Uganda z gorilami in Ruanda

 • Termin: 1. - 14.9.2024 oz. januar 2025
 • Za potovanje potrebujete: 14 dni 
 • Skupina: min. 10 – maks. 16
 • Cena (14 dni): 2.380 eur/os pri 14 osebah + letalska karta ca 700 eur/os z vključeno prtljago in vsemi taksami + doplačilo za gorile (šimpanze)
 • Info: Uroš Ravbar
 • Gsm: 031 684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje je primerno tudi za aktivne družine (edino upoštevajte, da otroke mlajše od 15 let ne spustijo k gorilam oz. mlajše od 12 let ne k šimpanzom). 

Prav v srcu Afrike, v bujno zelenih višavjih med Ruando in Ugando, se skriva nepozabna regija. Z raznovrstnostjo svoje ponudbe bo navdušila tako zaljubljence v črno celino kot tiste, ki Afrike sploh še niso izkusili. Tu na pobočjih vulkanov ter v goščavi deževnih gozdov kraljuje zadnjih tisoč gorskih goril, po površju prelepih jezer drsijo čolni pojočih ribičev, na vejah savanskih dreves poležavajo levi, v odročnih vasicah pa se za nas kuhajo domače dobrote. Pigmejci nas bodo učili zeliščarstva, ugandsko pleme Bakiga nas bo navdušilo z energijo svojih plesov, Ruandčani pa nam bodo s ponosom razkazali svojo tradicionalno kulturo in moderno državo. Bogastvo ljudstev in izročil ima atraktivno vzporednico v naravi: nedaleč od sončnega safarija z ladjico, ki nas bo vznemirljivo približal slonom in podvodnim konjem, ležijo vlažne hoste s šimpanzi s katerimi se bomo lahko družili.

Če ste aktivni po duši in ljubitelji narave, bo to potovanje lahko postalo eno od vaših najljubših, saj boste imeli občutek, da ste videli najboljše stvari Afrike v malem. Je tudi raj za fotografe po duši, saj na vas čaka nešteto motivov. 

Zakaj z nami v Ugando in Ruando

 • poleg odličnega slovenskega vodnika in programa na vas čaka pristno in doživete potovanje;
 • videli boste številne neturistične predele in skrite bisere, kamor drugi ne hodijo;
 • zagotovljen bo pristen stik z domačini, ki štejejo za ene najbolj gostoljubnih Afričanov;
 • na vas lahko čaka nepozaben stik z gorilami – življenjska izkušnja;
 • družili se boste lahko s šimpanzi v narodnem parku Kibale, ki je prestolnica primatov;
 • obiskali bomo narodne parke polne živali in iskali leve, ki plezajo po drevesih;
 • ob krasnem jezeru Kivu bomo kolesarili (oz. po želji hodili) po znameniti Congo Nile Trail (CNT; kongovsko-nilska pot);
 • odkrivali bomo narodni park Nyungwe in hodili nad krošnjami dreves (posebna izkušnja);
 • na vas čaka najlepše ugandsko jezero Bunyonyi, kjer se vozimo z drevaki in na trekingu odkrivamo pristne predele;
 • sodelujemo s krasno lokalno agencijo, ki bo poskrbela za našo skupino;

Program po dnevih

Spali bomo v preizkušenih popotniških hotelih, ponekod prijetnih lodgih oz. guesthousih povsod v dvoposteljnih sobah (enkrat se spi po 2 osebi v šotoru – vso opremo bodo zagotovili)
H – popotniški hotel, L – lodge, G – guesthouse (popotniška nastanitev), Š - šotor
Povsod imamo zajtrke vključene (dodatno imate vključene 3 kosila in 4 večerje).

1. dan: Let do Kigalija (Ruanda)

Predviden je let iz Ljubljane (oz. bližnje letališče) s  kvalitetno let. družbo Turkish vse do Kigalija, glavnega mesta Ruande, kamor pridemo v zelo poznih urah. Sledi transfer do hotela. Spanje Kigali, H (zajtrk vključen)

2. dan:  Kigali – Nyanza – narodni park Nyungwe

Kigali s svojo čistočo in urejenostjo najbrž ni mesto, kot bi ga pričakovali sredi Afrike. Najprej se bomo zapeljali do amputirancev, ki so zagrizeni in uspešni nogometaši (motivacijska izkušnja). Šli bomo mimo hotela iz filma Hotel Ruanda in si pogledali muzej genocidov. Tam bomo razmislili o tem, kaj se je zgodilo v Ruandi leta 1994 in skozi človeško zgodovino drugje po svetu in se poskusili iz tega naučiti, da bomo vedno zagovarjali mirno sobivanje. Na poti v džunglo narodnega parka Nyungwe se bomo ustavili v Nyanzi in si v veliki koči ogledali, kako so nekdaj živeli in se spolno udejstvovali ruandski kralji. Spanje Nyungwe lodge, L (zajtrk vključen)

3. dan: Narodni park Nyungwe – jezero Kivu

Največja atrakcija gozda Nyungwe je 160-metrski jekleni most (canopy walk) nad krošnjami dreves, ki nudi čudovite poglede, in s tem doživetjem bomo pričeli naše jutro v narodnem parku. Nato pa se bomo zapeljali proti kraju Kinunu na obali jezera Kivu. Kinunu je ena najbolj znanih postojank na 227-kilometrski Congo Nile Trail (CNT; kongovsko-nilska pot), ki po ruandski strani teče od skrajno severne do skrajno južne točke jezera Kivu. Pešci ji namenijo 10 dni, kolesarji pol manj, mi pa smo se v Kinunu namenili, da naslednji dan v nekaj urah preizkusimo najbolj zanimiv in najlepši del poti. Spali bomo v bližini nasadov kave, v bližini jezera Kivu. Spanje Kinunu v guesthouse, G (zajtrk vključen)

4. dan: Kinunu - znamenita CNT kongovsko nilska pot (s kolesom ali peš) - Gisenyi

Ne glede na to, kako vešči ste gorske vožnje na dveh kolesih, vam polagamo na srce, da se z ruandskim kolesarskim specialistom podate na poldnevno pustolovščino z gorskim kolesom. Ne bo preveč fizično naporna, doživeli pa boste vizualno impresivne dele Ruande, do katerih jekleni konjički ne morejo. Krasnih razgledov na jezero seveda ne bo manjkalo, predvsem pa boste pedale gnali od vasi do vasi in postali del ruandskega vsakdana. Kosili boste pri Mami Nelly (vključeno v ceno), ki kuha odlično lokalno hrano za obiskovalce CNT poti, se spočili na peščeni plaži, nato pa z motornim čolnom opravili zadnji kos poti do mesta Gisenyi. Vmes boste lahko opazovali, kako poteka življenje ob jezeru. Sledi prevoz do nastanitve ob jezeru Kivu. Če se vam zavrti ob misli na gorsko kolo imamo za vas na voljo alternativo: nekaj urno pešpot po lepem delu CNT poti (lunch kosilo vključeno). Naš avtobus vas bo nato odpeljal do čajne tovarne Pfunda, da vidite vse stopnje pridelave čaja, ter vas z ostalimi popotnimi kolegi spet združimo pozno popoldne. Zvečer mogoče celo vidimo pojoče ribiče, ki veslajo proti loviščem. Spanje bo na lepi lokaciji ob jezeru Kivu v prijetni nastanitvi (popotniška nastanitev  – bungalovi; zajtrk in kosilo vključeno)

5. dan: Gisenyi – Imbabazi – Dian Fossey Campus – Musanze

Predzadnji dan Ruande ima posebno rdečo nit: življenje Dian Fosseyborke za obstoj gorskih goril (iz filma Gorile v megli: zgodba o Dian Fossey). Po sproščenem jutru na plaži bomo najprej stopili v njen svet v kolonialnem domovanju ob nekdanji sirotišnici Imbabazi (Center upanja). Stavbo je dala zgraditi njena prijateljica, ki je kmetovala na meji s Kongom, Dian pa je tu preživela veliko prostega časa. Druga izkušnja bo njena zanimiva muzejska predstavitev v Ellen DeGeneres Campus neposredno pod vulkani narodnega parka Virunga. V umetniškim centru Inshuti v mestu Musanze bomo srečali zanimivega gosta, ki bo zadolžen za to, da vam predstavi svoj domači kraj. Spanje v popotniškem hotelu (H, zajtrk vključen).

6. dan: Musange – prečenje meje v Ugando – obisk pigmejcev – Bwindi Impenetrable National Park

Do ugandske meje je le dobre pol ure, potem pa nas asfaltna cesta pelje v naravni rezervat Echuya, kjer bomo dobili priložnost za še eno izjemno doživetje. Blizu gozda živi pigmejska skupina, ki nas bo popeljala po obrobju Echuye in z nami delila zeliščarske skrivnosti, nato pa nas povabila v domačo vas. Pogovor s pripadniki te skupnosti je vedno zanimiv, razgledi na jezero Bunyonyi pa naravnost veličastni. Od tu nas bo vaška pot vodila skozi prelepe kraje do vasi Rushaga ob narodnem parku Bwindi, najbolj slavne ugandske destinacije za obisk gorskih goril. Spanje v popotniškem hotelu (H, zajtrk vključen).

7. dan: Poseben dan namenjen opazovanju gorskih goril v naravnem okolju v nar. parku Bwindi (opcijsko) – vožnja do jezera Bunyonyi

Obisk goril je namenjen aktivnim ljudem (razen, če doplačate, da vas nesejo :) saj se jih boste podali iskat v skoraj neprehodni deževni gozd (v parku jih živi ca 400 od skupne populacije 1000 goril). Vaši ugandski spremljevalci bodo celo občasno zavihteli mačete in izsekali pot naprej. Ves trud bo pozabljen, ko boste enkrat iz oči v oči z nam tako podobnimi primati … Kdo ve, morda se bodo gorilji otroci ravno veselo igrali in vam dodatno popestrili dan? Alternativa gorilam je desetkrat cenejša naravoslovna pot do enega izmed bwindijskih slapov. Dovolilnica za ogled goril nam zagotavlja eno uro z našimi sorodnicami, nič pa ne reče, koliko ur bo trajala pot do njih in nazaj. Za konec še enega posebnega dneva sledi nekajurna vožnja do čudovitega jezera Bunyonyi. Spanje jezero Bunyonyi, prijeten popotniški hotel, H (zajtrk vključen)

8. dan: Odkrivanje čudovitega jezera Bunyonyi

Vulkansko jezero Bunyonyi, ki mu pravijo tudi “najlepše jezero na svetu” je bilo ustvarjeno, ko je izbruh ognjenika zajezil reko 10.000 let nazaj. To prelepo jezero s kar 29 otočki bomo začutili na poseben način: z dvodnevnim izletom v drevakih in trekinških čevljih. Prvi dan je rezerviran za sproščeno veslanje od enega do drugega otoka in spoznavanje bogate zgodovine jezera. Največji otok je nekdaj nudil zavetišče za gobavce od blizu in daleč; te zgradbe zdaj uporablja srednja šola, blizu pa so zdravstveni center začeli slovenski študentje tropske medicine (če bodo tam, jih bomo seveda obiskali). Na drugi strani Bunyonyija pa nas pričakuje Mama Bena, ob katerem domu bomo prespali v šotorih. Še en pristen stik z domačini. Sprejela nas bo kot svoje »izgubljene« sorodnike in nas dodobra nahranila. Spanje Mama Bena, Š (spanje v šotorih po 2 – za vso opremo bo poskrbljeno, zajtrk, kosilo in večerja vključena)

9. dan: treking okolica jezera Bunyonyi

Drugi dan Bunyonyija nas čaka poseben treking (kakih 7 ur), ki nas bo popeljal čez hrib Karemebe in mimo številnih vasic in vedoželjnih otrok (doživetje prave pristne Afrike) do sredine jezera, kjer bodo čakali drevaki (in v njih tisti člani ekipe, ki hoje ne bi zmogli oz. na hojo ne bi šli – tako da imamo alternativo tudi za manj aktivne). Če nam prejšnji dan ni uspelo obiskati pigmejcev, bomo eno od njihovih skupnosti našli tukaj, samo lučaj od ruandske meje. Večerjali bomo v Edirisi, ki že več kot 20 let gosti prostovoljce in nahrbtnikarje iz celega sveta in jo je ustanovil Slovenec Miha. Inženirja iz Ljubljane pa sta, na primer, zasnovala plavalno ploščad, kjer se je na stotine otrok v varnem okolju naučilo veščin preživetja v vodi. Spanje jezero Bunyonyi prijeten popotniški hotel, H (zajtrk, pikniško kosilo in večerja vključena)

10. dan: Bunyonyi – narodni park Kraljice Elizabete (Queen Elizabeth)

Odpeljali se bomo proti narodnemu parku Kraljice Elizabete, kjer gremo na safari v predel Ishasha, ki je znan po levih, ki plezajo na drevesa in jih bomo poskusili najti v spremstvu rangerja. Čeprav je ta del parka precej majhen, nudi razglede čez mejo v Kongo kot privlačno ozadje za fotografiranje antilop, slonov, bivolov in preostale divjadi. Idealen kraj za ljubitelje narave. Spanje Enjojo v lodgu, L (zajtrk in večerja vključena)

11. dan: Safari – narodni park Queen Elizabeth

Naš avtobus nas bo prestavil na sever narodnega parka Kraljice Elizabete, kjer nas na kanalu Kazinga čaka safari z ladjico. Ta naravna povezava med jezeri George in Albert je ves dan polna živali, ki se pridejo odžejat k vodi. Podvodnih konjev je za malo morje in sloni so redni obiskovalci Kazinge. Pa tudi kak krokodil se najde. Imate pripravljen fotoaparat? Druga današnja izkušnja bo zelo drugačne narave: soline sredi narodnega parka. Sem so v starih časih peš prihajali trgovci, ki so redko sol v domačih krajih lahko zamenjali za marsikatero dragocenost. Sledi vožnja do našega lodga in večerja. Spanje v lodgu, L (zajtrk in večerja vključena)

12.  dan: Park Queen Elizabeth – ekvator - kraterska jezera – narodni park Kibale

Če nam doslej ni uspelo videti levov, imamo to jutro zadnjo priložnost. Na planjavah, ki so jih ljudje poimenovali Kasenyi, se od nekdaj rade družijo antilope, nanje pa kajpak preži kralj živali. Sredi dopoldneva se bomo skozi atraktivno kratersko območje in čez ekvator (foto postanek) zapeljali proti narodnemu parku Kibale. Leži na področju neštetih malih kraterskih jezerc, ki so prav tako vredna postanka. Vozili se bomo tudi v bližini čajnih plantaž po lepi pokrajini, v ozadju pa se bodo najverjetneje skrivale skrivnostne gore gorovja Rwenzori, ki dosežejo višino tudi 5.109 m (3. najvišji vrh Afrike). Spanje Kibale v lodgu, L (zajtrk vključen)

13. dan: Stik s šimpanzi v narodnem parku Kibale - Entebbe

Veliki finale našega potovanja na zadnji ugandski dan. Narodni park Kibale slovi kot prestolnica primatov, kjer jih živi kar 13 vrst (med njimi tudi šimpanzi). V tem parku je največja verjetnost, da se vidi šimpanze v naravnem okolju in na opcijski turi se bomo lahko družili z njimi. V kolikor kdor ne bi šel, počaka v lodgu ali odide na naravoslovno pot. Potem pa na naš avtobus, kjer nas čaka ca 7 urna vožnja do kraja Entebbe, kjer zaključimo z zaključnim večerom. Spanje Entebbe, H (zajtrk vključen)

14. dan: Let proti domu, polni lepih doživetij in spominov pridemo domov

V zelo zgodnjih jutranjih urah nas čaka prevoz do bližnjega letališča in polet proti domu. Predviden je let do Ljubljane (oz. bližnje letališče), kamor pridemo isti dan v večernih urah.

Cena: 2.380 eur/os pri 14 osebah + letalska karta ca 700 eur/os z vključeno prtljago in vsemi taksami + doplačilo za gorile (šimpanze)
Doplačilo za manjšo skupino (pri 13 osebah = 70 eur/os, 12 oseb = 120 eur/os, 11 oseb = 160 eur/os, 10 oseb = 220 eur/os).
50 eur/osebo popust za stalne potnike 

Cena vključuje:

 • 13x spanje v preverjenih popotniških hotelih, ponekod prijetnih lodgih oz. guesthousih povsod v dvoposteljnih sobah (enkrat se spi po 2 osebi v šotoru – opremo bodo zagotovili);
 • hrano (vse zajtrke ter dodatno 3 kosila in 4 večerje);
 • vse privatne prevoze – imamo ca 20 - 25 sedežni avtobus samo za našo skupino (oz. v primer manjše skupine lahko tudi manjši prevoz);
 • v narodnem parku Nyungwe 160-metrski jekleni most nad krošnjami dreves;
 • 2 dnevno turo po in okoli jezera Bunyonyi (vse vključeno, od drevakov, trekinga in hrane);
 • kolesarska tura po kongolsko nilski poti pri jezeru Kivu za aktivne (vključena dostava koles, najem gorskih koles, lokalni vodnik, kosilo, čoln po jezeru do končne destinacije) oz. za ostale isti dan vključena hoja z lokalnim vodnikom, kosilo, ogled plantaže čaja in prevoz do končne destinacije;
 • vstopnine po programu: v Kigaliju (muzej genocida, nogomet amputirancev …), Nyanza kraljeva hiša, kolonialno domovanje Dian Fossey Imbabazi in njen muzej v Ellen DeGeneres Campusu;
 • ogled narodnega parka Queen Elizabeth z vsemi dovoljenji in taksami ter safari z ladjico;
 • voden ogled zaščitenega gozda Echuya v spremstvu pigmejcev;
 • lokalnega vodnika na nekaterih delih (kolesarski vodnik, park Queen Elizabeth …);
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS;
 • organizacijo.

Cena ne vključuje: dodatnih obrokov in osebnih izdatkov, opcijski izleti (spodaj), napitnin (ca 50 eur/os). Če je karkoli kar ni pod cena vključuje .

Opcijski turi je potrebno navesti ob prijavi v kolikor bi se jih udeležili saj je potrebno za gorile in šimpanze plačati in urediti rezervacijo vnaprej

 • tura gorile v narodnem parku Bwindi ca. 730 $ oz. ca 693 eur/os;
 • tura šimpanzi v narodnem parku Kibale ca. 220 $ oz. ca. 209 eur/os;

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 do 2.5 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Prijava: z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 8 prijavljenih), se plača letalsko karto in 400 eur/osebo akontacije (ter dovoljenji v celoti za gorile in šimpanze). Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po zoom srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (npr. menjalni tečaj) na katere nimamo vpliva, se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0.95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o.  

Vodnik na potovanju: Jure Podobnik oz. Peter Eržen oz. Klavdij Lukežič, profesionalni vodniki z licenco GZS. Prepričani smo, da boste zadovoljni z vodenjem in organizacijo.   

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Z najetim privatnim 20-25 sedežnim avtobusom, gorskimi kolesi (po želji), drevaki po jezeru …  
 • NASTANITEV: Spimo v preverjenih popotniških hotelih, ponekod prijetnih lodgih oz. guesthousih, povsod v dvoposteljnih sobah (enkrat se spi po 2 osebi v šotoru – vso opremo bodo zagotovili).  
 • HRANA: Jedli bomo v preizkušenih lokalnih restavracijah ali v hotelih, kjer spimo. V ceni so vsi zajtrki, 3 kosila in 4 večerje. Poskusili bomo tipično lokalno hrano (ne bo manjkala govedina, koze, riž, njihova polenta, matoke – zelene banane za kuhanje …) in predvsem veliko svežega tropskega sadja. Poskrbeli bomo tudi za vegetarijance.
 • ZAHTEVNOST POTI: Srednja. Tura je primerna za aktivne ljudi, ki so popotniki po duši (tura do goril zahteva več ur hoje po deževnem gozdu; tudi do šimpanzov je hoja po džungli; imamo tudi en daljši treking pri jezeru Bunyonyi, ki pa se ga lahko izpusti).
 • ŠTEVILO OSEB: Najmanj 8, največ 16. 
 • VREME: Uganda leži na ekvatorju (Ruanda tik pod njim), zato je klima tropska. Temperature se gibljejo med 15 in 27 stopinjami (predeli, kjer boste potovali). Januar je eden najboljših mesec za obisk tega dela Afrike, ko je stabilno vreme. Tudi september je dober mesec za obisk. Se pa lahko vreme hitro spremeni iz vročega na hladno, zato je potrebna kvalitetna vetrovka in tudi kak topel pulover s seboj. Nič nenavadnega niso kratki nalivi kadarkoli v letu (vreme je vedno težje napovedati).
 • ZDRAVJE: Cepljenje proti rumeni mrzlici je obvezno (tako da ne pozabite rumene knjižice s seboj). Glede malarije je priporočljivo jemanje antimalarikov. Dodatno svetujemo preventivo: dolgi rokavi, uporaba zaščitnih sredstev (insekt repelenti). Več na zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • VARNOST: Uganda in Ruanda sta varni državi. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino. Kriminala je malo. Potrebna je običajna previdnost.
 • DENAR: Lokalna valuta je ugandski šiling (Uganda) oz. v Ruandi ruandski frank. S seboj imejte novejše ameriške dolarje (po 50 in 100$). Dobro je imeti s seboj tudi kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter Maestro BA/Cirrus kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih, ki pa znajo biti nezanesljivi. Zato svetujemo, da imate s seboj dovolj gotovine.
 • VIZUM: Slovenci za vstop potrebujemo vizo, ki jo dobimo ob vstopu. Stane 100$ in pokriva tako Ruando kot Ugando (East African Tourist visa). Potni listi vam morajo veljati vsaj še 6 mesecev po odhodu iz Ugande.

Nekaj vtisov iz potovanja po Ugandi in Ruandi 

Ocena potovanja (1-10): Ocena 10.
Odličen program, izveden v celoti, vsa pričakovanja so bila izpolnjena + še nekaj presežkov, zlasti stiki z domačini in res bližnji “stiki” z živalmi.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Vodnik je dobro izpeljal program, imel je dobro komunikacijo z domačini, še posebej pa so se izkazali vsi lokalni vodiči in šofer.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Gorile, šimpanzi, levi, sproščeni in prijazni domačini.
Dorijan in Tea

Ocena potovanja (1-10): 10. Super, ravno prav fizično naporno, kar je zbalansiralo dolge vožnje. Prečudovita narava, živali, ljudje, stik z prebivalci, zvoki (ptičje oglašanje-čudovito), tudi vreme nam je bilo naklonjeno. Zelo lepe nastanitve, edino škoda, da jih nismo mogli bolj izkoristiti.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Super zadovoljna. Pozitiven, nasmejan in vedno dobre volje, poln pravih informacij. Na vsako vprašanje je odgovoril; če sam ni vedel odgovora, se je pa pozanimal.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Gorile, narava, nastanitve, aktivnosti (kolesarjenje je bilo najboljše, veslanje in pohodi tudi super) v bistvu nimam nobene pripombe, tudi skupina je bila v redu.
Polona

Ocena potovanja (1-10): 10 – obe državi sta me navdušili, skupina je bila sproščena, ogromno doživetji, lokalni vodniki super, prijazni ljudje, čudovita narava, dobra hrana in udobna prenočišča.
Kaja

Ocena potovanja (1-10): 9,5 – čudovito popotovanje po pristni Afriki, z veliko stika z nedotaknjeno naravo in izjemno prijaznimi domačini, mnogimi neplaniranimi, a nepozabnimi in nepredstavljivo lepimi doživetji. Zanimivosti, vključene v program, so odlično izbrane, standard namestitev nad pričakovanji, vsi lokalni vodniki in voznik izjemni. Celo avtobus, ki na prvi pogled po stanju in udobnosti ni ravno na pričakovani ravni, se izkaže za optimalno prevozno sredstvo glede na destinacije in stanje cest. O doživetjih, ki jih ponudi bližnje srečanje z gorilami in šimpanzi, pa tudi sloni, hipoti in ostalimi živalskimi vrstami, je odveč izgubljati besede – vrhunsko je!
Nataša in Bojan

Greste z nami odkrivat biser Afrike Ugando in Ruando – dežela tisočih hribov?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Dodatno: avtor nekaterih fotografij je Marcus Westberg. 

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media