Tanzanija in Zanzibar

 • Termina: 4. - 16.7.2024 in novo leto 2024
 • Trajanje potovanja: 13 dni 
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 2.470 eur/os + let. karta od ca 900 eur/os naprej (+ doplačilo za notranji let ca 180 eur); novoletni termin let. karta ca 1.100 eur/os (+ doplačilo za notranji let)
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine lahko potovanje organiziramo kadarkoli. 

Potovanje je primerno tudi za aktivne družine. Popust za otroke na safariju.  

Pri tem programu se spi v narodnih parkih kar vse skupaj precej podraži ampak obogati potovanje (sploh za ljubitelje živali). 

Videli in doživeli boste Afriko kot iz dokumentarnih filmov. V narodnih parkih Serengeti in Ngorongoro kraterju je največja koncentracija živali na svetu. Če hočete videti velikih pet (leva, slona, bivola, leoparda in nosoroga) je največja verjetnost prav tukaj. Čaka vas safari v narodne parke Tarangire, Ngorongoro krater in Serengeti. Vmes bo še lov z Bušmani ob jezeru Eyasi in nepozabno druženje z Masaji. Lahko boste videli boste najvišjo afriško goro Kilimandžaro, najslavnejše parke, pradavna plemena, največje afriško jezero ter na koncu še uživali na lepih plažah Zanzibarja. 

Program po dnevih: Potovanje je idealna kombinacija aktivnega potovanja (safari) in na koncu uživanja na Zanzibarju. 

1. dan, 4.7. LET DO TANZANIJE (obroki na letalu)

Prevoz do let. Zagreb bo organiziran za skupino. Sledi let proti Tanzaniji. Pozen prihod na letališče Kilimandžaro in krajši privatni transfer do Arushe. Spanje v hotelu oz. lokalnem lodgu v Arushi (dvoposteljne sobe).

2. dan, 5.7. ARUSHA – MASAJSKA VAS (vključeno kosilo in večerja)

Po poznem zajtrku sledi transfer do masajske vasice in obisk masajskega muzeja, kjer se boste vrnili v preteklost in se podrobno seznanili z masajsko kulturo. Gre za posebno izkušnjo druženja z Masaji, kjer je vključena celotna skupnost in kjer se bo celoten prihodek namenil  v dobrobit skupnosti. Ob sončnem zahodu pa vas čaka masajski ples s ceremonijo. Potem pa BBQ večerja na žaru z Masaji in druženje ob tabornem ognju. Spali boste v tradicionalni masajski kolibi (notri imajo normalna ležišča – spanje po 2-4 osebe skupaj)     

3. dan, 6.7. MASAJSKA VAS – ARUSHA (vključen zajtrk in kosilo)

Po zajtrku vas čaka peš safari po masajskem ozemlju, kjer se boste seznanili z njihovo tehniko lovljenja ter o njihovi medicini in zdravilnih zeliščih. Sledi obisk pri masajski babici, kjer boste prisostvovali pri obredu pitja čaja. Sledi tradicionalno kosilo in popoldan vrnitev v Arusho (opcijsko si lahko pogledamo snake farm - kačjo farmo). V kolikor boste imeli srečo se lahko v Arushi ob lepem vremenu vidi najvišji vrh Afrike (Kilimandžaro). Sledi čas za krajši ogled Arushe. Spanje v hotelu oz. lokalnem lodgu v Arushi (dvoposteljne sobe).

4. dan, 7.7. ARUSHA - NARODNI PARK TARANGIRE (vključen zajtrk, kosilo in večerja)

Po zajtrku sledi prerazporeditev potnikov v 4x4 vozila in postanek za nakup v supermarketu. Sledi vožnja s piknik kosilom pri narodnem parku Tarangire. Potem pa ogled narodnega parka, ki je najbolj znan po številni populaciji slonov (ca 2500) in levov (ca 250). Srečali pa boste lahko tudi bivole, žirafe, leoparde (če bo sreča), nilske konje ter veliko vrst ptic. Večerja in prenočevanje v kampu v večjih dvoposteljnih šotorih s posteljami.

5. dan, 8.7. EYASI – LOV Z BUSHMANI – NGORONGORO KRATER (vključen zajtrk, kosilo in večerja)

Po zgodnjem zajtrku vožnja proti največjem tanzanijskem alkalnem jezeru Eyasi, kjer biva pleme Haadzabe, poznano tudi kot »Bušmani oz. grmičarji«, kjer sem jim boste pridružili na jutranjem lovu za hrano. Nekateri še vedno živijo kot nekoč, lovijo z lokom in sulicami in za vsak plen zakurijo ogenj – brez vžigalic. Sledi piknik kosilo in vožnja do enega najboljših parkov sveta za opazovanje živalstva - Ngorongora in popoldanski ogled. Čudoviti Ngorongoro krater je bil proglašen za mesto svetovnega nasledstva s strani Združenih narodov in njegova zaščita raznovrstnosti je bila povezana z Noetovo barko. Pred tremi milijoni let je bil Ngorongoro aktivni vulkan, ampak njegov vrh se je sesedel in nastala je kaldera; danes predstavlja največjo nepretrgano kaldero na svetu s premerom 20 km. Krater je eno redkih mest, kjer se v enem dnevu lahko vidi "veličastnih pet": slona, bivola, leva, leoparda ter nosoroga. V parku so posneli veliko dokumentarnih filmov in tudi sami se boste počutili kot, da ste prisotni v enem od njih. Večerja in prenočevanje na robu kraterja v kampu v dvoposteljnih šotorih s posteljami.

6. dan, 9.7. NGORONGORO REZERVAT – SERENGETI NARODNI PARK (vključen zajtrk, kosilo in večerja)

Po zajtrku vožnja do slavnega Serengeti narodnega parka, ki je dobil ime iz masajske besede "Siringet", kar pomeni "neskončna planota" in piknik kosilo. Ekosistem Serengetija podpira največjo koncentracijo pašnih živali v Afriki, kjer boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji živali na safariju v parku. Večerja in spanje v kampu v dvoposteljnih šotorih s posteljami. 

7. dan, 10.7. SERENGETI PARK – MWANZA NA JEZERU VIKTORIJA (vključen zajtrk in kosilo)

Po zajtrku in sončnem vzhodu vas čaka dodatno odkrivanje parka Serengeti, kjer se vsako leto dogodi "velika migracija" oz "tek za preživetje" (ne pozabite, da živali nimajo urnika). Po kosilu vožnja do mesta Mwanza na obali največjega afriškega jezera Viktorija. Prenočevanje v hotelu v Mwanzi v dvoposteljnih sobah. 

8. dan, 11.7. MWANZA – DAR EL SALAM – ZANZIBAR – KENDWA (vključen zajtrk)

Po zajtrku sledi let na Zanzibar preko Dar el Salama s predvidenim prihodom na Zanzibar ob ca 14.00 uri. Sledi krajši transfer na severni del Zanzibarja do predela Kendwa, kjer vas za konec čaka uživanje na lepem Zanzibarju. Spanje Kendwa, prenočevanje v dvoposteljnih bungalovih na pečini ob plaži

9. dan, 12.7. KENDWA PLAŽA (vključen zajtrk)

Prosto za poležavanje na plaži, snorklanje in uživanje v sončnem zahodu. Ste za masažo na plaži? Ali za koktejl ob sončnem zahodu? Ker je Zanzibar koralni otok in ga obkroža koralni greben je raj za vse potapljače. Spanje Kendwa, prenočevanje v dvoposteljnih bungalovih na pečini ob plaži

10. dan, 13.7. KENDWA PLAŽA (vključen zajtrk)

Uživanje na peščeni plaži, kjer se bo ustavil čas. Prosto za uživanje, tako da bo vsak prišel na svoj račun. Lahko greste peš do Nungwija po plaži, svetilnikaakvarija in do rezervata za želve. Spanje Kendwa, prenočevanje v dvoposteljnih bungalovih na pečini ob plaži

11. dan, 14.7. KENDWA PLAŽA (vključen zajtrk)

Prosto za uživanje, tako da bo vsak prišel na svoj račun. Ste za kopanje z delfini v naravnem okolju? Spanje Kendwa, prenočevanje v dvoposteljnih bungalovih na pečini ob plaži

12. dan, 15.7. KENDWA – STONE TOWN (vključen zajtrk)

Dopoldan nas čaka tura po plantaži začimb, eksotičnega sadja in zelenjave s kosilom, kjer boste vse tudi okusili. Sledi transfer v Stone Town, ki navdušuje s svojimi ozkimi ulicami. Imeli bomo voden ogled krasnega mesta, kjer bomo obiskali tudi vrtove Forodani in njihove stojnice s svežo zanzibarsko hrano. Čas bo tudi za nakup spominkov. Zvečer pa imamo zaključno večerjo kjer strnemo vtise pred odhodom na letališče za nočni let proti domu.

13. dan, 16.7. LET PROTI DOMU in VEČERNI PRIHOD DOMOV (obroki na letalu)

Prileti se na letališče Ljubljana Jožeta Pučnika kar je super.

Cena: 2.470 eur/os pri številu 15 oseb + let. karta 971,67 eur/os z vključenimi vsemi taksami in vključeno prtljago (julijski termin); v novoletnem terminu bo let. karta ca 1.100 eur/os
Obvezno doplačilo za notranji let Mwanza - Zanzibar ca 180 eur/os. 
Doplačilo za manjšo skupino 11 – 14 oseb 140 eur/os (ga skoraj 100% ne bo glede na število prijavljenih).
50 eur/osebo popusta, če ste že potovali z nami.
Dodatno družinski popust 40 eur/os oz. za spanje v 1/3 sobi popust 80 eur.
Dodaten popust za otroka do 16 let na safariju = 132 eur/os. 

Cena vključuje:

 • privatni transfer iz letališča do hotela v Arushi, 
 • 2x prenočevanje v Arushi v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom),
 • prenočevanje pri Masajih na normalnih ležiščih (2-4), vsa hrana vključena (polni penzion) in vse aktivnosti pri Masajih vključene,
 • privaten transfer z avtobusom do Masajev in nazaj, 
 • 4 dnevni kamping safari po programu,
 • na safariju vse vstopnine v parke (Tarangire, Serengeti), rezervate (Ngorongoro), vaške pristojbine (Eyasi), 
 • prenočevanje v večjih šotorih (3x3x2m) za dve osebi, v katerih so prenosne postelje s posteljnino v kampih s sanitarijami/tuši s skupno uporabo, 
 • polni penzion na safariju (začetek z zajtrkom in konec s kosilom), 
 • vso opremo za kampiranje (šotor, prenosne postelje, posteljnino, mize, stole, pribor …), 
 • 4x4 vozila (vsi potniki imajo sedež ob oknu), 
 • angleško govorečega lokalnega vodnika - voznika, kuharja, spremljevalno osebje,
 • najem posebnega spremljevalnega vozila v času safarija za vso opremo (kuhinja, kamping oprema …),
 • vse transferje po programu in po safariju transfer vozil/osebja/opreme iz Mwanze nazaj v Arusho,
 • vse pristojbine za vozila in osebje, 
 • neomejen ogled parkov v času uradnih ur (in veljavnosti dovolilnic),
 • prenočevanje v Mwanzi v dvoposteljnih sobah, nočitev z zajtrkom,
 • letališki transfer v Mwanzi,
 • privatni transfer v Kendwo, 
 • prenočevanje 4x Kendwa (Zanzibar) v dvoposteljnih bungalovih (nočitev z zajtrkom), 
 • ogled farme začimb z lokalnim kosilom,
 • privatni letališki transfer zadnji dan,
 • slovensko vodenje profesionalnega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje le: turistične vize za Tanzanijo (50$), nekaj dodatnih obrokov in pijače, napitnin, osebnih izdatkov in opcijskih aktivnosti, prevoz do let. Zagreb (bo urejen za celo skupino). 

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 do 2.5 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi.

NAŠA PREDNOST: Na safariju se spi v večjih šotorih velikosti 3x3x2 metra (en šotor za dve osebi). V šotoru imate prenosne postelje s posteljnino (tako da ne potrebujete s seboj niti spalnih vreč). Dodatno imamo najeto spremljevalno vozilo za lokalno ekipo (kuhar, pomočniki …) in vso kuhinjo ter potrebščinami za kampiranje, tako da se ne izgublja časa v samih parkih. Takoj po zajtrku boste že odkrivali naravo, medtem ko bo spremljevalna ekipa pospravljala kamp in vso opremo. Ko boste prišli zvečer v kamp pa bo tudi že vse postavljeno in večerja pripravljena. To boste vsi ljubitelji narave in živali znali še bolj cenit (saj bo veliko več časa za odkrivanje samih narodnih parkov).

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača let. karto in potem še 400 eur/osebo akontacije. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po zoom srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o.  

Predviden vodnikDamjan Glinšek, Peter Eržen, Jure Podobnik, Klavdij Lukežič oz. Meri Praprotnik (profesionalni vodniki z licenco GZS). Vsi Tanzanijo in Zanzibar zelo dobro poznajo in so sem že peljali naše skupine, tako da ste v dobrih rokah. Prepričani smo, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni. 

SPLOŠNE INFORMACIJE:

 • Kako potujemo? Na safariju potujemo s posebnimi safari jeepi (vsak potnik ima pogled skozi okno), koristimo notranji let na Zanzibar.
 • Nastanitev: Na safariju spimo v kampih - prenočevanje je v večjih šotorih (3x3x2m) za dve osebi, v katerih so prenosne postelje s posteljnino (vsa oprema nas čaka tam), na Zanzibarju, Arushi in Mwanzi spimo v prijetnih popotniških hotelih.
 • Hrana: Na safariju nam lokalni kuhar pripravlja tri obroke na dan (polni penzion), na Zanzibarju bomo imeli možnost okusiti lokalno hrano. 
 • Zahtevnost poti: potovanje ni zahtevno, vseeno pa je potrebno vedeti, da je namenjeno popotnikom, ki ne komplicirajo pri vožnjah po slabih cestah narodnih parkov in ki imajo radi kampiranje sredi narave (na safariju). Potovanje ni za ljudi, ki imajo težave s hrbtom. 
 • Število oseb: min. 10 - maks. 20.
 • Vreme: Obdobje je zelo primerno za obisk Tanzanije. Pričakujemo stabilno vreme (ga je pa vedno težje napovedati). Zanzibar je topel preko celega leta. Čakajo vas optimalne temperature zraka in vode (kopanje na peščenih plažah v Indijskem oceanu).
 • Zdravje: Cepljenje proti rumeni mrzlici ni obvezno, v kolikor se pride iz Slovenije. Neobvezno, a priporočljivo je cepljenje proti hepatitisu A. Glede malarije mi svetujemo preventivo: dolgi rokavi, uporaba zaščitnih sredstev (repelenti). Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si. Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • Varnost: Tanzanija je varna država (turistični predeli). Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: Tanzanija ima veliko lepih spominkov. 
 • Vizum: Slovenci za vstop potrebujemo vizo, ki jo dobimo ob vstopu v državo. 

Nekaj vtisov popotnikov iz potovanja po Tanzaniji in Zanzibarju:

Ocena potovanja: Čista 10! V Tanzaniji dobi čas drugačne dimenzije... bila sem na potovanju 14 dni, a se mi je zdelo, da sem že mesece... toliko vsega lepega in spet je moja duša napolnjena z novo energijo... Masaji, njihov ples, Bušmani, big five, pa prostrana narava in vse te divje živali! Za piko na i pa še Zanzibar in jutranji sprehod po peščeni obali, ko valovi odnesejo vsako mojo stopinjo v ocean... predvsem pa: Hakuna Matata (brez skrbi)! Najlepše mi je bilo, ko smo videli v kraterju Ngorongoro “big five”. 
Petra

Najlepša je bila narava in živali, nisem verjel, da kaj takega danes še obstaja.
Aleš

Ocena potovanja (1-10): Čista 10-ka
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Čista 10-ka (vedno dobre volje, energičen in dobro pripravljen na vodenje – podajanje informacij)
Najlepše je bilo bivanje v masajski vasi, safari (najboljši del – vožnja po stranpoti od Ngorongoro kraterja proti Serengetiju).
Helena

Ocena potovanja: 9.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Najboljši, skratka profi od glave do pete in človek z veliko začetnico. Zasluži si oceno 10 in 10 +.
Najlepše je bilo: krater Ngorongoro, Park Serengeti, Park Manyara, Masajsko življenje in doživetje v živo, ogled plemena Haadzabov, nepozabno prisrčno praznovanje Novega leta, ogled Ston Towna, plantaža začimb, vodič kateri nas je povezal v nepozabno ekipo.
Nada in Miro

Ocena potovanja: 9. Potovanje je bilo odlično organizirano in realizirano. Parki Serengeti, Ngorogoro, Manyara resnično ponujajo naravo, katero lahko vidimo samo v dokumentarnih filmih. Plemena Hadzabe, Masai,... na koncu pa rajske plaže Zanzibarja! Resnično nepozabno! 
Vasja

Greste z nami v Tanzanijo in Zanzibar? 

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media