Best of Filipini

 • Termin: 5. - 24.3.2024; če se izpusti Palawan zadnjih 5 dni (15 dni)
 • Trajanje potovanja: 15 oz. 20 dni  
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 2.190 eur/os (20 dni) + let. karta 901 eur/os z leti iz Ljubljane (z vključenim doplačilom za prtljago in taksami)
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651, 
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za zaključene skupine. Potovanje je primerno tudi za aktivne družine.

Za vas smo pripravili ogled najlepših lepot dežele po vseh velikih otočnih skupinah (best of) v najboljšem terminu v letu.

Gre za prave bisere: od odkrivanja Unescovih riževih teras in druženja s simpatičnimi domačini (štejejo med najbolj srečne narode sveta), do uživanja na čudovitih plažahsnorkljanja po koralnih grebenih, opazovanja želv in delfinov, obiska čokoladnih hribčkov, raziskovanja eksotičnih in odmaknjenih skritih plaž in lagun rajskega Palawana in križarjenjem z ladjico po arhipelagu kraških otočkov (pravi raj za vse raziskovalce po duši). Potujemo po vseh treh velikih otočnih skupinah FIlipinov: Luzon, Visayas in Mindanao.

Iz ankete: Ocena potovanja: 10, krasna destinacija, turkizno čisto morje, vse je bilo organizirano ok in je teklo kot po maslu. Najlepše mi je bilo na riževih poljih in križarjenje med otočki s prekrasnim morjem... Nepozabno potovanje.
Petra

Letite z odlično let. družbo Turkish, ki je bila vrsto let izbrana za najboljšo evropsko let. družbo. Leti so odlični in iz Ljubljane!

Vrhunci Filipinov - program potovanja po dnevih

H – preizkušeni prijetni popotniški hoteli z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), razen 2x spanje na robinzonskem otočku v preprostih bungalovih
D - 2x spanje pri domačinih
B – prijetni popotniški bungalovi (dve osebi na bungalov)
Vključeno: Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja

1. dan, 5.3.: let proti Filipinom

Prevoz do letališča bo urejen za skupino. Sledi let proti Filipinom (letalo, obroki na letalu).

2. dan, 6.3.: letališki transfer – Manila (obroki na letalu)

V poznih popoldanskih urah pristanemo v Manili, glavnem mestu Filipinov. Sledi transfer do hotela. Kdor bo želel, lahko že to noč odkriva bogato nočno življenje (karaoke, odprti bari in glasba v živo). Namestitev in nočitev Manila, H (obroki na letalu).

3. dan, 7.3.: Manila – Banaue

Zjutraj celodnevna vožnja proti severu, v osrčje riževih teras, v Banaue. Po mestnem vrvežu se nam svež zrak in mirno življenje potomcev nekdanjih bojevitih plemen in lovcev na glave, več kot prileže. Pred nami zaživi pričakovanje pred prvim vrhuncem našega potovanja, to so svetovno znane in od UNESCA zaščitene riževe terase. Namestitev in nočitev Banaue (H, Z).

4. dan, 8.3.: Banaue – Hapao

Za začetek se spoznamo z življenjem nekdanjih lovcev na glave, potem se s filipinskim unikatnim prevoznim sredstvom „jeepney“ zapeljemo do izhodiščne točke našega trekinga. Panoramski pogled na zelene terase in treking čez njih je paša za oko, dušo in srce. Enkrat popoldne prispemo v odmaknjeno vasico sredi razigranih živo zelenih polj, napojenih z vodo in svežimi sadikami, k našemu gostitelju. Morda nam postreže z riževim vinom in zaigra na kitaro? Namestitev in nočitev pri domačinih. (Z, sadno kosilo, V, Hapao D – lokalna namestitev pri domačinih)

Treking poteka po pestrem terenu skozi bujno tropsko vegetacijotradicionalne vasi in predvsem med slikovitimi riževimi terasami. Večina poti je urejenih, precej je stopnic, poti so včasih ozke in spolzke, terase pa par metrov visoke. Za treking sta potrebni fizična kondicija in mobilnost in ni primeren za osebe, ki imajo težave z vrtoglavico. Obstaja tudi možnost, da se treking izpusti, v tem primeru vas odpeljemo do namestitve (20 min hoje), kjer v lepem okolju počakate skupino (oz. samostojno odkrivate okolico).

5. dan, 9.3.: Hapao

Še en lep dan je pred nami. Hoja po terasah skozi pristne vasice je dober vpogled v vsakdanjik teh večno nasmejanih ljudi. Le kako so pred več kot 2.000 leti zgradili tako mogočne terase iz kamna, se sprašujemo in čudimo njihovi volji. Potem se kar naenkrat znajdemo v izvirih vroče vode. Popoldan namenimo spoznavanju riža. Sami ga tudi oluščimo, da bo nared za organsko večerjo. Vsaka filipinska vas ima svoje košarkarsko igrišče, tudi tukaj ni izjeme. Sestavimo ekipo in vržemo žogo. Dončič je ustvaril velika pričakovanja. Poražena ekipa plača rundo. Potem pa še en poseben večer sredi narave ob zvokih kitare. Nočitev pri domačinih. (Z, sadno kosilo, V, Hapao D – lokalna namestitev pri domačinih)

6. dan, 10.3.: Hapao – Batad – Banaue – nočni bus za Manilo

Danes se z „jeepneyi“ premaknemo na drugo, bolj turistično stran riževih teras. Kar naenkrat pred nami zaživi majhna vasica na dnu stotine padajočih teras. To je posnetek za dušo. Potem se vrnemo do izhodiščne točke in vkrcamo na nočni avtobus za Manilo. (Z, sadno kosilo, nočni avtobus)

7. dan, 11.3.: Manila – Panglao

Zjutraj, takoj po prihodu v Manilo, se odpravimo na letališče. Zapustimo prvo veliko otočno skupino Luzon in poletimo na otočno skupino Visayas, na majhen otoček Panglao, znan med potapljači in po dolgi beli peščeni plaži Alona beach. Prvi stik z morjem, z masažo, uživanje na peščeni plaži ... Namestitev in nočitev Panglao (notranji let, H) 

8. dan, 12.3.: Imate možnost med dvemi opcijskimi izleti (izlet na delfine in otok Bohol oz. plavanje z morskimi psmi kitovci)

Izlet na delfine in odkrivanje otoka Bohol. Zgodaj zjutraj se udeležimo izleta na delfine, ki nas zapelje v sinje modre globine tropskega morja med velike morske sesalce. Morda uzremo še kakšnega kita. Občasno sem prihajajo tudi velike ribe, morski psi kitovci. Po morskem izletu sledi odkrivanje notranjosti otoka Bohol. Zapeljemo se med slikovite "Čokoladne" hribčke in obiščemo najmanjše primate, simpatične tarzije. Sledi prijetno križarjenje po smaragdni reki. Po izletu sledi vrnitev na Alona beach. Nočitev Panglao (H, Z). 

Plavanje s kitovci se izvede v lastni režiji ob asistenci vodnika potovanja (v tem primeru ne greste na izlet na delfine in odkrivanje otoka Bohol, ker se ne da združiti). Iz otoka Bohol skoraj vsak dan organizirajo ladijski izlet, z možnostjo plavanja s kitovci, ogromnimi plankton-jedimi morskimi psmi. Vožnja z ladjico traja nekaj ur do otoka Cebu (odvisno od vremena in stanja na morju), potem vas na kopnem (otok Cebu) pričakajo motoristi in zapeljejo do centra, kjer umetno hranijo kitovce. Tukaj se registrirate in postavite v vrsto za plavanje s kitovci v naravnem okolju. Plavanje je časovno omejeno in traja med 5 in 15 min. Po končanem plavanju, se po isti poti vrnete nazaj do izhodišča.

9. dan, 13.3.: Panglao – Camiguin  

Prosto do odhoda in vožnja do pristanišča Jagna, od koder se s trajektom prestavimo  na črni vulkanski otok  Camiguin. Sledi lokalni prevoz do vašega »resorta«. Tukaj vstopamo v naslednjo veliko otočno skupino Mindanao. Na Camiguinu nas pričakajo črne plaže in visoka zaraščena gorata notranjost. Mnogi ga imenuje rajski otokturizem ga še ni odkril in njegovi čari so dobro znani lokalnemu prebivalstvu in peščici popotnikov. Namestitev in nočitev Camiguin (H oziroma B, Z).

10. dan, 14.3.: Camiguin – izlet po otoku – izlet na Mantique island, naravni park

Z najetimi motorčki (za dve osebi) oz. lahko tudi z avtom oz. kombijem (če ne vozite manjšega motora) obiščemo 76 m visok slikovit slap. Osvežitev pod mogočnim slapom je več kot dobrodošla. Sledi obisk vulkanskega observatorija, kjer se seznanimo z vulkanskimi aktivnostmi. Potem se zapeljemo do izhodišča za zaščiten otoček Mantique z belimi plažami, na katerem živi ribiška komuna. Podvodno življenje je tukaj zelo bogato. Dan zaključimo z namakanjem v lokalnih vrelcih sredi gozda. Nočitev Camiguin (H oziroma B, Z).

11. dan, 15.3.: Camiguin – izlet po otoku

Ta dan se z ladjico odpravimo uživat na beli peščeni nasip sredi morja, po katerem je Camiguin najbolj poznan. Sledi obisk potopljenega pokopališča, ki ga je v morje potisnila eksplozija starega vulkana. Snorkljanje med potopljenimi grobnicami je posebna izkušnja. Nato se lotimo raziskovanja preostalih otoških skrivnosti. Na poti okoli otoka si pogledamo, kako ogromne so lahko školjke (največje tehtajo čez 200 kg). Za konec se sprehodimo še po zaščitenem mangrovem gozdu. Nočitev Camiguin (H oziroma B, Z).

12. dan, 16.3.: Camiguin – Cebu - Puerto Princesa

Dan je namenjen transferju med otočnimi skupinami. Preko Cebuja poletimo v  Puerto Princeso (Palawan). Danes vstopamo v zadnjo veliko otoško skupino Palawan, za mnoge najlepšo. Palawan je dom rajskih in odmaknjenih plaž, kar sleherni popotnik danes mrzlično išče. Otočje so odkrili pri „National Geographicu“ in ga označili za eno od desetih destinacij, ki jih mora človek za časa življenja obiskati. Prepuščeni njihovemu nasvetu smo zdaj pripravljeni na frontalni napad z vsem razpoložljivim orožjem. Predviden je pozno popoldanski prihod. Namestitev in nočitev Puerto Princesa (H, Z).

13. dan, 17.3.: Puerto Princesa – El Nido

Po krajšem transferju sledi jutranji skok v morje. Pred nami zaživi dolga, neobljudena peščena plaža, skrita med kokosovimi palmami, odlična za kopanje in poležavanje. Potem nas čaka daljša vožnja proti popotniškemu paradižu El Nidu. Popoldne se namočimo na dolgi peščeni plaži, bolj hrabri pa izberemo spust po jeklenici (zipline - opcijsko) na sosednji otoček. Počakamo na sončni zahod in sprožimo selfie. Namestitev in nočitev El Nido (H, Z).

14. dan, 18.3.: El Nido – izlet z ladjico v Bacuit arhipelago

Stojimo pred vhodom v raj – arhipelag 45 kraških otočkov. Vkrcamo se na ladjico, sliši se samo še čp, čp, čp, ... Potem se naenkrat znajdemo pred vhodom v veliko smaragdno zeleno in modro-belo laguno obdano z visokimi apnenčastimi klifi. Le to raziščemo z najetimi kajaki. Ni naključje, da se tukaj ljudje poročajo ali da so tukaj snemali „Surviver“ serijo preživetja v naravi. Potem odkrivamo malo laguno in kraško jamo na pol potopljeno v laguno. Na otočkih so plaže prvinske, uživamo na eni od njih, privoščimo si kosilo in počitek preden se izpod razklanih apnenčastih sten ne vrnemo nazaj v El Nido, kjer si boste lahko dali duška ljubitelji morske hrane. Nočitev El Nido (H, Z, K). 

15. dan, 19.3.: El Nido – izlet z ladjico v Bacuit arhipelago

Danes se bolj osredotočimo na plaže in podvodno življenje. Raziščemo skrito laguno, domačini nam pripravijo kosilo. Ko odkrivamo odročne zalivčke in lepe skrivnostne plaže, se nam čas ustavi. Še en poseben dan brez mobitela in vseh skrbi. Nočitev El Nido (H, Z, K). 

16. dan, 20.3.: El Nido – Port Barton/robinzonski otoček

Po zajtrku sledi vožnja do neturističnega popotniškega bisera Port Barton, ki se ponaša z lepo peščeno plažo z visokimi kokosovimi palmami. Po prihodu „napademo“ dolgo peščeno plažo oz. se lahko prepustimo masaži na plaži. Potem pa se odpravimo na naš robinzonski otoček, kjer se bomo lahko počutili kot da smo sredi raja. Lepa peščena plaža in mir v duši, samo za nas. Zvečer pa večerja, petje in gledanje zvezdGlasba valov in vonj po morju nas odpeljeta v sanje in Sinbadove pripovedke. Namestitev in nočitev na robinzonskem otočku ali pa prespimo v Port Bartonu v primeru, da je otoček ob potrditvi skupine že zaseden. Namestitev in nočitev Robinzonski otoček ali hotel v Port Barton (H, Z, čolni)

17. dan, 21.3. Otočkanje v arhipelagu Port Barton

Ta dan raziskujemo in odkrivamo arhipelag Port BartonSnorklamo in odkrivamo različne otočke. Tukaj se nahajajo lepi koralni grebeni in turkizne barve morja bogate z želvami in ostalim podvodnim bogastvom. Uživanje za kopanje in snorklanje po neturističnih predelih. Pozno popoldne se z ladjico zapeljemo v zaliv, ujet med deževnim gozdom, nasadi kokosovih palm in bleščečimi otočki. Sprehod vzdolž ene najlepših plaž na Palawanu in uživanje. Nočitev Robinzonski otoček ali hotel v Port Barton (H, Z, K, čolni)

18. dan, 22.3.: Port Barton – Puerto Princesa – Manila

Prosto za uživanje in krajša plovba do Port Bartona. Sledi vožnja do Puerto Princese in pozno popoldanski lokalni let iz Puerto Princese do Manile. Namestitev in nočitev Manila (H, Z, notranji let)

19. dan, 23.3.: Manila

Ogled glavnih znamenitosti Manile. Odkrivali bomo posebno četrt Intramuros z njenim obzidjem. Sledi sprehod skozi mestni park, kjer se igra šah in spuščajo zmaji in kjer se priklonimo Joseju Rizalu, filipinskemu narodnemu junaku. Zadnje ure preživimo v največjem nakupovalnem središču Azije, kjer je 2023 potekalo svetovno prvenstvo v košarki.  Zvečer poletimo, polni novih doživetij, proti domu. (Z)

20. dan, 24.3.: Prihod domov

Program je tako vrhunski, da boljši sploh ne more biti. Komentar vodnika Petra po prihodu iz potovanja.

Cena: 2.190 eur/os za 20-dnevno potovanje pri 14 potnikih + letalska karta 901 eur/os z vključenimi taksami in doplačilom za prtljago (leti iz Ljubljane)
V primeru manjše skupine (10 – 13 oseb) je doplačilo 140 eur/osebo (ga skoraj sigurno ne bo).
Vsi, ki ste že potovali z nami, imate 50 eur/os popusta. 

Cena vključuje (pri 20-dnevnem programu):

 • 14x spanje v preizkušenih prijetnih popotniških hotelih (oz. bungalovih) v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom, 2x se spi pri domačinih v bolj preprosti nastanitvi (večposteljne sobe - možnost doplačila za 1/2 sobo), 2x se spi na robinzonskem otočku (preprosti bungalovi),
 • hrano (16x zajtrk, 6x kosilo, 2x večerjo),
 • 4x notranji leti (Manila – Bohol, Camiguin – Cebu, Cebu – Puerto Princesa, Puerto Princesa – Manila),
 • 3 dnevno treking turo med riževimi terasami (Unesco), spanje pri domačinih in dodatno lokalno vodenje (vsa hrana je vključena),
 • 2x celodnevno križarjenje s privatno ladjico (El Nido –arhipelag Bacuit – El Nido),
 • 1x celodnevno križarjenje s privatno ladjico v arhipelagu Port Barton,
 • glavne prevoze po programu (kombiji Manila – Banaue, kombiji po otokih, nočni avtobus Banaue – Manila, vse prevoze z Jeepneyi na 3-dnevni turi med terasami, trajekt Bohol – Camiguin, Palawan),
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS. 

Cena ne vključuje:  napitnin, drugih vstopnin oziroma manjših transferjev glede na program, letaliških in izstopnih taks (notranji leti in mednarodni let), pristaniških taks, izletov (kitovci oz. po Boholu, na otok Mantigue in White island, rezervat Calm shells, Manila …), dvodnevnega najema motorja na Camiguinu z bencinom, eko taks … (vsi ti ocenjeni stroški znašajo približno 160 eur/osebo in se plačujejo sproti na licu mesta), kar bo dodatnih obrokov in osebnih izdatkov.

Iz skupne blagajne se plačujejo samo tisti stroški, pri katerih ste vsi kot skupina udeleženi. V primeru, da kdo ne želi določene storitve, se mu denar v višini ocenjene storitve povrne.  

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Dodatno vam lahko uredimo Coris zavarovanje oz. zavarovanje rizika odpovedi.

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača let. karto in potem še 400 eur/osebo akontacije. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po zoom srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri trenutnem menjalnem tečaju 1 eur = 59,5 PHP (filipinski peso). Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

Filipini so raj za Slovence. Imajo čudovito pokrajino, prekrasne domačine in so destinacija, kjer si lahko privoščiš.

Vodnik na potovanju: Senad Osmanaj, profesionalni vodnik z licenco GZS, ki Filipine odlično pozna in smo prepričani, da boste tako z vodenjem kot organizacijo zadovoljni.      

 SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Z lokalnimi prevoznimi sredstvi (javni nočni avtobus, jeepney, trajekt, kombiji, najeti motorji oz. avto po potrebi, s posebno privatno ladjico med otoki ...). Večinoma so prevozi le za našo skupino. V ceni so notranji leti Manila – Bohol, Camiguin – Cebu, Cebu – Puerto Princesa in Puerto Princesa – Manila. 
 • NASTANITEV: Spi se v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih in bungalovih (dvoposteljne sobe), med riževimi terasami v vasi pri domačinih 2x bolj preprosta nastanitev, 2x na robinzonskem otočku, 1x nočna vožnja z avtobusom. 
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, dobra in poceni je morska hrana. Privoščili si boste različne ribje oziroma morske specialitete in eksotično hrano.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši.
 • ŠTEVILO OSEB: Najmanj 10, največ 20. 
 • VREME: Februarja in marca je na Filipinih suho obdobje in zato najboljši čas za obisk dežele. Morje je takrat prijetno toplo in običajno vedno umirjeno. 
 • ZDRAVJE: Več na zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • VARNOST: Predeli po katerih bomo potovali veljajo za zelo varne, domačini pa štejejo med ene najbolj srečnih narodov sveta. Kriminala je malo, saj domačini slovijo kot eni najgostoljubnejših na svetu. 
 • SPOMINKI: Filipini imajo precej lepih spominkov (lesene figure, starodavna glasbila, maske ...). 
 • VIZUM: Slovenci za obisk Filipinov do treh tednov ne potrebujemo vize. 

Nekaj komentarjev naših potnikov iz prejšnjih potovanj po Filipinih:

Potovanje po Filipinih ocenjujem s čisto desetko, saj je preseglo moja pričakovanja. Navdušila me je preprostost domačinov in tamkajšnjega življenja, čisto morje in nebeške plaže, pisan podvodni svet, neokrnjena narava in zanimivo rastje, dobra kulinarika, sanjske riževe terase, spanje pri domačinih in pod milim nebom, večeri polni smeha. Potovanje je bilo zame nekaj posebnega in bo vedno ostalo v lepem spominu. 
Teja

Potovanje ocenjujeva z oceno 10. Organizacija je bila že od samega začetka (uvodni sestanek, jasna navodila in napotki po e- pošti pred potovanjem) zelo dobra. Vodič je znal povezati skupino. Program popotovanja je bil lepo zastavljen. Skupna blagajna in transparentnost je dobra in praktična. In nenazadnje ni bilo jalovih obljub. Potovanje je bila čudovita izkušnja srečanja z zanimivimi ljudmi, z vrednotami spoštovanja, skromnosti, ter doživetja lepot narave.
Andreja in Janko 

Ocena potovanja: 10+
Najlepše je bilo plavanje s kitovci, trek po riževih poljih, ... Vsekakor odlično zaporedje ogledov. Predvsem pa odlična družba vseh sopotnikov.
Janez 

Ocena potovanja: 9+ (preprosto nepozabno in vredno vsakega evrčka)
Senad je vedno poskrbel da je vse potekalo brez zapletov, kljub 18 zelo različnim karakterjem. 
Andreja

Ocena potovanja: 10 - doživeto (veliko stika z naravo, domačini); veliko presenečenj izven programa...  veliko narave, morja (obiskali smo kraje kjer ni preveč turistov kar je bilo super); potovanje deluje antistresno, sproščujoče, pozabiš na vse vsakdanje težave ... 
Z vodičem sem zelo zadovoljna: ocena 10. Že na nekaj potovanj sem bila toda doslej najboljši vodič. 
Zaenkrat še ne morem reči kaj je bilo najlepše, ker se je zgodilo preveč lepih stvari v 3 tednih: treking, obisk šole, plavanje s kitovci, lepe plaže in morje, spanje na otoku, križarjenje, skupne večerje, dobra skupina, vodič in seveda program.
Vida 

Prepustite se eni naših najljubših dežel sveta. FILIPINI so pravi raj za ljubitelje narave. Dežela ki te prevzame in ti zleze pod kožo. 

Greste z nami na rajske Filipine?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media