Namibija

• Termina: 24.10. - 6.11.2021 (polno) in 19.4. - 2.5.2022 (prvi maj)
• Za potovanje potrebujete:
14 dni
• Skupina:
min. 10 – maks. 19 oseb 
• Cena:
1.590 eur/osebo pri 14 potnikih + let. karta ca 650 eur/os
• Info:
Uroš Ravbar
• Gsm:
031-684 651
• E-mail:
uros.ravbar@gmail.com
www.facebook.com/ravbarpotovanja

Primerno tudi za aktivne družine oz. lahko potovanje kadarkoli organiziramo za individualne potnike oz. zaključene skupine.

Gre za našo dolgoletno uspešnico.

Namibija je trenutno ena najbolj varnih držav na svetu, kjer se normalno potuje.  Država je kar 41x večja kot Slovenija pa ima približno enako prebivalcev. Kar pomeni, da boste skoraj ves čas sredi narave in brez skrbi. 

Dodatno je hrana je vključena v ceni in jo pripravlja lokalni vodnik.

Potovanje je namenjeno vsem ljubiteljem narave (živali) in fotografije, saj bo lepih motivov resnično veliko. Namibija je država, ki očara še tako zahtevnega popotnika s svojimi prostranstvi, peščeno puščavo Namib, čudovitim narodnim parkom Etosha (levi, sloni, žirafe, nosorogi ...), fotogeničnim plemenom Himbami in s svojo urejenostjo. Najlepše pa je, da ne boste le videli, ampak tudi doživeli pravo Afriko.  

Potovanje je z najetim udobnim safari tovornjakom, kjer lokalna ekipa poskrbi za vso hrano, opremo za kuhanje/stole/mize/pribor in tudi kamping opremo z podlogo (edino spalno vrečo potrebujete). 

VSI OBROKI SO VKLJUČENI razen štirih: Windhoek (3x), Swakopmund (1x).

Namibija, program po dnevih, 14 dni
H - namestitev v prijetnih guesthousih (popotniških hotelih) v dvoposteljnih sobah
K – namestitev v kampih, po 2 osebi na šotor (šotore in ostalo opremo razen spalne vreče priskrbi lokalna agencija; veliko kampov ima bazen)
Vključen Z – zajtrk, K- kosilo, V - večerja

1. dan - let proti Windhoeku,

2. dan – prihod v Windhoek, glavno mesto Namibije in ogled glavnih znamenitosti: Cristuskirche, parlament Tintenpalast in trdnjava Alte Feste (od zunaj) ... Spanje v prijetni nastanitvi guesthousu (popotniški hotel) v dvoposteljnih sobah, H (obroki na letalu),

3. dan – po zajtrku sledi vožnja proti narodnemu parku Namib Naukluft. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, ki je izhodišče za odkrivanje ene najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib, spanje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

4. dan – navsezgodaj se bomo odpravili v sipine (Soussosvlei), se povzpeli na eno izmed njih in potem odkrivali področje imenovan Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Popoldan si bomo pogledali bližnji kanjon Sesriem in na panoramskem poletu preleteli puščavo Namib (opcijsko), zvečer pa boste lahko uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd, kampiranje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

5. dan – vožnja po neskončnih prostranstvih Namibije, prihod do Atlantskega morja pri Walvis bayu, kjer se ustavimo ob zaščiteni laguni (flamingi …). Sledi prihod v prijetno mesto Swakopmund, kjer svetujemo opcijsko vožnjo s štirikolesniki (quad biking) po neskončnih sipinah oz. bo prosti čas za ogled mesta. Spanje v guesthouse (popotniški hotel, dvoposteljne sobe), H (Z, K)

6. dan – vožnja proti severu proti »Skeleton coast«, kjer boste opazovali neskončno število tjulnov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce), kjer bomo kampirali sredi lepe narave, ki kar kliče po odkrivanju. Ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine? K (Z, K, V)

7. dan – v Damaralandu si pogledamo poslikave po skalah v Twyfelfontain ter obiščemo »živi muzej« plemena Damara enega najbolj pristnih plemen tega dela Afrike (v repliki njihove vasi predstavijo zdravilne rastline in njihovo življenje in na koncu zapojejo in zaplešejo), spanje v kampu, K (Z, K, V).

8. dan - vožnja proti severu do Opuwa in popoldansko druženje s Himbami v okoliški vasi (enim najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki), spanje v prijetnem popotniškem hotelu v Opuwo H (Z, K, V) 

9. dan – prosto za odkrivanje Opuwa, sledi vožnja do farme Otjitotongwe, kjer živijo gepardi. Sledi popoldanski ogled farme in druženje z gepardi – najhitrejšimi kopenskimi živalmi sveta, K (Z, K, V) 

10. dan – boste na svoj račun prišli ljubitelji živali, saj se preko Outja zapeljemo vse do narodnega parka Etosha, ki ga imajo enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer vas bodo kot v dokumentarnem filmu čakale številne živali (popoldanski safari), spanje v kampu Okaukejo, kamp z bazenom (park Etosha), K (Z, K, V)

11. dan – dan za odkrivanje parka Etosha (safari), ki ga imenujejo tudi »Kraj čudežev«, vas pa bodo lahko navdušili pogledi na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge ... in številne ostale živali, ki živijo v narodnem parku; Ne pozabite na daljnogled in tele objektiv za foto safari, spanje v parku Namutoni (park Etosha), K (Z, K, V)

12. dan – zjutraj se bomo zapeljali mimo Grootfonteina do posebnega plemena Bušmani (pleme San). Med druženjem boste izvedeli več o tem, kako se prehranjujejo in njihovih običajih. Šli bomo tudi na sprehod po okolici (bush walk), kjer bomo spoznali, kako se lovi na tradicionalen način in kako nabirajo hrano. Spanje v kampu, K (Z, K, V)

13. dan - sledi vožnja proti Windhoeku. Na poti si bomo ustavili, pri znamenitem Hoba meteoritu in na tržnici v kraju Okahandja, kjer bomo lahko nakupili zadnje spominke. Prihod v Windhoek, kjer svetujemo zadnjo večerjo v restavraciji z lokalnimi specialitetami. Spanje v Windhoeku. Prijetna nastanitev v guesthousu (popotniški hotel) v dvoposteljnih sobah, H (Z, K)

14. dan - po zajtrku sledi vožnja do letališča Windhoek in polet proti domu. Prihod isti dan zvečer (v novoletnem terminu) oz. v primeru drugačnih letov je možno, da se pride domov 15. dan. (Z)

Cena: 1.590 eur/osebo pri 14 potnikih + let. karta ca 650 eur/os z vključeno prtljago in taksami  

V primeru manjše skupine je doplačilo. 50 eur popusta, če ste že potovali z nami. 

Cena vključuje (ogromno):

 • namestitve 4x v prijetnih popotniških guesthousih (popotniški hoteli) v dvoposteljnih sobah in 8x v kampih – po dva v šotoru (nekaj je kampov z bazenom, 1x preprost "bush" kamp),
 • najem prirejenega safari tovornjaka (od 6 - 18 potnikov + slovenski vodnik),
 • gorivo,
 • najem vse potrebne opreme za kampiranje od šotorov do podlog (potrebujete le spalno vrečo),
 • najem vse opreme za kuhanje/stole/mize/pribor,
 • kamping takse,
 • praktično vso hrano; vključenih je kar 12x zajtrkov (vsi), 11x kosil in 9x večerij, 
 • vse vstopnine po programu (Namib Naukluft park, shuttle do Sossusvlei, Dead Vlei, Sesriem canyon, laguna s flamingi, Cape Cross, Twyfelfontein, “living” muzej plemena Damara, obisk vasi Himb, ogled farme z gepardi, Etosha narodni park, program pri Bušmanih, meteorit Hoba, vstopnine v Windhoeku),
 • dva dni safarija po parku Etosha,   
 • profesionalnega lokalnega vodnika, ki je tudi kuhar,
 • lokalnega asistenta (pomaga pri pripravi hrane …) v primeru večje skupine,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 

Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (bo organiziran), 4 obrokov, ustekleničene vode oz. pijače, osebnih izdatkov, opcijskih aktivnosti, vize (pomagamo urediti), napitnin.  

Lahko vam uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi.

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 6 prijavljenih) se plača 400 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

ZAKAJ POTOVATI Z NAMI NA TAK NAČIN?

 • Imate kvalitetnega lokalnega vodnika, ki bo poskrbel, da boste še bolj doživeli Namibijo.
 • Lokalni vodnik ima s seboj pomočnika (v primeru večje skupine) in skupaj poskrbita za vse obroke (vi samo malo pomagate zraven).
 • Tovornjak je posebej prirejen za tako potovanje (udobni sedeži in velika panoramska okna skozi katera boste lahko ves čas opazovali pokrajino).
 • Praktično vso hrano imate vključeno: 12x zajtrkov (vsi), 11x kosil in 9x večerij.
 • Lokalni vodnik je tudi voznik (vožnja po afriških cestah v jeepih je bolj naporna kot si večina predstavlja). Se pravi ni treba nič vozit – le uživate, ko gledate skozi okno.
 • Ker je tukaj vse organizirano in v paketu (vso opremo za kampiranje imate na tovornjaku: šotore, kamping opremo, mize, stole, pribor …).
 • V ceni je tudi že vse gorivo, vstopnine v narodne parke in vsi transferji.
 • Vse skupaj je bistveno manj naporno in je primerno za kogarkoli, ki si želi potovati na popotniški način.

Predviden vodnik na turiPeter Eržen, Jure Podobnik, Damjan Glinšek, vsi omenjeni vodniki imajo licenco GZS in se tukaj počutijo kot doma. Prepričani smo, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni. 

SPLOŠNE INFO 

 • KAKO POTUJEMO?  Z prirejenim safari tovornjakom (sedeži kot v avtobusu, panoramska okna). 
 • NASTANITEV: spi se 4x v prijetnih popotniških guesthousih (popotniški hoteli) v dvoposteljnih sobah in 8x v kampih – po dva v šotoru (nekaj je kampov z bazenom, 1x preprost "bush" kamp).
 • HRANA: Kuhal nam bo lokalni vodnik oz. v popotniških hotelih bo vključen zajtrk. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. Praktično vso hrano imate vključeno: 12x zajtrkov (vsi), 11x kosil in 9x večerij.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki želijo doživeti Afriko.  
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 19 oseb 
 • VREME: Idealen termin za potovanje v Namibijo je med oktobrom in majem (ko je pri njih pomlad in poletje), ker so temperature prijetne za potovanje in dnevi dolgi. Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). Julijski termin je še najmanj primeren saj je takrat njihova zima, ko so noči zelo hladne in dnevi kratki. 
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Namibija ne zahteva nobenega obveznega cepljenja. Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno. Trenutno je Namibija ena najbolj varnih držav na svetu za potovanje. 
 • VARNOST: Namibija slovi kot varna država sploh predeli kjer boste v glavnem potovali. 
 • SPOMINKI: Namibija ima veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa, ogrlice pri plemenih …). 
 • VIZUM: Je potreben (uredimo na Dunaju ob doplačilu).   
 • VODENJE: Poleg slovenskega vodnika vas čaka še lokalni vodnik, kar bo še dodatno obogatilo potovanje. 

Nekaj vtisov potnikov iz prejšnjih potovanj po Namibiji:

Ocena potovanja (1-10): 10+, celotno potovanje je bilo odlično organizirano. Želela bi pohvaliti celotno ekipo - vodnika Damjana in seveda sodelavca namibijske agencije, ki so svoje delo opravili vrhunsko, srčno in predvsem z velikim nasmeškom. Vse je bilo neverjetno odlično organizirano, vtisi so neverjetni in z veseljem rečeva, da se bomo še kdaj priključili kakšnemu vašemu potovanju. Hvala za vse. Lep pozdrav, Doris in Davorin 

Ocena potovanja: 10; Optimalna kombinacija potovanja za ta del sveta. Najet tovornjak z lokalnim vodnikom in voznikom, ki sta istočasna tudi odlična kuharja, popotnika razbremeni obveznosti, tako da se lahko popolnoma posveti potovanju. Skupina je bila odlična, ves čas skupaj. Oba vodnika lokalni (Andreu, kot izjemen poznavalec lokalnih razmer) in slovenski vodnik sta pripomogla, da je potovanje potekalo v zadovoljstvo večine udeležencev. Težko se je odločiti kaj me je najbolj prevzelo -  vsekakor pa puščava, magična svetloba, pastelne barve, množica živali in vseskozi nasmeh na ljudeh, ki smo jih srečevali. Janez

Ocena potovanja: Odlično! Čista desetka! Polno doživetij, čudovita narava, udoben prevoz, skratka, takoj grem še enkrat! Ni bilo niti enega neprijetnega doživetja, niti ene zoprnije. Je pa še posebej bila lepa narava, živali, pa tudi Himbe in Sani so bili doživetje zase. Pa ta naša skupina, res ne vem, od kod so se vzeli ti ljudje, bili so čudoviti, prijazni, idealni sopotniki skratka. Z njimi kamorkoli, in to čimprej!  Julija

Greste z nami odkrivat čudovito Namibijo?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2021 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media