Tanzanija in Zanzibar (novo leto) 25.12.2024 - 7.1.2025 (14 dni) - kmalu potrjeno

 • Termin: 25.12.2024 - 7.1.2025 (novo leto)
 • Trajanje potovanja: 14 dni 
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: paket ca. 2.694 eur/os pri številu 15 oseb + let. karta 1.162,55 eur/os z vključenimi vsemi taksami in vključeno prtljago + doplačilo za notranji let Mwanza - Zanzibar ca 180 eur/os.
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Videli in doživeli boste Afriko kot iz dokumentarnih filmov. V narodnih parkih Serengeti in Ngorongoro kraterju je največja koncentracija živali na svetu. Če hočete videti velikih pet (leva, slona, bivola, leoparda in nosoroga) je največja verjetnost prav tukaj. Čaka vas safari v narodne parke TarangireNgorongoro krater in Serengeti. Vmes bo še lov z Bušmani ob jezeru Eyasi in posebno druženje z Masaji. Lahko boste videli boste najvišjo afriško goro Kilimandžaro, najslavnejše parke, pradavna plemenanajvečje afriško jezero ter na koncu še uživali na lepih plažah Zanzibarja. 

Potovanje je idealna kombinacija aktivnega potovanja (safari) in na koncu uživanja na Zanzibarju.

Letite z odlično letalsko družbo Qatar Airways. Leti so zelo dobri. Prevoz do/iz letališča Benetke bo organiziran za skupino.  

Leti skupine so:
QR 126  25DEC Benetke Doha        15.00 22.35  
QR1499 26DEC Doha Kilimanjaro  01.55 07.40 
QR1488 06JAN Zanzibar Doha        22.50 04.45 +1 (prihod v Doho 7.1.)
QR 125  07JAN Doha Benetke         08.25 12.30  

VAŽNO - pri novoletnem programu se VES ČAS SPI V LODGIH oz. PREVERJENIH HOTELIH v dvoposteljnih sobah (in se ne kampira)! Edino pri Masajih se spi (2-4 os v kolibi na ležiščih) in 1x v parku Serengeti je predvideno spanje v dvoposteljni sobi sezonskega kampa.

PROGRAM PO DNEVIH

1. dan, 25.12. LET PROTI TANZANIJI (obroki na letalu)

Organiziran bo prevoz iz Ljubljane do let. Benetke od koder se poleti proti Tanzaniji.

2. dan, 26.12. ARUSHA

Prihod ob 07.40 uri na letališče Kilimanjaro. Sledi vožnja do Arushe in ogled mesta. V kolikor boste imeli srečo se lahko v Arushi ob lepem vremenu vidi najvišji vrh Afrike (Kilimandžaro). Popoldan pa imamo prosto v lodgu za počitek. Spanje lodge v Arushi oz. okolici

3. dan, 27.12. ARUSHA - MASAJSKA VAS (vključeno zajtrk, kosilo in večerja)

Po poznem zajtrku sledi transfer do masajske vasice in obisk masajskega muzeja, kjer se boste vrnili v preteklost in se podrobno seznanili z masajsko kulturo. Gre za posebno izkušnjo druženja z Masaji, kjer je vključena celotna skupnost in kjer se bo prihodek namenil  v dobrobit skupnosti. Ob sončnem zahodu pa vas čaka masajski ples s ceremonijo. Potem pa BBQ večerja na žaru z Masaji in druženje ob tabornem ognju. Spali boste v tradicionalni masajski kolibi (notri imajo udobna ležišča). Po 2-4 osebe skupaj     

4. dan, 28.12. MASAJSKA VAS – ARUSHA (vključen zajtrk in kosilo)

Po zajtrku vas čaka peš safari po masajskem ozemlju, kjer se boste seznanili z njihovo tehniko lovljenja ter o njihovi medicini in zdravilnih zeliščih. Sledi obisk pri masajski babici, kjer boste prisostvovali pri obredu pitja čaja. Sledi tradicionalno kosilo in popoldan prihod v Arusho (opcijsko si lahko na poti pogledamo snake farm - kačjo farmo). Sledi prost čas v lodgu. Spanje lodge v Arushi oz. okolici. 

5. dan, 29.12. ARUSHA - NARODNI PARK TARANGIRE (vključen zajtrk, kosilo in večerja)

Po zajtrku sledi prerazporeditev potnikov v 4x4 vozila in vožnja proti narodnem parku Tarangire. Na poti imamo piknik kosilo potem pa sledi ogled narodnega parka Tarangire, ki je najbolj znan po številni populaciji slonov (ca 2500) in levov (ca 250). Srečali pa boste lahko tudi bivole, žirafe, leoparde (če bo sreča), nilske konje ter veliko vrst ptic. Večerja in prenočevanje v lodgu.

6. dan, 30.12. EYASI – LOV Z BUSHMANI – NGORONGORO KRATER (vključen zajtrk, kosilo in večerja)

Zelo zgoden odhod in vožnja proti največjem tanzanijskem alkalnem jezeru Eyasi, kjer biva pleme Haadzabe, poznano tudi kot »Bušmani oz. grmičarji«, kjer sem jim boste pridružili na jutranjem lovu za hrano. Nekateri še vedno živijo kot nekoč, lovijo z lokom in sulicami in za vsak plen zakurijo ogenj – brez vžigalic. Sledi piknik kosilo in vožnja do enega najboljših parkov sveta za opazovanje živalstva - Ngorongora in popoldanski ogled. Čudoviti Ngorongoro krater je bil proglašen za mesto svetovnega nasledstva s strani Združenih narodov in njegova zaščita raznovrstnosti je bila povezana z Noetovo barko. Pred tremi milijoni let je bil Ngorongoro aktivni vulkan, ampak njegov vrh se je sesedel in nastala je kaldera; danes predstavlja največjo nepretrgano kaldero na svetu s premerom 20 km. Krater je eno redkih mest, kjer se v enem dnevu lahko vidi "veličastnih pet": slona, bivola, leva, leoparda ter nosoroga. V parku so posneli veliko dokumentarnih filmov in tudi sami se boste počutili kot, da ste prisotni v enem od njih. Večerja in prenočevanje v lodgu.

7. dan, 31.12. NGORONGORO REZERVAT – SERENGETI NARODNI PARK (vključen zajtrk, kosilo in večerja)

Po zajtrku se zapeljemo v rezervat Ngorogoro, kjer si pogledamo sotesko Olduvai, eno najpomembnejših prazgodovinskih arheoloških najdišč za preučevanje človeške evolucije. Potem pa se zapeljemo do slavnega Serengeti narodnega parka, ki je dobil ime iz masajske besede "Siringet", kar pomeni "neskončna planota". Ekosistem Serengetija podpira največjo koncentracijo pašnih živali v Afriki, kjer boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji živali na safariju v parku. Večerja in spanje v parku Serengeti v dvoposteljni sobi sezonskega kampa.

8. dan, 1.1. SERENGETI PARK – MWANZA NA JEZERU VIKTORIJA(vključen zajtrk in kosilo)

Po zajtrku in sončnem vzhodu vas čaka dodatno odkrivanje parka Serengeti, kjer se vsako leto zgodi "velika migracija" oz. "tek za preživetje" (ne pozabite, da živali nimajo urnika). Po kosilu vožnja do mesta Mwanza na obali največjega afriškega jezera ViktorijaSpanje v hotelu v Mwanzi v dvoposteljnih sobah. 

9. dan, 2.1. MWANZA – DAR EL SALAM – ZANZIBAR – STONE TOWN (vključen zajtrk)

Po zajtrku sledi let na Zanzibar preko Dar el Salama s predvidenim prihodom na Zanzibar ob ca 14.00 uri. Sledi transfer do Stone Towna. Imeli bomo voden ogled krasnega mesta, kjer bomo obiskali tudi vrtove Forodani in njihove stojnice s svežo zanzibarsko hrano. Spanje Stone Town v hotelu.

10. dan, 3.1. STONE TOWN - KENDWA PLAŽA (vključen zajtrk)

Po zajtrku nas čaka vožnja do predela Kendwa, kjer imamo zaslužen dopust za konec potovanja. Prosto za poležavanje na plaži, snorklanje in uživanje v sončnem zahodu. Ali za masažo na plaži? Ali za koktejl ob sončnem zahodu? Ker je Zanzibar koralni otok in ga obkroža koralni greben je raj za vse potapljače. Spanje Kendwa v bungalovih ali hotelu

11. dan, 4.1. KENDWA PLAŽA(vključen zajtrk)

Uživanje na peščeni plaži, kjer se bo ustavil čas. Prosto za uživanje, tako da bo vsak prišel na svoj račun. Lahko greste peš do Nungwija po plaži, svetilnikaakvarija in do rezervata za želveSpanje Kendwa v bungalovih ali hotelu 

12. dan, 5.1. KENDWA PLAŽA (vključen zajtrk)

Prosto za uživanje, tako da bo vsak prišel na svoj račun. Ste za kopanje z delfini v naravnem okolju? Spanje Kendwa v bungalovih ali hotelu 

13. dan, 6.1. KENDWA – FARMA ZAČIMB – NOČNI POLET DOMOV (vključen zajtrk)

Dopoldan nas čaka tura po plantaži začimb, eksotičnega sadja in zelenjave s kosilom, kjer boste vse tudi okusili. Sledi transfer v Stone Town in prosto za nakup spominkov oz. samostojno odkrivanje (medtem bo prtljaga na varnem). Sledi prevoz okoli 18.30 ure na letališče in nočni let proti domu.

14. dan, 7.1. LET PROTI DOMU in PRIHOD DOMOV (obroki na letalu)

Prileti se na letališče Benetke od koder bo organiziran prevoz do Ljubljane.  

Cena: ca. 2.694 eur/os pri številu 15 oseb + let. karta 1.162,55 eur/os z vključenimi vsemi taksami in vključeno prtljago 
Obvezno doplačilo za notranji let Mwanza - Zanzibar ca 180 eur/os. 
Doplačilo za manjšo skupino 12 – 14 oseb 140 eur/os.
50 eur/osebo popusta, če ste že potovali z nami. Dodatno družinski popust oz. popust za otroke na safariju.

Cena vključuje:

 • spanje v lodgih oz. preverjenih hotelih oz. bungalovih (Kendwa) povsod v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom; 1x v parku Serengeti je spanje v dvoposteljni sobi sezonskega kampa.
 • prenočevanje pri Masajih na ležiščih (2-4), vsa hrana vključena (polni penzion) in vse aktivnosti pri Masajih vključene,
 • v ceni je vključenih 12 zajtrkov, 7 kosil ter 4 večerje.
 • vse privatne transferje z avtobusom oz. na safariju s 4x4 vozili, 
 • 4 dnevni safari po programu s 4x4 vozili (vsi potniki imajo sedež ob oknu), polni penzion na safariju (začetek z zajtrkom in konec s kosilom) in angleško govoreči lokalni vodnik,
 • na safariju vse vstopnine v parke (Tarangire, Serengeti), rezervate (Ngorongoro), vaške pristojbine (Eyasi), 
 • vstopnina za sotesko Olduvai,
 • vse pristojbine za vozila in transfer vozil/osebja iz Mwanze nazaj v Arusho,
 • ogled parkov v času uradnih ur (in veljavnosti dovolilnic),
 • ogled farme začimb z lokalnim kosilom,
 • slovensko vodenje profesionalnega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje le: turistične vize za Tanzanijo (50$), nekaj dodatnih obrokov in pijače, napitnin, osebnih izdatkov in opcijskih aktivnosti (Kendwa, kačja farma), prevoz do/iz let. Benetke (bo urejen za celo skupino). 

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 do 2.5 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi.

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača let. karto in potem še 400 eur/osebo akontacije. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po zoom srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o.  

VodnikDamjan Glinšek profesionalni slovenski vodnik z licenco GZS, ki Tanzanijo in Zanzibar odlično pozna in je sem že vodil naše skupine. Prepričani smo, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni. 

SPLOŠNE INFORMACIJE:

 • Kako potujemo? Na safariju potujemo s posebnimi safari jeepi (vsak potnik ima pogled skozi okno), koristimo notranji let na Zanzibar.
 • Nastanitev: Spanje v lodgih oz. preverjenih hotelih oz. bungalovih (Kendwa) povsod v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom; 1x v parku Serengeti je spanje v dvoposteljni sobi sezonskega kampa. Prenočevanje pri Masajih je 2-4 os. v kolibi na ležiščih.
 • Hrana: V ceni je vključenih 12 zajtrkov, 7 kosil ter 4 večerje. Imeli boste možnost okusiti lokalno hrano. 
 • Zahtevnost poti: potovanje ni fizično zahtevno, vseeno pa je potrebno vedeti, da je namenjeno popotnikom, ki ne komplicirajo pri vožnjah po slabih cestah narodnih parkov. Potovanje ni za ljudi, ki imajo težave s hrbtom. 
 • Število oseb: min. 10 - maks. 20.
 • Vreme: To obdobje je zelo primerno za obisk Tanzanije. Pričakujemo stabilno vreme (ga je pa vedno težje napovedati). Zanzibar je topel preko celega leta. Čakajo vas optimalne temperature zraka in vode (kopanje na peščenih plažah v Indijskem oceanu).
 • Zdravje: Cepljenje proti rumeni mrzlici ni obvezno, v kolikor se pride iz Slovenije. Neobvezno, a priporočljivo je cepljenje proti hepatitisu A. Glede malarije mi svetujemo preventivo: dolgi rokavi, uporaba zaščitnih sredstev (repelenti). Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si. Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • Varnost: Tanzanija je varna država (turistični predeli). Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: Tanzanija ima veliko lepih spominkov. 
 • Vizum: Slovenci za vstop potrebujemo vizo, ki jo dobimo ob vstopu v državo. 

Nekaj vtisov naših potnikov iz potovanja po Tanzaniji in Zanzibarju:

Ocena potovanja: Čista 10! V Tanzaniji dobi čas drugačne dimenzije... bila sem na potovanju 14 dni, a se mi je zdelo, da sem že mesece... toliko vsega lepega in spet je moja duša napolnjena z novo energijo... Masaji, njihov ples, Bušmani, big five, pa prostrana narava in vse te divje živali! Za piko na i pa še Zanzibar in jutranji sprehod po peščeni obali, ko valovi odnesejo vsako mojo stopinjo v ocean... predvsem pa: Hakuna Matata (brez skrbi)! Najlepše mi je bilo, ko smo videli v kraterju Ngorongoro “big five”. 
Petra

Najlepša je bila narava in živali, nisem verjel, da kaj takega danes še obstaja.
Aleš

Ocena potovanja (1-10): Čista 10-ka
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Čista 10-ka (vedno dobre volje, energičen in dobro pripravljen na vodenje – podajanje informacij)
Najlepše je bilo bivanje v masajski vasi, safari (najboljši del – vožnja po stranpoti od Ngorongoro kraterja proti Serengetiju).

Helena

Ocena potovanja: 9.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Najboljši, skratka profi od glave do pete in človek z veliko začetnico. Zasluži si oceno 10 in 10 +.
Najlepše je bilo: krater Ngorongoro, Park Serengeti, Park Manyara, Masajsko življenje in doživetje v živo, ogled plemena Haadzabov, nepozabno prisrčno praznovanje Novega leta, ogled Stone Towna, plantaža začimb, vodič kateri nas je povezal v nepozabno ekipo.
Nada in Miro

Ocena potovanja: 9. Potovanje je bilo odlično organizirano in realizirano. Parki Serengeti, Ngorogoro, Manyara resnično ponujajo naravo, katero lahko vidimo samo v dokumentarnih filmih. Plemena Hadzabe, Masai,... na koncu pa rajske plaže Zanzibarja! Resnično nepozabno! 
Vasja 

Greste z nami v Tanzanijo in Zanzibar? 

Vabljeni, da se nam pridružite.

Info: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami!

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media