Vrhunci Indonezije z otoki Java, Bali in robinzonskim križarjenjem

 • Termina: 1. - 15.9.2024 in 31.8. - 14.9.2025
 • Za potovanje potrebujete: 15 dni  
 • Skupina: min. 10 do maks. 20 oseb  
 • Cena: 2.690 eur/os pri 15 osebah + let. karta 699 eur/os z vključenimi taksami in doplačilom za prtljago z odličnimi leti iz Ljubljane
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Z otoki Java, Bali, Flores in posebnim 3 dnevnim Robinzonskim križarjenjem po številnih otočkih (Rinca, Komodo z varani, krasno snorklanje, lepe plaže in sončni zahodi ter neturistični biseri).

Indonezija je nekaj posebnega. Z več kot 17000 otoki posejanimi na dolžini več 5000 kilometrov, s svojo bogato kulturo, več kot 300 različnimi narodi in prekrasno naravo. Malo je držav, kjer še dandanes živijo ljudje z nasmehom na obrazu in se z veseljem pustijo slikati. Indonezija je država v katero se boste z lahkoto zaljubili in vaš prvi obisk najverjetneje ne bo zadnji.

Na vašem potovanju boste videli in doživeli ogromno: od Jave (kjer na vas čakajo Unescovi biseri hindujski Prambanan in budistični Borobudur, pa nepozabna vulkana Bromo in neturistični Ijen), Balija (s svojimi delfini v Lovini, Unescovimi riževimi terasami, čudovitimi templji in slapovi ter svojo posebno kulturo), pa Flores, kjer se bomo vkrcali za 3 dni na robinzonsko ladjico ter odkrivali prave bisere. Od otoka Rinca z narodnim parkom Komodo (kjer boste uživali ob krasnem snorklanju in pogledi na miniatarne dinozavre – skoraj 3 metrske komodoške varane), do odkrivanja neturističnih biserov (odmaknjeni otoki, krasno snorklanje, lepe peščene plaže in sončni zahodi …).

Indonezija ima čudovito naravo in je polna energije ter življenja, tako da smo prepričani, da se vas bo globoko dotaknila. Potovanje je namenjeno popotnikom po duši. 

Leti so z odlično let. družbo Turkish. Leti so super in iz Ljubljane.  

Leti skupine in vodnika v letu 2024 so:
TK1064 01SEP Ljubljana Istanbul  20.15 23.40  
TK 056 02SEP Istanbul Jakarta       01.50 17.35  
TK 057 14SEP Jakarta Istanbul       21.00 04.40 +1 (prihod v Istanbul 15.9.)
TK1061 15SEP Istanbul Ljubljana  06.45 07.55  

Program po dnevih:
H – spi se v preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom (večinoma hoteli 3*)
L - spanje je na ladji – 2x preprosta popotniška nastanitev v kabini brez A/C),
Vključeno Z – zajtrk, K- kosilo, V – večerja

1. dan: LET PROTI INDONEZIJI

Let iz Ljubljane (obroki na letalu)

2. dan: PRIHOD V JAKARTO (JAVA) 

Pozno popoldanski oz. večerni prihod v Jakarto. Transfer do hotela. Spanje Jakarta (H, Z)

3. dan: JAKARTA – YOGYAKARTA (Z)

Jutranji let na otok Javo do kulturne prestolnice države, Yogyakarte. Najprej si pogledamo eno največjih znamenitosti države - fascinanten hindujski tempelj Prambanan (Unesco). Gre za največji skupek hindujskih templjev v Indoneziji posvečenim Brahmi, Višnuju in Šivi. Največji tempelj je visok kar 47 metrov (po templjih so vklesane številne podobe iz Ramayame). Po ogledu sledi vožnja do centra Yogyakarte in ogled Kratona, sultanove palače (sultan ima še danes izredno velik vpliv). Videli boste bogato sprejemnico, muzej in razstavljene inštrumente, ki služijo za igranje orkestra gamelan (Kraton je odprt le do 14.00 ure). Malo naprej si boste pogledali še Taman Sari – vodni grad, ki je služil kot vrt za zabavo za prvega sultana. Tam prodajajo tudi batik (posebne slike in tekstil po čemer slovi Java) po nižjih cenah, saj na ozemlju sultana, zaradi njegove pomembne vloge v zgodovini ni potrebno plačati davkov. Sledi ca 1,5 urna vožnja do Borobudurja. Na poti se ustavimo še pri Candi Mendut templju, ki spada pod tempelj Borobudur, samo da je ta del še starejši (tempelj je slikovit zaradi velikega drevesa, ki leži tik ob njem). Tik ob templju je tudi budistični samostan. Sledi spanje v Borobudurju oz. bližnja okolica (H, Z)

4. dan: VZHOD z ogledom BOROBUDURJA, TURA PO OKOLICI IN VRNITEV V YOGYAKARTO 

Najprej nas čaka ogled največje znamenitost Indonezije - Unescov Borobudur, ki je največji budistični tempelj na svetu (iz 9. stoletja) zgrajen v obliki mandale. Vsebuje šest nadstropij in je dekoriran z 2672 reliefi in 504 kipi Bud. Zgornji del je najbolj fotogeničen s 72 stupami v katerih se nahaja Budin kip. Dan bomo začeli zgodaj, saj se bo šlo čakat sončni vzhod na vrh Borobudurja, ki šteje po National Geographicu med stvari katere morate videti v času vašega življenja. Po ogledu vas čaka zajtrk in odkrivanje zelo lepe okolice. Najprej si pogledamo vas, kjer izdelujejo tofu, sledi ogled vasi, kjer cela vas izdeluje keramične posode (lahko boste tudi sami poskusili), obe pa ležita med polji, kjer gojijo riž, čilije, jajčevce, papaje in tobak. Sledi postanek pri templju Candi Pawon, kjer boste poskusili posebno kavo Luwak, ki je najdražja na svetu. Sledi vožnja do Yogyakarte. Spanje Yogyakarta (H, Z) 

Opcijsko se lahko gre zvečer gledat predstavo Ramayana, kjer nastopa skoraj 200 plesalcev (v primeru lepega vremena se odvija zunaj in zadaj je za kuliso osvetljen mogočni tempelj Prambanan, drugače pa zraven v dvorani). 

5. dan: YOGYAKARTA – MOJOKERTO/SURABAYA – BROMO

Po zajtrku sledi prevoz do železniške postaje, kjer vas čaka vlak do Surabaye (4,5 h). Zanimivo bo opazovati Indonezijo še iz vlaka (zanimivi motivi na poti). Od Surabaye vas čaka privaten prevoz proti vulkanu Bromo s postankom pri slapu Madakaripura. Spanje v vasi Cemara Lawang, ki je tik pred vulkanom Bromom. Čas za fotografiranje ob sončnem zahodu. Spanje Cemara Lawang (H, Z)

6. dan: BROMO z VZHODOM – IJEN 

Navsezgodaj zjutraj vas bodo z jeepi odpeljali na najvišjo razgledno točko, svetovno znan razgled Mt. Pananjakan, ki leži 2.770 metrov visoko, kjer vas čakajo (v primeru normalnega vremena) posebni pogledi na vulkane (Mt. Bromo, Mt. Semeru ...). Sledi spust z jeepi (ca 40 minut) in vzpon na Mt. Bromo (ca 40 minut peš). Lepi motivi. Sledi zajtrk in panoramska vožnja z vlakom proti Ijen platoju do Banyuwangija. Sledi transfer do popotniškega hotela. (H, Z)  

7. dan: VULKAN IJEN – transfer do LOVINE (BALI) 

Navsezgodaj zjutraj vas čaka transfer do Paltudinga in hoja na vrh vulkana Ijen (3 km). Kawah Ijen je izredno barvito in zanj pravijo, da je najbolj kislo jezero na svetu. Vzpon traja od 1-2 ur odvisno od vas (lahko pa se ta čas odpočijete v hotelu). Številni fotografski motivi. Na vrhu vulkana vas poleg krasnih motivov čakajo še domačini, ki iz jezera na vrhu vulkana vsak dan nosijo žveplo v dolino. Sledi spust v dolino. Za tiste ki ste pripravljeni vstati zgodaj za poseben fotografski motiv se gre lahko opcijsko na vulkan že ob polnoči, da lahko doživite Blue flame (poseben pojav zaradi žvepla, ki pa se ga ne da 100% garantirati vsak dan). Po vrnitvi se gre s trajektom na bližnji otok Bali in naprej ca dve uri vožnje do obmorskega kraja Lovina, ki slovi po delfinih. Spanje Lovina (H, Z) 

8. dan: LOVINA (delfini) – jezero BERATAN – riževe terase JATILUWIH (Unesco)  

Okoli sončnega vzhoda vas že čaka prevoz z lokalnimi čolni na morje, kjer skoraj 100% garantirajo, da boste videli delfine, ki se vsakodnevno zadržujejo v teh vodah (v skupinah je lahko tudi več kot 30 delfinov). Po druženju z delfini sledi zajtrk in vožnja do jezera Beratan, kjer stoji Ulun Dalu - eden najbolj pomembnih templjev na Baliju, kamor hodijo domačini na romanje, da bi imeli dovolj vode za njihove riževe terase. Sledi vožnja čez botanični vrt. Sledi vožnja do riževih teras, kjer je predvideno spanje v popotniškem hotelu. Spanje (H, Z)

9. dan: Treking po RIŽEVIH TERASAH in odkrivanje okolice UBUDA

Dopoldan bomo šli na lep ca 3 urni treking po riževih terasah, ki so na Baliju pod Unescovo zaščito. Potem bomo obiskali še okoliški slap in Sangeh Monkey Forest, kjer domujejo opice in zanimiva drevesa. Sledi namestitev v popotniškem biseru Ubudu.  Zvečer pa bomo šli na ogled Kecak plesov v okoliško vasico. Spanje Ubud (H, Z)

10. dan: Odkrivanje lepe okolice UBUDA

Zapeljali se bomo do hindujskega templja Gunung Kawi Tampaksiring in potem še do svetega izvira (Holy spring Pura Tirta Empul), kjer se lahko očistimo. Potem pa bomo obiskali dva krasna slapova Tukad Cepung in Kanto Lampo za vse ljubitelje narave. Popoldan pa boste lahko uživali v bazenu oz. poceni masažah. V Ubudu imajo duhovne delavnice, tečaje joge, muzeje in galerije, hkrati pa je idealen kraj, da nakupite spominke. Spanje Ubud (H, Z)

11. dan: LET NA OTOK FLORES – OTOK KELOR – OTOK RINCA (NARODNI PARK KOMODO – KOMODOŠKI KUŠČAR) - OTOK FOX – 3 dni bomo preživeli na KRIŽARJENJU na posebni ROBINZONSKI ladji (vsi obroki na ladji so vključeni)

Zjutraj imamo transfer do letališča na Baliju za let do Floresa (Labuan Bajo). Ob popoldanskem prihodu v Labuan Bajo sledi transfer do pristanišča, kjer se vkrcate na ladjo, kjer vas pričakajo s kosilom in potem zaplujete do otoka Kelor. Tam si bomo vzeli čas za snorklanje oz. kopanje na lepi lokaciji. Potem se odpeljemo do bližnjega otoka Rinca. Tam bomo poskusili izslediti znamenite komodoške varane (gre za največje kuščarje na svetu, ki spominjajo na dinozavre in zrastejo tudi do dolžine treh metrov). Odkrivanje otoka in hoja skozi tipični gozd, kjer živijo številne tropske ptice in druge živali (npr. divji bivoli, srnjad in divji prašič) ter seveda ogromni varani. Potem se vrnemo na ladjo in zaplujemo do otoka Fox. Uživanje v sončnem zahodu. Spanje na ladji (vključen zajtrk, kosilo in večerja). L (Z, K, V)

12. dan: OTOK PADAR – OTOK KOMODO – OTOK MANTA – OTOK GILI LAWA

Po zajtrku bomo odpluli do otoka Padar, kjer se bomo povzpeli na vrh otoka od koder so krasni pogledi na plažo. Potem se zapeljemo na otok Komodo, kjer bomo šli spet na treking, da vidimo največje Komodo varane. Potem pa spet na ladjo in do »rožnate« plaže, kjer nas čaka kopanje, snorklanje (na lepem mestu s koralami in ribami) in uživanje v lepih panoramah. Po kosilu na ladji nas čaka vožnja do otoka Gili Lawa. Vmes se ustavimo še na otoku mant, kjer mogoče v vodi ugledamo ta veličastna bitja. Za konec pa še malo hoje za najlepši sončni zahod in vrnitev na ladjo za večerjo. Potem pa po želji gledanje zvezd in petje v noč. Spanje na ladji (vključen zajtrk, kosilo in večerja). L (Z, K, V)

13. dan: OTOK GILI LAWA – OTOK KANAWA – OTOK BIDADARI – LABUAN BAJO

Po zajtrku zaplujemo do otoka Kanawa in se počutimo kot sodobni Robinzoni, ko poiščemo lepo plažo za uživanje, snorklanje v podvodnem akvariju in kopanje v prijetno toplem morju. Naslednja postaja je otok Bidadari, kjer vse skupaj ponovimo v poljubnem vrstnem redu. Kako se imamo mi fajn. Za konec plovbe zaplujemo nazaj do Labuan Baja, kjer prenočimo. Spanje hotel Labuan Bajo (vključen zajtrk, kosilo). H (Z, K)

14. dan: LABUAN BAJO – NOTRANJI LET DO JAKARTE – POLET PROTI DOMU

Dopoldan odletimo iz Labuan Baja do Jakarte. Sledi mednarodni let proti domu. (Z)

15. dan: Polni vtisov PRILETIMO DOMOV.

Cena: 2.690 eur/os pri 15 osebah + let. karta ca. 699 eur/os z vključenimi taksami in dopl. za prtljago
Pri manjši skupini (10 – 14 potnikov) je doplačilo 150 eur/osebo.
50 eur popusta za vse, ki ste že potovali z nami. 

Cena paketa vključuje (ogromno):
- tri notranje lete Jakarta – Yogyakarta, Bali (Denpasar) – Labuan Bajo (Flores), Labuan Bajo (Flores) - Jakarta,
- vse privatne transferje po programu preko celega potovanja in stroške goriva ter voznika,
- vožnja z vlakom Yogyakarta – Mojokerto in z vlakom do Banyuwangija,
- vse namestitve v preizkušenih popotniških hotelih (večinoma 3*) z vključenimi zajtrki,

- 3 dnevno Robinzonsko križarjenje, kjer je vse vključeno (vsi izleti, ogledi, dovoljenja za Komodo narodni park, vse vstopnine, hrana – polni penzion, voda, oprema za snorklanje, spanje je na ladji – 2x preprosta popotniška nastanitev v kabini brez A/C),
- skupaj imate že vključenih v ceni 12x zajtrkov (vsi), 3x kosila in 2x večerje,
- vse vstopnine po programu (tempelj Pranbanan, Kraton, Taman Sari vodni grad, Candi Mendut tempelj, Borobudur z doplačilom za sunrise tour, ogled vasi, kjer delajo tofu in keramiko, Candi Peron tempelj, degustacija kave luwak, slap Madakaripura, vstopnini za vulkan Bromo in vulkan Ijen, Ulan Dalu tempelj – Beratan, riževe terase, Sangeh Monkey forest, kecak plesi,  tempelj Gunung Kawi Tampaksiring, izvir Pura Tirta Empul, slapovi Tukad Cepung in Kanto Lampo, vse vstopnine na Floresu in na robinzonskem križarjenju po otokih),
- tura delfini,
- lokalne vodnike,
- profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
- organizacijo potovanja. 

Cena ne vključuje le: vize (ca 35 eur), dodatnih obrokov, napitnin (ca 50 eur), osebnih stroškov, opcijske predstave Ramayana. Če je karkoli kar ni pod cena vključuje.

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi.

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača let. karto in potem še 400 eur/osebo akontacije. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po zoom srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o.  

Vodnik na turi: Peter Eržen oz. Marko Fabjan oz. Senad Osmanaj, profesionalni vodniki z licenco GZS, ki Indonezijo odlično poznajo in smo prepričani, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • SPANJE: Spali boste v preizkušenih prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenimi zajtrki (večinoma 3*), 2x spanje na robinzonski ladjici -  preprosta popotniška nastanitev v kabini brez A/C.
 • PREVOZI: Poleg treh notranjih letov Jakarta – Yogyakarta, Bali (Denpasar) – Labuan Bajo (Flores) in Labuan Bajo (Flores) – Jakarta boste imeli na voljo privatne transferje (avtobus/kombi, ladja, čolni …), razen vožnje z vlakom. Tri dni boste preživeli na privatni Robinzonski ladjici.
 • HRANA: Jedli boste v preverjenih hotelskih in lokalnih restavracijah. Hrana je zelo raznovrstna in primerna za kogarkoli. V ceni imate zajtrke na vseh lokacijah. Dodatno imate na ladji vključene 3x kosila in 2x večerje.
 • VREME: Septembra je suho obdobje v osrednjem delu, kjer boste potovali. Ker pa so številni predeli zelo vlažni, lahko kadarkoli dežuje (vendar pričakujemo bolj kake plohe). Temperature bodo visoke (ne pa spet previsoke). Na vulkanih bo drugačna klima in je potrebno imeti s seboj tudi vetrovko.
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si. Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.  
 • VARNOST: Indonezija je varna država za potovanje (turistični predeli, kjer vi potujete). 
 • SPOMINKI: Na voljo bo veliko spominkov od batika, tekstila, slik, lesenih izdelkov do Budovih podobic in mask. 
 • VIZUM: Je potreben in se dobi ob prihodu (strošek 35 eur).

Vtis iz potovanja po Indoneziji:
Pozdravljen!
Potovanje po Indoneziji je uspešno zaključeno. V glavnem je potekalo še bolje od pričakovanj, program smo izpolnili, ga celo razširili. Več pozneje, morda na kakem srečanju, če je mogoče. Lep pozdrav
Marja, Borut

Vabljeni, da se nam pridružite na posebnem potovanju po Indoneziji.

Indonezija je polna energije in življenja in smo prepričani, da se vas bo dotaknila.

Greste z nami v Indonezijo?  

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media