Namibija

• Termina: 18.10. - 1.11.2024 (polno), 19.4. - 3.5.2025 in 18.10. - 1.11.2025
• Za potovanje potrebujete:
15 dni
• Skupina:
min. 10 – maks. 20 oseb 
• Cena:
2.230 eur/osebo pri 15 potnikih (skoraj čisto vsa hrana vključena) v letu 2025 + let. karta od ca 750 eur/os naprej (pri zgodnji prijavi)
• Info:
Uroš Ravbar
• Gsm:
031-684 651
• E-mail:
uros.ravbar@gmail.com
www.facebook.com/ravbarpotovanja

Država je kar 41x večja kot Slovenija pa ima približno enako prebivalcev. Kar pomeni, da boste skoraj ves čas sredi narave in brez skrbi. 

Dodatno je hrana vključena v ceni (12x zajtrkov, 11x malic in 9x večerij) in jo pripravlja lokalna ekipa. VSI OBROKI SO VKLJUČENI razen štirih.

Potovanje je namenjeno popotnikom po duši, ljubiteljem narave (živali) in fotografije, saj bo lepih motivov resnično veliko. Namibija je država, ki očara še tako zahtevnega popotnika s svojimi prostranstvi, peščeno puščavo Namib, čudovitim narodnim parkom Etosha (levi, sloni, žirafe, nosorogi ...), fotogeničnim plemenom Himbami in s svojo urejenostjo.   

Potovanje je z najetim safari tovornjakom, kjer lokalna ekipa poskrbi za hrano, opremo za kuhanje/stole/mize/pribor in tudi kamping opremo (šotore in podloge; potrebujete le svojo spalno vrečo). Šotore sami postavljamo, ko spimo v kampih. Upoštevajte, da bo veliko vožnje in zgodnja vstajanja, zato je ključno teamsko vzdušje in prilagajanje skupini. Program je namenjen pravim popotnikom po duši, ki jim ni na prvem mestu udobje, ampak želja videti in doživeti čim več.

Program je zelo bogat in to potovanje je naša dolgoletna USPEŠNICA.

Namibija, program po dnevih, 15 dni

H - namestitev v prijetnih guesthousih (oz. popotniških hotelih) v dvoposteljnih sobah
K – namestitev v kampih, po 2 osebi na šotor (šotore in ostalo opremo razen spalne vreče priskrbi lokalna agencija; veliko kampov ima bazen)
Vključen Z – zajtrk, K- kosilo (malica), V - večerja

1. dan - let proti Windhoeku,

2. dan – prihod v Windhoek, glavno mesto Namibije in ogled glavnih znamenitosti: Cristuskirche, parlament Tintenpalast in trdnjava Alte Feste (od zunaj) ... Spanje v prijetni nastanitvi guesthousu (oz. popotniški hotel) v dvoposteljnih sobah, H (obroki na letalu),

3. dan – po zajtrku sledi vožnja proti narodnemu parku Namib Naukluft. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, ki je izhodišče za odkrivanje ene najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib, spanje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

4. dan – navsezgodaj se bomo odpravili v sipine (Soussosvlei), se povzpeli na eno izmed njih in potem odkrivali področje imenovan Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Popoldan si bomo pogledali bližnji kanjon Sesriem in na panoramskem poletu preleteli puščavo Namib (opcijsko), zvečer pa boste lahko uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd, kampiranje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

5. dan – vožnja po neskončnih prostranstvih Namibije, prihod do Atlantskega morja pri Walvis bayu, kjer se ustavimo ob zaščiteni laguni (flamingi …). Sledi prihod v prijetno mesto Swakopmund, kjer svetujemo opcijsko vožnjo s štirikolesniki (quad biking) po neskončnih sipinah oz. bo prosti čas za ogled mesta. Spanje v guesthouse (oz. popotniški hotel, dvoposteljne sobe), H (Z, K)

6. dan – vožnja proti severu proti »Skeleton coast«, kjer boste opazovali neskončno število tjulnov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce), kjer bomo kampirali sredi lepe narave, ki kar kliče po odkrivanju. Ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine? Spanje sredi narave v improviziranem kampu, K (Z, K, V)

7. dan – v Damaralandu si pogledamo poslikave po skalah v Twyfelfontain ter obiščemo »živi muzej« plemena Damara enega najbolj pristnih plemen tega dela Afrike (v repliki njihove vasi predstavijo zdravilne rastline in njihovo življenje in na koncu zapojejo in zaplešejo), spanje v kampu, K (Z, K, V).

8. dan - vožnja proti severu do Opuwa in popoldansko druženje s Himbami v okoliški vasi (enim najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki), spanje v prijetnem popotniškem hotelu v Opuwo H (Z, K, V) 

9. dan – prosto za odkrivanje Opuwa, sledi kar nekaj vožnje saj se zapeljemo vse do narodnega parka Etosha, spanje v kampu Okaukuejo, kamp z bazenom (park Etosha), K (Z, K, V)

10. dan - danes boste na svoj račun prišli ljubitelji živali narodnega parka Etosha, ki ga imajo enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer vas bodo kot v dokumentarnem filmu čakale številne živali (safari), spanje v kampu Okaukuejo, kamp z bazenom (park Etosha), K (Z, K, V)

11. dan še en dan za odkrivanje parka Etosha (safari), ki ga imenujejo tudi »Kraj čudežev«, vas pa bodo lahko navdušili pogledi na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge ... in številne ostale živali, ki živijo v narodnem parku; Ne pozabite na daljnogled in tele objektiv za foto safari, spanje v parku Namutoni (park Etosha), K (Z, K, V)

12. dan – zjutraj se bomo zapeljali mimo Grootfonteina do posebnega plemena Bušmani (pleme San). Med druženjem boste izvedeli več o tem, kako se prehranjujejo in njihovih običajih. Šli bomo tudi na sprehod po okolici (bush walk), kjer bomo spoznali, kako se lovi na tradicionalen način in kako nabirajo hrano. Spanje v kampu, K (Z, K, V)

13. dan - na poti si bomo ustavili, pri znamenitem Hoba meteoritu. Sledi vožnja do Windhoeka, kjer svetujemo zadnjo večerjo v restavraciji z lokalnimi specialitetami. Spanje v Windhoeku. Nastanitev v popotniškem hotelu v dvoposteljnih sobah, H (Z, K)

14. dan - prosto za dodatno odkrivanje Windhoeka (čas za nakup spominkov). Sledi prevoz na letališče in let proti domu. (Z)

15. dan - polni novih vtisov boste prišli domov. 

Cena: 2.230 eur/osebo pri 15 potnikih + let. karta od ca 750 eur/os naprej z vključeno prtljago in taksami (pri zgodnji potrditvi)

V primeru manjše skupine (10-14 oseb) je doplačilo, ki je odvisno od števila oseb. 50 eur/os popusta, če ste že potovali z nami. 

Cena vključuje (ogromno):

 • namestitve 4x v prijetnih popotniških guesthousih (popotniški hoteli) v dvoposteljnih sobah in 8x v kampih – po dva v šotoru (nekaj je kampov z bazenom, 1x zelo preprost "bush" kamp),
 • najem prirejenega safari tovornjaka,
 • gorivo,
 • najem vse potrebne opreme za kampiranje od šotorov do podlog (potrebujete le spalno vrečo),
 • najem vse opreme za kuhanje/stole/mize/pribor,
 • kamping takse,
 • praktično vso hrano; vključenih je kar 11x zajtrkov, 11x kosil (malic) in 9x večerij, 
 • vse vstopnine in ture po programu (Namib Naukluft park, shuttle do Sossusvlei, Dead Vlei, Sesriem canyon, laguna s flamingi, Cape Cross, Twyfelfontein, “living” muzej plemena Damara, obisk vasi Himb, Etosha narodni park, program pri Bušmanih, meteorit Hoba, vstopnine v Windhoeku),
 • dva dni safarija po parku Etosha,   
 • profesionalnega lokalnega vodnika, ki je tudi kuhar,
 • lokalnega asistenta (pomaga pri pripravi hrane …) v primeru večje skupine,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 

Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (bo organiziran), 4 obrokov, ustekleničene vode oz. pijače, osebnih izdatkov, opcijskih aktivnosti (polet Namib, štirikolesniki), vize (pomagamo urediti), napitnin.  

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Lahko vam uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi.

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača letalsko karto in potem še 400 eur/osebo akontacije. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom po zoom srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1 eur = 20 namibijskih $. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

ZAKAJ POTOVATI Z NAMI NA TAK NAČIN?

 • Imate kvalitetnega lokalnega vodnika, ki bo poskrbel, da boste še bolj doživeli Namibijo.
 • Lokalni vodnik ima s seboj pomočnika (v primeru večje skupine) in skupaj poskrbita za vse obroke (vi samo malo pomagate zraven).
 • Tovornjak je posebej prirejen za tako potovanje (normalni sedeži in velika panoramska okna skozi katera boste lahko ves čas opazovali pokrajino).
 • Praktično vso hrano imate vključeno: 11x zajtrkov, 11x kosil (malic) in 9x večerij.
 • Lokalni vodnik je tudi voznik (vožnja po afriških cestah v jeepih je bolj naporna kot si večina predstavlja). Se pravi ni treba nič vozit – le uživate, ko gledate skozi okno.
 • Ker je tukaj vse organizirano in v paketu (vso opremo za kampiranje imate na tovornjaku: šotore, kamping opremo, mize, stole, pribor …).
 • V ceni je tudi že vse gorivo, vstopnine v narodne parke in vsi transferji.

Vodnik na turiPeter Eržen, Damjan Glinšek oz. Marko Fabjan, profesionalni vodniki z licenco GZS. Prepričani smo, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni. 

SPLOŠNE INFO 

 • KAKO POTUJEMO?  Z prirejenim safari tovornjakom (sedeži kot v avtobusu, panoramska okna). 
 • NASTANITEV: spi se 4x v prijetnih popotniških guesthousih (oz. popotniški hoteli) v dvoposteljnih sobah in 8x v kampih – po dva v šotoru (nekaj je kampov z bazenom, 1x zelo preprost "bush" kamp).
 • HRANA: Kuhal nam bo lokalni vodnik oz. v popotniških hotelih bo vključen zajtrk. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. Praktično vso hrano imate vključeno: 11x zajtrkov, 11x kosil (malic) in 9x večerij.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za prave popotnike po duši, ki želijo doživeti Afriko in se zavedajo, da se večinoma spi v šotorih. Potovanje ni za ljudi, ki imajo težave s hrbtom. 
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20 oseb 
 • VREME: Idealen termin za potovanje v Namibijo je med oktobrom in majem (ko je pri njih pomlad in poletje), ker so temperature prijetne za potovanje in dnevi dolgi. Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). Julijski termin je še najmanj primeren saj je takrat njihova zima, ko so noči zelo hladne in dnevi kratki. 
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si. Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno. 
 • VARNOST: Namibija slovi kot varna država sploh predeli kjer boste v glavnem potovali. 
 • SPOMINKI: Namibija ima veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa, ogrlice pri plemenih …). 
 • VIZUM: Je potreben (uredimo na Dunaju ob doplačilu).   
 • VODENJE: Poleg slovenskega vodnika vas čaka še lokalni vodnik, kar bo še dodatno obogatilo potovanje. 

Nekaj vtisov potnikov iz prejšnjih potovanj po Namibiji:

Ocena potovanja (1-10): 10+, celotno potovanje je bilo odlično organizirano. Želela bi pohvaliti celotno ekipo - vodnika in seveda sodelavca namibijske agencije, ki so svoje delo opravili vrhunsko, srčno in predvsem z velikim nasmeškom. Vse je bilo neverjetno odlično organizirano, vtisi so neverjetni in z veseljem rečeva, da se bomo še kdaj priključili kakšnemu vašemu potovanju. Hvala za vse. Lep pozdrav, Doris in Davorin 

Ocena potovanja: 10; Optimalna kombinacija potovanja za ta del sveta. Najet tovornjak z lokalnim vodnikom in voznikom, ki sta istočasna tudi odlična kuharja, popotnika razbremeni obveznosti, tako da se lahko popolnoma posveti potovanju. Skupina je bila odlična, ves čas skupaj. Oba vodnika lokalni (Andreu, kot izjemen poznavalec lokalnih razmer) in slovenski vodnik sta pripomogla, da je potovanje potekalo v zadovoljstvo večine udeležencev. Težko se je odločiti kaj me je najbolj prevzelo -  vsekakor pa puščava, magična svetloba, pastelne barve, množica živali in vseskozi nasmeh na ljudeh, ki smo jih srečevali. 
Janez

Ocena potovanja (1-10): Čista desetka. Potovanje je bilo izjemno lepo, doživeto in predvsem varno. Že pred odhodom sva s soprogom čutila zavzetost in skrb agencije za nas, potnike, kar ste izkazovali s sprotnim obveščanjem. Skupina je bila izjemna, oba - voznik in lokalni vodič, sta bila enkraten uigran team, vedno dobre volje in pripravljena nuditi pomoč, če jo je kdo potreboval. Hvala tudi za rojstnodnevno presenečenje, ki ga sredi puščave res nisem pričakovala.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Peter je vodič, ki res obvlada svoje delo. Vodič z veliko začetnico in seveda, človek s širino. Nasmejan, družaben, odličen organizator in dober poznavalec dežele. Dal nam je ravno pravšnjo mero informacij prav o vsem – o zgodovini dežele, ureditvi, ljudstvih, rastlinstvu in živalstvu. Na skupino je vplival pozitivno, povezoval nas je iz ozadja v eno veliko, pozitivno in veselo družino.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Veliko dežel sva prepotovala, prvič pa sva potovala na ta košček Afrike. Težko bi rekla, kaj je bilo najlepše. Zase bi izpostavila naravo, živali, večerno svetlobo brez svetlobne polucije, tudi srečanja z domačini, mojega soproga pa so navdušila srečanja z domačini. In presenetljiva čistoča – nikjer nobenih mask po tleh, nobenih papirčkov..... urejeni kampi.
Nevenka in Risto

Greste z nami odkrivat čudovito Namibijo?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media