushuai hotel 3 oz. 4* z zajtrkom v dvoposteljni sobi.
 • Hrana: Argentina slovi po kvalitetni hrani (sploh meso). Na ladji imate po tri obroke na dan (večinoma je buffet z pestro izbiro hrane). Hrana je prilagojena tudi za vegetarijance.  
 • Zahtevnost poti: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima rad naravo in je vsaj malo popotnika po duši. 
 • Število oseb: min. 1 - maks. 20 oseb.
 • Vreme: Antarktika je sinonim za hladno vreme. Na obali so običajne temperature med 0°C do 6°C v njihovih poletnih mesecih (v katerih boste potovali). Notranjost celine je precej hladnejša.   
 • Zdravje: Previdni morate biti, da vas ne opeče sonce. S seboj morate imeti kvalitetna sončna očala. Ravno tako je potrebno piti veliko tekočine, da ne pride do dehidracije. Obstaja nevarnost morske bolezni, zato so priporočljive tablete proti slabosti. Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si. Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno. 
 • Varnost: Argentina je med najvarnejšimi državami Južne Amerike (turistični predeli, kjer se boste gibali). Na turi z ladjo so nevarne ledene gore, vendar je naša ladja narejena za ekstremne pogoje. 
 • Spominki: Argentina ima kar nekaj lepih spominkov. Antarktika pa ima omejene spominke, vendar se jih tudi da dobiti (npr. nakup v angleški bazi Port Locroy).
 • Vizum: Slovenci za obisk Antarktike in Argentine ne potrebujemo vize.  
 • Oblačila: So podobna kot pri hoji v gorah pozimi (goreteks spodnji in zgornji del in "windstoper", za bolj občutljive puhovka). Posebne gumijaste škornje za hojo po Antarktiki, boste dobili na ladji. Seznam vseh oblačil boste dobili pred potovanjem.  
 • Elektrika: 220 V z evropskimi vhodi. 
 • Pranje: Na ladji je možno ob doplačilu urediti pranje. 
 • Plačevanje na ladji: Je možno s kreditnimi karticami in gotovino. 
 • Telefon in internet: Ob doplačilu je možna uporaba interneta (počasna povezava).

Nekaj vtisov potnikov iz naših prejšnjih potovanj po Antarktiki:

Ocena potovanja: 10 – vrhunsko potovanje
Zelo zadovoljen z vodnikom. Najboljša je bila neokrnjena Antarktika, odlična posadka na ladji.
Boštjan
 

Ocena potovanja: 10 - odlično organizirano potovanje
Zelo zadovoljni z vodnikom. Najlepša je bila čarobna zasnežena pokrajina.
Marijana

Ocena potovanja: 10 – izvrstno potovanje – res nekaj posebnega
Čudovita narava in živalstvo na Antarktiki.
Janez
 

Ocena potovanja: 9-10. Eno mojih najlepših in izpolnjenih potovanj doslej. Najlepše je bilo doživljanje neokrnjene narave in srečanja z ljudmi celega sveta
Tomaž

Ocena potovanja: 10, vse je klapalo; maksimalno so se potrudili, da smo čim več videli in doživeli; osebje je bilo prijazno. Z vodnikom sem zadovoljen. Dobili smo dovolj informacij. Potovanje je bilo dobro organizirano. Najlepša je bila neokrnjena narava, živali, vožnja z zodiaki;   
Mirko
 

Ocena potovanja: 10+  
V spominu mi je ostalo hoja po ledu (zmrznjeno morje), izkrcanje na celino, kiti + tjulnji, modro zelene ledene gore, ledeniki, sterilno antarktično okolje (zrak, voda, tla), privilegij in čast biti tam...

Sašo 

Greste z nami na čudovito Antarktiko?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media